Forum » Loža » Delavska hranilnica mi zapira račun
Delavska hranilnica mi zapira račun
Invictus ::
Naj dajo nižje obresti za kredite, odpustijo fikuse, pa ne bo toliko stroškov...
Digitalen denar pač ne nosi bistvenih stroškov, razen negativnih obresti ECB, ki jih pa nad 100k tako ali tako zaračunajo starnki kot ležarina.
Torej, WTF?
Digitalen denar pač ne nosi bistvenih stroškov, razen negativnih obresti ECB, ki jih pa nad 100k tako ali tako zaračunajo starnki kot ležarina.
Torej, WTF?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
nekikr ::
Nimaš pojma. Nižje obresti za kredite? Zdaj dobiš 1,2% fiksne obrestne mere za 30 let. Koliko nižje naj pa še gredo genij?
Poleg tega so banke že prej pospešeno zapirale izpostave in vse usmerjale na splet. Prav veliko fikusov ni, ni to javna uprava.
Poleg tega so banke že prej pospešeno zapirale izpostave in vse usmerjale na splet. Prav veliko fikusov ni, ni to javna uprava.
matic492 ::
Na DH dajo fiksno samo do 20 let, če smo že pri kreditih :P 30 let dajo samo EURIBOR.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
antrim ::
Pat_MaGroin je izjavil:
Letos ali pa drugo leto bo v slovenskih bankah 99 % na mizi predlog, da se ukine jamstvena shema za vloge do 100 k. Save this post :).
Ja? Kolikor vem je jamstvena shema predpisana z neko EU direktivo.
jest10 ::
Te banke poslujejo mafijsko, naj povedo pravila igre in se jih bomo držali, ne pa da zapirajo iz razloga, ki ga niti ne pojasnijo. Komitenti smo v relaciji z banko premalo zaščiteni in njihovo poslovanje je premalo transparentno glede na to, da je bančni račun praktično pogoj za normalno funkcioniranje v družbi.
PA kaj si tako vezan na eno banko, a dnevno opravljaš neke posle.
Pa ravno to ni res, DH je najvecji eksces, ja, ampak tudi druge banke se branijo novih racunov, ni samo DH taka in zna bit da bo samo slabse.
Mene so letos recimo zelo postrani gledali na gorenjski banki, ko sem šel odpirati račun. Zakaj? Ker nanj ne bo rednih prilivov.(Račun za s.p. imam na drugi banki)
Po 4 mesecih so me že klicali, zakaj ne uporabljam kartice, če je kaj narobe z njo
Mike_Rotch ::
Meni je pa delavska spet poslala nov opomin, ker sem 35 eur v minusu in so mi spet vestno zaračunali vodenje :) Bom jutri poslal še en mail in vprašal zakaj ne zaprejo.
Ne morejo ti zapreti, ker si v minusu in ti tega ne morejo zaračunati .
BuDi79 ::
Mike_Rotch je izjavil:
Meni je pa delavska spet poslala nov opomin, ker sem 35 eur v minusu in so mi spet vestno zaračunali vodenje :) Bom jutri poslal še en mail in vprašal zakaj ne zaprejo.
Trivia: Kolega je bil banki dolžan okoli 25EUR za vodenje praznega računa, je rekel, da naj kar zaprejo, ker očitno računa že lep čas ne uporablja in z njimi noče imeti nič več. Seveda so najprej želeli poplačilo 25EUR + zapiranje računa ... ni se dal... kaj plačati, če računa zelo očitno ne uporablja. Po dolgih (več tedenskih) dvobojih in teženju v stilu raperja Zlatkota brez PCTja do vodstva poslovalnice in regijskega vodstva - so mu končno brez plačila zaprli račun, s tem so se poslovili.
Ampak tu se je problem šele začel - zaradi 25EUR dolga se je znašel na črni listi in nobena banka v Sloveniji mu ni želela odpreti računa (preveril je dejansko vse), dokler bo na medbančnem sistemu viden zaznamek o dolgu do prejšnje banke. Sedaj ima (samo) N26, ker 25EUR pač ne bo plačeval, naj se slikajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
energetik ::
Sam si je kriv. Ali račun uporabljaš ali ne, v ceniku so znani stroški vodenja, sam se je strinjal z njimi in bi jih moral poplačati.
To me spominja na slovenske vikendaše na Hrvaškem, ki pozimi ne bi plačevali telefonske naročnine... Ker jih ni tam...
nekikr ::
OZZY ::
Mike_Rotch je izjavil:
Sej ti bojo. Slej kot prej. Potem pa boš v sisbon dobil, da je račun zaprt, obveznost pa ni poravnana. Potem boš imel probleme pri drugi banki, če boš hotel kredit/limit itd.. Tako da boš moral slej kot prej poravnat, če boš kdaj kaj želel. V tem času se bodo še obresti nabirale. Seveda pa lahko gredo tudi v izvršbo. Če pa jih že imaš pa se verjento ne sekiraš.
Go with the flow.
Mike_Rotch ::
Saj ni problem tistih 30, 40 eur. Vsake toliko nakažem nekaj gor, da mi nehajo pošiljati opomine in si rečem, da zdaj moram pa res zadevo urediti. Bolj gre za nategovanje o tem kdaj lahko zaprejo račun in kdaj niti slučajno ni možno. Če banki ni v interesu očitno lahko na daljao zaprejo račun. Če zaračunavajo obresti za negativno stanje pa je očitno zapiranje računa na daljavo mission impossible.
Za sisbon mi pa dol visi, dokler se vsak mesec odpre kakšna nova "fintech" banka. Kreditor in limitov nimam.
Za sisbon mi pa dol visi, dokler se vsak mesec odpre kakšna nova "fintech" banka. Kreditor in limitov nimam.
korenje3 ::
Mike_Rotch je izjavil:
Dejansko si v dolgu in to dragem. Na bančnem računu sploh DH so hude obresti za negativno stanje.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Utk ::
Mike_Rotch je izjavil:
Saj ni problem tistih 30, 40 eur. Vsake toliko nakažem nekaj gor, da mi nehajo pošiljati opomine in si rečem, da zdaj moram pa res zadevo urediti. Bolj gre za nategovanje o tem kdaj lahko zaprejo račun in kdaj niti slučajno ni možno. Če banki ni v interesu očitno lahko na daljao zaprejo račun. Če zaračunavajo obresti za negativno stanje pa je očitno zapiranje računa na daljavo mission impossible.
Nakaži si 49 jurjev gor, oz kolk je da ni negativnih obresti, pa ti ga bojo oni zaprli.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera banka? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 159165 (379) | Matija82 |
» | Delavska hranilnica (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 199781 (3004) | Pro |
» | katera Banka (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 55885 (5408) | cortez |
» | NLB paketi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48135 (23745) | harvey |