Forum » Loža » Kurilna sezona 2023
Kurilna sezona 2023
energetik ::
Pozabljaš, da smo nekateri celo poletje hladili na 23, zadnje par noči pa sem zračil, da se je ohladilo na 22. Ker mi take temperature ustrezajo. Jaz 24 nisem imel celo poletje, zakaj bi imel zdaj? In če imaš komplet bajto že od prej na 22°, zdaj pri zračenju hitro pade pod 21.IL_DIAVOLO je izjavil:
Pac prehodno obdobje, ko se ne vem kaka stara bajta zadrzi temperaturo 22 stopinj. Nimas kaj kurit.
Saj ne kurimo mi, to dela avtomatika, lani se je to zgodilo avgusta, letos se mi je to zgodilo danes zjutraj. Zakaj bi mi temperatura padala na 19 stopinj, če se pri teh stopinjah ne počutim ok, niti ne vem zakaj bi uporabljal pri ogrevanju svoje kaprice da se ne kuri pred xy.novembrom.
IZolacijo si poštimaj. Očitno imate slabo. Mi imamo zdajle zunaj 8°C, v stanovanju pa 24°C.
Eni ste res bogi, ker šparate pri osnovi in to je izoliranost.
vires in numeris
bciciban_ ::
Naj vsak, ki mu temperatura notranjih prostorov že zdaj pade pod 20°C pove, v kakšnem objektu živi. Jaz sem danes že dvakrat konkretno prezračil, termostat kaže 24,8°C.
Da ti ne kaže termostat narobe ?
Jaz sem imel toliko v bajti med najhujšo vročino, če smo kaj večjega kuhali ali pekli. Klima je nastavljena na 25C.
Še v torek in sredo smo imeli na stežaj odprta balkonska vrata čez dan in vsa okna na kip celo noč, ker ima žena rada da je svež zrak, pa ker je bilo še zadosti toplo ampak temperatura je vseeno padala počasi v sredo zjutraj je bilo v hiši dobrih 22C. V četrtek ko je bila zunanja temperatura 11c dopoldan in 6c zvečer se je pa očitno zadosti ohladilo da je štartala TČ. Vremenska krivulja je nastavljena, da drži hišo na ~23C in je očitno TČ poračunala da glede na temperaturo vode v talnem in temperaturo zunaj da mora delat. Zvečer sem imel tako 23,5 v hiši brez gretja bi bilo pa verjetno po 22C.
Lahko bi dal pulover gor, lahko pa dela TČ. Meni je pač ljubša druga opcija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bciciban_ ()
kixs ::
Nimam klime. Pred ohladitvijo je bilo spodaj 25-26stC. Zgoraj nekje 27-28stC. Cez noc sem vedno imel odprta okna. Zdej pac nimam odprtih oken.
2dark ::
vsa okna na kip celo noč, ker ima žena rada da je svež zrak, ,
Zakaj samo čez noč. Na klip se ima zdaj lahko cel dan, ko ni več pasje vročine pa sparine.
S tabo je tudi nekaj močno narobe, da te zebe pri 22 °c. Saj ozračje ni ledeno. lol.
Sem se letos nagledal veliko čudnih zadev. Sredi največjega vročinskega vala, folk popoldan v visokih nogavicah in nedihajočih superga.. Tako ja. Da noge ne bi slučajno dihale.
Včeraj je bilo že na meji, ker po občutku bo folk začel vlečt na sebe zimske bunde pri 11°c.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
energetik ::
Zakaj samo čez noč. Na klip se ima zdaj lahko cel dan, ko ni več pasje vročine pa sparine.
S tabo je tudi nekaj močno narobe, da te zebe pri 22 °c. Saj ozračje ni ledeno. lol.
Sem se letos nagledal veliko čudnih zadev. Sredi največjega vročinskega vala, folk popoldan v visokih nogavicah in nedihajočih superga.. Tako ja. Da noge ne bi slučajno dihale.
Včeraj je bilo že na meji, ker po občutku bo folk začel vlečt na sebe zimske bunde pri 11°c.
Precej folka je čudnega, ja. Tudi med rekreativci, npr. sem na biciklu v kratki majici in švicam pri 25°, nato mi nasproti pripelje par v anorakih. WTF?
vires in numeris
IL_DIAVOLO ::
V pulovru pri 22 stopinjah? Lol
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Precej folka je čudnega, ja. Tudi med rekreativci, npr. sem na biciklu v kratki majici in švicam pri 25°, nato mi nasproti pripelje par v anorakih. WTF?
Ni čudno, da ma folk glivice na tacah, če sred 35°c, ko ti dejansko teče dol z jajc, folk pa v obutvi, ki ne diha. Ravno na meji, da niso še v sintetičnih trenirkah, črnih.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ne vem kaj pol takšni nosijo , ko pride zima pa zunaj -2°c.. dolge volnene gate??
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
Nauči se brati?
Napisal sem da so bila okna na kip čez noč še v torek in sredo, ko je bilo čez dan toplo, noči pa so bile že hladnejše in se je hiša počasi ohlajala. V sredo smo imeli samo še dobrih 22C v hiši.
Če bi imeli bajto pregreto na 26C kot nekateri potem res ni panike, tako pa je bila že na spodnji meji nam udobne temperature.
Pač imam rad bolj toplo. Če sem v spodnjem koncu treirke in kratki majici mi je pač 22C premalo ko sedim v pisarni. Ne da bi me zeblo, samo ni optimalno.
Je rekel ni optimalno
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Nauči se brati?
Napisal sem da so bila okna na kip čez noč še v torek in sredo, ko je bilo čez dan toplo, noči pa so bile že hladnejše in se je hiša počasi ohlajala. V sredo smo imeli samo še dobrih 22C v hiši.
Lol. Jaz mam na klip okna celo jesen. 22°c je za zdravo telo v redu. Očitno s tvojim organizmom nekaj ni v redu. In to resno. Če se slabo prehanjuješ, telo ne more oddajat toplote. Verjetno si kak vegan .. Take najbolj zebe. Mi, ki smo vsejedci imamo energijo in nas ne zebe.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Utk ::
Tudi med rekreativci, npr. sem na biciklu v kratki majici in švicam pri 25°, nato mi nasproti pripelje par v anorakih. WTF?
Haha, jaz grem velikokrat na nek vzpon, gor seveda švicaš v vsakem primeru, spust dol je pa 7 km s hitrostmi okoli 40 tudi na trekingu, in če ni ravno 30 stopinj (kar ni, ker greš raje ko ni), te zebe kot psa tudi sred poletja :)
Če se le spomnem, vzamem kaj za čez...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
sbawe64 ::
Nauči se brati?
Lol. Jaz mam na klip okna celo jesen. 22°c je za zdravo telo v redu. Očitno s tvojim organizmom nekaj ni v redu. In to resno. Če se slabo prehanjuješ, telo ne more oddajat toplote. Verjetno si kak vegan .. Take najbolj zebe. Mi, ki smo vsejedci imamo energijo in nas ne zebe.
Live and let live !
Kaj potem porečeš na modele, ki imajo celo poletje notri 25-28C ?
https://slo-tech.com/forum/t820742/p831...
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Gregor P ::
Pozimi bi bilo sicer malo čudno, ampak poleti je 26C ok oz. tam tik pred mejo potenja.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Nauči se brati?
Definitivno nisem vegan.
Samo sedenje za računalnikom v pisarni pač ni neka aktivnost da bi se ogrel.
Lanski september smo tudi mi imeli stalno okna na kip, pa še oktober do zadnjega tedna. Samo se ni ohladilo na 6C zunaj. Letos je pa poač malo drugače. Preveč komplicirate fantje :)
sbawe64 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Pac prehodno obdobje, ko se ne vem kaka stara bajta zadrzi temperaturo 22 stopinj. Nimas kaj kurit.
Če ni sonca in se notri nič ne ogreva indirektno (pečica npr), bo temperatura notri padla, sploh ko je zunaj cel dan 10C.
Pri stari hiši toliko prej.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Lahko bi dal pulover gor
Moj bog.
Nisem tvoj bog. Hvala vseeno, ampak res ne bi.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Pač kratka majica in zgornji del trenirke. Ni to zdej nek debel volnen pulover za -20C.
Pa razlika je kaj delaš, sedenje pri miru pač ni neka aktivnost da bi se ogrel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bciciban_ ()
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ne vem kaj pol takšni nosijo , ko pride zima pa zunaj -2°c.. dolge volnene gate??
Ubistvu mi je celo zimo dovolj kabojke, kratka majica, pulover in bunda. Če je res mrzlo dodam še rokavice in če piha trak za ušesa. Kap ne nosim, ker mi je takoj prevroče.
To je mišljeno tako ko grem v službo, ali pa po kakih opravkih, na kavo/pivo/kuhanca....
Če grem na smučarijo ali kak zimski pohod v hribe se seveda oblečem drugače.
Pa razlika je kaj delaš, sedenje pri miru pač ni neka aktivnost da bi se ogrel.
Če te zebe pri sedenju, pomeni, da nima telo enegije. DObro se najej. En velik sočen pečen zrezek, krompir ,,,
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
DamijanD ::
Ubistvu mi je celo zimo dovolj kabojke, kratka majica, pulover in bunda. Če je res mrzlo dodam še rokavice in če piha trak za ušesa. Kap ne nosim, ker mi je takoj prevroče.
A ni to "standard"? S tem, da jaz recimo lani niti enkrat nisem imel bunde, nek podložen softshell je bil povsem dovolj...
Baja: prvič, drugič al tretjič/zadnjič?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamijanD ()
predi ::
Uf.. Sami skandinavci tule. Moja krvna slika je bila par dni nazaj v redu (bil sem pohvaljen) pa sem tudi dal gor zgornji del trenirke včeraj pri 22. Kaj pa zdaj? OMG, pa spodnjo majico nosim tudi poleti. Ziher je nekaj narobe. Umiram.
Dim sem vohal že v sredo zjutraj, torej pred prehodom fronte. Ker pač bajtarji.
Dim sem vohal že v sredo zjutraj, torej pred prehodom fronte. Ker pač bajtarji.
Baja ::
včeraj še je blo za preživeti, danes je blo 20, pa dnevno mam praktično v steklu. meni paše tam 23-24 in pač tako bo. ko spizdijo oblaki, pa bo spet sonce grelo čez šajbe ;)
pa treba stestirat, če še vse dela, da ne bom potem v minusu kakšne majstre isko
pa treba stestirat, če še vse dela, da ne bom potem v minusu kakšne majstre isko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
Vsem toplo, vsi težave s kalorijami..
Dejansko telesa ne greje špeh, ampak misicna masa.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Okapi ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Vsem toplo, vsi težave s kalorijami..
Dejansko telesa ne greje špeh, ampak misicna masa.
Motiš se.
Glavna funkcija rjavega maščevja je generacija toplote preko netresave termogeneze za ogrevanje telesa v primeru padca temperature pod vrednostjo, ki je določena v hipotalamusu.
...
Do neke mere vse celice toplokrvnih (homeotermnih) organizmov oddajajo toploto, še posebej v primeru znižanja temperature v telesu pod normalno vrednost, vendar so le adipociti rjavega maščevja specializirani za tvorbo toplote preko netresave termogeneze.
Rjavo ma%C5%A1%C4%8Dobno tkivo @ Wikipedia
Magic1 ::
Sej nima sploh veze. Folk žre preveč kalorij in telo ali kopiči ali kuri ali oboje. Da ti je pri 22°C fajn toplo v mirovanju, pač pomeni da ti telo konkretno kuri. Ne gre čez fiziko.
Magic
Ajde, padlo je celo na 21. V kratkih hlačah prav prijetno. Potem sem se zunaj naredil trening, seveda v kratkih hlacah. To pa je bilo malo neprijetno, priznam
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
wcpapir ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Saj ne kurimo mi, to dela avtomatika, lani se je to zgodilo avgusta, letos se mi je to zgodilo danes zjutraj. Zakaj bi mi temperatura padala na 19 stopinj, če se pri teh stopinjah ne počutim ok, niti ne vem zakaj bi uporabljal pri ogrevanju svoje kaprice da se ne kuri pred xy.novembrom.
IZolacijo si poštimaj. Očitno imate slabo. Mi imamo zdajle zunaj 8°C, v stanovanju pa 24°C.
Eni ste res bogi, ker šparate pri osnovi in to je izoliranost.
Izolacijo imamo boljšo kot 90 hiš. To da imaš 24° v bajti te dni pa pomeni samo eno, to da vohaš svoje prdce ker ne prezračiš.
Ganon ::
Sej nima sploh veze. Folk žre preveč kalorij in telo ali kopiči ali kuri ali oboje. Da ti je pri 22°C fajn toplo v mirovanju, pač pomeni da ti telo konkretno kuri. Ne gre čez fiziko.
Telo kuri na 37 stopinj, ker pri tej temperaturi encimi optimalno delujejo. Nima nobene zveze s tem, koliko tehtaš, ali se rediš ali hujšaš, tvoja pečka vedno greje na 37 stopinj.
Izolacijo imamo boljšo kot 90 hiš. To da imaš 24° v bajti te dni pa pomeni samo eno, to da vohaš svoje prdce ker ne prezračiš.
Okna so ves čas odprta.
Telo kuri na 37 stopinj, ker pri tej temperaturi encimi optimalno delujejo. Nima nobene zveze s tem, koliko tehtaš, ali se rediš ali hujšaš, tvoja pečka vedno greje na 37 stopinj.
To seveda ni res. Imaš ljudi, ki imajo niko telesno temperaturo. Tudi po 36 °c. Sam imam povprečno vedno nekje 36.8 °c. Nekdo, ki ima temperaturo 35.8, 36, 36.2 bo veliko bolj dovzeten na mraz. Meni se je 10 let nazaj zgodilo, da sem iz nepojasnjenega razloga imel temperatura lep čas 35.8°C in to sredi zime, kar je botrovalo , da me je zeblo.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
Morda pa jih je strah, da se bo telo podhladilo na 20 stopinjah
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Moj fort ima na 182 višine nekje 115 kg in ga nikoli v življenju ni zeblo. POznam samo takšne, da jih zebe, ki imajo nizko težo. Se pravi suhe ženske.. Tudi ženske z višjo kilažo jih nikoli ne zebe.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Da se razumeva. Če je nekomu prijetno toplo pri 22, meni pa pri 25°C in oba mirujeva, kdo pokuri več kalorij? Predpostavljava da so enaki pogoji.
Moj fort ima na 182 višine nekje 115 kg in ga nikoli v življenju ni zeblo. POznam samo takšne, da jih zebe, ki imajo nizko težo. Se pravi suhe ženske.. Tudi ženske z višjo kilažo jih nikoli ne zebe.
Definitivno kakšni stari fotri, ki se ne znajo ustavit v življenju, razen ko se ga napijejo, ne poznajo mraza. S 115kg pa sploh.
Sej je preprosto, bolj kot si aktiven, več pokuriš, kar je seveda veliko viška toplote. Kakšne pečke so šele športniki, ki konzumirajo 10kkcal.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Da se razumeva. Če je nekomu prijetno toplo pri 22, meni pa pri 25°C in oba mirujeva, kdo pokuri več kalorij? Predpostavljava da so enaki pogoji.
Občutek toplote nima dosti skupnega s tem. Oba segrevata svoje telo na 37 stopinj. Pri 22 stopinjah se telo bolj hladi, torej mora tisti malo bolj zakurit svojo notranjo pečko.
Točno tako. In tukaj nekateri razlagajo, kako fajn jim je pri 22°C. Pač kurijo fajn. Sej če imajo idealno težo, je vse ok. Jaz imam idealno težo že od mladosti in ni šans, da me ne bo zeblo pri 23°C v kratkih rokavih, ko nekaj časa mirujem.
Magic
Vsak ima doma nagibna okna. VSaj upam, da je to popolna logika. Tako je okno vse čas odprto in dostop svežega zraka.
Ti nima v redu organizma. Pa preslabo ješ. Če boš pojedel ne dober pečen zrezek s praženim krompirjem boš dobil energy boost.
Točno tako. In tukaj nekateri razlagajo, kako fajn jim je pri 22°C. Pač kurijo fajn. Sej če imajo idealno težo, je vse ok. Jaz imam idealno težo že od mladosti in ni šans, da me ne bo zeblo pri 23°C v kratkih rokavih, ko nekaj časa mirujem.
Ti nima v redu organizma. Pa preslabo ješ. Če boš pojedel ne dober pečen zrezek s praženim krompirjem boš dobil energy boost.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Na kip odpiranje je ok ko ne rabiš niti hladit niti gret. Izven tega je bolje odpret vse na prepih za 10, 15 min in potem zapret.
Na kip odpiranje je ok ko ne rabiš niti hladit niti gret. Izven tega je bolje odpret vse na prepih za 10, 15 min in potem zapret.
Se ne strinjam. Dokler ni zuanj res izjemno hladno, se pravi v tem času, imaš ves čas na kip. tako imaš ves čas svež zrak.
Zakaj bi zapiral okna. Ne vidim razloga, da bi ti počel. To počneš smao v primeru, če nimaš kip sistema. Kip sistem je ravno zato, da ti dovaja svež zrak ves čas.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
kixs ::
Morda, ce zivis v malem stanovanju ali sobici. Sicer pa na kip zelo pocasi izmenjuje zrak. Boljse je vsake toliko casa odpreti na stezaj, narediti prepih za nekaj minut in se zamenja celoten zrak.
Morda, ce zivis v malem stanovanju ali sobici. Sicer pa na kip zelo pocasi izmenjuje zrak. Boljse je vsake toliko casa odpreti na stezaj, narediti prepih za nekaj minut in se zamenja celoten zrak.
vsa okna mam na kip. In vse je na kip. Sveže notri.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
wcpapir ::
To da imaš 24° v bajti te dni pa pomeni samo eno, to da vohaš svoje prdce ker ne prezračiš.
Nimaš prav.
Izolacijo imamo boljšo kot 90 hiš.
Prav gotovo. Če bi imel izolacijo boljšo od 90% hiš, pa bi imel tudi ti znotraj toplo kljub zračenju.
Zdaj kaj je za tebe zračenje.mi v dveh spalnicah oken ne zapremo-zgornji štuk in ko spodaj odprem panoramo na teraso se seveda shladi sploh če je dle časa ker vleče od spodaj nazgor. Da imaš pri 8 stopinjah zunaj in odprtih oknih 24 stopinj brez kurjave je bullshit.
Zdaj kaj je za tebe zračenje.mi v dveh spalnicah oken ne zapremo-zgornji štuk in ko spodaj odprem panoramo na teraso se seveda shladi sploh če je dle časa ker vleče od spodaj nazgor. Da imaš pri 8 stopinjah zunaj in odprtih oknih 24 stopinj brez kurjave je bullshit.
prideš pogledat? Jaz mam 24 stopinj zdajle v 65m2 velikem stanovanju. Pa v kratkih rokavih sem in kratkih hlačah. Sam je pa res, da sem danes jedel za kosilo lepo pečene svinjske zrezke pa krompir.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: velikBrokoli ()
Anney ::
Ne rabiš se hvalit, da ko dobiš plačo ješ zrezke pa krompir, aja lepo pečene. Mislim, da sem vsaj 3x prebral isto.
Mi tudi kurimo, mogoče zato, ker smo štruklje jedli. Ne vem?
Mi tudi kurimo, mogoče zato, ker smo štruklje jedli. Ne vem?
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
DamijanD ::
Ljudje so pač različni, imaš tudi osebke, ki pri 5ih stopinjah zunaj hodijo (ne športajo) v kratkih hlačah. Pri temperaturi v hiši v trenutnih razmerah (ko ni prevelike razlike), je potrebno upoštevati še ostale vire toplote: računalniki, TVji, kuhanje/pečenje, sončno obsevanje (včeraj je bilo pri nas tik pred zahodom malo jasnine in je dnevna takoj pridobila pol stopinje skozi okna...)
feryz ::
Zunaj je zunaj, noter je noter.
Ja, tudi jaz grem v kratki majici na hrib, 45 minut pri 0 stopinjah. Včasih sneg pada na golo kožo.
Ampak noter mora biti pozimi pa 25 stopinj. Tako kot mora biti poleti največ 23. Poleti se to da doseči brez klime, pozimi pa zagotovo ne brez ogrevanja.
In to, kar imamo te dni, so zimske temperature. Zna biti, da bo januarja toplejše. Ali pa krepko bolj hladno. Bomo videli, ko pridemo do tja, nikoli ne veš.
Ja, tudi jaz grem v kratki majici na hrib, 45 minut pri 0 stopinjah. Včasih sneg pada na golo kožo.
Ampak noter mora biti pozimi pa 25 stopinj. Tako kot mora biti poleti največ 23. Poleti se to da doseči brez klime, pozimi pa zagotovo ne brez ogrevanja.
In to, kar imamo te dni, so zimske temperature. Zna biti, da bo januarja toplejše. Ali pa krepko bolj hladno. Bomo videli, ko pridemo do tja, nikoli ne veš.
Jazon ::
Evo trenutni podatki (Goriška):
- zunanja temperatura = 13,1 degC (tipalo), visoka ablačnost
- Krog 1 = 21,7 degC (1et, 100m2), termostat se nahaja v spalnem prostoru
- Krog 2 = 23,5 degC (2et, 200m2), termostat se nahaja v skupnem prostoru
Nastavljeno je, da se TČ za ogrevanje pali ob 21degC v Krog 1 in 22degC v Krog 2. V tej kurilni sezoni se za ogrevanje še ni.
Najnižja temperatura ponoči je bila 10,3 degC malo pred peto zjutraj.
Prezračevanje je kombinacija rekuperatorjev v skupnih prostorih in priprtih oken (na kip) v spalnih in pomožnih prostorih.
V kopalnicah je trenutno 24,0 degC. Čez dan gre zaradi bivanja termostat 2 preko 24 degC.
- zunanja temperatura = 13,1 degC (tipalo), visoka ablačnost
- Krog 1 = 21,7 degC (1et, 100m2), termostat se nahaja v spalnem prostoru
- Krog 2 = 23,5 degC (2et, 200m2), termostat se nahaja v skupnem prostoru
Nastavljeno je, da se TČ za ogrevanje pali ob 21degC v Krog 1 in 22degC v Krog 2. V tej kurilni sezoni se za ogrevanje še ni.
Najnižja temperatura ponoči je bila 10,3 degC malo pred peto zjutraj.
Prezračevanje je kombinacija rekuperatorjev v skupnih prostorih in priprtih oken (na kip) v spalnih in pomožnih prostorih.
V kopalnicah je trenutno 24,0 degC. Čez dan gre zaradi bivanja termostat 2 preko 24 degC.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Toplotna črpalka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11829 (968) | Arey |
» | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 80 81 82 83 )Oddelek: Loža | 639880 (7781) | alekskac |
» | Ena ženska, ki je izgubljena med ponudbami TČ in IR paneli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 15039 (7354) | a_borlak |
» | Odklop od skupnega ogrevanja in prehod na električnoOddelek: Loža | 6127 (4935) | starfotr |
» | Spati pri odprtem radiatorjuOddelek: Loža | 4043 (2572) | Samo346 |