» »

štirikolesnik - problem pri nakupu - prevara...?

štirikolesnik - problem pri nakupu - prevara...?

1
2
3

bbbbbb2024 ::

gregor je izjavil:

Vidim, da nekateri kar zagovarjate prodajalca...
Malo čudno, ampak ni panike.

OK, rwcimo da ne bom dobil vračila kupnine, delno ali v celoti. Bom že moral preživeti.

Morda pa bo tržni inšpektorat bil drugačnega mnenja in dal prodajalcu konkretno kazen. V poduk prodajalcu, da takšna praksa ni sprejemljiva. To bo tudi moj namen, za prijavo. Itak vem, da ne morejo prisiliti prodajalca, da kakorkoli ukrepa.
Ter seveda, da opozorim potencialne kupce, da zelo plazijo pri poslih s to trgovino.

Še to.
Kaj pomeni podpis na listu po papirja, da sem dobil brezhiben izdelek, če je bila poškodba lepo skrita za etiketo. Pred dobavo nisem natančno preučeval položaj vseh etiket.

Sem pozabili, nekdo je zgoraj vprašal, prodajalec mi ni ponudil nižje cene. Na telefonu večkrat rečeno, novo vse brezhibno...

Tržni inšpektorat bi (v najboljšem primeru) uvedel postopek. Šli bi k trgovcu, trgovec bi rekel, da so izdelek poslali brezhiben, ter pokazal podpis, ne vem Pošte.
Inšpekor ni sodnik, ki tehta dokaze.
Morda bi jim našel kaj drugega, da nimajo navodil v slovenščini ali nimajo na vseh izdelkih cene. Saj tisti, ki niso povsem gladki, imajo ponavadi še dosti drugih stvari.
Lahko, da bi inšpektor našel še drugo robo, ki je poškodovana, potem bi morda bilo kaj drugače.

Ampak vsaj jaz na to ne bi dosti računal.

V osnovi si naredil napako, da nisi izdelka prevzel osebno, ter ga v nulo pregledal. So pa to, po mojem mnenju, minorne napake.

Ko ti bo razneslo motor na službenem avtu, avto star 1 leto, AMPAK garancija do 100k km, potrebno zamenjati cel motor, škode tam 5-6k EUR, potem se javi.

Zgodovina sprememb…

lubej1 ::

Kitajc gor ali dol.

Folk, tukaj ne govorimo o 10€ ampak o 8000€. Izdelek mora biti brezhiben in pika.

Če pa je še namerno skrito, pa je vse skupaj še bolj žalostno. In kupec bi naj to vse sam naredil, sram jih naj bo, banda...

Morda res celo za policijo, ne vem pa če se oni ukvarjajo z takimi zadevami.

Za tržno pa je vsekakor zrela ta zadeva.

lubej1 ::

bbbbbb2024 je izjavil:

gregor je izjavil:

OK, rwcimo da ne bom dobil vračila kupnine, delno ali v celoti. Bom že moral preživeti.

Morda pa bo tržni inšpektorat bil drugačnega mnenja in dal prodajalcu konkretno kazen. V poduk prodajalcu, da takšna praksa ni sprejemljiva. To bo tudi moj namen, za prijavo. Itak vem, da ne morejo prisiliti prodajalca, da kakorkoli ukrepa.
Ter seveda, da opozorim potencialne kupce, da zelo plazijo pri poslih s to trgovino.

Še to.
Kaj pomeni podpis na listu po papirja, da sem dobil brezhiben izdelek, če je bila poškodba lepo skrita za etiketo. Pred dobavo nisem natančno preučeval položaj vseh etiket.

Sem pozabili, nekdo je zgoraj vprašal, prodajalec mi ni ponudil nižje cene. Na telefonu večkrat rečeno, novo vse brezhibno...

Tržni inšpektorat bi (v najboljšem primeru) uvedel postopek. Šli bi k trgovcu, trgovec bi rekel, da so izdelek poslali brezhiben, ter pokazal podpis, ne vem Pošte.
Morda bi jim našel kaj drugega, da nimajo navodil v slovenščini ali nimajo na vseh izdelkih cene. Saj tisti, ki niso povsem gladki, imajo ponavadi še dosti drugih stvari.
Lahko, da bi inšpektor našel še drugo robo, ki je poškodovana, potem bi morda bilo kaj drugače.

V osnovi si naredil napako, da nisi izdelka prevzel osebno, ter ga v nulo pregledal. So pa to, po mojem mnenju, minorne napake.

Ko ti bo razneslo motor na službenem avtu, avto star 1 leto, AMPAK garancija do 100k km, potrebno zamenjati cel motor, škode tam 5-6k EUR, potem se javi.

Če te prav razumem, potem inšpekcija ne pogleda dokazov, slik in ostalega materiala veznega na prijavo.

Oni torej gredo k prodajalcu in se ukvarjajo z čisto drugimi zadevami?

Če je tako, potem ne bi bilo prijav na tržni inšpektorat, ga lahko kar zaprejo...

FireSnake ::

ššš je izjavil:

WTF model? Zarad ene pikice? 10 takih bo gor k ga boš prvič pelal po makadamu.

Če te res moti, kup na aliexpres korekturni lak v svinčniku za 2 evra in popravi pikico.

Pa kr kupnino bi nazaj in tozu bi jih ker se ti je akumulator spraznu? Haha.

Kupil je nov izdelek.
Kaj tu ni jasno?

-----------------

Podpiram, da jih stisne! Tako se do stranke ne bi smeli obnašati.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

D3m ::

Glede na prvi post je kar zahteval nek pavšalni znesek.

Tisto praskico bi lahko prodajalčev ličar, če ga imajo popravil.

Kar se tiče pa akumulatorja je pa to potrošni material in bi se moral pogajati bolj za to, kot pa praskico.
|HP EliteBook|R7 8840U|

karafeka ::

FireSnake je izjavil:

Podpiram, da jih stisne! Tako se do stranke ne bi smeli obnašati.

Da se noben trgovec ne bi smel tako obnašati, se strinjam. Da ji pa stisneš (sodno predvidevam), pa rabiš ogromno časa, mirne živce, veselja, znanja, najbolj pa pomaga medijska podpora (pa ne mislim slo-tech, ampak prime time na glavnih tv postajah in portalih).

FireSnake ::

karafeka: ti pa kar nuklearno :D
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

ZveeZ ::

D3m je izjavil:

Kar se tiče pa akumulatorja je pa to potrošni material in bi se moral pogajati bolj za to, kot pa praskico.

Tisto praakico bi lahko saniral prodajalcev licar, pa mu tega niso ponudili.
Licar bi to lahko popravil se pred prodajo.

Dvomim, da to podjetje sploh ima lastnega licarja.

Kar se tice akumulatorja pa mu tudi niso nic odobrili.
S kom naj se pogaja, ce ga ne je*bejo 5%?

lubej1 je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

gregor je izjavil:

Še to.

Če te prav razumem, potem inšpekcija ne pogleda dokazov, slik in ostalega materiala veznega na prijavo.

Oni torej gredo k prodajalcu in se ukvarjajo z čisto drugimi zadevami?

Če je tako, potem ne bi bilo prijav na tržni inšpektorat, ga lahko kar zaprejo...

Inšpektor bo seveda papirje preletel. Morda bo imel celo več prijav (različnih) kupcev za iste ali podobne stvari.
Dejstvo pa je, da če trgovec reče, da ne ve nič o poškodbi in ne ve, zakaj je bil akumulator prazen, da pa so izdelek preizkusili in je delal..

Saj trgovec lahko laže, a tudi kupec lahko laže.

Tukaj je beseda proti besedi.

Ideja, da lahko izdelek vrneš, ker si ga kupil preko Interneta. Ja, brezhiben. V originalni embalaži. Ta izdelek (tako bo trdil trgovec) je poškodovan in ga ni dolžan vzeti nazaj.

Inšpektor ni neumen in sigurno ne bo prostovoljno stal na tankem ledu nasprotujočih se izjav. Ker verjetno veš, na odločbo se lahko trgovec pritoži, potem pa če je to še vseeno zavrnjeno, pa lahko sproži upravni spor.

Tam pa (končno) vzame zadevo v roke sodnik. A še vedno je beseda proti besedi.

Kar inšpektorji ponavadi naredijo je, da si trgovski prostor ogledajo in potem sigurno najdejo nekaj. Pri tehničnih izdelkih je to ponavadi, da nimajo (ustreznih!) navodil v slovenščini. Recimo. Ali da vsi izdelki v trgovskem prostoru nimajo cene.

To sta dve tipični napaki takih jebivetrskih trgovcev. Pa jim bo napisal 500EUR globe in čaw. Če ni ta napaka, pa je kaj drugega, da nima CE atesta ali rezervni deli nimajo CE atesta. Saj ti inšpektorji niso po kisli župi pripravali.

Da bi se pa šel inšpektor fajtat zate, na enem zelo šibkem (beseda proti besedi) primeru - to pa pozabi.

Lahko pa bo imel 3 prijave zaradi prekritih poškodb izdelkov in bo prišel v trgovino in bo videl, da že 25% izdelkov pride obdrgnjenih ali poškodovanih. To je potem ena čisto druga zgodba. A močno dvomim, da bi se tako razvilo.

Inšpektor bo v odločbo sigurno zapisal stvari, ki 100% držijo. In če ne more jasno pokazati, da je bil izdelek poškodovan že prej. Tega sigurno ne bo šel pisat v zapisnik.

Zgodovina sprememb…

Legon ::

Odstop od pogodbe na daljavo v 14 dneh od nakupa je zakonska zaveza prodajalca, tako da vecina tvojega nakladanja po hitrem postopku odpade.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Legon je izjavil:

Odstop od pogodbe na daljavo v 14 dneh od nakupa je zakonska zaveza prodajalca, tako da vecina tvojega nakladanja po hitrem postopku odpade.

Pa saj. No, evo kupec je odstopil, želi vrniti izdelek, ki je poškodovan. Jaz njemu in tebi in vsem želim veliko sreče, ker jo boste pa sigurno rabili. In kramp rabite, da kupnino v 100% višini nakrampate nazaj. Američani imajo izraz za to, "clawback".

Ne da ne bi bilo mogoče kupnine dobiti nazaj. Je mogoče, samo čas in denar in odvetnika rabite in sodišče vam mora dati prav.

Zgodovina sprememb…

mancini ::

bbbb2024

že ko si napisal, da si kupil vrnjen avto z 2 km na števcu, si se izločil iz teme.
Avto ki so ga vrnili ker preveč trese, pa ima prevožena dva km. Pol so se peljali max 100 metrov in so se odločili da ga vrnejo.
Ti pač zagovarjaš svoje

Človek ima slike, ima korespondenco, ...

Seveda pa inšpektor ni vsemogoč, niti se ne bo vmešal kot pričakuje OP.
OP pa naj čim prej napiše zahtevek za vrnitev blaga, ki ga je kupil preko spleta. In ta zahtevek naj ima vse točke, ki jih mora imet, da bo pravno formalno zadovoljiv.

bm1973 ::

Folk je malo zaveden z izkušnjami iz tujine, sploh ZDA.

Tam res lahko vrneš pokvarjeno robo in včasih dobiš celo novo. Je serviser dražji od novega izdelka. Zato so tam že od pamtiveka izdelki lepljeni in ne vijačeni. Kolega je to raziskoval tam 30 let nazaj, ko je hodil še precej v ZDA in kupoval fotografsko opremo...

Internet je omogočil cel kup preprodajalcev, ki ti danes nekaj prodajo, zaslužijo nekaj v enem letu, zaprejo firmo, pa se pol jebi.

Za male zneske se pač ne sekiraš, dragih pač ne naročaš... Sploh, če prodajalec nima servisa ali pogodbe s kakim servisom.

Evropa je bistveno drugačna, tudi z zakonodajo. In pa nekaj tudi lokalnega INATa...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

mancini je izjavil:

bbbb2024

že ko si napisal, da si kupil vrnjen avto z 2 km na števcu, si se izločil iz teme.
Avto ki so ga vrnili ker preveč trese, pa ima prevožena dva km. Pol so se peljali max 100 metrov in so se odločili da ga vrnejo.
Ti pač zagovarjaš svoje

Poglej, svojčas smo kupovali Ople. Žena je rabila zase en majhen avto, rekla je, da bi bila Opel Corsa v redu. Šel sem k trgovcu in predvsem sem hotel imeti, to so včasih ustregli, imeti testni avto. Trgovci imajo pravico do cenejših avtov.
Že smo bili skoraj dogovorjeni za srebrno Opel Corso, novo, ki bi bila 6 mesecev registrirana na trgovca, nakar me trgovec pokliče, ter pravi, da je ena gospa vrnila avto, ker ni bila zadovoljna. Bila je bencinska Opel Corsa, rdeča s tremi cilindri. Avto na štand gasu res trese. Tudi ko spelješ, tam nekje do 1200 obr/m trese, potem neha.

Gospo, ki je sicer preizkusila 4 cilindrsko 1.2 Opel Corso, je rekla, da ta 1.0 zanjo preveč trese in se boji, pač ne vem česa. In je avto pripeljala nazaj.

In so ji rekli, da je to s tremi cilindri pač tako. In je vseeno rekla, da bi imela raje tako 1.2, ki ne trese.

Tisti hip je trgovec poklical mene, sem rekel, vzamemo, če je nek popust in je bil nekih 10% in sem vzel avto za ženo. Moji ženi je to bilo vseeno. Lahko se je kadarkoli vsedla v avto in odpeljala po opravkih.

In je gospa, kolikor sem razumel, na licu mesta doplačala (zopet) na 85% kupnine do 100% in še malo čez, ker je 1.2 bila dražja.

Zdaj, če pa ti to ne verjameš, pa je tvoj problem.

kamiKaZaA ::

Po vsem prebranem in prespani noči (:)) bi kvečjemu danes poklical na tržni inšpektorat potem pa roke dvignil in ne bi vračal 4-kolesnika, ker bi več izgubil, ker mi skoraj 100% ne bi vrnili 100% kupnine kot je vredna tista praska. In teh prask zna v bodoče biti še več. Vem, za princip gre in se strinjam s vsemi, da če kupiš novo more biti novo brez prask. Ampak kako z besedo proti besedi dokazati to? Šola za naslednjič, da se more vse v nulo pregledati preden prevzameš takšno prevozno sredstvo.

kamiKaZaA je izjavil:

Jaz pa ne bi šel do konca. Škoda časa in živcev (+ denarja za odvetnike in sodne stroške). Lepo bi jim vrnil ta 4-kolesnik v 14. dneh od nakupa in zahteval kupnino nazaj. Potem pa drugje kupil in pred prevzemom v prodajalni pregledal v nulo ta 4-kolesnik.

stara mama ::

OP, če je to edina težava, ki jo boš imel s tem delovnim strojem, si lahk še srečen :)
Ekologija™ in Trajnost™

roCkY ::

Nalij polen rezervoar in odkruzaj nekam v hribe, med polja. Seveda na legalne makadame. Pozabi na to prasko in vse ostale, ki jih boš našel, ko se vrneš domov...

Glede na to, da je znamka nova je pa seveda precej več možnosti za resne težave kot z renomiranimi, kjer seveda tudi lahko naletiš na limono.

roCkY je izjavil:

Nalij polen rezervoar in odkruzaj nekam v hribe, med polja. Seveda na legalne makadame. Pozabi na to prasko in vse ostale, ki jih boš našel, ko se vrneš domov...

Glede na to, da je znamka nova je pa seveda precej več možnosti za resne težave kot z renomiranimi, kjer seveda tudi lahko naletiš na limono.

+1
This!

D3m ::

ZveeZ je izjavil:

D3m je izjavil:

Tisto praakico bi lahko saniral prodajalcev licar, pa mu tega niso ponudili.
Licar bi to lahko popravil se pred prodajo.

Dvomim, da to podjetje sploh ima lastnega licarja.

Kar se tice akumulatorja pa mu tudi niso nic odobrili.
S kom naj se pogaja, ce ga ne je*bejo 5%?

Očitno je težak pa se ne mislijo pogajati.

Iz njegovega zapisa se, da razbrati.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Samael ::

Gregor težak?
Težak sem mogoče jaz. Pa težak si prav gotovo ti.
Gregor pa... en prijaznejših in bolj umirjenih soforumašev.
Njega zlepa ne boš videl v konfliktu. V vseh teh letih je to prvič, da vidim, da ga je nekaj razjezilo.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

karafeka ::

Težki so trgovci, ko hočeš uveljavljat svoje pravice.

aytim ::

Danes je 14 dni od nakupa. Ker je slo za nakup na daljavo, je danes zadnji dan, da od nakupa odstopis.
Verjetno najboljsa opcija.
Vse kar moras, je napisati njim, da odstopas od nakupa na daljavo

Ganon ::

Je že.

gregor je izjavil:

Da odstopam od pogodbe in zahtevam vračilo kupnine sem v emmailu prvič napisal 18.06. Na ta email in vse prihodnje ni bilo odgovora od prodajalca oz. generalnega uvoznika.

karafeka je izjavil:

Glej, kupiš laptop, ki je kirurško zalepljen s trakovi. "Security tape - return if open".

Imaš neko finicky stranko, laptop ne dela dobro. Bi vrnil. Škatle strgane, kot da je krava prežvečila. Polivinil manjka.

Zakaj stranka vrača laptop? Ker prastari zunanji monitor se ne zbudi, kot je treba.

To preprosto ni več nov laptop. Prodaš ga lahko s popustom med 15% in 30%.

Marže pri laptopih so 3-5%.

Ni enostavno vračati stvari. Za štirikolesnik to še bolj velja kitajski ali nekitajski.

Nihce jih ne sili da delajo business,ce nocejo. Ce pa so se za to odlocili, so pa dolzni spostovat pravila, ne glede na to kaj ti blodis.

starfotr ::

Ma daj ne seri. Nihče ne prodaja (računalniške) robe s tako nizko maržo. To še za transportne stroške ni iz evropskega skladišča.

Vračilo blaga kupljenega na daljavo je riziko prodajalca. Če tega rizika noče sprejeti, potem naj pač ne prodaja preko spleta.

c3p0 ::

GupeM je izjavil:

Polnilec naj pa iz čigave riti potegnem? Nimamo vsi polnilca za akumulator doma.

Nekateri akumulatorji niso več nikoli isti, če jih prekomerno izprazniš. Da je imel le 6V, precej smrdi.

No, spodoben prodajalec bi ponudil menjavo, brezplačno. Ampak jim očitno gre predobro, da bi jih zanimala poprodajna skrb za kupca.

gregor ::

Danes sem govoril z prijazno gospo na inšpektoratu (Ljubljana). So me celo nazaj poklicali, ker najprej niso dvignili.

Na kratko. Moji postopki so pravilni. ATV sem dobil 15.06., že 18.06. sem zahteval celotno vračilo kupnine in vračilo izdelka. Torej v 14 dneh.
Res je, tako, kot ste napisali. Oni potem izvedejo splošen nadzor. Kaj odkrijejo, se ne da napovedati. Če sem prav razumel, ne smejo izdati, kdo je dal prijavo in zakaj. Morda sem to narobe razumel...?

Rekla mi je, da še dam zadnji poziv za sporazumno rešitev reklamacije. To sem danes zjutraj tudi naredil. Če do postavljenega roka ne odgovorijo, pa lahko preko spleta oddam prijavo. In to bom tudi sigurno storil, če ne bo dogovora. Je rekla, da je po slišanem to vsekakor primerno za prijavo.

Samael, hvala za prijazne besede. :)
Res nisem konfliktna oseba. Moti me namerno skrita poškodba in ignoranca prodajalca (tudi uvoznika), kot da imajo opravka z "kupom dreka". Takšen občutek sem dobil tudi v telefonskih klicih z obema podjetjema. Ter seveda brez odziva na moje emaile, od prejšnje srede do danes 6 emailov, to se mi ne zdi pretirano, v vseh spoštljiva komunikacija.

Glede akumulatorja, od te reklamacij sem odstopil, ker je po nočnem polnjenju aku oživel. Imam torej odprto reklamacijo samo za poškodbo barve.
Kaj je res takšen problem, če je imel 6V, to pomeni, da je lahko zanič? Imam kakšno možnost, da to preverim? Torej v kakšnem stanju je?

Hvala

LP

delavec44 ::

Ja, lahko je problem. Po drugi strani pa, koliko stane nov akumulator za take zadeve?

aytim ::

bbbbbb2024 je izjavil:

karafeka je izjavil:

Glej, kupiš laptop, ki je kirurško zalepljen s trakovi. "Security tape - return if open".

Imaš neko finicky stranko, laptop ne dela dobro. Bi vrnil. Škatle strgane, kot da je krava prežvečila. Polivinil manjka.

Zakaj stranka vrača laptop? Ker prastari zunanji monitor se ne zbudi, kot je treba.

To preprosto ni več nov laptop. Prodaš ga lahko s popustom med 15% in 30%.

Marže pri laptopih so 3-5%.

Ni enostavno vračati stvari. Za štirikolesnik to še bolj velja kitajski ali nekitajski.

To je tveganje, ki ga prevzame trgovec v zameno za visjo prodajno vrednost.

delavec44 je izjavil:

Ja, lahko je problem. Po drugi strani pa, koliko stane nov akumulator za take zadeve?

80 eur?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aytim ()

c3p0 ::

gregor je izjavil:

Samael, hvala za prijazne besede. :)
Res nisem konfliktna oseba. Moti me namerno skrita poškodba in ignoranca prodajalca (tudi uvoznika), kot da imajo opravka z "kupom dreka". Takšen občutek sem dobil tudi v telefonskih klicih z obema podjetjema. Ter seveda brez odziva na moje emaile, od prejšnje srede do danes 6 emailov, to se mi ne zdi pretirano, v vseh spoštljiva komunikacija.

Glede akumulatorja, od te reklamacij sem odstopil, ker je po nočnem polnjenju aku oživel. Imam torej odprto reklamacijo samo za poškodbo barve.
Kaj je res takšen problem, če je imel 6V, to pomeni, da je lahko zanič? Imam kakšno možnost, da to preverim? Torej v kakšnem stanju je?

Lahko ga napolniš in bo deloval, četudi je "zanič". Problemi se ponavadi začnejo pozimi, ko kar naenkrat ne vžge. Dobro, gre za ATV in verjetno ga pozimi ne boš nažigal. Za testiranje obstaja namenska oprema, kak avtoservis jo bi znal imet. Ampak večinoma bo pravilna poteza nov ustrezni akumulator.

Ob primernem vedenju prodajalca, se taka zadeva lahko hitro deeskalira. Ampak nimaš te sreče. Tudi sam bi šel "do konca" in vztrajal pri vrnitvi izdelka, sploh, če ga še nisi uporabil.

tony1 ::

starfotr je izjavil:

Ma daj ne seri. Nihče ne prodaja (računalniške) robe s tako nizko maržo. To še za transportne stroške ni iz evropskega skladišča.

Vračilo blaga kupljenega na daljavo je riziko prodajalca. Če tega rizika noče sprejeti, potem naj pač ne prodaja preko spleta.

Laptopi imajo smešno nizke marže že vsaj 15 let. Na laptopu za 500 EUR trgovec zasluži pod 10 EUR.

Ampak ja, zakoni se morajo ubogati.

Če je škatla uničena in plastika izgubljena gre pa to na škodo kupca, ki sme blago uporabljati le toliko, da se ugotovi bistvene lastnosti kupljenega blaga. Če to omejitev preseže (prodajalec laptopa me je tako npr. že lepo prosil, naj ga s ciljem nemotenega vračila prvič priklopim brez baterije, kar se je v tistih časih, ko je bila v laptopih samo ena dalo enostavno narediti), gre to povsem legalno lahko na škodo kupca.

"Glede akumulatorja, od te reklamacij sem odstopil, ker je po nočnem polnjenju aku oživel. (...)
Kaj je res takšen problem, če je imel 6V, to pomeni, da je lahko zanič? Imam kakšno možnost, da to preverim? Torej v kakšnem stanju je?"

Načeloma bo akumulator verjetno OK. Tudi diler, ki mi je prodal avto made in japan je ob prevzemu (nekaj je hecal brezkontaknti ključ) mimogrede rekel, da je možno, da je akumulator čisto prazen zaradi ladijskega transporta. To torej pomeni, da se jim niti slučajno ne da novega avta pred prodajo čez noč priklopiti na CTEK. Naj se kupec in njegov alternator jebeta s filanjem praznega akumulatorja...

Iz prve roke sicer povem, da je nato akumulator zdržal točno 7 let in en mesec. Čisto OK.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

tony1 je izjavil:

starfotr je izjavil:

Laptopi imajo smešno nizke marže že vsaj 15 let. Na laptopu za 500 EUR trgovec zasluži pod 10 EUR.

Ampak ja, zakoni se morajo ubogati.

Če je škatla uničena in plastika izgubljena gre pa to na škodo kupca, ki sme blago uporabljati le toliko, da se ugotovi bistvene lastnosti kupljenega blaga. Če to omejitev preseže (prodajalec laptopa me je tako npr. že lepo prosil, naj ga s ciljem nemotenega vračila prvič priklopim brez baterije, kar se je v tistih časih, ko je bila v laptopih samo ena dalo enostavno narediti), gre to povsem legalno lahko na škodo kupca.

Kako je potemtakem enak laptop (z izjemo tipkovnice) v tujini 30%+ cenejsi kot pri nas?
Ne verjamem, da kdorkoli prodaja robo s samo 2% marze.

"Kako je potemtakem enak laptop (z izjemo tipkovnice) v tujini 30%+ cenejsi kot pri nas?
Ne verjamem, da kdorkoli prodaja robo s samo 2% marze."

Ker jih več prodajo na trgu, ki je večji od našega... Marže na laptopih so res minorne.

chuck ::

Marže na elektroniko znajo bit res bedne, da na koncu POS ali procesni center za kartice največ služi. Pa tudi če že imaš maržo 10EUR (po odbitku kartice), jo takoj izgubiš 22%, pol pa še davek na dobiček, če ga imaš in če hočeš do tega denarja pridit si na koncu iz 10EUR na nekje 5EUR max. Na koncu pa imaš še zafrkavanje z neskladnostmi in garancijami.

Problem Slovenije je, da nas ni omembe vredno, smo popolnoma nezanimivi za nič drugega kot prodajo hrane, tako da pozabi na rabate na količino, porabate, marketing, na koncu te transport fenta. Konkretno pičim marže nekje 20EUR na izdelek, ki se prodaja za 900EUR in nekje 10-15EUR za izdelke okoli 500EUR. Če pa kdo vpraša za popust pa mu kar pokažem vrata in se mi sploh ne da z ukvarjat z njim, niti na lep način ne. Recimo ko sem se zanimal za Apple je bila marža 2%.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chuck ()

tony1 je izjavil:

"Kako je potemtakem enak laptop (z izjemo tipkovnice) v tujini 30%+ cenejsi kot pri nas?

Ker jih več prodajo na trgu, ki je večji od našega... Marže na laptopih so res minorne.

Ne verjamem.
A potemtakem, ko imajo popuste ali odprodajo starih zalog z npr 100€ popusta, delajo minus?

Bullshit da glava pece. Zakaj bi potem kdo potem splih prodajal laptope? Pri 5-10,eur marze si niti elektrike ne pokrijes.

ZveeZ je izjavil:

tony1 je izjavil:

Ne verjamem.
A potemtakem, ko imajo popuste ali odprodajo starih zalog z npr 100€ popusta, delajo minus?

Dobro vprašanje. Verjetno gre za porabate, ki jih da uvoznik/principal, ker je pač tehnična roba tako zelo cenovno časovno odvisna.

Legon je izjavil:

Bullshit da glava pece. Zakaj bi potem kdo potem splih prodajal laptope? Pri 5-10,eur marze si niti elektrike ne pokrijes.

Saj jih realno prodajajo samo še uvozniki in spletne trgovine. Tako kot je crknila večina "računalniških" trgovin...

Zgodovina sprememb…

chuck ::

Uvozniki pičijo najvišje marže, imajo pa tudi rizik s skladiščenjem in ukvarjanjem z garancijami, prodajalec je po novem samo poštar, edino neskladnost in spletna vračila so še trn. V večini primerov pa kot rečeno kr sami prodajajo dalje.
Edina omembe vredna dejavnost v tej branži je storitev, pa še ta se hitro krha z LLMi, tko da če kdo misli, da plačuje jurja in pričakuje neko hudo storitev, plačuje 20 do 100€ in temu primerna je tudi storitev.

delavec44 ::

Iz tega razloga ene par majstrov iz Lj TVje uvaža iz tujine in prodaja ceneje pri nas kot ga dobiš pri zastopniku. Se pa strinjam da si uvoznik odreže večjo maržo od trgovca.

Pithlit ::

tony1 je izjavil:

Dejte nehat s tem mitom. To je čista laž pa da se na glavo postavite.

Lahko pa razložiš zakaj je neka (čist specifična) stvar pri nas 5900€, v Nemčiji 6400€, v Avstriji pa 6900€.ker ta fora z velikostjo trga je naravnost iz riti potegnjena. Oziroma potencialno drži, ko se pogovarjamo o preprodajalcih ki svojo robo naročajo iz Nemčije namesto direkt od proizvajalcev.

Ponovno, nehajte z budalaštinami. Noben več vam ne naseda.
Life is as complicated as we make it...

"Oziroma potencialno drži, ko se pogovarjamo o preprodajalcih ki svojo robo naročajo iz Nemčije namesto direkt od proizvajalcev."

Nehaj pisati budalaštine :))

Preden si prišla v temo povedat, da je tle spet teta, smo prišli do sklepa, da si vso pogačo na našem trgu odrežejo uvozniki.

Zgodovina sprememb…

Ki drzijo pistolo na glavi trgovcem, da morajo prodajat njihove izdelke z minusom...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

kumer ::

Kaj če bi bili malo bolj "on topic"

Ker tukaj je govora o tem kako je prodajalec sramotno izigral kupca in mu poslal poškodovan izdelek. Nima elektronika kaj dosti z to tematiko.

Še dobro da je naletel na kupca, ki se mu ni naslednji dan z par kolegi prikazal v prodajalni, kjer bi se lahko osebno pogovorili o prevari.

Vsekakor si veliko upa ta prodajalec, uvoznik pa tudi podn od firme.

----

Na tržni lahko daš, dalje pa jaz ne bi zgubljal časa in živcev.

Gregor, pobarvaj, nalepko čez in gas na ceste, makadame...
Pozabi na te pokvarjence.

DeeJay ::

pot je prava, držim pesti da ti uspe dobit kupnino nazaj.
Za tiste, ki pa zagovarjajo taka ravnanja podjetij, jim pa želim, da v prihodnosti kupjo nov avto, ki bo dostavljen s praskami in nej polirajo in barvajo kokr hočjo.
Don't f with me.

roCkY ::

Ne vem, če kdo, ki se je oglasil v tej temi to početje trgovca ali kogarkoli zagovarja.

Realno pogledaš z več strani in greš naprej. Vračat 4-cikl zarad manjaka barve par cm2.. no kakor kdo očitno.

Sam, če bi se nekako odločil za novo znamko bi "šravfe zategnil". Sicer pa nova firma, motor kot trdijo lasten razvoj.. zame red flag glede na ponudbo. Ja zaje_an je novincem na trg v nekaterih segmentih. Čeprav robote za v stanovanje in za na travo pa vsi kupujemo...

Ganon ::

roCkY je izjavil:

Ne vem, če kdo, ki se je oglasil v tej temi to početje trgovca ali kogarkoli zagovarja.

:))

Pithlit ::

tony1 je izjavil:

"Oziroma potencialno drži, ko se pogovarjamo o preprodajalcih ki svojo robo naročajo iz Nemčije namesto direkt od proizvajalcev."

Nehaj pisati budalaštine :))

Preden si prišla v temo povedat, da je tle spet teta, smo prišli do sklepa, da si vso pogačo na našem trgu odrežejo uvozniki.

Hvala za pojasnilo. Še vedno lažeš kot pes teče.

roCkY je izjavil:

Realno pogledaš z več strani in greš naprej. Vračat 4-cikl zarad manjaka barve par cm2.. no kakor kdo očitno.

Sam, če bi se nekako odločil za novo znamko bi "šravfe zategnil". Sicer pa nova firma, motor kot trdijo lasten razvoj.. zame red flag glede na ponudbo. Ja zaje_an je novincem na trg v nekaterih segmentih. Čeprav robote za v stanovanje in za na travo pa vsi kupujemo...

Načeloma je Benda (kolikor berem) kr zanesljiva znamka. Preblem je servisna mreža, pa očitno prodaja oz. odnosi.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

You must be fun at parties.

knap ::

Res žalostno vse skupaj, mala ali velika poškodba, to ne spada na novo vozilo.
Če pa že, pa se kupca vpraša če želi takšen izdelek in se ponudi nekaj popusta. To bi naredil vsak normalen prodajalec.
Očitno firma Xmoto še ni slišala za besedo poštenost. Še huje je, da so slikovni dokazi, da je nalepka bila na ATV že pred predajo in se prodajalec in tudi uvoznik ne odzivata na poslane emaile. Sramotno za oba.

Glede Benda.
Sam imam sicer AODES, ki je v podobnem cenovnem razredu kot Benda. Star 1 leto, vse BP.

Ima pa Benda kar nekaj bonbončkov:
500 cm2 V-TWIN, edini vtwin s tako kubikažo
EPS servo
plinski amortizerji
elektronski plin
električna parkirna zavora
engine brake
gretje sedežev
ABS
vitel
vlečna kljuka
led luči
14" alu beadlock platišča
TFT barvni zaslon

verjetno sem še kaj pozabil

sem govoril z serviserjem in je rekel da zaenkrat nobene reklamacije glede Bende, da je precej kvalitetno narejena, seveda za ta cenovni razred
je imel stranke tudi z 3K km in vse ok, je pa res, da gre za bolj novo zadevo, čas bo pokazal kako se obnese na dolgi rok

OP želim vse dobro glede reklamacije, če ne pa, kot že prelagano, etiketo čez in gas pa na cesto...
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SONY OLED - Big Bang vračilo kupnine

Oddelek: Pomoč in nasveti
336032 (3667) ginekk
»

Garancija, 45 dni, nov izdelek (strani: 1 2 3 4 5 )

22649183 (24708) Furbo
»

BigBang vračilo blaga 1.1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

380112325 (102975) St235
»

garancijsko zamenjani izdelek (strani: 1 2 )

8611822 (9687) medenko
»

BigBang nateg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8113773 (9852) BoBi19

Več podobnih tem