» »

Od kod lepote tvoje... bruh!

Od kod lepote tvoje... bruh!

1 2
3
4 5

saffron ::

WhiteAngel je izjavil:

K Leonard je izjavil:

Meni tudi zelo preseneča da se ob vsem dogajanju še najdejo takšni idealisti kot je beli angel. Bi rekel ali je neto prejemnik iz proračuna tako posredno ali neposredno ali pa je še v šoli. V gospodarstvu nepovezanem z državo ali državnimi podjetji pač ni. Tu je teh idealistov zmanjkalo...

Ne samo, da sem v gospodarstvu, delam za tujino, hudirjevo veliko plačam dohodnine, vrsto let pa dosegam kapico za prispevke na s.p-ju. Ko vidim bližnji potok sumljive barve, pokličem center za obveščanje in pridejo preverit. Ko vidim deponijo v nastajanju, obvestim okoljski inšpektorat. Če vidim nedelujočo luč ali razbito ogledalo, pošljem mail komunali. In pričakujem, da stvari uredijo. Ne jamram po forumu, ampak dvignem telefon, grem do župana ali višje, če je treba, da se stvari premaknejo. In verjamem, da zaradi takih kot sem jaz, naša družba še funkcionira. Od jebivetrov, kot je OP, kako zmutit davke, pa postajamo tretji svet.

In točno to je tisto, kar gre meni maksimalno na k* in zaradi česar izobražujem ljudi na slo-techu, o davkih, že več kot 20 let. Ker razni utajevalci, vedno bolj uničujejo državo, od najbolj benignega plačila na roko obrtniku, zlorab socialnih transferjev (kmetije brez zaposlenih, matere samohranilke, podjetniki s poslom a brez premoženja,...) do resnih primerov utajevanja, kot se dogajajo na gradnjah, materialih, raznih odvodih v davčne oaze itd., sam pa dajem za davke več, kot ima večina bruto plače. In za povrh, se potem čez državo pritožujejo največ ravno tisti, ki najmanj prispevajo.

Avenger ::

Odgovor je v pozitivni izbiri. Vsaka izbira, ki je čista, katere vzgib ni pohlep, nevoščljivost, zloba, , izbira, katere cilj je win-win: kaj je dobro zame IN za druge, je premik proti svetu v katerem bi rad, da odraščajo tvoji otroci.

Ko se odločaš kje boš kupoval hrano: raje od kmetov/malih lokalnih trgovinic po višji ceni ali raje od multinacionalke, ki zaposlene tretira kot robote z nadležnimi fiziološkimi potrebami po nižji ceni? Raje hrano, ki je bila pridelana s pesticidi, fungicidi in herbicidi, ali hrano, ki tega ni imela? Raje industrijsko predelano hrano, ko rabiš samo še konzervo odpret, ali raje surove sestavine, ko se rabiš potrudit? Raje drage usnjene čevlje narejene v Sloveniji, ki jih lahko nosiš vsaj 10 let, ali poceni plastične čevlje, ki morda zdržijo eno sezono? Raje poceni bormašino, ki jo boš čez par let moral vreč stran, ker se ne splača popravljat, ali drago, ki jo boš imel do konca življenja? Ampak dražje si ne moreš privoščit? Ni res, lahko si jo, ampak ne boš mogel potem kupit najnovejšega telefona, ker je obstoječi star že 2 leti in je očitno samo še za v kanto. Nekako smo prepričani, da je vse kar kupimo itak s kratkim rokom trajanja, skoraj noben več ne popravlja ničesar, niti tehnike, kaj šele čevljev in oblačil. Si ekološko naravnan? Kupuješ lahko samo oblačila iz naravnih materialov, če ne, kako si razlagaš, da se reciklira pulover iz 60% volne in 40% poliestra??? V sežigalnici. Kako misliš, da v okolje pride mikroplastika? Pranje oblačil iz plastike. Ampak: 100% volna je draga in ni prav prijetna na koži. 100% (bio) bombaž, lan, kokosova vlakna ipd. se raztegne in ne drži prav dobro oblike, plus cena. Oblačila iz plastike so poceni in prijetna na otip, imaš potem rajši 6 mehkih puloverjev iz poliestra za 6x15€ ali pikajoč volnen pulover za 100€?

Hipotetično, ko glasuješ za neko politično opcijo imaš na voljo:
A (levica, jih ne maraš)
B (desnica, jih ne maraš, ampak absolutno raje to kot A)
C (leva sredina, ki se samo oklepajo stolčkov in so bili v preteklosti v vladi z A in z B)
D (videti so ok, sicer bolj v levo/desno kot bi želel, ampak dokaj v redu)
E (videti so srčni in pošteni, dober program, super ideje, bolj kot jih poslušaš, bolj so ti všeč)

Rezultati raziskave javnega mnenja pred volitvami o tem koga bi ljudje volili pravi:
A 38%
B 35%
C 15%
D 5%
E 2%
Ostalo 5%

Vsekakor bi volil E, ampak ti je glede na raziskavo jasno, da nimajo nobenih šans, zato hočeš, da tvoj glas šteje in voliš B, čeprav jih ne maraš, ker hočeš pomagat preprečit, da zmaga A. A vidš, to ni prav. Ne izbirat manjšega zla, izberi to, kar res hočeš, če ni nobene izbire, ne izberi ničesar!!!

Za moje pojme je tu bistvo problema: delamo kompromise, smo požrešni in iščemo udobje in vlagati čim manj truda. Če te država lupi, ti potem lupiš državo, kot se le da. Če obstaja bližnjica s skrito ceno, boš to ignoriral in veselo zakorakal. Če tvoj budget dovoljuje nakup 1 kvalitetnega ročno narejenga izdelka domačega obrtnika, ki dela to z veseljem ali pa 6 industrijsko in slabo narejenih izdelkov multinacionalke, ki vse v verigi slabo plačuje, boš izbral slednje. Vse kar lahko narediš je, da spremeniš zadeve na svojem koncu.

To, da državi pustiš najmanj kot lahko, je po vsej verjetnosti smotrno. Pri tem gre za konkurenco s sodržavljani, ker država pač hoče dobit nek N znesek. Ampak če se potem veliko državljanov potrudi posrkat več in prispevat manj in bi država dobila npr. 0,9N, bo dvignila davke preden si rekel keks. In bo spet prišlo na N. Tko nekak. Bi pa vseeno rekel, da bi morali bit pri tem pošteni - ne zaradi nenasitne države, ampak zaradi sodržavljanov. Poznam primer, ko ima nekdo neprofitno stanovanje in pokojnino po pokojnem partnerju, vendar če bi bilo državi jasna vsa dejstva, ne bi bilo ne neprofitnega stanovanja, ne pokojnine. Tko kot pri onemu anesteziologu, ko je vsem kristalno jasno, da mu ne bi smelo stanovanje nikoli pripadat. Morda 1 leto, največ. Pa evo, izkoristil je sistem - je to potem prav? Vsi mi smo plačevali njegovo stanovanje (da ne omenjam njegove bizarno visoke plače - ki jo sistem dopušča - medtem ko so navadne medicinske sestre podplačane) in nekdo, ki ga je res rabil, ga ni mogel dobit.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

WizzardOfOZ ::

Poveličevanje kriminalcev, vsak bi davke utajeval, vse firme bi si "sužnje" iz slabo stoječih držav vozile sem, samo da bi bilo manj za plačat davkov, plač,..., to je samo odraz prebivalcev te države.
Bo prvo treba pred svojim pragom pomest. Vsak sam. (pol pa še naprej plesat al pa se zapret v klet - vseeno ni neke velike razlike)
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

AgJ1 je izjavil:

Dej ne me jebat z “”brezplačnim šolanjem”, v EU je šolanje brezplačno, mislim da večinoma tudi faksi.

Očitno nisi dovolj koristil šolanja, da bi razumel, daj povej mi nekaj. Učitelji so zastonj in delajo to kot dobrodelno dejavnost, ogrevanje je zastonj, oprema je zastonj, čiščenje je zastonj, voda sanitarije in elektrika so zastonj, servisiranje zgradb in same zgradbe so zastonj?

Ne boš verjel, niso zastonj. Plačane so iz davkov, ki jih mora nekdo plačati. Veš kdo? Tisti, ki jim je šolanje naredilo večjo dodano vrednost in ko postanejo davkoplačevalci omogočijo naslednjim generacijam večjo dodano vrednost.

Ceste so tudi zastonj, mar ne? Nimajo nobene veze s tem, da omogočajo državljanom in podjetnikom, večjo dodano vrednost s tranferji izdelkov in dela na bolj oddaljene lokacije?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: saffron ()

ripmork ::

c23po je izjavil:

Da ne bova predolga: kaj se bo spremenilo, če nesposobne, lene in nemotivirane zaposlene ocenimo z "nezadostno" in jih naženemo iz službe. Bo to rešilo problem?

Sem ti mal popravil tekst - to bi bilo edino pošteno in bi marsikaj rešilo (ne pa vsega). Da ne bo nesporazuma: v JU je marsikateri pošteno delaven slabo plačan, hkrati je pa mnogo nepotistično nastavljenih fikusov in potuhe za lene, nemotivirane, katere bi brca na cesto še kako prisilila v izboljšanje. V zasebnem sektorju tako to deluje, samo v javnem je skorajda nemogoče odpuščat.

saffron je izjavil:

ripmork je izjavil:

Težko imaš učinkovito gospodarstvu v državi, ki je zbirokratizirana in kjer je relativno visoka plačna obremenitev.

Neumnost. Visoka plačna obremenitev izhaja iz mnogo prenizke obremenitve kapitala in prevelike utaje z neučinkovitim pregonom in izterjavo.

Tako vsi ostali plačujmo njihov del davkom raznim pokvarjencem, ki utajujejo zaslužke podjetij, prejemajo/dajejo plačila na roko itd.

Saj ni tako težko razumeti, greš na pivo z 9imi prijatelji, ti pa ne plačaš zapitka.

Tvojih 9 prijateljev zato plača več, da pokrije račun. In tukaj ni noben izgovor zbirokratiziranost gostilne, pokvarjenost pivovarne,...

TI osebno, si nategnil svoje prijatelje, ki pa so v slovenskem primeru tako zabiti, da mislijo, da si faca, da se znajdeš itd., namesto, da bi te prebutali.

Kako prikladno si naredil primer na meni :) (pa insinuiraš, da podpiram tako obliko izkoriščanja).
Oboje je problem (utajevanje davkov na eni in visoka plačna obremenitev na drugi). Hkrati je pa politika / JU polna korupcije in se z državnim denarjem (z milijoni) razmetava prosto po prešernu. Ampak eni so še vedno zato, da dejmo davke zvišat (da bo ja ravno tiste, ki jih pošteno plačujejo še bolj udarilo po betici) ;((

AgJ1 je izjavil:

Glede na trenutno dogajanje se zdi, da je kraje davkoplačevalskega denarja ogromno in da imamo trenutno malce vpogleda, ker se dve stranki, katerih ljudje so konstantni porabniki javnega denarja, med sabo grdo obdelujeta.
Glede na to dogajanje se mi zdi, da je korupcijsko zapravljenega davkoplačevalskega denarja bistveno več kot utajenih davkov. In zato bi dal prioriteto temu. Poleg tega pa tisti, ki imajo možnost utajevanja davkov, bi bili za to zagotovo manj motivirani, če ne bi videli, kako se porabniki dobesedno norčujejo iz vseh nas s krajo na vse možne načine. Porabniki naj se izkažejo vredne zaupanja, potem pa lahko moralizirajo.

Podpis.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

AgJ1 ::

saffron je izjavil:

AgJ1 je izjavil:

Dej ne me jebat z “”brezplačnim šolanjem”, v EU je šolanje brezplačno, mislim da večinoma tudi faksi.

Očitno nisi dovolj koristil šolanja, da bi razumel, daj povej mi nekaj. Učitelji so zastonj in delajo to kot dobrodelno dejavnost, ogrevanje je zastonj, oprema je zastonj, čiščenje je zastonj, voda sanitarije in elektrika so zastonj, servisiranje zgradb in same zgradbe so zastonj?

Ne boš verjel, niso zastonj. Plačane so iz davkov, ki jih mora nekdo plačati. Veš kdo? Tisti, ki jim je šolanje naredilo večjo dodano vrednost in ko postanejo davkoplačevalci omogočijo naslednjim generacijam večjo dodano vrednost.

Ceste so tudi zastonj, mar ne? Nimajo nobene veze s tem, da omogočajo državljanom in podjetnikom, večjo dodano vrednost s tranferji izdelkov in dela na bolj oddaljene lokacije?

Očitno imaš bralne težave, če ne bi pisal tega kot odgovor meni. Vse te stvari stanejo. VSEPOVSOD. Tudi v državah, kjer jih ravno tako dajo na voljo vsem, ampak ni take res svinjske korupcije, kot je pri nas.
Moj osnovni odgovor pa je bil, da naj se Op izseli iz te vukojebine od države, ki ji ni pomoči.
Upam, da je zdaj bolj jasno.

Kako prikladno si naredil primer na meni :) (pa insinuiraš, da podpiram tako obliko izkoriščanja).

saffron je nick od danes (kdo ve kateri po vrsti), ki zelo hitro gre v ad hominem mode.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AgJ1 ()

AgJ1 je izjavil:

saffron je izjavil:

AgJ1 je izjavil:

Očitno imaš bralne težave, če ne bi pisal tega kot odgovor meni. Vse te stvari stanejo. VSEPOVSOD. Tudi v državah, kjer jih ravno tako dajo na voljo vsem, ampak ni take res svinjske korupcije, kot je pri nas.
Moj osnovni odgovor pa je bil, da naj se Op izseli iz te vukojebine od države, ki ji ni pomoči.
Upam, da je zdaj bolj jasno.

Ja, in jaz sem ti zelo jasno razložil, da pišes neumnosti in si s podpiranjem tako utaje davkov kot izgube naših investicij v šolanje, zelo prikladno kakaš na glavo. Razen, če računas na to, da se boš, v še bolj v kurcu državi kot je sedaj imel ti bolje. Bi našel nekaj interesnih skupin za to, rečimo neonacisti so že ena.

AgJ1 je izjavil:

saffron je nick od danes (kdo ve kateri po vrsti), ki zelo hitro gre v ad hominem mode.

Prepričan sem, da tako, kot misliš, da je postavljanje slamnatih strašil argument, ki ti da prav, tako sem prepričan tudi, da misliš, da ti da datum pod nickom prav. Kakor tudi modre hlače, pikčasta kravata in rdeča ping pong žogica na nosu. Žal se tu ne bova strinjala, ker sem menja, da argumenti niso odvisno od datuma, kljub temu, da se tolažiš, da temu je tako.

ripmork je izjavil:

Oboje je problem (utajevanje davkov na eni in visoka plačna obremenitev na drugi). Hkrati je pa politika / JU polna korupcije in se z državnim denarjem (z milijoni) razmetava prosto po prešernu. Ampak eni so še vedno zato, da dejmo davke zvišat (da bo ja ravno tiste, ki jih pošteno plačujejo še bolj udarilo po betici) ;((

Saj jo podpiraš, če podpiraš, da ljudje utajujejo davke. Tvoji izgovori, na korupcijo, bi bili čisto uporabni v povezavi s čim drugim, tako pa so samo prikrivanje dejstva, da je utaja davkov kraja sodržavljanom in to ne glede na to kakšna je korupcija, kdo je prdnil sredi afrike in kaj si mislijo kitajci o transpolnih oblikah vesoljcev na alfa centauri.

Podpiraš krajo, čez katero v naslednjem momentu bentiš. Ker utajevalec ni nič drugačen lopov kot tisti, ki kanalizira že pobrane davke v svoj žep. Počne popolnoma enako, samo v drugem delu verige. Kradeta pa oba nam vsem.

Zgodovina sprememb…

Ja, in jaz sem ti zelo jasno razložil, da pišes neumnosti in si s podpiranjem tako utaje davkov kot izgube naših investicij v šolanje, zelo prikladno kakaš na glavo. Razen, če računas na to, da se boš, v še bolj v kurcu državi kot je sedaj imel ti bolje. Bi našel nekaj interesnih skupin za to, rečimo neonacisti so že ena.

Spet lažeš?

Prepričan sem, da tako, kot misliš, da je postavljanje slamnatih strašil argument, ki ti da prav, tako sem prepričan tudi, da misliš, da ti da datum pod nickom prav. Kakor tudi modre hlače, pikčasta kravata in rdeča ping pong žogica na nosu. Žal se tu ne bova strinjala, ker sem menja, da argumenti niso odvisno od datuma, kljub temu, da se tolažiš, da temu je tako.

Kolk banov na ST že imaš?

AgJ1 je izjavil:

Spet lažeš?

Kolk banov na ST že imaš?

Ah otrok.

Zgodovina sprememb…

Lepo da si popravil svoje fantazije...>:D

AgJ1 je izjavil:

Lepo da si popravil svoje fantazije...>:D

Nodi, ne bodi spet poreden.

Ne žlampat šnopca in tablet skupaj, ker potem začneš halucinirat.

AgJ1 je izjavil:

Ne poznam vaških štajerskih običajev, južno od trojan nismo brezposelni, si lahko privoščimo tudi kaj boljšega.

Zgodovina sprememb…

saffron je izjavil:

Saj jo podpiraš, če podpiraš, da ljudje utajujejo davke.

Tvoji izgovori, na korupcijo, bi bili čisto uporabni v povezavi s čim drugim, tako pa so samo prikrivanje dejstva, da je utaja davkov kraja sodržavljanom in to ne glede na to kakšna je korupcija, kdo je prdnil sredi afrike in kaj si mislijo kitajci o transpolnih oblikah vesoljcev na alfa centauri.

Podpiraš krajo, čez katero v naslednjem momentu bentiš. Ker utajevalec ni nič drugačen lopov kot tisti, ki kanalizira že pobrane davke v svoj žep. Počne popolnoma enako, samo v drugem delu verige. Kradeta pa oba nam vsem.

Sem napisal da obsojam tudi utajo davkov, kaj tu ni jasno? Citiraj me že kje "podpiram utajevanje" pa nehaj podtikat.

Očitno je diskusija o korupciji v politiki in JU v tej temi nekaterim zelo trn v peti, pa jo je treba hitro trivializirat. V stilu sindikalista Štruklja, ko je v Tarči pred časom na očitke nesmotrnega zapravljanja davkoplačevalskega denarja (v eni od afer) zamahnil z roko pa brezbrižno zamomljal, kako je to "sam drobiž". Ni čudno da smo tam, kjer so.

saffron je izjavil:

AgJ1 je izjavil:

Ne poznam vaških štajerskih običajev, južno od trojan nismo brezposelni, si lahko privoščimo tudi kaj boljšega.

Ni videt.

solatko ::

AgJ1 - Leta 1991 smo se hlapci odločili ustvart lastno državo, vendar nam je v glavah ostala mislenost iz časov dveh gospodarjev.
Avstroogrska - vsak slovenec, ki je z davki in prispevki nategnil Dunaj, je bil junak (Martin Krpan).
Kraljevina Jugoslavija in SFRJ - vsak Slovenec, ki je nategnil Beograd je bil junak.
Republika Slovenija - vsak Slovenec, ki nategne Ljubljano je istočasno nategnil samega sebe in svoje sodržavljane.
Vprašaj se, od kje zakonodaja, ki korupcijo in mafijske posle omogoča? Kdo in kdaj je to sprejel (večino DEMOS, vključno z lastninsko zakonodajo). Ko ne bo več kaj ukrasti, bo elita uredila tak zakon, da jim ne bo mogel nihče nikoli nič vzet, če prav se bo ugotovilo, da so vse pokradli in nič ustvarili.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

Colt1911 ::

Kako je DEMOS omogočil mafijske posle , če pa sam pišeš da ste goljufali in kradli že v AO in Yugoslaviji.

Dimnik ::

Solatarjevo nakladanje v tri krasne...

Colt1911 je izjavil:

Kako je DEMOS omogočil mafijske posle , če pa sam pišeš da ste goljufali in kradli že v AO in Yugoslaviji.

Povedati hoče, da se je vedno kradlo drugim oblastnikom, zdaj pa krademo samim sebi. In večina je preneumna, da bi to razumela, kar zgoraj si poglej, kako se jim zdi utaja davkov cool.

Zgodovina sprememb…

Colt1911 ::

Saj AO in Yugoslavija sta bili tudi naši skupni državi in njeni oblastniki tudi naši oblastniki.

Solatko, kradeš tudi EU?

saffron je izjavil:

Colt1911 je izjavil:

Povedati hoče, da se je vedno kradlo drugim oblastnikom, zdaj pa krademo samim sebi. In večina je preneumna, da bi to razumela, kar zgoraj si poglej, kako se jim zdi utaja davkov cool.

In ti spet lažeš.

c23po ::

ripmork je izjavil:

c23po je izjavil:

Da ne bova predolga: kaj se bo spremenilo, če nesposobne, lene in nemotivirane zaposlene ocenimo z "nezadostno" in jih naženemo iz službe. Bo to rešilo problem?

Sem ti mal popravil tekst - to bi bilo edino pošteno in bi marsikaj rešilo (ne pa vsega). Da ne bo nesporazuma: v JU je marsikateri pošteno delaven slabo plačan, hkrati je pa mnogo nepotistično nastavljenih fikusov in potuhe za lene, nemotivirane, katere bi brca na cesto še kako prisilila v izboljšanje. V zasebnem sektorju tako to deluje, samo v javnem je skorajda nemogoče odpuščat....

OK! Še s prilagojenim vprašanjem si prišel do sklepa, da ne bi rešil vsega. Nato si pošteno priznal, da marsikdo v JU ni napačen in od tod naprej samo jamral. Škoda, ki bi jo povzročil z masovnim odpuščanjem pa je očitno zunaj dometa. Prav to je razvidno iz tvojega "utemeljitvenega" stavka: "... to bi bilo edino pošteno in bi marsikaj rešilo (ne pa vsega)."
Edino pošteno bi bilo ne uporabiti logične prevare slamnatega moža v OP-jevi dilemi ali je nekaj pošteno in moralno.

Edit: typo
Računalniki nimajo spominov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

c23po je izjavil:

ripmork je izjavil:

c23po je izjavil:

Sem ti mal popravil tekst - to bi bilo edino pošteno in bi marsikaj rešilo (ne pa vsega). Da ne bo nesporazuma: v JU je marsikateri pošteno delaven slabo plačan, hkrati je pa mnogo nepotistično nastavljenih fikusov in potuhe za lene, nemotivirane, katere bi brca na cesto še kako prisilila v izboljšanje. V zasebnem sektorju tako to deluje, samo v javnem je skorajda nemogoče odpuščat....

OK! Še s prilagojenim vprašanjem si prišel do sklepa, da ne bi rešil vsega. Nato si pošteno priznal, da marsikdo v JU ni napačen in od tod naprej samo jamral. Škoda, ki bi jo povzročil z masovnim odpuščanjem pa je očitno zunaj dometa. Prav to je razvidno iz tvojega "utemeljitvenega" stavka: "... to bi bilo edino pošteno in bi marsikaj rešilo (ne pa vsega)."
Edino pošteno bi bilo ne uporabiti logične prevare slamnatega moža v OP-jevi dilemi ali je nekaj pošteno in moralno.

Samo zato ker dojemam, da svet ni črno/bel in da ni niso vsi v JU slabi pač ne pomeni, da JU ni predimenzionirana in se ne dela potuhe številnim slabim delavcem (ker oboje drži in oboje definitivno JE problem). Ali je torej po tvoje pametneje in prav še naprej tolerirat slab kader? Poznam dovolj zgodb iz JU in koliko enega izkoriščanja se dogaja, ker je praktično nemogoče odpuščat (mobing, izogibanje delu in prelaganje odgovornosti na druge, zlorabljanje bolniških, ipd). Tak kader bi v zasebnem sektorju upravičeno dobil brco na cesto in bil prisiljen pokazat kaj več od sebe.

Zgodovina sprememb…

globoko grlo ::

Jest že skos trobm da so :
- ekonomisti ugrabil blaginjo
- dohtarji ugrabil zdravje
- pravniki pravico
- politiki svobodo

Na ulce pa na grmado s to zalego, drugač ne bo šlo.

ps. pa to mormo nardit še predn bojo mel vojsko dronov, eh ja...
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Scaramouche3 ::

globoko grlo je izjavil:

Jest že skos trobm da so :
- ekonomisti ugrabil blaginjo
- dohtarji ugrabil zdravje
- pravniki pravico
- politiki svobodo

Na ulce pa na grmado s to zalego, drugač ne bo šlo.

ps. pa to mormo nardit še predn bojo mel vojsko dronov, eh ja...

Če pustiš da ljudje svobodno tekmujejo dobiš vse prej kot pravico in enakost, dobiš seveda večjo prosperiteto manjšega dela populacije, večjo tehnološko naprednost, samo tudi to da vsak, ki ima kaj za ponudit, hoče tudi več zaslužit in tako hočejo naši zdravniki!
Bi že šli na svoje, če bi v Sloveniji bila populacija nadpovprečno bogatih, samo jih ni!

ripmork je izjavil:

...Samo zato ker dojemam, da svet ni črno/bel in da ni niso vsi v JU slabi pač ne pomeni, da JU ni predimenzionirana in se ne dela potuhe številnim slabim delavcem (ker oboje drži in oboje definitivno JE problem). Ali je torej po tvoje pametneje in prav še naprej tolerirat slab kader? ...

Na vsako moje vprašanje odgovoriš z novim. Ne grem se tega. Hvala za tvoj čas.

BorutO ::

bajcert je izjavil:

Geografsko je slovenija zelo lep kos zemlje.
Prebivalsto vredu, če se le ne družis prevec s sosedom.
Politično pa brez brez besed...

To kar se dogaja zadnih 15 let, odkar spremljam to greznico, je škoda vseh fotonov, ki imajo karkoli z slovensko politiko, da samo projecirajo senco politika ali pa prenesejo informacijo po kosu stekla. Pa naj bodo levi ali desni, zgornji ali spodnji. Vsi, čisto vsi, državni ali lokalni delajo za svoj žep, eni aktivno, drugi pasivno. Kjer je denar bo tudi zginil. Zadnjih par let gledam lokalno politiko iz druge roke in je katastrofa...

Namen te teme pa je malo drugačen kot pa pljuvanje vsega povprek.

Ker imam vsega dovolj in ker državni aparat najbolj boli manjko denarja oz. davkov, razmišljam kako kar najmanj dati ali pustiti državi.
Katerih metod se poslužujete pri optimizaciji plačila davkov? Seveda legalnih s pridihom kreativnosti.

Če lahko veljaki, naj tudi vsi ostali.

Ja kako ... odpreš si dve firmi, preko katereih vse kupuješ brez davka (oz ga dobiš povrnjenega), plus prikažeš kot minus, da denar zmečeš v druge stvari, kar bi moral biti plus na računu in potem te kupljene stvari preprodajaš naprej ... simpl.

Tako dela moj tast, s tem, da on res konkretno dela še vedno, če tudi je že v penziji ... tako pač denar opere. Državi ne pusti nič, ker mu tudi veliko vzame.

Jaz sem tudi nekoč šel na borzo samo toliko, da so mi dali nazaj ves nakraden denar, ki mi ga je država z davki vzela. Sliši se grdo, ampak tako je. Zakaj bi plačeval neke brezvezne davke, zaradi katerih bi potem javni sektor, predvsem zdravniki in sodniki imeli astronomske plače za nič dela? Ko jih je*e.

FrRoSt ::

ripmork je izjavil:

c23po je izjavil:

ripmork je izjavil:

c23po je izjavil:

Samo zato ker dojemam, da svet ni črno/bel in da ni niso vsi v JU slabi pač ne pomeni, da JU ni predimenzionirana in se ne dela potuhe številnim slabim delavcem (ker oboje drži in oboje definitivno JE problem). Ali je torej po tvoje pametneje in prav še naprej tolerirat slab kader? Poznam dovolj zgodb iz JU in koliko enega izkoriščanja se dogaja, ker je praktično nemogoče odpuščat (mobing, izogibanje delu in prelaganje odgovornosti na druge, zlorabljanje bolniških, ipd). Tak kader bi v zasebnem sektorju upravičeno dobil brco na cesto in bil prisiljen pokazat kaj več od sebe.

:)):)):)):)):))

No, ti bom pa jaz razložil tole! ;) Saj nisi neumen, ali pa preveč zelen, da taga ne bi mogel razumeti! Verjetno ti samo manjka malo vpogleda v realno situacijo, v kateri smo se znašli. ;)

Res je, svet ni čeno-bel! Je pa v taki situaciji (Ž/m sp. organa) dato ni lahko, da ne rečem, da je to kar misija nemogoče! Počasi, vstrajno in dolgo smo drveli v to situacijo, pa nobenemu niso zvonili (vsi) alarmi! :)) Generacija Z oz. milenijci so, kakršni pač so, tudi oni niso vsi isti in črno beli, imajo pa svojevrednote, ali še bolje, situacijo, če hočeš! In niso se pripravljeni tako vezati, kot so se njihovi starši. Saj se z njimi ne začne vse! začelo se je tudi že prej, pri x generaciji, kar je nekako tudi sovpadalo z osamosvojitvijo in velikimi pričakovanji!??

Mi praktično ne dobimo enega "navadnega" elektrotehniškega delavca! Res pa je da žal tudi razpisa ne znajo več napisati, kakor je potrebno!!? :)):)):))
Tudi jaz se nebi prijavljal na razpis, ki je bil TRIKRAT ponovljen v roku štirih mesecev!! :)):)):))Ker, če imaš vsaj malo soli v glavi, veš, da s tako firmo nekaj ne more biti v redu! :O In če ne moreš dobiti novih delavcev, potem se moreš zadovoljiti tudi s slabimi.

Saj poznaš tisti stari domači pregovor: V sili še Hudič muhe žre! :)):)):))

ps. Eni pač znajo narediti red in ločiti pleve od semena, marsikdo pa očitno tega ne zna! ;)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

@Scaramouche3
"Če pustiš da ljudje svobodno tekmujejo..."

Ja, to je osnovni zajeb, človek proti človeku = totalna tema!

@frost
Ja jeba, folk ni več pripravljen delat za mezdo, pa tudi za spodobno plačo ne! Počasi se ZAVEDAJO, da niso kle samo zato, da se eni jebeni kapitalisti redijo. Folk hoče met kj od življenja, sej veš, odnosi, osebnostna rast, zadovoljstvo itd.

Realno nas jebejo od rojstva pa do groba, vmes pa piješ kri soljudem in več k posesaš, bolj si uspešen!?! Pa nej kdo reče, da to ni narobe svet.

globoko grlo je izjavil:

@Scaramouche3
"Če pustiš da ljudje svobodno tekmujejo..."

Ja, to je osnovni zajeb, človek proti človeku = totalna tema!

Problem je da je motivacija ljudi prav takšna, največ jo imajo ljudje, točno tam kjer so boljši od drugih!
Tako kot ti pri video igricah!
Zakaj bi nekdo čutil tvoj problem, ko ti ne čutiš od njih?
Ni v človekovi naravi živeti za kolektiv, razen če postaviš zakone, pa še takrat ljudje delajo vse da ovinkarijo!

To je mal filozofsko :)

Sem mnenja, da večina ljudi, aka 90 posto, z veseljem pomaga drugim ljudem oz. delajo skupaj za skupno dobro. Al je to na vrtu, al v fabrki, al v pisarni, niti nima veze.

"Ni v človekovi naravi živeti za kolektiv"
Kle se pa motiš, tko je človeštvo sploh preživelo vse te ione časa :) Za to pa imamo 7 smrtnih grehov, ane.

Sej se strinjam, zakaj bi en fuuuuulll sposobn delal za druge? Lahko je super dobrodeln pa včlanjen v vse te naše humanitarčke, 1x mu dopizdi delat z manj "razvitim" folkom in najde sebi primerne soljudi.

To pa nas pripelje do kultiviranja Človečnosti, to je vse.

ps. tkole tipkat je mal tako tako, se lahko hitro narobe zastop kkšn stavk. Dokler bo d'nar sveta vladar, bo to tko kot je.

c23po je izjavil:

Na vse sem odgovoril in tudi pojasnil. Ravno od tebe pa ni pojasnila (ali se ti zdi prav, da se slab kader v predimenzionirani JU še naprej tolerira). Splošno visoko nezadovoljstvo nad državnimi institucijami v anketi (ki si jo sam prilepil v temo) tudi gladko ignoriraš. Da bi bolj neodvisno in realnejše ocenjevanje v preštevilčni JU v kombinaciji z lažjim odpuščanjem problematičnega kadra pomenilo boljše državne servise in prihranilo denar v blagajni je precej samoumevno.

globoko grlo je izjavil:

Sem mnenja, da večina ljudi, aka 90 posto, z veseljem pomaga drugim ljudem oz. delajo skupaj za skupno dobro. Al je to na vrtu, al v fabrki, al v pisarni, niti nima veze.

Kle se pa motiš, tko je človeštvo sploh preživelo vse te ione časa :) Za to pa imamo 7 smrtnih grehov, ane.

Sej se strinjam, zakaj bi en fuuuuulll sposobn delal za druge? Lahko je super dobrodeln pa včlanjen v vse te naše humanitarčke, 1x mu dopizdi delat z manj "razvitim" folkom in najde sebi primerne soljudi.

ps. tkole tipkat je mal tako tako, se lahko hitro narobe zastop kkšn stavk. Dokler bo d'nar sveta vladar, bo to tko kot je.

To je vse res! Samo dejstvo je, da solidarnost med ljudmi na splošno pada. Niso to tiste stare generacije, ki so si pomagale pri zidanju hiš, kot nekdaj! Zdaj jaz pomagam tebi, drugič boš pa ti meni! Tega je sedaj že zelo malo.
komu zvoni; zvoni tebi.

globoko grlo je izjavil:

Eno je da moraš, potem se hitro vidi, ko ni treba, da gredo vsi po svoje, in to je na dvorišču,v šoli in kasneje v službi!
Ko ni več potrebe po kolektivu je vsak raje sam!
Poglej nove generacije, računalnik in še šiht bi raje imeli doma/

gozdar1 ::

FrRoSt je izjavil:

globoko grlo je izjavil:

To je vse res! Samo dejstvo je, da solidarnost med ljudmi na splošno pada. Niso to tiste stare generacije, ki so si pomagale pri zidanju hiš, kot nekdaj! Zdaj jaz pomagam tebi, drugič boš pa ti meni! Tega je sedaj že zelo malo.

Ja vidimo kako so stare generacije solidarne z mlajšimi.

ripmork je izjavil:

c23po je izjavil:

Na vse sem odgovoril in tudi pojasnil. Ravno od tebe pa ni pojasnila (ali se ti zdi prav, da se slab kader v predimenzionirani JU še naprej tolerira). Splošno visoko nezadovoljstvo nad državnimi institucijami v anketi (ki si jo sam prilepil v temo) tudi gladko ignoriraš. Da bi bolj neodvisno in realnejše ocenjevanje v preštevilčni JU v kombinaciji z lažjim odpuščanjem problematičnega kadra pomenilo boljše državne servise in prihranilo denar v blagajni je precej samoumevno.

:)):)):))

Naj ti še tole pojasnim! :)) Saj to je v bistvu za novo temo! Samo mene imajo modiji tako radi, da mi tako temo zaprejo, preden pridemo sploh do bistva! :)) Zato ti bom poskusil odgovoriti kar tukaj!

Če že ne, vsak ciciban, ali pa vsaj pionir je vedel, da moraš gnilo jabolko izločiti, drugače ti zagnijejo še ostala jabolka. In da jih je potrebno na vsake toliko časa prebrati in pogledati, ali je zagnilo še kakšno. Kaj in kako danes učijo otroke v šoli, ne vem! Vem pa, da je veliko več nekih zakonov in pravil in da tudi v administraciji, vsaj tisti na npr. upravnih enotah, primanjkuje zaposlenih.

JU bi morala biti PROFESIONALNA! Po delovanju in razmišljanju! Pa to ni in nikoli NE bo! Ker tja se stekajo tudi in predvsem politični kadri, ki delujejo v interesih svojih strank, voditeljev in še malce za svoj žep! :)) Drugi problem pa je, samo služijo svojim šefom, ki so jih tja nastavili in tudi, če bi hoteli narediti kaj dobrega, to verjetno ne bi šlo, ker so oni tukaj (samo) zato, da služijo svojim šefom in njihovim interesom! ;)

Zato je želja po neki VITKI JU mit, oksimoron ali po domače: bistroumni nesmisel; iluzija ali pa, če hočete, še poseben Kavelj 22! :O
komu zvoni; zvoni tebi.

gozdar1 ::

Kdo je naš sir humphrey?

gozdar1 je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

globoko grlo je izjavil:

Ja vidimo kako so stare generacije solidarne z mlajšimi.

:)):)):))
Jaz tega nikjer nisem napisal!! ;) Kje pa si ti to opazil, je meni UGANKA!! :))

Jaz sem samo napisal, da so bili ljudje nekako bolj solidarni med seboj! ;) Saj kaj drugega niso veliko imeli. ;)

Da so pa stare generacije solidarne do mladine, pa nikjer nisem omenjal! In to NI naključje!! :))

Danes veliko bolj vsak za svojo rit skrbi. Tudi, kar se tiče medgenaricijskega sodelovanja. 8-)
komu zvoni; zvoni tebi.

zobnik ::

Toliko kot si sam solidarn do drugih toliko dobiš solidarnosti nazaj.
Pričakovat, da bodo drugi solidarni, ti pa ne je utopija.
Mene edino skrbi, da nekateri solidarnost izkoriščajo za finančni plus
Invalidi, ki so težko solidarni do drugih, bodo tako vedno na robu družbe, posledično v reščini,

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Dokler mešamo solidarnost z altruizmom je ta debata brezveze.
Solidarnost je evolucijska spretnost, ki jo potrebujemo, da bi našli ravnovesje med egoizmom in potrebo po sodelovanju v skupnosti. Za solidarnost se odločimo bodisi iz preračunljivosti, bodisi iz altruizma.

Altruizem pri nas ni !!!

Menim, da smo slovenci precej solidaren narod (donacije za zdravljenje redkih medicinskih primerov, zbiranje za poplave, projekti kot je Botrstvo, ipd). Tudi več obče koristnih projektov (Covid sledilnik, aplikacije ki kaže proste zdravnike, aplikacije na preverjanje vinjet, ipd) je bilo narejenih dobesedno zastonj s strani zanesenjakov. Država bi za en covid sledilnik rabila leto pa pol pa verjetno pokurila par milijonov in 10 ljudi zaposlila (ker tako se pač dela v JU). Pa kot po pravilu bi bil najverjetneje sledilnik pol slabši.

Problem je nezaupanje ljudi. Dokler zaupajo, da bodo šla sredstva v nekaj uporabnega, folku ni težko donirat. Majo pa ljudje upravičeno zadržke, ko gre v imenu dobrih namenov za metanje še več denarja direkt državi. Slednja je pa preverjeno slab gospodar z denarjem (od vodenja državnih podjetij do koruptivnega političnega razmetavanja z milijoni). Žal.

c23po je izjavil:

Solidarnost je evolucijska spretnost, ki jo potrebujemo, da bi našli ravnovesje med egoizmom in potrebo po sodelovanju v skupnosti. Za solidarnost se odločimo bodisi iz preračunljivosti, bodisi iz altruizma.
Dobro povedano.

V državi, kjer vlada visoko zaupanje v pravno varnost, ljudje npr. že iz preračunljivosti ne bodo kaj dosti jamrali nad davki (ker bodo vedeli, da bodo tudi imeli dosti od njih, zlorabe državnega denarja bodo pa sankcionirane). Kjer je nizka stopnja zaupanja je pa logično, da bo vsak pretežno nase gledal. Zanašat se na altruizem ni dobra formula.

Btw: debata o altruizmu in sodelovanju me sicer spomni na tale odličen video.

Zgodovina sprememb…

ripmork je izjavil:

Menim, da smo slovenci precej solidaren narod (donacije za zdravljenje redkih medicinskih primerov, zbiranje za poplave, projekti kot je Botrstvo, ipd). Tudi več obče koristnih projektov (Covid sledilnik, aplikacije ki kaže proste zdravnike, aplikacije na preverjanje vinjet, ipd) je bilo narejenih dobesedno zastonj ....

:)):)):)) SEVEDA!! 8-)

Slovenci smo, ne samo precej solidaren, tudi delaven, marljiv, priden in šparoven narod!! 8-)
Samo na NLB imamo 20 miljardic vlog, za katere dobijo približno 0% obresti. ;)
Tudi za osebnost tedna na valu 202 bo danes zmagal zdravnik iz Vuzenice, ki pri 80 letih še vedno dela. :)
Če boste za njega glasovali preko sms-a, boste pa še prispevali kakšen € za program Botrstvo. :))

Mi smo the BEST! kot pravi naša mladina! Ni nam enakih pod soncem. 8-)
komu zvoni; zvoni tebi.

Pravite da smo solidarni, koliko dejansko dobijo ljudje denarja, prej vse ponikne po raznoraznih žepih ali pa je solidarnost prikazana lažno, na koncu pa tisti najbolj potrebni pomoči dobijo drobtnice ali pa nič

Tak da ljudje so postal MRHOVINARJI samo to šteje pri njih ne pa prosim vas o kaki solidarnosti

Če se hočeš znebit revščine greš delat in počasi odpravljaš revščino, potem pa se najdejo hinavci ki pravjo lej tega zdaj mu gre pa dobro, ker sem mu soldiarno pomagal....ahahaha fuj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

WizzardOfOZ ::

FrRoSt je izjavil:

2.5% pa res.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

WizzardOfOZ je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

2.5% pa res.

To so pač NAJVIŠJE om! Za vezavo depozita od 1 do 2 let.
komu zvoni; zvoni tebi.

zobnik je izjavil:

Pravite da smo solidarni, koliko dejansko dobijo ljudje denarja, prej vse ponikne po raznoraznih žepih ali pa je solidarnost prikazana lažno, na koncu pa tisti najbolj potrebni pomoči dobijo drobtnice ali pa nič

Tak da ljudje so postal MRHOVINARJI samo to šteje pri njih ne pa prosim vas o kaki solidarnosti

Če se hočeš znebit revščine greš delat in počasi odpravljaš revščino, potem pa se najdejo hinavci ki pravjo lej tega zdaj mu gre pa dobro, ker sem mu soldiarno pomagal....ahahaha fuj

Solidarnist se niti začne, niti neha z denarnimi nakazili in POPLAVE5.

Sovražim hinavščino in laži, ko se za hrbti revnih zbira denar, ki ni namenjen potrebnim pomoči.
Še najbolj pa sovražim, da so ljudje postalo tako prebrisane lisice da večjih ni.
Naj priznajo že enkrat, da solidarnost ne obstaja in da potrebni pomoči ne bodo dobil pomoči.
Da bodo moral se znajti kakor vejo in znajo, torej zaposlitev je lahko rešitev da se ven pride iz revščine.

Kako je pa kaj z zbiranjem plastičn zamaškov!?? :)
Že dolgo nisem nič slišal o tem! To še obstaja!?? Menda so jih zdaj pritrdili!?? :))
komu zvoni; zvoni tebi.

FrRoSt je izjavil:

Kako je pa kaj z zbiranjem plastičn zamaškov!?? :)
Že dolgo nisem nič slišal o tem! To še obstaja!?? Menda so jih zdaj pritrdili!?? :))

Ker pač ti o tem nisi slišal nič, verjetno ne obstaja več. Le pazi, da ti ne bo padlo na pamet trgati in shranjevati zamaškov. Naredila se ti bo zaloga, pa se boš moral izobraziti glede prvega stavka.
1 2
3
4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19240376 (36002) Utk
»

Ali nameravate podpisati peticijo proti takšni obliki davka na nepremičnine? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43685453 (79044) Go-ahead
»

Razpad evro območja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Problemi človeštva
79088658 (65790) -valvoline-

Več podobnih tem