» »

Filipini

Filipini

xerror ::

Januarja se odpravljam tja za 2 tedna. Je že kdo bil tam in lahko priporoča kam/kaj videti?

Gogo ::

Kam bi vi poslali turista, ki bi si želel ogledati Filipine? Katere so za vas tiste obvezne točke - ne tudi nujno najbolj oblegane in turistične.
Ker sem dolga leta delala v turizmu, sem še vedno malo poklicno deformirana in sem takoj že po prvem obisku Filipinov izdelala program"Must see", ki vključuje:

- BATAD - Severni Luzon (tridnevno pohodnoištvo po 1000-letnih riževih terasah pod UNESCO-vo zaščito, kjer boste lahko občudovali neverjetne riževe terase, ki so dejansko neskončni amfiteatri s 50 odtenki zelene. Naužili se boste najbolj čistega zraka, fotografirali, meditirali ter se kopali pod najbolj čistimi slapovi.
- OSLOB - otok Cebu (nujno je plavanje z največjimi morskimi psi na svetu. Morski psi kitovci jedo le plankton in v dolžino merijo okoli 13 metrov. Na Cebuju priporočam tudi obisk Detox Welnessa - Andana Marga)
- SIQUIOR (otok starih šamanskih zdravilcev in naravnih tropskih parkov oz. vrtov)
- BOHOL (otok z lepimi plažami, kjer domujejo najmanjše opice na svetu - tarziji ter Čokoladni grički)
- CAMIGUIN (najbolj vulkanski otok na svetu glede na odstotek površine. Nujno je splezati na enega od vulkanov ter se sprostiti v naravnih vročih vrelcih pod njim. Tudi plaže so prečudovite)
- NEGROS (priporočam obisk Sugar Beacha ter ene od neštetih plantaž sladkornega trsa, ki so polne romantičnih španskih haciend, spominov ter usodnih ljubezenskih zgodb ...)
- APO ISLAND (nujno je tudi plavanje z ogromnimi želvami na Apu)
- MINDANAO (najbolj južni otok, z "Banana" prestolnico Davao, Ashrami ter vulkanom Apo)
- MALAPASCUA (pravijo, da je bil tak Boracay pred 20 leti. Priporočam potapljanje z edinstvenimi treashure sharki - res nepozabna izkušnja.)

- PALAWAN (prvinski in oddaljen s krokodiljo farmo, reko polno kresničk in lepih plaž)
- CORON (tako čudovitih koralnih gozdov nisem videla še nikjer na tem planetu)
In še in še ...

Več tule: http://www.rtvslo.si/tureavanture/glej-...
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

neutronium ::

Sam sem cel mesec preživel izključno na Luzonu. Izognil sem se vsem masovnim turističnim točkam kot so Boracay in podobno kjer so cene nekje na ravni portoroža in kup belcev. Za drobiž lahko najdeš lokalne plaže, ki so enako lepe kot boracay, če ne lepše..če seveda nimaš težav, da boš edini belec med domačini. Izpostavil bi, da filipini niso samo palawan, bohol, boracay, imajo tudi gorovja, vulkane. Sam sem obiskal hundred islands park, bolinao in neko okoliško jamo s toplo kristalno čisto vodo, mislim da Enchanted cave. Potem Baguio city, ki se prileže po peklenski vročini saj leži na 1500m. Definitivno gorska vasica Sagada, tam se da obiskat desetine lokalnih znamenitosti, recimo jame, viseče krste, trekingi. Definitivno od vseh lokacij mi je bil najboljši Mt.Pulag, ki je z 2922m najvišji na Luzonu. Na njemu se nahaja eden redkih meglenih mahovnatih gozdov na svetu, potem sledijo borovci in na vrhu pritlikavi bambus. Temperature se na vrhu v zimskem času lahko spustijo tudi malo pod ničlo:) od zgodovinskih mest lahko izpostavim še Vigan city. Potem sem obiskal Ilocos Norte , Pagudpud in okoliške plaže, potem tagaytay, ki ima tud precej milejšo klimo od manile in kjer je zelo zanimiv Taal vulkan. Skratka precej lokacij. Zmanjkalo mi je časa za Pinatubo vulkan, banaue.. Naslednjič se mislim podati na Mt.Mayon, najvišji vrh Mt.Apo (2954m) itd..

2 tedna je premalo, razen za najbolj masovne turistične kraje, ki pa pomoje seveda nimajo tistega tapravega čara v sebi.. Men je bil še en mesec premalo, pa sem obiskal le največji otok.

Za podrobnosti o krajih mi lahko pustiš zs, ker se vseh krajev na pamet ne spomnim več.

wompaone ::

Če potuješ s punco in boš na Palawan-u povprašaj po otoku Coco-loco in pojdi tja vsaj za eno noč (odhod iz Roxasa). Ko sva bila midva sva bila gor sama + domačini ki ti strežejo. Cca 20 EUR na noč se mi zdi dve leti nazaj. Sanjski otok ki ga prehodiš v pol ure (goo.gl/lSXsNk).

Če rad hodiš pa obvezno Legazpi vulkan. Pa poglej če je sezona za gledat kite.

Yossarian ::

Bom kar tu nadaljeval. Zanima me, kako je z wifijem na Filipinih, naj nesem dol dolarje ali evre, je plačevanje s kartico dovolj razširjeno?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

kixs ::

Bil pred 12-13 leti. Tako se je verjetno kaj vmes spremenilo...

Dolarje. So dokaj amerikanizirani - le zakaj ;) Imas pa tudi bankomate in placevanje s kartico v vecjih trgovinah ne bi smel biti problem.

WiFi - odvisno kje bos. Na kaksnih otokih in hribih ga verjetno ne bo. Se elektrika je problem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaksne so to cene na Hrvaskem? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Loža
1668119085 (33893) Pithlit
»

Tropsko otocje - pozimi - dopust

Oddelek: Loža
303192 (1217) freesty
»

Kam Na Dopust (hrvaška odpade)

Oddelek: Loža
265620 (3861) PrihajaNodi
»

morje - korčula

Oddelek: Loža
4119007 (12326) Hayabusa
»

Grčija- Zakintos

Oddelek: Loža
3710127 (3555) balocom

Več podobnih tem