» »

Bančne pogodbe o plačilnem prometu in bananje

Bančne pogodbe o plačilnem prometu in bananje

1
2
»

WizzardOfOZ ::

GupeM je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Banka kar tako ne bo prekinila sodelovanja, če nima tehtnega razloga. Se morajo kar boriti za nove stranke in se jim ne bodo za brez veze odpovedale.

WizzardOfOZ je izjavil:

Da bi se pa banka kar odločila in stranke spodila, bi morali biti pa bedaki. Stranke prinašajo dobiček in tega se nihče ne otepa.

Kje pa ti živiš? NLB je imel 550 milijonov (ja, več kot pol milijarde) dobička v prejšnjem letu. Res misliš, da se jim da zafrkavat z eno stranko, ki jim teži? Če pri pol milijarde izgubijo tistih njegovih 100 eur, imajo še vedno pol milijarde dobička. Pa če je takšnih strank 500.000 imajo še vedno pol milijarde dobička.

Če bi se jim res šlo za stranke (govorimo o fizičnih osebah), bi nazaj postavili vse bankomate, ki so jih skenslali. Vse poslovalnice, ki so jih skenslali, odprli vsa okenca, ki so zdaj zaprta kljub gužvi v poslovalnici. Sploh pri takšnem dobičku.

V Sloveniji kot NLB? Ali kot grupa NLB, ki ima še 8 bank zraven na balkanu?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Utk ::

Bellator je izjavil:

Spregledal sem podatek, da gre za tujko.

Ali lahko v takšnem primeru plačo dobi naprimer na srbski TRR?

Lahko.

St235 ::

Bellator je izjavil:

Namesto da projeciras, si naci in zalis nakljucne zenske, ki jih se poznas ne, raje preberi o cem je govora.

Naceloma lahko, stvar dogovora. Je pa tudi ze bilo omenjeno, da osnovni racun je pravica vsakega residenta, ravno zato da ne more prit do situacije kjer nekdo ne bi mogel dobit osebnega dohodka.

Bellator ::

St235 je izjavil:

Bellator je izjavil:

Namesto da projeciras, si naci in zalis nakljucne zenske, ki jih se poznas ne, raje preberi o cem je govora.

Kje si našel podatek, da gre za tujko iz Irana?

barakus ::

Gre za filipinko.

Tujci majo skos probleme s slo bankami. https://www.rtvslo.si/tv/info/koda/je-t...

Tukaj pravnica pojasnjuje, da banke niti ne spoštujejo zakona in tujcem (rezidentom) nočejo odpreti niti osnovnega računa.

Iz slo expat fb grupe glede SKB masovnega zapiranja računov:
"SKB used to be great bank but now all OTP banks are same. Anti-foreigners. After being 12 years with SKB, I have recently received letter that they will close my account without informing me what they will do with my funds.
I did update my information in the bank about 2 months ago."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: barakus ()

karafeka ::

Jaz ne razumem sistema. Navadnim ljudem, ki obvezno rabijo bančni račun za prejemanje borne plače jim jih zapirajo in jih v glavo zajebavajo, ko pa nekdo opere milijardo, ali pa jemlje milijonski kredite, pa nič. Zakaj take razlike? Dobivajo podkupnine ali kaj?

k4vz0024 ::

karafeka je izjavil:

Jaz ne razumem sistema. Navadnim ljudem, ki obvezno rabijo bančni račun za prejemanje borne plače jim jih zapirajo in jih v glavo zajebavajo, ko pa nekdo opere milijardo, ali pa jemlje milijonski kredite, pa nič. Zakaj take razlike? Dobivajo podkupnine ali kaj?

Preprosto banke imajo oligopol in jih ščiti država preko BS.

Zakonodaja je spisana tako, da je vedno v korist bankam. Neodvisnega pritožbenega organa ni in zato si poslužujejo mafijskega poslovanja.

Ales ::

Neodvisen pritožbeni organ je sodišče.

Ti si zgleda mislil, da lahko neki organizaciji poljubno težiš in bodo še vedno sodelovali s tabo... pa si ugotovil, da to ni čisto tako. Izkušnja za naprej.

Res je. Vendar glede na počasnost reševanje sporov preko gre za neučinkovito pritožbeno pot. Pravica do pritožbe je dejansko izvotljena.

Kaj zate pomeni poljubno teženje veš samo ti.

Vsak ima pravico pritožbe oz. reklamacije. Še posebej, ko je ta utemeljena. Najlažje je reči, da nekdo teži...

Ampak zahtevanje izpolnjevanje dolžnosti je zate teženje, zame, ki sem prizadet pri uveljavljanju upravičene pravice.

Banke naj spoštujejo civilno pravo, ampak ga ne, ker vedo da ni "TIRSa! In je nad njimi samo počasno sodišče!

To kar naj bi mene izučilo v prihodnje je enako tistemu vicu nacistih. Ko so prišli po vaščana, ki se je drl sem molčal, koso prišli po soseda tudi, ko pa so prišli pome, ni bilo nikogar več, ki bi me slišal!

S tem se postavljaš na strani bank, da lahko po mili volji določajo pravila, ki so izven načel civilnega prava!

Vam se zdi prav, da nas banke lupijo za vsako malenkost? Ko pa same zamočijo pa je zanje povrnitev škode španska vas, saj je vedno kriv komitent!

Zakaj neki bi bile banke nad načeli civilnega prava? Za banke bi moralo veljati pravo kot za vse ostale gospodarske družbe! Pa, ne. Zato, ker je bančni lobij tako močan in je keš krava za politične stranke!

Banke pravzaprav sploh ne bi rabil, če ne bi rabil za prejem plače. Naj nam dajo plačo na roke in bank se bom izogibal v velikem loku!

Dajte preberite si vsaj OZ in Zakon o varstvu potrošnikov preden kvasite neumnosti!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

val46 ::

Sem prebral od začetka do konca to debato, pa še vedno ne vem kje je problem? Zakaj so ti zaprli račun?Kaj naj bi ti bili dolžni, ker praviš da si jim "težil" za nadomestilo?

connel ::

V resnici to ni nič novega. Včasih so bili še bolj po kavbojsko.
Recimo tam nekje v letih po osamosvojitvi dobim klic iz banke naj pridem tja, nekaj nujno, kao. Kot študentu nič jasno. Pridem tja in se začne (sem že pozabil kaj je bila po položaju, namestnica vodje poslovalnice ali vodja, niti ni važno) dreti, da takšnih pa ne rabijo tam in da hoče da zaprem račun lol. Z uslužbenko za šalterjem sva se dobro poznala in sva oba samo debelo gledala kaj se ga gre. Ja nič ne, zaprl sem račun in šel drugam. Hvala kurcu, Gorenjska banka je bila in je drek od banke, tako da mi je v bistvu naredila uslugo takrat. In kakor gledam, sploh zaposlene tam, se gredo en elitizem al neki, v resnici so pa drek od banke.

nokken ::

St235 je izjavil:

barakus je izjavil:

Sodelavki tujki je SKB poslal obvestilo da ji zapirajo račun v 2 mesecih. To je njen edini račun kamor dobiva plačo. Čisto stravmatizirana, ne more verjet kakšna zajebana država je to. Pred SKB je skušala odpreti račun na drugih bankah kjer so jo po mesecih "obravnave" in "morajo potrditi šefi v Ljubljani" na koncu zavrnili.

Se razlozi da je zenska z Irana pa bo precej vec konteksta.

Ni treba da je iz Irana... zena je iz ene od drzav s severa Evrope (glede na to da so v EU precej dlje kot mi, ti ne bo pretirano tezko skrciti stevilo drzav na precej majhno stevilo) in je dobila povsem enako opozorilo in "vabilo" da naj se osebno takoj zglasi v poslovalnici. In ko je prisla na SKB je bilo prvo in precej arogantno vprasanje "zakaj sploh rabite racun???!!!" Wtf?? Zato ker ga pac rabi, za katero kurcevo zdravje ti je dolzna razlagati zakaj rabi racun.
Ker sem pooblascen za njen racun sem posledicno moral biti zraven in sem namesto nje odgovoril jaz... da ga pri njih ne rabiva in da ga bova pac ob tej priloznosti zaprla (moj in racun firme pa par dni kasneje)... sicer je bilo potem malo panike kje na vrat na nos dobiti denar za dvig vsega kar je bilo gor, ampak sorry ob taki aroganci me boli k za njihove napovedi vecjih dvigov vsaj dan v naprej itd.. Ce grozijo z zaprtjem, potem pricakujem da imajo denar pripravljen.
PS: Ce ima slucajno vezo... ne nima slovenskega drzavljansta ima pa ze enih 20 let dovoljenje za stalno bivanje in prav toliko casa oz. se kaksno leto vec, placuje vse slovenske davke... zato da jo lahko neka picka v SKB jebe v glavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nokken ()

val46 je izjavil:

Sem prebral od začetka do konca to debato, pa še vedno ne vem kje je problem? Zakaj so ti zaprli račun?Kaj naj bi ti bili dolžni, ker praviš da si jim "težil" za nadomestilo?

Uradno so se izrekli, da so prekinili pogodbo iz nekrivdnih razlogov in da mi niso dolžni ničesar pojasnjevati!

Skratka glede na to, da uradno ne vem kaj sem jim storil, sklepam, da sem jim pač nadležen, ker sem uveljavljal 6x stroške za 20 km vožnje z avtom v njihovo poslovalnico, ker niso pravočasno zagotovili izpiskov mesečnega prometa za tamalga.

Potem stroške, ker so vsak teden, kljub opozorilu, da naj tega ne počnejo deaktiviral dostop (to je nekdo počel znotraj banke namerno) iz 6 Android naprav, pri čemer se je izkazalo, da imajo slabo programsko opremo, saj aktivacijskih kod niso mogli pošiljati preko svojega strežnika, ampak je bila potreben workaround.

Sodo je očitno izbilo dno, ker je njihova tehnična podpora zagotovila da bo novo apk prilagodila tudi tablicam. Ampak po 6 mesecev potrpljenja sem jim predlagal, da naj pakete znižajo za polovico, dokler ne prilagodijo za tablice ali pa naj pustijo pri življenju staro aplikacijo. Vedno sem jim predlagal, vendar se za predloge zmenili.

V kontaktnem centru sem bi toliko korekten, da ko se je končalo njihov u naj gredo domov in bom nadaljevali jutri popoldne, ko se vrnem iz službe. In tudi so.

Z uslužbenci v kontaktnem centru sem imel dobre odnose. Skupaj smo poskušali najti rešitev za kar se dejavno prispeval ideje.

Zmotilo je vodstvo, da pač za potrato časa in stroške zahtevam povračilo. In sem ga dobil: nekrivdna odpoved! Sijajno!

Zgodovina sprememb…

WTF!

delavec44 ::

Iskreno, kaj si pa pričakoval, da se bo zgodilo? Meni ni še nikjer uspelo uveljavljati potnih stroškov, pa so mi zajebali že precej zadev. Korak dlje je seveda, da uveljavljaš tudi odsotnost iz dela.

Zmaga pa tale: Za naslednji dan sem dal v čakalno vrsto plačilo 1K EUR. Pogledam naslednji dan, banka odtrga, a na čakalnem seznamu je še vedno plačilo za 1000 EUR. Potem so tuhtali kaj naj storijo saj bilo poknjiženo...

delavec44 je izjavil:

Iskreno, kaj si pa pričakoval, da se bo zgodilo? Meni ni še nikjer uspelo uveljavljati potnih stroškov, pa so mi zajebali že precej zadev. Korak dlje je seveda, da uveljavljaš tudi odsotnost iz dela.

Enakopraven odnos. Če oni zamočijo naj plačajo kot moram jaz njim plačati!

Se vidi kako ohol odnos imajo do komitentov!

Zgodovina sprememb…

del0 ::

ja, če se boš z njimi ful kregal, bil nesramen in jim nasplošno težil, zna bit da te kenslajo. Kaj zdej so ti kenslali poslovni al osebni? Poslovni ni nič nenavadnega da ti kenslajo, osebni mal bl težko.
V tvojem primeru imaš razne neo banke, kot so Revolut, Wise in tako dalje, s katerimi ne boš imel težav, edino malo problem za dvig gotovine, če jo potrebuješ (jaz gotovine ne uporabljam).
To je drugače globalni problem, tudi v tujini se to precej dogaja.
Pa spomnimo se še ko so kenslali Zlatkotu (slo rapperju) račun na NKBM, ker baje ni hotel nosit maske v poslovalnicah, ko je bil covid. Oziroma ker je je udeleževal raznih shodov in protestov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: del0 ()

srus ::

Po tistih bančnih transakcijah gospodov Jake Racmana, strica Skopušnika in Miki Miške, ki jih je pred leti s stotinami iranskih milijonov izvedla NLB, so Američani krepko pritisnili na naše banksterje in je vrag odnesel šalo.

Tako, da imam sedaj občutek, da naše banke mene in mojo ženo tretirajo kot kriminalca, ki mora dokazovati svojo nedolžnost, predno sme banki predati svoj denar v hrambo ali upravljanje.

Gre za osebni račun in večino poslujem z gotovino!

Dno je izbilo vpr. kdaj bodo izpolnili zavezo, da bodo mobilno apk prilagodili tudi za tablice! Na reklamacije stroškov se sploh niso odzvali!

In ti res se vedno ni jasno zakaj so te odslovili?

Invictus ::

Ne bo mu potegnilo...

Plus Slovenci raje zamenjajo babo kot banko...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

St235 je izjavil:

Čakam, da me razsvetljiš!

Ne bi pomagalo...

k4vz0024 je izjavil:

St235 je izjavil:

Čakam, da me razsvetljiš!

In da bomo potem prikrajsani za izpade svetobolja? Ti kar nadaljuj, vsekakor je zabavno branje.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: k4vz0024 ()

Za banksterje gotovo!

Haha, to bo to ja. Predlagam da jim posljes se racun za cas ki si ga zabil med nakladanjem po forumih.

mojsterleo ::

Moja mama je imela več računov bank mdr. tudi pri SKB. Enkrat leto dve nazaj je morala dostavit novo osebno. Ko je referentka vidla da na račun ni rednih prilivov in da ima primarni račun pri NLB, je hotla račun kr skenslat.

Prišlo je do glasnega besednega obračuna med mamo in referentko, ter groženj, pa so zadevo potem pustili pri miru.

Lahko te skenslajo tudi če si v minusu in prekoračitve ne odplačuješ redno.

Pazi, jaz imam redne prelive 1500+ EUR, nimam nobenega dolga do banke, vse poravnano! Moti jih le, da v skladu z ZVPot zahtevam kar mi pripada in da pogosto predlagam izboljšave. A Oni so gluhi.

Invictus ::

Drekačev nihče noče.

Če nisi zadovoljen z banko, jo zamenjaj...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera banka? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
520160439 (1653) Matija82
»

katera Banka (strani: 1 2 3 4 )

19056054 (5577) cortez
»

Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

996154442 (43708) V-i-p
»

Delavska hranilnica mi zapira račun (strani: 1 2 3 )

11724906 (15494) Utk
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

330114556 (33406) Vetrpiha

Več podobnih tem