» »

Aplikacija za obrezovanje dreves

Aplikacija za obrezovanje dreves

simnov ::

Ali obstaja aplikacija za telefon , ki bi preko kamere pokazala črto kje obrezati drevo.

kixs ::

Eno drevo imam nekaj 10 vej/vejic, ki jih je potrebno obrezat. Ze tako ti vzame cas. Da bos tole preko aplikacije delal, pa racunaj eno drevo na dan - mogoce... raje se malo poduci - sigurno se kaj najde na YouTube. Ne rabis nobene aplikacije.

velikBrokoli ::

Preizkusi uporabo možganov, če pa ne gre, pa prosi chatgpt

Jure14 ::

A nisi že malo pozen za obrezovanje?

Jaz sem 3 tedne nazaj obrezoval.
Drevesa skoraj ne moreš preveč obrezat. Meni se je zdelo, da sem drevo čisto "na balin" porezal, pa so sosedje (starejši kmetje, s kmetijsko šolo in izkušnjami) rekll, da bi lahko še bolj.
Na koncu sem naredil dobra 2m visok kup vej. Od šestih dreves.

socialec ::

ja, pozno je, ni prepozno, evo ti aplikacije, do boss nivoja prideš v eni uri

enemon ::

Da izkoristim temo... Ali lahko z žago preneseš bolezni z enega na drugo drevo? Sem bral da eni razkužujejo žage, ko se prestavijo z enega na drugo drevo.

Kako razkužijo žago, kakšno žago? Niso to rezila iz enega kosa, to je 50+ mikro rezilc?

Kako dolgo traja posamično razkuževanje? To vržejo v alkohol ali kaj?

Če so kakšni profiji, imajo verjetno za vsako drevo svoj pribor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

donvito ::

Ja saj, kako dezinficirajo žago? Sname verigo in jo potopi v alkohol in ponovno mounta, vmes verjetno menja rokavice? Sprašujem!

Ring0Ruin ::

kixs je izjavil:

Eno drevo imam nekaj 10 vej/vejic, ki jih je potrebno obrezat. Ze tako ti vzame cas. Da bos tole preko aplikacije delal, pa racunaj eno drevo na dan - mogoce... raje se malo poduci - sigurno se kaj najde na YouTube. Ne rabis nobene aplikacije.

Tole! Me kar zmrazi, ko pridejo taksna vprasanja.

bbbbbb2024 ::

enemon je izjavil:

Da izkoristim temo... Ali lahko z žago preneseš bolezni z enega na drugo drevo? Sem bral da eni razkužujejo žage, ko se prestavijo z enega na drugo drevo.

Načeloma seveda ja, vendar praviloma zamažeš s cepilno smolo oz. pač tisto smolo. Načeloma se prenašajo glive, v tem času je potrebno opraviti predpomladansko škropljenje z bakrenimi pripravki, kar med drugim pomeni, da pošpricaš zelo temeljito vse deblo, vse v travo.

Če si temeljit, potem to ne bi smel biti problem.

Drugače pa je meni ostalo od Covida ogromno alkoholnih razkužil. Pošprejaš in pobrišeš z brisačko.

Sem pa sodeloval z enim gospodom, ko sva šla skozi velik sadovnjak. On je razkuževal orodje, recimo, ko je šel 300+ metrov stran.

Težava tega njegovega pristopa je potrošen čas. Bil je občutno počasnejši, a mu nisem nič rekel.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:

Pošprejaš in pobrišeš z brisačko.

Verjetno prej snameš verigo z žage iz vprašanja, da vso pošprejaš? In to za vsakim drevesom? Kaj imte na teh drevesih, da je toliko truda upravičenega?

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Letos je že pozno za obrezovanje, mogoče kje višje kjer ne poganja še toliko, dobro je odrezana mesta premera cm ali več premazati s cepilno smolo.
Jeblane in hruške obrezujes tako, da spustis svetlobo tudi na sredino drevesa, češnje ob/po obiranju.
Glede razkuževanja, če je eno drevo okuženo (hruskov ožig) so verjetno vse, ni narobe, pomaga pa bolj malo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

strikeout ::

socialec je izjavil:

Ja saj, kako dezinficirajo žago? Sname verigo in jo potopi v alkohol in ponovno mounta, vmes verjetno menja rokavice? Sprašujem!

ne razkužujejo žage ampak rez. nekateri pošpricajo z varikino, drugi nanašajo mešanico cuprablau+lepilo za les.

strikeout je izjavil:

socialec je izjavil:

ne razkužujejo žage ampak rez. nekateri pošpricajo z varikino, drugi nanašajo mešanico cuprablau+lepilo za les.

Nisem prepričan, preveri še enkrat.

* Uporabite ustrezno orodje
Uporabite obrezovalne škarje, žage ali električne obrezovalnike, da se izognete poškodbam drevesa. Orodje pred vsako uporabo dezinficirajte, da preprečite prenos bolezni z enega drevesa na drugega. Pred rezom preverite, da so rezila ostra in nudijo brezhiben rez. Po obrezovanju zaščitite rezane površine s smolo, da preprečite vdor bolezni ali škodljivcev.

enemon je izjavil:

Machete ::

To sploh ni daleč od realnosti. AR očala z dobrim čipom in AI, skenira drevo z več kotov, tracka vejice za odrezat in jih barva rdeče. Verjetno realno že danes, kaj šele v naslednjem desetletju. Potencialne rabe takih sitemov in pripomočkov je neskončno.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

x

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

simnov je izjavil:

Ali obstaja aplikacija za telefon , ki bi preko kamere pokazala črto kje obrezati drevo.

LOL. Naslov je zvenel optimistično, torej da bi aplikacija obrezala drevesa, ne da se moraš sam s tem matrat. Za to, da ti pokaže kje rezat ne rabiš aplikacije. Preprosto porežeš vse antence. Sploh jabolka so zelo neprijetna, ker teh anten zraste čuda. To zahteva nek genetski popravek.

bemfa ::

Bognedaj da moraš lulat med rezanjem z AR očali :D

To bi bila lahko verjetno kakšna Edw(AR)d Scissorhands app. Natakneš hidravlične mini škarjice in snip-snip-snip oblikuješ še v umetnino. Za višja drevesa pa ne vem, verjetno bi kar ohranil drevesa do višina dosega, mogoče še kakšne hoduljice. Še vedno bi moral razkuževati škarjice pri premikih po sadovnjaku, le žage ne bi več potreboval. Menda :D

Zgodovina sprememb…

Trato ti kosi robotska kosilnica, drevesa obrezuješ z VR očali, rože imaš plastične...kje je potem poanta? :8)

Magic1 ::

Fora je v tem, da je treba travo kosit, drevje obrezovat, folk pa nima časa, ali volje, ali znanja. Večina pa bi vseeno imela travico s senco.
Včasih se je nekomu plačalo, da so naredili. Danes je težko kogarkoli dobit za fizična dela, dali pa je zelo drago. In potem folk raje drago robo kupi.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Jaz, kot tipičen socialec, raje nahecam eno mojstrico sadjarjenja (ja, ima moža, rekla mi je prvo minuto) in potem greva skupaj, ona prinese neko vso živo ropotijo, na koncu več ne veš, kam se kaj vtakne ali natakne ali karkoli, ampak ona baletno graciozno inu virtuozno z natančnostjo srčnega kirurga vse obreže in zato poskuša nekaj zaračunati. Jo lepo prijazno pogledam s solzami v očeh in ve, da nima smisla vztrajati pri plačilu, se pa vrača vsako leto, če ne pa vsako drugo. Vejevje pač zgrizemo, dokler ima hranilno vrednost, ker drobilnik je preglasen za fino mlete priloge.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 ::

socialec je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Pošprejaš in pobrišeš z brisačko.

Verjetno prej snameš verigo z žage iz vprašanja, da vso pošprejaš? In to za vsakim drevesom? Kaj imte na teh drevesih, da je toliko truda upravičenega?

Jaz šprejam z alkoholnim šprejem, ki mi je ostal po Covidu, ko smo morali celotno stavbo, stopnišče razkuževati. Pač pred delom pošpricam in pobrišem. Sorodnik, univerzitetni diplomirani agronom ne razkužuje nič, s cepilno smolo pa zamaže 5+ cm rane na drevesu. Gospod, ki mi je pa v večjem sadovnjaku pomagal letos, pa je razkužil pred delom, potem ko je kočal v enem delu, je šel v drugi, vmes pa si razkužil in nabrusil škarje. S cepilno smolo je zamazal vse, kar je bilo količkaj še manjše od 1cm.

Edini problem s tem gospodom je bil, da kar jaz naredim v 1h, on naredi v 4h. Ampak za letos mi je sorodnik odpovedal pomoč, ker ga muči zdravje, pa sem se dogovoril s tem gospodom.

Ne vem. Pač vsak dela, kakor mu ustreza.

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

fikus_ je izjavil:

Letos je že pozno za obrezovanje, mogoče kje višje kjer ne poganja še toliko,

A dej no nehi...
Obrezuje se lahko še več kot mesec. Plus kasneje poletna rez.

Obrezovanje, ko drevo že odganja, je še boljše, če hočeš malo zavreti rast drevesa. Plus da začetniki lažje ločijo cvetne ter listne brste in temu prilagajajo rez.

Magic1 je izjavil:

Fora je v tem, da je treba travo kosit, drevje obrezovat, folk pa nima časa, ali volje, ali znanja. Večina pa bi vseeno imela travico s senco. Včasih se je nekomu plačalo, da so naredili. Danes je težko kogarkoli dobit za fizična dela, dali pa je zelo drago. In potem folk raje drago robo kupi.

če se ti s tem ne ljubi zajebavat pač živiš v bloku. To ti mora biti v užitek in sprostitev, da ima smisel.

mirkuma ::

jest10 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

A dej no nehi...

Obrezovanje, ko drevo že odganja, je še boljše, če hočeš malo zavreti rast drevesa. Plus da začetniki lažje ločijo cvetne ter listne brste in temu prilagajajo rez.

+1
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

fikus_ ::

jest10 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

A dej no nehi...

Moraš vedeti, kaj hočeš in še vedno je najboljša zimska rez.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lomljenje starih sadnih dreves

Oddelek: Loža
412223 (1162) fikus_
»

Katero motorno žago? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

448155576 (20959) BCSman
»

Obrezovanje sadja

215150 (1134) fikus_
»

Katero motorno zago (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5819761 (5488) twom
»

Katera motorna žaga