» »

motoristi na mejnem prehodu

motoristi na mejnem prehodu

««
16 / 16
»
»»

s1m0n ::

Seveda je treba tudi upoštevat, da se mora umaknit na primerno in varno mesto, če tega ni je bolj težka.

driver_x ::

DostMam je izjavil:

Utk in sammy73, koloni se mora umakniti le tisto vozilo, ki vozi počasneje od dovoljene hitrosti.

Saj motorista sta vozila počasneje od dovoljene hitrosti! In to sem tudi jasno napisal, vi pa še naprej zagovarjate tako početje. Res zelo očitno, da se vam gre za fer obnašanje samo kadar sodite druge.

(4) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Ob cesti je bilo tudi nekaj počivališč, kjer bi se bilo povsem varno umakniti.

stara mama ::

m0LN4r je izjavil:

Zrihtaj, da bodo lahko otroci s prtljago na motorjih sli na morje.

Kaj pa GSarji kar naprej vozijo v tistih prevelikih alu kufrih? :D

Lahk pa tud takle:

Zgodovina sprememb…

sds ::

I have no mouth, and I must scream

val46 ::

driver_x je izjavil:

Utk je izjavil:

Pa še vedno ne vemo, al sta motorista vozila 30 na omejitev 50 in je sammy hotel vozit 50, al sta vozila 50 an omejitev 50 in je sammy hotel vozit 80.
Dokler tega ne vemo, je vse prerekanje čisto brezveze.

1. to je nepomembno, če imaš kolono, se moraš umaknit.
2. sigurno se nista vozila kolk je omejitev, ker tam ni posebne omejitve povsod, 90 se pa vseeno težko vozi.

Vozila sta pod omejitvijo (omejitev je tam 90, vozila sta cca. pol toliko, v ovinkih počasneje, na ravnih delih hitreje) in za seboj ustvarila kolono cca. 10 vozil. Prehitevanje po tisti cesti ni mogoče. Glede tega je celo v zakonih zapisano, da se je tisti, ki za seboj ustvarja kolono, dolžan umakniti. Pa tudi sicer bi to bilo fer. Zanimivo, kako so vas polna usta tega, kako je motoriste fer spuščati naprej v vročini na mejnih prehodih, v tem primeru pa iščete vse mogoče izgovore.

Ja, jebat ga. Si pač naletel na dva prestrašena motorista, ki sta bila morda tam prvič in ne poznata ceste. Morda sta mislila na semaforju, da ju čaka naprej lepa široka cesta brez nekih ovinkov, pa da jim potem ne bo potrebno prehitevat kolone vozil in sta zato vas prehitela pred semaforjem. Ampak, če enega motorista, ki vozi pod omejitvijo nisi sposoben prehitet, potem pa tudi ti nisi ravno dober voznik, tako da, hvala bogu, se držiš avtomobila, ker za na motor nisi. Kar se pa ceste tam tiče, verjemi da jo poznam verjetno boljše kot marsikdo tukaj, sem delal kar nekaj let v Kolektorju v Idriji, pa še sedaj grem občasno tja. In to najraje z motorjem, čeprav je v drugo stran proti Tolminu precej lepša cesta za motoriste.

Sicer pa nikogar ne zagovarjam, ne motoristov, ne voznikov. Hočem samo povedati, da včasih malo strpnosti do nas motoristov ne škodi. Najbolj mi gredo na K. modeli v avtih, ko se pripelješ z motorjem za njega, pa namerno sili k sredinski črti, čeprav ima na desni strani vozila še meter pa pol placa, vse samo zato, da nam otežuje prehitevanje. Če bi bil motorist, bi vedel o čemu govorim.

solatko ::

Bom opisal dogodek z motoristi na cesti čez Knežak. Ko sem zavil desno proti Postojni, se je za menoj nabrala skupina kakšnih 20 motoristov, umaknil sem se skrajno desno in dva sta sfrčala mimo, ostali pa ne in so se za menoj vozili po omejitvah celotno pot čez Knežak, če prav sem jim dajal dovolj prostora, da bi lahko šli mimo. Ko smo prišli nazaj na glavno cesto, smo ujeli dva ubežnika, ki sta speljala za menoj in se pridružila ostalim, ob uvozu na AC proti LJ pa so le zapeljali mimo in dvigali palce v pozdrav, sem jih pač na za njih nepoznanem področju, varno pripeljal do AC. Če bi šli mimo mene pa bi me zaradi nepoznavanja ceste, verjetno ovirali in tega so se zavedali, torej niso vsi motoristi nekulturni, se pa med nami najdejo tudi taki. Sam nisem imel nikoli v cca 50 letih mojega bivanja na motorjih, nikoli problemov s kolonami, edino v SLO so se avtomobili, ki sem jih dohitel, praviloma namesto desno, postavili skrajno levo, ne vsi, vsekakor pa veliko več, kot v tujini, pač Balkanci.
Delo krepa človeka

stara mama ::

val46 je izjavil:

Najbolj mi gredo na K. modeli v avtih, ko se pripelješ z motorjem za njega, pa namerno sili k sredinski črti, čeprav ima na desni strani vozila še meter pa pol placa, vse samo zato, da nam otežuje prehitevanje. Če bi bil motorist, bi vedel o čemu govorim.

V avtomobilih se izvaja še marsikaka druga kolobocija proti motoristom, jih rajš ne bom niti omenjal, ker je tule polno umskih invalidov in jim bo to postal šport.
Tako kot na motorjih, najdeš tudi v avtih vsaj enak procent neotesancev in arogantnežev, ki hočejo sami "delat red".

Zgodovina sprememb…

Unchancy ::

val46 je izjavil:

In? Kaj si želel s tem povedat? Če sta se vozila potem lepo počasi, kaj, ju nisi mogel prehiteti? Saj nikjer ne piše, da avto ne sme motorista prehitet. Veš, eni motoristi ne hodijo na ceste divjat, sploh pa ne to takih vukojebinah, kot je cesta med idrijo in godovičem. Kar se pa Molnarja in podobnih tiče, ki jih jezimo motoristi na mejnih prehodih...odrasti! Prvo nakladaš kako je jebeno stat na soncu v ohlajenem avtu na mejnem prehodu, pol v naslednjem pa napišeš da ti izbiraš sam take mejne prehode, kjer ni gužve...kaj se pol en K. buniš? Če se tebe ta "problem" ne tiče?

V vseh teh 15ih straneh tu sem ugotovil samo eno stvar...in to je, da tisti ki niste motoristi, ste nam motoristom fovš in zato bi na vsak način radi nas deklarirali kot največje zlo, ki se vam dogaja na poti do morja. Kot da ste dnevno v teh kolonah! Pa če ne moreš enkrat al pa dvakrat na leto potrpet 5 min več v avtu, ko greš na morje, pol boljš da si doma! Pa če te tolk moti gužva in vročina, se odpravi na pot ponoči. Otroci bodo pot prespali, ti ne boš rabil stat v koloni na zgočem soncu in še motoristi ti ne bomo skakali pred avto na mejnem prehodu. Ker ponoči se motoristi ne vozimo, vsaj ne v takem številu, kot čez dan.

Noben vam ni fovš. Samo nehite bit attention whores in zahtevat poseben tretma.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

ginekk ::

Unchancy je izjavil:

Noben vam ni fovš. Samo nehite bit attention whores in zahtevat poseben tretma.

:D Kdaj bo parada motoristov? Oh, wait, ravno ena pan-evropska starčkov na Harleyih je bila prejšnji vikend na obali.

mirator ::

val46 je izjavil:

In? V vseh teh 15ih straneh tu sem ugotovil samo eno stvar...in to je...
...da se mi jebe za probleme drugih.
Oprosti, vendar tako sem dojel tvoj drugi odstavek. Preberi si ga še enkrat in boš ugotovil, da bi isto za motorista lahko zapisal avtomobilist.

m0LN4r ::

stara mama je izjavil:

val46 je izjavil:

Najbolj mi gredo na K. modeli v avtih, ko se pripelješ z motorjem za njega, pa namerno sili k sredinski črti, čeprav ima na desni strani vozila še meter pa pol placa, vse samo zato, da nam otežuje prehitevanje. Če bi bil motorist, bi vedel o čemu govorim.

V avtomobilih se izvaja še marsikaka druga kolobocija proti motoristom, jih rajš ne bom niti omenjal, ker je tule polno umskih invalidov in jim bo to postal šport.
Tako kot na motorjih, najdeš tudi v avtih vsaj enak procent neotesancev in arogantnežev, ki hočejo sami "delat red".

Ce upostevamo faktor, da je voznik motorja hkrati voznik avta, ki si je kupil motor kot priboljsek in vozniki avtov so povecini povprecne mamice, ki ne vozijo motorjev, je procent pri motoristih bistveno, bistveno vecji.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

val46 ::

mirator je izjavil:

val46 je izjavil:

In? V vseh teh 15ih straneh tu sem ugotovil samo eno stvar...in to je...
...da se mi jebe za probleme drugih.
Oprosti, vendar tako sem dojel tvoj drugi odstavek. Preberi si ga še enkrat in boš ugotovil, da bi isto za motorista lahko zapisal avtomobilist.

Ne ne bi. Raje ti še enkrat preberi, pa povej kaj bi lahko avtomobilist rekel isto za motoriste? Naj gremo na morje ponoči? Če to misliš, potem nisi z motorjem naredil niti km še v življenju. Al na kaj si namigoval? Pa da boš vedel, sem tako motorist kot avtomobilist...pa še kaj drugega znam vozit. Ampak bodimo pošteni, vsako prevozno sredstvo ima prednosti in slabosti napram drugim. Sem pa že v prvem mojem postu v tej temi napisal, da malo več strpnosti na obeh straneh ne bi škodilo.

Unchancy ::

:D
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Unchancy ()
««
16 / 16
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15223923 (20313) facepalm

Blaznost na slovensko-hrvaški meji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23641720 (35345) ADIJOOO

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

17334030 (28258) bluefish
»

Loviti ali ne loviti motoriste? (strani: 1 2 )

6313235 (11406) strup121
»

prometna nesreca (strani: 1 2 )

8818606 (16068) St235

Več podobnih tem