» »

Vrednost rabljenega pralnega stroja

Vrednost rabljenega pralnega stroja

Štajercvlj ::

Kolega mi je dal rabljen pralni stroj (delujoč) Gorenje WT52111, kupljen l 2005 (torej je star 19 let). Ali naj mu dam kakšen evro zanj ali naj se mu samo zahvalim?
P.

Utk ::

Odvisno. Kdo ga je nesel iz stanovanja?

fikus_ ::

Six-pack piva, ki ga pije ali kaj podobnega.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Lejga ::

Na odpadu naj bi bil vreden 20€ "nekaj let nazaj". Z veseljem ga je nekdo odnesel iz "4 štuka", seveda sem pomagal.

Nikonja ::

Da to sploh dela je že čudež sam po sebi - dejansko bi on tebi moral plačat da ga odneseš, če mene vprašaš, ampak ker ste fredni mu plačaš pivo in je to to!

tony1 ::

fikus_ je izjavil:

Six-pack piva, ki ga pije ali kaj podobnega.

To je to.

Res je čudež, da še dela in seveda lahko tudi jutri crkne.

val46 ::

Glej, verjetno ga je OP rabil, drugače ne vem zakaj bi ga sploh vzel? Edino pravilno da če mu že tisti kolega ni rekel kaj hoče zanj, da mu vsaj nese res kako pivo al pa čokolado, če slučajno ne pije alkohola. Še "cigo" ti da 5€ za rabljen pralni stroj, če je delujoč, morda celo 10. Če ga pa OP ni potreboval in mu je sedaj težko dat za eno pivo, pol ne vem zakaj ga je sploh vzel.

To, ko pravijo eni da je čudež da še dela...sej predvidevam da ni v prvotnem stanju. Pri mojih starših je tudi delal en pralni stroj z manjšimi popravili sigurno 20 let, če ne še dlje. Tolk stari stroji niso nek čudež tehnike in elektronike. Dejansko, če ima kaj it, je morda lahko sam črpalka za vodo ali elektromotor. In bo prej crknu en novejši kot nekaj takega.

bm1973 ::

Najprej sprobaj, če še dela po transportu, potem pa eno pivo.

Barbarpapa2 ::

Popoldanski pozdrav.

In zakaj pralni stroj iz leta 2007 ne bi delal? Najbolj odvisno je od motorja (ali je asinhronc, ali pa univerzalc (ščetke). Inverter verjetno ni...), ker pri univerzalcih se ščetke obrabijo. Sam imam Elektroluxa iz leta 2008. Je izdihnil dve leti nazaj - obrabljene ščetke. Po malo google telovadbe sem pogruntal, kakšne ščetke uporablja in kupil par z nosilci vred na nemškem ebay-u za 25€ s poštnino vred. Dobro uro dela in stroj pere naprej, bo še kakšnih deset let zdržal, če bo posreči...

Če bi pa (še delujočega) zamenjal z novim, bi ga dal za hvala lepa, še iz hiše bi ga pomagal odnesti...

Da bi vam pralni stroji dobro delali...

Jože

Telbanc ::

Problem so plastična korita, kjer je lah ležaj "zaplombiran" not ker se korita ne da razstavit ker je zlimano. Tko da če kupuješ pralni stroj, je to najbolj važno.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

mojsterleo ::

19 let star stroj?? Mi smo ga v tem času že trikrat zamenjali. ;((

Ja itak, reci hvala in to je to.
Če zadeva rikne, je itak vprašanje kako bo z rezervnimi deli.

OutOfTheBox ::

Mi smo ga v tem času že trikrat zamenjali.

1. Nimajo vsi te možnosti
2. Pralni stroj ste menjali na dobrih 6 let? Kaj ste delal z njim, metal kamenje v centrifugo?

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Prvi pralni stroj sem kupil 2009. Neki Gorenje smart - kovinski boben. Se vedno dela BP (nobenih servisov ali napak). Le moja je hotel novejsega. Lani je kupila Candy - se bolj smart :lol: Stari gre na vikend. Kjer bo pral mogoce 3x letno in verjamem, da bo docakal zavidljivo starost :lol:

Andrej0212 ::

Štajercvlj je izjavil:

Kolega mi je dal rabljen pralni stroj (delujoč) Gorenje WT52111, kupljen l 2005 (torej je star 19 let). Ali naj mu dam kakšen evro zanj ali naj se mu samo zahvalim?
P.

Cigan, kaj bi rad še odškodnino ali kaj... ti nisi štajerc, temveč gorenc...

mojsterleo ::

OutOfTheBox je izjavil:

2. Pralni stroj ste menjali na dobrih 6 let? Kaj ste delal z njim, metal kamenje v centrifugo?

Nazadnje je bil Candy. Crknila plata po 5.5 letih uporabe. Je rekel serviser elektronika kitajska jajca. Ni vredno popravljat. Pred tem pa raznorazna roba od Gorenja naprej (bi rekel nižji srednji razred). Pralni stroji so žal postali prou potrošni material. Trenutno imamo Tureka (Beko) ene 3 leta. Pa verjami zelo bi si želel da stroj dela dolgo časa ker mi imamo stanovanje v več nadstropjih brez dvigala, belo tehniko ni fajn trogat.

Zgodovina sprememb…

cortez ::

50 EUR

Dobri prijatelji stanejo več.

Tud 25 let lahko zdrži stroj, ob pravilni uporabi. Mamo nov stroj dobra 2 meseca po 25 letih.

Glugy ::

Zahval se mu, povab ga vn na kakšno pijačko pa za praznike mu proti koncu leta kakšno malenkost kup bo vesel. Trud, pa to da se tud kasnej spomnš na njega pomen več kot sama gola evrska vrednost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

OutOfTheBox ::

mojsterleo je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Nazadnje je bil Candy. Crknila plata po 5.5 letih uporabe. Je rekel serviser elektronika kitajska jajca. Ni vredno popravljat. Pred tem pa raznorazna roba od Gorenja naprej (bi rekel nižji srednji razred). Pralni stroji so žal postali prou potrošni material. Trenutno imamo Tureka (Beko) ene 3 leta. Pa verjami zelo bi si želel da stroj dela dolgo časa ker mi imamo stanovanje v več nadstropjih brez dvigala, belo tehniko ni fajn trogat.

Sam imam od Gorenja, ampak je še prehitro karkoli govort (3 leta), zaenkrat dela super. Drgač pa majo starši od Beko (inverterski), mislim da sedaj 13 leto in jim deluje ok. Kar sta mela probleme v tem času je z mehanizmom odpiranja vrat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Loža
1029222251 (2121) MrStein
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

358161721 (2179) IL_DIAVOLO
»

Pralni stroj - kateri? (strani: 1 2 )

6323493 (21560) ismon1
»

Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )

5931834 (26356) anjabebler
»

So Candy dobri pralni stroji? (strani: 1 2 )

5129262 (17492) Hanzi77

Več podobnih tem