Novice » Android » YouTube v mobilnih brskalnikih blokiral predvajanje v ozadju

stara mama ::
Ali pa uBlock Origin v browserju, oz. Pi-Hole na mreži
pi-Hole požre tudi reklame na youtubu preko smart tvja? Native app je še vedno precej boljši kot youtube preko brskalnika, ali miboxa, ampak reklame ubijajo.
Se pridružujem vprašanju
Ekologija™ in Trajnost™
IgorCardanof ::
Youtube Ads je za malo falil prihodek za Q4 2025. Upam, da ste veseli. Zdej bo su Google bolj na hard nad vse workarounde.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
MrStein ::
Jaz YT gledam, če rabim kak prikaz, kako se kaj naredi, izdela. Torej ni to kar gledanje za brez veze, ampak povsem ciljno. Recimo kako se pri mojem avtu odstrani notranji panel vrat. In sem naredil z lahkoto, sicer bi polomil pol zatičev. Take zadeve.
Seveda gledam izključno v Firefox z uBlock, na 27" QHD ekranu. Ne razumem folk, ki se matra s tem na telefonu.
27 ekran neseš na dvorišče zraven avta?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
energetik ::
Ne, ogledam si notri, nato grem ven naredit. Saj imam pisarno 4 metre od avta.
Oziroma če je nujno, imam seveda tudi na telefonu FF z uBlock.
Oziroma če je nujno, imam seveda tudi na telefonu FF z uBlock.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Legon ::
stara mama je izjavil:
Ali pa uBlock Origin v browserju, oz. Pi-Hole na mreži
pi-Hole požre tudi reklame na youtubu preko smart tvja? Native app je še vedno precej boljši kot youtube preko brskalnika, ali miboxa, ampak reklame ubijajo.
Se pridružujem vprašanju
Že dolgo ne. Samo pogledaš kater uporabnik je to neumnost izjavil, pa ti je vse jasno.
ZveeZ ::
IgorCardanof je izjavil:
Youtube Ads je za malo falil prihodek za Q4 2025. Upam, da ste veseli. Zdej bo su Google bolj na hard nad vse workarounde.
Oh nooo.. anyways.. ;)
Raje vidim, da gre google "all in" v boj proti workaroundom in da mu to dejansko tudi uspe, kot pa da gledam reklame ali placujem narocnino.
Ceprav priznam, da bi mi disal family plan zaradi youtube music, ampak zal ne zivim v razvitem svetu.
Sem pa opazil, da je video algoritem v peesdi, za glasbo pa kar zadane.
Ales ::
KTr1sk ::
K sreči samo "nevedneži" imajo težave z reklamami na Youtubu, do zdaj dejansko nobenih težav :P.
Ryzen5-7600x,32gb ddr5,rx9060xt16gb,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
nekikr ::
Zanimivo, da vsi tule zaslužijo po 500€ na pol ure, ko je pa treba dati ta drobiž pa iščejo luknje in se delajo bedaka iz sebe... Youtube premium je ena najboljših stvari in vredna vsakega centa.
Torej ne samo, da je Google problem, ker si drzne zaračunat storitev, še prasci od avtorjev morajo zastonj delat?
Ni jim treba delati zastonj, ne morejo pa kar pogojevati gledanje sponzorskih blokov kot edini način dodatne kompenzacije, potem pa se čuditi, zakaj so gledalci proti.
Eno neetično (in kljub temu nesankcionirano) obnašanje vzpodbuja še drugo in tretje in četrto.
Prvo je Google monopolist, ki ob tem tudi nepravično razdeljuje prihodke v odnosu do kreatorjev vsebin. Pa mu vse to gre čez brez sankcij. Zavoljo tega ni nič čudnega, da cela vrsta ljudi ne želi plačevati naročnino Googlu. Alternative pa praktično ni, ker je monopolist.
Drugo pa je še to, da ljudje iz podobnih razlogov ne želijo gledati plasiranja izdelkov oz. reklam v sami vsebini avtorjev.
Reklame niso nujne, prepričevanje uporabnikov v to je zlonamerna manipulacija.
Eno neetično (in kljub temu nesankcionirano) obnašanje vzpodbuja še drugo in tretje in četrto.
Prvo je Google monopolist, ki ob tem tudi nepravično razdeljuje prihodke v odnosu do kreatorjev vsebin. Pa mu vse to gre čez brez sankcij. Zavoljo tega ni nič čudnega, da cela vrsta ljudi ne želi plačevati naročnino Googlu. Alternative pa praktično ni, ker je monopolist.
Drugo pa je še to, da ljudje iz podobnih razlogov ne želijo gledati plasiranja izdelkov oz. reklam v sami vsebini avtorjev.

Zimonem ::
Ni jim treba delati zastonj, ne morejo pa kar pogojevati gledanje sponzorskih blokov kot edini način dodatne kompenzacije, potem pa se čuditi, zakaj so gledalci proti.
Govorimo o reklamah, ki so del vsebine. Kako točno nima avtor prispevka pravice, da odloča o vsebini svojih prispevkov? Če je kaj neetično in kljub temu nesankcionirano je to brezsramno poseganje v avtorske vsebine.
Vsak ima možnost ne gledat, če se ne strinja z avtorjem, ampak kar tako v tri dni srat po avtorskem delu pač ne sodi v isto kategorijo kot add-block.
Torej ne samo, da je Google problem, ker si drzne zaračunat storitev, še prasci od avtorjev morajo zastonj delat?
Ker plčam brez reklam naj spet gledam reklame... Pa še podatke naj jim serviram. Ni čudno da so moral izdvojit tik tok od bytedanca
Če si ti preneumen, da bi ločil med plačilom storitve googlu in vsebino kanala, potem je škoda debatirat. Intelektu primerno očitno gledaš vsebine, kjer te na vsakem koraku posiljujejo s sponzorskimi vsebinami.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

Zimonem ::
A kar nesramni bomo.
Glede na tvoje prispevke in tehnološke pismenosti ....
Ja reklame.to je to kar zaslužiš gledat squarespace pa podobno pri kvazi techarjih.
NEhuman sem. Priznam
Glede na tvoje prispevke in tehnološke pismenosti ....
Ja reklame.to je to kar zaslužiš gledat squarespace pa podobno pri kvazi techarjih.
NEhuman sem. Priznam
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
OK.d ::
OutOfTheBox je izjavil:
Vsak € za pohlepne korporacije je preveč.
Povprečna slovenska miselnost. Namesto da bi obrnil ploščo in poskusil dodano vrednost korporacij izkoristit maksimalno sebi v prid. Na ta račun boš lahko tudi ti postal naslednja pohlepna korporacija.
Saj dobijo od nas že preveč podatkov, tako da lahko tem dvignejo ceno in si "kao minus" pokrijejo
LPOK.d
Gregor P ::
... a vendar zbrani skupaj od vseh pa predstavljajo izjemno moč, ki jo držijo korporacije v svojih rokah in jim noben (sploh ne v EU) ne more zares konkurirat brez tega.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
To je vse relativno. Dejstvo pa je, da so vsi ti silni podatki, s katerimi marsikdo opleta in jih prikazuje kot nekaj neprecenljivega, vredni skoraj nič.
deskstar ::
Malo več so po moje že vredni. V Franciji in Španiji te obravnavajo kot kriminalca, če te dobijo s telefonom, na katerem je Graphene OS. Ta namreč ne polni Googlove podatkovne baze s podatki uporabnika.
To je vse relativno. Dejstvo pa je, da so vsi ti silni podatki, s katerimi marsikdo opleta in jih prikazuje kot nekaj neprecenljivega, vredni skoraj nič.
Od kod zaboga ti ideja, da so podatki, s katerimi korporacije lažje služijo nepredstavljive vsote, vredni skoraj nič??
Ti kaj gledaš okoli sebe, vidiš, v kakšni ekonomiji živiš? Vidiš, kako deluje "trženje"?
Facebook je objavil, lani je bilo povzeto tu na ST, da so podatki uporabnika vredni dober evro na leto. Ok, tudi Google nekaj pristavi in slotech cookie. Ampak nekateri govorijo kot da so njihovi podatki vredni vsaj nekje pol milijona evrov, najbolje na mesec. Realno pa samo masa nekaj prinese, slehernikovi podatki so pa za eno kavo.
V jugi nisem živel oz. sem bil premajhen da bi imel kakšno nostalgijo, eno mojih podjetij pa zapravi vsaj šestmestno številko za oglaševanje mesečno. Posledično vem kaj to pomeni v strošku na posameznika.
V jugi nisem živel oz. sem bil premajhen da bi imel kakšno nostalgijo, eno mojih podjetij pa zapravi vsaj šestmestno številko za oglaševanje mesečno. Posledično vem kaj to pomeni v strošku na posameznika.
Glede na to koliko se obrne denarja v oglaševanju so ocene okol 300 USD na celovit profil na leto.
https://www.datapods.app/en-US/blog/wha...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
@nekikr, posameznikovi podatki so neprecenljivi. Neskončno vredni, če hočeš. Ampak če že moramo to pretvarjati v neko vrednost - kot prvo ne nasedati na neumnosti, ki jih o tem plasirajo korporacije. Facebook je objavil, ja...
Brez teh "za eno kavo" vrednih podatkov, bi se marsikatera današnja ekonomska struktura v celoti sesula. Komot gremo lahko v skrajnost in gledamo vrednost tudi s tega vidika. Za izračun na posameznika torej enostavno delimo ekonomsko vrednost celote, s populacijo, katere podatke zajemajo...
Brez teh "za eno kavo" vrednih podatkov, bi se marsikatera današnja ekonomska struktura v celoti sesula. Komot gremo lahko v skrajnost in gledamo vrednost tudi s tega vidika. Za izračun na posameznika torej enostavno delimo ekonomsko vrednost celote, s populacijo, katere podatke zajemajo...
feryz ::
Naša je včeraj popizdila. Seveda neupravičeno in zaman.
Za mulce v šoli zmeraj pripravi neki nastop. Jaz ji zrežem raznorazno muziko na kose in jo zlepim skupaj. Mularija se potem nekaj valja in kao pleše glede na to.
Ker so starši vsi paf, ko to vidijo na nastopu, seveda hočejo posnetek tega šova.
Do sedaj to ni bil problem, tuba je malo pojamrala, ampak se je dalo.
Tokrat ne gre več, niti zlahka, niti zgrda. Odreži zvok stran ali posnetek ne bo objavljen.
Tako pač je, kaj čmo. Jo moram navaditi na weeeee. Pa komaj sem jo na tubo.
Za mulce v šoli zmeraj pripravi neki nastop. Jaz ji zrežem raznorazno muziko na kose in jo zlepim skupaj. Mularija se potem nekaj valja in kao pleše glede na to.
Ker so starši vsi paf, ko to vidijo na nastopu, seveda hočejo posnetek tega šova.
Do sedaj to ni bil problem, tuba je malo pojamrala, ampak se je dalo.
Tokrat ne gre več, niti zlahka, niti zgrda. Odreži zvok stran ali posnetek ne bo objavljen.
Tako pač je, kaj čmo. Jo moram navaditi na weeeee. Pa komaj sem jo na tubo.
Glede na to koliko se obrne denarja v oglaševanju so ocene okol 300 USD na celovit profil na leto.
Prices on the data market. On the data market, data brokers sell user data for dirt cheap at prices in the sub-cent range. Here, the price of your data depends primarily on how companies assess your purchasing power and buying mood. The quality and dimensionality of the data also play a role.
In the data broker market, your shopping data (i.e. data about your purchases and transactions) sells for a measly $0.001
For example, general information about an individual, such as age, gender and location, has a price of around $0.0005 per person. The data of people who are looking for a car, a financial product or a holiday, is more expensive. If you want to buy a car, companies pay around $0.0021 for this information. The information that a woman is expecting a child is worth $0.11.
Če si pa kakšen hud kaliber, potem je pa seveda lahko tudi več ali če gre za ozko targetiranje. Podatki Janeza podalpskega pa pač niso veliko vredni in se izgubijo v centih.
Data broker value je zanemarljiva v priwmrjavi z vrednostjo, ki jo zbrani podatki predstavljajo za oglasevanje. To da ignororas cel sektor trzenja, je precej bizarno.
To, da drevo vrednotiš po oceni koliko Stradivarius violin dobiš iz njega je precej bizarno.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Youtube (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 125537 (3755) | yoco |
| » | Blokiranje oglasov v YouTubu ni dovoljeno (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 62099 (20846) | KTr1sk |
| » | Youtube začel upočasnjevati uporabnike z ad blockerjem (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 21076 (10501) | KTr1sk |
| » | YouTube Red brez oglasov za 10 dolarjev (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 51688 (45259) | R1710 |
| » | Naročniška storitev YouTube Music Key je tuOddelek: Novice / Omrežja / internet | 14179 (10498) | čuhalev |