Forum » Loža » pogodba o zaposlitvi - vprašanje
pogodba o zaposlitvi - vprašanje
Evolve ::
Zdravo,
zanima me če je ok da podjetje v pogodbi o zaposlitvi zapiše da je v osnovno plačo zajeta predvidena delovna uspešnost in dodatek za delovno dobo.
Pač bruto znesek mesečne plače v istem členu pogodbe pa je to zapisano zraven.
kolikor je meni to znano je to specificrano posebej?
Hvala za vaše mnenje
zanima me če je ok da podjetje v pogodbi o zaposlitvi zapiše da je v osnovno plačo zajeta predvidena delovna uspešnost in dodatek za delovno dobo.
Pač bruto znesek mesečne plače v istem členu pogodbe pa je to zapisano zraven.
kolikor je meni to znano je to specificrano posebej?
Hvala za vaše mnenje
muffliato ::
Vseeno. V prejšni službi sem imel obračunano v osnovno bruto plačo, kar pomeni, da se mi ni zviševala vsako leto (0,5%). V sedanji pa imam ločeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: muffliato ()
LeyaPrive ::
Ja, lahko. Delodajalec je glede na tvoje izkušnje in znanje ocenil, da ponudi xk bruto. Računovodstvo pa potem že preracuna tako, da je po zakonu bruto neto. Se pa potem mora pri istem delodajalcu vsako leto potem dodati tistih 0,5%.
bemfa ::
Ma saj je vseeno. Še vedno ti lahko legalno dajo 20% manjšo osnovno plačo, 20% delovne uspešnosti in vsako leto ti zmanjšajo delovno uspešnost za 0,5% kolikor ti prinese delovna doba, pa bo zakonom zadoščeno, ti pa imel fix plačo na računu. Tu se moraš sam pri sebi odločit, če ti je ok delat za tak denar, ali ne. Po eni strani je boljše imet tako, da imaš že v pogodbi fix znesek, pa ni pol kreganja 'ta mesec pa nisi norme dosegel, ti bomo trgali delovno uspešnost'.
MadMicka ::
Lahko je ok, lahko ni, lahko je par let ok, potem pa ne več, odvisno. Manj, kot ti pripada po zakonu in kolektivni pogodbi, ti ne smejo dati, če je več, je ok, če je manj, ni ok. In to se seveda lahko tekom let, ko dodatek za delovno dobo npr. narašča, spremeni. Se pravi, za točen odgovor je treba poznati znesek, ki ti ga ponujajo in ime podjetja.
FrRoSt ::
Kaj pa ima ime podjetja pri tem?
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
bauci ::
Ne to ni v redu. V pogodbi mora pisati tvoja osnovna bruto plača. Posebej na to plačo dobiš dodatek za delovno dobo (zakonska obveza) in še posebej lahko piše, da si upravičen do delovne uspešnosti. Višina mora biti določena v aktih firme (v procentih). Bodi previden.
Tako kot je NoraMicka napisala, je to odvisno od osnovne plače!
Če je ta višja, vsaj (nekaj) sto evrov od zajamčene kolektivne, se pravi vsaj dobra proti zajamčeni, potem to (nekako) gre.
Če je pa bliže zajamčeni, pa se to lahko kmalu, ali pa malo kasneje približa zajamčeni ali celo pod njo v neki toči....
Če je ta višja, vsaj (nekaj) sto evrov od zajamčene kolektivne, se pravi vsaj dobra proti zajamčeni, potem to (nekako) gre.
Če je pa bliže zajamčeni, pa se to lahko kmalu, ali pa malo kasneje približa zajamčeni ali celo pod njo v neki toči....
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
V tvoji kolektivni pogodbi mora pisati osnovna bruto plača. Brez vseh dodatkov...
Saj v kolektivni pogodbi to piše!
Sprašuje se o osnovni plači v pogodbi za delovno razmerje!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obračun bruto plače ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13234 (10179) | Ales |
» | Dvig urne postavke, Bruto in Neto plača (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20607 (18223) | McHusch |
» | [Delovna razmerja]Neto znesek na pogodbi za redno delovno razmerje za nedolocen cas (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23404 (20857) | St235 |