» »

Odbojna folija za radiatorje

Odbojna folija za radiatorje

permit ::

Ali uporabljate in je vredno namestiti na steno za radiatorjem, da več toplote ostane v prostoru?

kixs ::

Po moje je vec faktorjev, ki vplivajo ali bo tole kaj pomagalo ali ne.

Najprej kako vroci so radiatorji, moji imajo 31stC in dvomim, da bi tole kaj pomagalo. Material zida in kaksna je zunanja toplotna izolacija. Stena je neke vrste hranilnik toplote, seveda, ce imas dovolj toplotne izolacije.

feryz ::

Da imaš hladno steno in potem ta hladi prostor? Zveni logično.
Učinkuje toliko, kolikor ima izolacije in kolikor zidu si z njo pokril.

Gre za klasično opeko (stanovanje iz 97 leta). Ni zunanje toplotne izolacije.

fikus_ ::

Kaj veliko ne boš pridobil, vprašanje če bo toliko, da bo pokrilo ceno folije v eni sezoni gretja.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

link_up ::

31C na radiatorjih? svasta...imas sploh speljano vodo ceznje? :) Jaz nimam prevec zaupanja, da bi to kaj koristilo...
In and Out

nejc_nejc ::

link_up je izjavil:

31C na radiatorjih? svasta...imas sploh speljano vodo ceznje? :) Jaz nimam prevec zaupanja, da bi to kaj koristilo...

Če imaš "nadmerjene" ni panike deluje.

Bom za foro danes se enkrat izmeril z IR pistolo. Obicajno se giblje nekje med 29-32stC. V hisi pa je nekje 22.5-23stC, kar je dovolj.

fujtajksel ::

Če z IR kamero od zunaj "vidiš" topel zid za radiatorjem, bi mogoče malo pomagalo.

Baja ::

naj OP raje špara za izolacijo. bo več haska.

delavec44 ::

Jaz sem dal odbojno folijo za kamin v izolirani hiši. Bolj zato, da se mi zid ne pregreva. Za radiatorje je ne bi dajal.

Je pa 2m folije zanemarljiv strošek.

delavec44 je izjavil:

Taka folija, ki pri dobrem centimetru debeline za kolkr je prostora res kej izolira, ni poceni ;)

fujtajksel je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Taka folija, ki pri dobrem centimetru debeline za kolkr je prostora res kej izolira, ni poceni ;)

Lej ne bom pameten. Prej je bil zid vroč, sedaj je pa hladen.

https://www.merkur.si/oprema-za-radiato...

Sem pa res vzel eno staro bosanko in jo oblekel iz obeh strani ter dal med zid in kamin.

Sedaj pa čakam, da se mi vžge :D

Nagradno vprašanje je, v koliko časa se ti pri stroških ogrevanja povrne 16€ * število radiatorjev + čas zafrkavanja * tvoja urna postavka, pod predpostavko da te izgled ne moti.

Ravno izmeril, da ne bom siril dezinformacij :lol:

Iz toplotne gre cca 35stC. V radiatorje pride cca 34stC. Sej pri tem mrazu niti ni za pricakovat, da bo 31stC dovolj. Obicajno pa so radiatorji komaj kaj topli na otip.

fujtajksel je izjavil:

Nagradno vprašanje je, v koliko časa se ti pri stroških ogrevanja povrne 16€ * število radiatorjev + čas zafrkavanja * tvoja urna postavka, pod predpostavko da te izgled ne moti.

Se bom kopiral:
Jaz sem dal odbojno folijo za kamin v izolirani hiši. Bolj zato, da se mi zid ne pregreva. Za radiatorje je ne bi dajal.

Za moje potrebe je strošek zanemarljiv. Povrnil se pa ne bo nikoli :D

mirator ::

Radiator oddaja toplotno energijo s sevanjem in konvekcijo. Sevanje pa je iz obeh strani, torej tudi proti zunanji steni. Z izolacijo med radiatorjem in steno te izgube vsaj delno preprečiš.

fujtajksel je izjavil:

Koliko časa pa naj bi okvirno porabil za 1 radiator?

To mi je vedno smešno, ko začnejo vse vrednotiti čez urno postavko. Kaj ko greš na fitnes ti njim plačaš ali oni tebi po tvoji urni postavki? Je le šlo 2 uri tvojega dragocenega časa, ko bi lahko drugače služil na polno.

Pa folija ima 5 metrov. Lahko 2 ali 3 radiatorje narediš, torej 5-8EUR po kosu...

Zgodovina sprememb…

Joj no sej lahko računaš tudi -50 ojrov na uro oz kulkr češ če npr zmerno uživaš v lepljenju folij za radiatorje ;)
Ne vem zakaj se nihče ne vtakne v tisti del ki je problematičen, izračunat kolk bi prihranil?

Vidiš to pa ne vem, bo kdo drug izračunal. Meni se ni šlo za prihranek.

Bi pa skoraj zagotovo trdil, da škodi ne. Kakšen je ROI pa vprašanje. Neskončen verjetno ni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 480 81 82 83 )

Oddelek: Loža
4137660552 (626) feryz
»

Toplotna črpalka (strani: 1 2 3 )

13414634 (3773) Arey
»

Kurilna sezona 2023 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

37237546 (4643) Magic1
»

Ena ženska, ki je izgubljena med ponudbami TČ in IR paneli (strani: 1 2 3 4 )

16616113 (8428) a_borlak
»

Izbira toplotne črpalke (strani: 1 2 3 4 5 )

22563827 (28556) Jurij25

Več podobnih tem