» »

Katera banka za družinske finance?

Katera banka za družinske finance?

Patrik0 ::

Mene pa zanima, katero banko bi priporočali za družinske finance, eračune, nakupe itd. Za svojo privat rabo imam inteso, ne vem pa kje bi odprl račun za urejanje družinskih financ, ma kdo predlog/priporočilo?

genesiss ::

Midva imava revolut joint Account in vsak mesec nakaževa gor, potem pa od tam plačujeva položnice in vse ostalo.

Viske dajeva ločeno na Trade Republic (dopust, emergency fund, mid term savings) in na Ibkr (long term varcevanje - etfs).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: genesiss ()

delavec44 ::

Kako pa Revolut joint account prijaviš na furs oz. kdo ga? Imajo še vedno pogoj, da mora imeti vsak od lastnikov tudi osebni Revolut račun? Potem je joint skoraj redundanten.

Lonsarg ::

Kake komplikacije z ekstra racuni neki, da se vam da :) Enkrat placa en drugic drug pa je.

No edino ce je kak partner prevec zapravljiv (pomavadi zenske), potem se morda splaca met ekstra racun da zapravljivi nima prevec na svojem racunu. Eni imajo slabo samokontrolo pa ce vidiji denar na svojem racunu kar za brezveze zapravljajo :)

In ja ce imas tako situacijo potem Revolut da je vsaj zastonj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

velikBrokoli ::

Splitwise, notri fukneš vse skupne stroške in je edino pravično :) jaz pri nas načeloma vse plačam, potem pa mi partnerka na koncu meseca vrne preko Revoluta ali Flika, whatever.

Pat_MaGroin ::

velikBrokoli je izjavil:

Splitwise, notri fukneš vse skupne stroške in je edino pravično :) jaz pri nas načeloma vse plačam, potem pa mi partnerka na koncu meseca vrne preko Revoluta ali Flika, whatever.

Pri 10x visji placi si delita stroske 50/50? :)

Lonsarg ::

Meni itak moja ves odvečen denar daje in dajem na borzni račun in/ali coine "aja sm ti pozabil omenit, sem včeri 5k dal v Etherum", tko zgledajo najini pogovori :) Sem pač financ majster v družini, zakaj bi se dva ubadala z financam če se pa lahko eden. Sproti pa plača pač tisti ki gre v trgovino al pa tisti ki klikne spletno naročilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

velikBrokoli ::

Pat_MaGroin je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Pri 10x visji placi si delita stroske 50/50? :)

Saj smo v letu 2024, so pa ja ženske enakovredne :)

feryz ::

Naša pravi, najprej bomo tvoje, potem pa vsak svoje. Zagonili.

zmaki ::

Prosim za nasvet.
Imam dvojno državljanstvo, slovensko in še ene tuje države.
V Sloveniji sem solastnik stanovanja, na podlagi tega imam začasno prebivališče,
na podlagi tega pa imam odprt račun pri NLB, na katerega prejemam slovenski del pokojnine.
Stalno prebivališče imam v tuji državi, kjer prejemam tuji del pokojnine na račun pri tuji banki.
Pri odprtju računa v NLB so me spraševali ne samo za slovensko davčno številko,
ampak tudi za davčno številko tuje države, kjer imam stalno prebivališče,
katero pa sem moral posredovati, drugače mi niso hoteli odpreti računa.
Seveda je NLB posredovala mojo tujo davčno številko FURS,
ki pa redno obvešča tujo davčno upravo o mojih prejemkih,
ki se potem seštejejo s tujim delom pokojnine v skupni znesek, na katerega moram plačevati davek.
To se mi ne zdi pravično, zaradi tega želim zapreti račun pri NLB,
in odpreti račun za slovenski del pokojnine pri neki drugi banki.
Vprašanje : ali obstaja banka, na katero bi ZPIZ zagotovo nakazoval moj slovenski del pokojnine,
a da me v tej banki pri odprtju računa ne sprašujejo za tujo davčno številko ?

Legon ::

Zakaj točno naj bi ti banke pomagale pri utaji davkov?

zmaki ::

Ne rabim da mi pomagajo, samo želim da me ne ovirajo [;)]

link_up ::

Edino pravicno je, da moski placa tutto completo.
In and Out

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
744164894 (11023) Utk
»

Najugodnejša predplačniška MasterCard (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
261115272 (43193) Andro457

Več podobnih tem