» »

štirikolesnik - problem pri nakupu - prevara...?

štirikolesnik - problem pri nakupu - prevara...?

1 2
3
»

stara mama ::

Dobr no... 3k mora pa tud kitajc zdržat jezusmarija, če ne je samo za spustit v jarek!
Realnost bo tam pri 50k+
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

lubej1 ::

50K pa je že kar konkretna cifra za ATV
sem za hec pogledal avtonet, pa je samo eden nad to cifro, sicer 71K, tega pa ne bi kupil ;)

-----

on topic

je tukaj kakšen pravnik, je to čisto iz pravnega stališča gledano goljufija oz to ni?
da drugače vprašam, če ima recimo nekdo zelo dobre živce, višek $$$ in pozna dobrega odvetnika, se tako zadevo lahko da v tožbo na sodišču?
recimo, da bi bil poškodba še večja, zakrita pri predaji, nepozoren kupec..., sicer tudi na tej Beendi za mene osebno to ni ravno praska...
LP

bbbbbb2024 ::

lubej1 je izjavil:

50K pa je že kar konkretna cifra za ATV
sem za hec pogledal avtonet, pa je samo eden nad to cifro, sicer 71K, tega pa ne bi kupil ;)

-----

on topic

je tukaj kakšen pravnik, je to čisto iz pravnega stališča gledano goljufija oz to ni?
da drugače vprašam, če ima recimo nekdo zelo dobre živce, višek $$$ in pozna dobrega odvetnika, se tako zadevo lahko da v tožbo na sodišču?
recimo, da bi bil poškodba še večja, zakrita pri predaji, nepozoren kupec..., sicer tudi na tej Beendi za mene osebno to ni ravno praska...
LP

Glede na to, da se mi službeno ukvarjamo z več tožbami, za razne zadeve, predvsem vezane na nepremičnine, ampak vseeno...
Tožiti za goljufijo je postopek tak, da ti prijaviš in potem tožilec zbere (preko policije) dokaze. Potem se odloči, če bo nekoga preganjal ali ne. Če se odloči, da nekoga NE BO preganjal, lahko ti (oz.- oškodovanec) stopi noter kot subasidiarni tožiec, ter ga potem ti preganjaš.
Težava kazenskih postopkov je, da ti moraš dokazati naklep, da je prav imel namen ogoljufati kupca. Ker prodajalec lahko reče, nič ne vem o praski, to je pošta, lahko reče, k nam je že prišel tak, skratka...

Dobesedno, tukaj imaš uspeh samo, če bi zdaj bivši zaposleni se kaj skregal, šel na policijo, ter rekel, ja ves čas to dela, flika škart robo, namenoma prekriva napake. Ali posnetek kamere, pridobljen zakonito, da flika nekaj štirikolesnik (prav ta).

Pa še nekaj je. Nekaj so sedaj popravili, koliko mora biti škoda, da se preganja kot kriminal. Zaradi ciganov. Prej se je seštevalo, menda in je bila mislim da pregon nad 300EUR. Zdaj pa je nad 700EUR, pa ni seštevanja. Pod tem je prekršek. To me ne drži za besedo, to sem slišal od policaja morda mesec dni nazaj. Da je to butasto, je rekel sam policaj, nekdo naredi škodo 600EUR, pa zopet 600EUR, kakšni vlomi, to sta sedaj dva prekrška in položnica, oz. dve položnici. Ideja Šutarjevega zakona je bila, da cigane podelajo hitro, da ukradejo eno robo, takoj položnica, takoj se od socialne potegne. Zdaj pa ne smejo od socialnih vlačit, kolikor razumem.

Pa ne gre se samo za naklep, dokazati moraš, onkraj vseh pomislekov, da je bil to on. Veš, lopovi se dostikrat izgovarjajo, sem rekel sodelavcu, naj uredi (sodelavec pa flikne nalepko gor). Sodelavec pa reče, nisem jaz, on je.

In je splaval "onkraj pomislekov" po vodi.

Lažje je dokazovati osebno škodo (popraskana roba), cenilec, koliko je roba sedaj manj vredna. Težava je ta, da je to večinoma cena popravila. Evo, za prasko 20x20 cm na blatniku smo plačali cca 380 EUR v nulo, pobarvan, spoliran, blatnik (plastičen sicer) se sveti kot nov. In to za kovinsko barvo, ko je notorično težko popraviti, da se ne vidi.

To tvoje bi cenilec ocenil 120-200EUR max. Pod 120EUR verjetno ne, ker imaš že za pripravo dela morda uro.

Realno pa tudi tudi odvetnik za ta mali gospodarski spor ne bi vzel zadeve za tak drobiž. On ima sicer neke pavšale, ampak če je vrednost spora majhna, ti nek soliden odvetnik tega ne bo jemal. Lahko mu sicer obljubiš nagrado, ne vem 10k EUR. Samo zakaj bi mu to nagrado obljubljal natanko?

Nagrade se odvetnikom obljubijo, ne vem, če firmo stožiš za 3 mio EUR, dobiš 20% ali 30%. Samo tukaj jih lahko stožiš za par sto EUR.

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Tu je tako, da tudi če na sodišču zmagaš, si dal za odvetnika, takse, verjetno tudi izvedenca, ... več, kot na koncu iztržiš.

Čeprav dobiš delno stroške odvetnika povrnjene iz nasprotne strani, pa to niso vsi stroški, odvisno tudi koliko ti jih sploh priznajo.

stara mama ::

Cene izvedencev so med 500-1000EUR
Ene par sem jih mel na grbi zadnji dve leti, da vem da niso poceni ta poročila.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

gregor ::

bbbbbb2024

Hvala za podroben odgovor.
Ravno zaradi tega pa se lahko prodajalci kot v mojem primeru Xmooto (in žal tudi uvoznik Blizu zahoda) lahko gredo takšne natege.

Sicer sem jim dal čas še do petka, da mi odgovorijo (nisem doma), ampak odgovora ne pričakujem.
Na tržno bom seveda dal, kakšna bo kazen, če sploh, pa je seveda popolna neznanka. Upam, da čim več, vsaj več kot sem sam čisto na začetku predlagal (350 EUR).
Sedaj zahtevam vračilo ATV in povračilo kupnine, kot že napisano, vse tiho je bilo.

LP

knap ::

Torej je edina rešitev te zadeve, atv na prikolico, zraven vzeti nekaj 130 kg mišičnjakov in v trgovini osebno "pritisniti" na prodajalca...

FireSnake ::

Nisi vrnil še v zakonitem roku?
Kakšna je zdaj situacija?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

mancini ::

FireSnake je izjavil:

Nisi vrnil še v zakonitem roku?
Kakšna je zdaj situacija?

14 dni je da napises zahtevek za vrnitev, potem pa je nov rok za dejansko vracilo artikla oz 4-kolesnika.
Tako da se ni nic zamudil

karafeka ::

Kaj ti to pomaha, če pa te trgovec ignorira in noče kaj slišati o vrnitvi?
Mu boš dostavil atv na vrata in tako ostal brez denarja in atvja?

Likalnik ::

sem bral samo prvo stran...najvrjetneje se je zgodila poškodba pri razkladu ATV-ja iz tovornjaka oziroma, ko so ga prestavljali po delavnici....ampak ja, da ti potem to prasko hoče prekrit tako, da prelima je res grdo in nizkotno...še samo zaradi takega pokvarjenega odnosa bi jim vse skupaj vrnil

glede akumulatorja: oni so ti zaračunali pripravo vozila, kar pomeni, da ti vozilo pripravijo do te mere, da je takoj za na cesto (registracijo urediš sam) ampak, da vozilo vžge...se pravi, pregledajo vse tekočine, luči, zavore, pnevmatike in tudi akumulator...očitno pri tebi tega niso naredili, če ti pač ni vžgal...zaračunali so pa ti in že tukaj je druga situacija, kjer se ti pokaže njihov jebivetrski odnos do strank...kako lahko predaš/dostaviš nek izdelek stranki, brez, da bi ga prej stestiral v delavnici, da vse osnovne zadeve delujejo.

Kakorkoli...moje mnenje...več živcev, denarja, časa ti bo na koncu šlo, da se boš prerekal in tožaril z njimi...prasko popravi oziroma uveljavli zavarovalnico čez nekaj časa...akumulator si saniral...tako, da uživaj in se vozi.
Njemu pa pošlji vse vrste inšpekcije kar obstajajo v tej državi, da mu pridejo in malo pogledajo njegovo poslovanje itd. Inšpektor se na direktno prijavo mora odzvati....verjemi, da bodo našli vsakič eno zadevo in bo teh 8k€ hitro za inšpektorja zapravil....pač take nategune je treba zjebat do te mere, da zapre štacuno...pa naj se on jebe

Hvala vsem za odgovore.

Likalnik
Vse si popolnoma zadel.

Najprej sem napisal tako:

- zamenjava za nov brezhiben izdelek
- odprava napake na vaše stroške, zamenjava odbijača, barvanje...
- znižanje kupnine za izdelek
- moj odstop od pogodbe in vaše vračilo kupnine, vračilo izdelka

Predlagal sem znižanje kupnine za 350,00 EUR. Vse tiho je bilo.

Nato, ko ni "vžgal" sem klical prodajalko, po 1+ urnem pogovoru na nizki ravni, nisem nikamor prišel. Zahtevala je, da plačam prevoz drugega akumulatorja, kar bi me prišlo 100+ EUR, njihova kilometrina 0,45€. Niti na deljenje pol pol ni pristala.

15.06. sem dobil ATV, 18.06. pa sem zaradi vsega naštetega in ker sem na FB Messenger našel slike z prilepljeno etiketo, zahteval vračilo kupnine in vračilo izdelka.

Od takrat po cca 10 emailih je vse tiho, brez odziva. Nov datum sem jim sicer še dal to tega petka.

Kako naj sedaj vrnem, razen, da naredim incident v LJ, kot recimo zgoraj napisano.

Nisem za take zadeve. Bom čez vrgel etiketo in gremo dalje.

Še to, za prazen akumulator sem bil jaz kriv, tudi za poškodbo.
Seveda sem iz slik dokazal, da to ne drži (etiketa gor že pri prodajalcu).

Uvoznik, govoril sem z direktorjem, ista zgodba, že povezan z prodajalcem. Recimo vprašanje, če je ATV vžgal ob dobavi? Sem že vedel koliko je ura...

Skratka žalostno ampak resnično. Tudi to, da bom dal na tržno inšpekcijo, jih očitno ne gane. morda imajo veze...?

Še lahko kam drugam prijavim razen tržne inšpekcije?

Hvala

LP

fikus_ ::

Če je aku enkrat na 6V (kot si pisal), jih je že fasal, kemija se je že začela nabirati na ploščah,... Čudno, da si ga sploh zbudil.
Nov, napolnjen ima okrog 12,6 do 12,8V. Pod okrog 12V pride do trajne sulfatizacije, je samo vprašanje, kako dolgo je pod to mejo, toliko je okvarjen.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Upam, da se je znanec zmotil.

Še dobro, da imam asistenco v kasko zavarovanju. 8-)

knap ::

Kot sem že napisal, imam AODES. Ko sem lani kupoval, sem se prijavil tudi na različne FB atv skupine, tudi od prodajalcev.

Če pogledaš zadnje objave od xmoto na FB, vidiš, da so na veliko začeli reklamirati VOGE premium :D motorje. In kdo je uvoznik za njih? Ugibanje ni potrebno - BZ.

Torej najprej $$$, potem pa vse ostalo, tudi ukvarjanje z kupcem, ki ima morda legitimno pritožbo. Glede na slike, je temu tako...
Verjetno se tako posla ne pelje, ampak oni že vedo. ;)

fikus_ je izjavil:

Če je aku enkrat na 6V (kot si pisal), jih je že fasal, kemija se je že začela nabirati na ploščah,... Čudno, da si ga sploh zbudil.
Nov, napolnjen ima okrog 12,6 do 12,8V. Pod okrog 12V pride do trajne sulfatizacije, je samo vprašanje, kako dolgo je pod to mejo, toliko je okvarjen.

Ne, pretiravaj, no.
Lahko normalno poveš, kaj je na stvari, samo da ga pa takole strašiš, pa ni v redu.
Do sulfartizacije pride, če je akumulator trajno v rabi, ter je napolnjen manj, kot bi bilo treba. Tipično so to vozila, ki imajo dosti start & stop in se akumulator ne utegne pošteno napolniti.

Pa še takrat imaš ctek in dinamične polnilce, ki z "žaganjem" napolnijo & praznijo in če sulfatizacija ni debela, se znova raztopi v kislini.

Imel sem že dosti primerov, ko je akumulator sameval po leto dni, bil 6V, eno pošteno polnjenje in je služil še vrsto let.

Za prazen akumulator je večji problem minus, ki povzroči, da razredčena kislina, oz elektrolit zmrzne in se plošče dotaknejo, oz. deformirajo.

Sicer pa, greš k mojstru, imaš merilec kapacitete, vpišeš parametre noter (zagonski tok), ga zmeriš statično in dinamično in ti vrže cifre, če ima akumulator še 90% nazivnega toka, 80% ali samo še 50%.

Če je pod 50%, ga zamenjaš, mojega sorodnika je pustil akumulator na parkirišču, ko je imel še 30% kapacitete. Smo ga napolnili, je imel 32% kapacitete in ob priliki je bil zamenjan.

Novi akumulatorji niso toliko problem. Je pa seveda vprašanje, če je bil akumulator res nerabljen.

Zgodovina sprememb…

Meni je sicer deloval kot nov, seveda pa ne vem zagotovo.

Pithlit ::

gregor je izjavil:

Jaz sem očitno fentala popolnoma novega. Tko da... it happens.

Kako? Tako da sem naredila enih 10x po 2km sredi zime, vmes je pa stal po 14 dni. Enkrat ni več palil.

Za razliko od tebe je to sicer bila popolnoma moja krivda. Ampak point je v temu da je lahko nov, in kljub temu mrtev.
Life is as complicated as we make it...

gregor je izjavil:

Nato, ko ni "vžgal" sem klical prodajalko, po 1+ urnem pogovoru na nizki ravni, nisem nikamor prišel. Zahtevala je, da plačam prevoz drugega akumulatorja, kar bi me prišlo 100+ EUR, njihova kilometrina 0,45€. Niti na deljenje pol pol ni pristala.

15.06. sem dobil ATV, 18.06. pa sem zaradi vsega naštetega in ker sem na FB Messenger našel slike z prilepljeno etiketo, zahteval vračilo kupnine in vračilo izdelka.

Od takrat po cca 10 emailih je vse tiho, brez odziva. Nov datum sem jim sicer še dal to tega petka.

Kako naj sedaj vrnem, razen, da naredim incident v LJ, kot recimo zgoraj napisano.

Nisem za take zadeve. Bom čez vrgel etiketo in gremo dalje.

Še to, za prazen akumulator sem bil jaz kriv, tudi za poškodbo.
Seveda sem iz slik dokazal, da to ne drži (etiketa gor že pri prodajalcu).

Uvoznik, govoril sem z direktorjem, ista zgodba, že povezan z prodajalcem. Recimo vprašanje, če je ATV vžgal ob dobavi? Sem že vedel koliko je ura...

Skratka žalostno ampak resnično. Tudi to, da bom dal na tržno inšpekcijo, jih očitno ne gane. morda imajo veze...?

Še lahko kam drugam prijavim razen tržne inšpekcije?

Hvala

LP

Morda že vejo, da se akumulator da poslat tudi po pošti?

delavec44 ::

Še več, kupnino se da nakazati v sekundi na TRR pa si gre OP lahko kupiti nov akumulator kjer hoče.

za akumulator sem preklical reklamacijo, morda prehitro, ampak, ko sem ga napolnil je zadeva štartala
sedaj sem že dva tedna na lepšem = nisem doma :D

ostaja odprta reklamacija za poškodbo na barvi, do danes je bil rok, seveda brez odgovora, kot tudi pričakovano
naslednji teden napišem pritožbo na tržni inšp.

delavec44 je izjavil:

Še več, kupnino se da nakazati v sekundi na TRR pa si gre OP lahko kupiti nov akumulator kjer hoče.

Predvidevam, da je v vozilu nek noname in mu ne bi plačevali za kaj boljšega, ko jih verjetno sami dobijo za bakšiš.

Pithlit je izjavil:

gregor je izjavil:

Kako? Tako da sem naredila enih 10x po 2km sredi zime, vmes je pa stal po 14 dni. Enkrat ni več palil.

Za razliko od tebe je to sicer bila popolnoma moja krivda. Ampak point je v temu da je lahko nov, in kljub temu mrtev.

Sicer je res, da se da akumulator uničiti, to je res. Mimogrede, akumulatorji imajo tudi garancijo. V okviru vozila imajo splošno garancijo 1 leta.
Jaz vsakič zagon vozila poslušam. Sicer če vozilo je novo (oz. zate novo) se pešajoč akumulator da hitro slišati.

Vendar sem jaz z dizelskim avtom pozimi nekaj vozil sem ter tja, avto pustil (zaradi nekih okoliščin) 6 mesecev, na jesen sem se fizično pripravil na vžig avta, izklopil luči, radio in ostalo, obrnil ključ in motor je sicer z lenim glasom se obrnil - in vžgal. Nato sem z avtom prepotoval 6 ur, do takrat je bil akumulator poln. Nato sem ga s CTEKom dopolnil, ter mi je akumulator služil še 6 let.

Jaz imam CTEK, ki ga tudi BMW prodaja pod svojim brandom. Vpiši v Internet:
CTEK avtomatska polnilna naprava MXS 10EC 12 V 10 A

Vsaka reč, ki ima akumulator, je v redu, če je recimo čez zimo kondicionirana. Nas akumulatorji držijo v avtih v BMWjih 10 let, v ostalih avtih 6 let. CTEK ima program, ki že začeto sulfatizacijo spravi nazaj.

Mojega smo skušali oživeti na vse načine. Nekak nam je uspelo glih tolk da sem lahko enkrat vžgala in nič več. Sem pač na kable, kable v ruzak, po nov lifepo Akku (ki je itak bil v planu od vsega začetka) pa direkt na servis errorje iz računalnika pobrisat.

Z garancijo se nisem kaj dosti ubadala, so mi pa vseeno dali na servisu novega, ki sedaj ždi na polici. Očitno niso neki šalabajzerji.

Pithlit je izjavil:

Mojega smo skušali oživeti na vse načine. Nekak nam je uspelo glih tolk da sem lahko enkrat vžgala in nič več. Sem pač na kable, kable v ruzak, po nov lifepo Akku (ki je itak bil v planu od vsega začetka) pa direkt na servis errorje iz računalnika pobrisat.

Z garancijo se nisem kaj dosti ubadala, so mi pa vseeno dali na servisu novega, ki sedaj ždi na polici. Očitno niso neki šalabajzerji.

Težko komentiram.
Vsaka baterijska reč je v redu, če recimo ko ni v rabi, da se jo kondicionira. Lifepo tudi. Zdaj včasih je problem, da ima baterija interno elektroniko (ki seveda ne dela, ker ima baterija 0V), takrat dostikrat polnilec noče polniti.

Tukaj v temi je bilo omenjeno, da je baterija bila 6V. Za nekatere avte, BMWje pa tudi VW, mora biti vozilo postavljeno v 'transport mode'. Ker avto gre v spanje, ampak če ne miruje, se ves čas zbuja in če drugo ne, alarm ves čas blokira vžig motorja.

Zdaj, če so ti Kitajci tako sofisticirani, ne vem.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Težko komentiram.

Ni ti treba komentirat. Lahko mi enostavno verjameš da je bil fuč, brez nekega špekuliranja. Al misliš da imam kako agendo zadaj zaradi česar bi o tem lagala?

lubej1 ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

gregor je izjavil:

Sicer je res, da se da akumulator uničiti, to je res. Mimogrede, akumulatorji imajo tudi garancijo. V okviru vozila imajo splošno garancijo 1 leta.
Jaz vsakič zagon vozila poslušam. Sicer če vozilo je novo (oz. zate novo) se pešajoč akumulator da hitro slišati.

Vendar sem jaz z dizelskim avtom pozimi nekaj vozil sem ter tja, avto pustil (zaradi nekih okoliščin) 6 mesecev, na jesen sem se fizično pripravil na vžig avta, izklopil luči, radio in ostalo, obrnil ključ in motor je sicer z lenim glasom se obrnil - in vžgal. Nato sem z avtom prepotoval 6 ur, do takrat je bil akumulator poln. Nato sem ga s CTEKom dopolnil, ter mi je akumulator služil še 6 let.

Jaz imam CTEK, ki ga tudi BMW prodaja pod svojim brandom. Vpiši v Internet:
CTEK avtomatska polnilna naprava MXS 10EC 12 V 10 A

Vsaka reč, ki ima akumulator, je v redu, če je recimo čez zimo kondicionirana. Nas akumulatorji držijo v avtih v BMWjih 10 let, v ostalih avtih 6 let. CTEK ima program, ki že začeto sulfatizacijo spravi nazaj.

Sicer off topic...

Ali govoriš o tem polnilcu:

https://www.amazon.de/-/en/Ctek-MXS-10-...

Kar drago...

Kaj ima recimo ta, ki bo jutri v Lidlu manj, je slabše narejen...:

https://www.lidl.si/p/ultimate-speed-po...

Precej cenejši...
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SONY OLED - Big Bang vračilo kupnine

Oddelek: Pomoč in nasveti
336032 (3667) ginekk
»

Garancija, 45 dni, nov izdelek (strani: 1 2 3 4 5 )

22649183 (24708) Furbo
»

BigBang vračilo blaga 1.1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

380112324 (102974) St235
»

garancijsko zamenjani izdelek (strani: 1 2 )

8611822 (9687) medenko
»

BigBang nateg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8113773 (9852) BoBi19

Več podobnih tem