» »

Od kod lepote tvoje... bruh!

Od kod lepote tvoje... bruh!

1 2 3
4
5

c23po ::

Sovražim hinavščino in laži, ko se za hrbti revnih zbira denar, ki ni namenjen potrebnim pomoči.
Kdo pošten pa ne?

Še najbolj pa sovražim, da so ljudje postalo tako prebrisane lisice da večjih ni.
Jebi ga, od neolita naprej je tako. Dobrodošel v moderni družbi!

Naj priznajo že enkrat, da solidarnost ne obstaja in da potrebni pomoči ne bodo dobil pomoči.
A svizec Karitas, Rdeči križ in gasilci pa zavijajo čokolado ali kaj?

Da bodo moral se znajti kakor vejo in znajo, torej zaposlitev je lahko rešitev da se ven pride iz revščine.
E, brat moj, tukaj sva skupaj!
Računalniki nimajo spominov.

WizzardOfOZ ::

FrRoSt je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

Samo na NLB imamo 20 miljardic vlog, za katere dobijo približno 0% obresti. ;)

2.5% pa res.

To so pač NAJVIŠJE om! Za vezavo depozita od 1 do 2 let.

To so najvišje po ceniku. Kot povsod drugod, so tudi tukaj možnosti barantanja. Se pač zmeniš za boljše pogoje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

zobnik ::

Karitas ima v paketu odpadke. Tist ki še ni probal njihovih špagetov, boljš da jih ne so sluzasti in smrdijo, medtem ko v trgovini za 1 evrov so dost boljši, nimajo vonja in so tud bolj okusni
Folk to vzame iz Karitasa in pol mačkam, psom daje

Ashrack je izjavil:

Vcasih je kar grozljivo na kak nacin dobis vse mozne socialne transferje kljub temu da zivis na veliki nogi in to vse legalno.

To so take laži, vse se prej pokrade in potem obtoži tistega ki dobi mal socialo, da si kupi hrano in plača 1 položnico v večini so to "invalidi", ki imajo priznan status invalida preko komisije .....za ostale stroške pa tak ni.
Ampak Slovenci bodo s prstom v celoti kazal na nekoga ki je na sociali. Potem pa zveš od takega ki je kao na socialni, da pomoč sploh ne dobi, da se pač znajde v življenju, preproda 4 telefone in ima 1 socialo in da vozi BMW-ja pa kao hodi an Karitas po hrano.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

3p ::

bajcert je izjavil:

Ker imam vsega dovolj in ker državni aparat najbolj boli manjko denarja oz. davkov, razmišljam kako kar najmanj dati ali pustiti državi.
Katerih metod se poslužujete pri optimizaciji plačila davkov? Seveda legalnih s pridihom kreativnosti.

Če lahko veljaki, naj tudi vsi ostali.

Eden pomembnejših vzrokov za razmere, ki seveda niso v Sloveniji nič izjemne, je konec družbe.
V naši dobi, aka zatemnjenstvu, je moralni imperativ egoizem. Poskrbi zase, drugi pa zase. In s tem bomo rešili vse probleme.

Tvoj upor proti državi je povsem enak uporu bogatunov na vseh koncih sveta. Utaje in optimizacije davkov. "Plemenitenje" €vrov. In to bo, trickle down, rešilo svet.

"Če ne, se bomo pa vsaj lepo imeli."

Točno tako, vsak naj poskrbi sam za sebe, ne da se naša družba, občine, država hvali kako revnim pomagajo solidarno in da so zarad njih se postavli na noge, težke laži so. Naj povejo, pomoči ne bo, solidarnosti ne bo....tam so službe in pojdite delat, kdor ne zmore pa bo ostal brez. Tega ne bodo nikol priznal, ker za njihovim revnim hrbti se obračjo težki milijoni, ki jih kasneje vse na plečih revnih krivjo, sam da revni ne dobi nič, le družba v večini misli da so dobil veliko.

Zgodovina sprememb…

Samo, zakaj bi reven moral nekaj dobiti? Kaj mu je ta družba dolžna, da mu je obvezna pomagati?
Tisto, čemu družba pravi "solidarna pomoč" je le pomoč. Napaka te družbe ni, da to pomoč daje (pa naj bo to več ali manj zlagano ali kompromitirano). Napaka je, da pomoči upravičeni kmalu razumejo, da je pomoč njihova pravica. In tako družba, ki še tako malo poskuša pomagati, postane bruh!

Gagatronix ::

zobnik je izjavil:

Karitas ima v paketu odpadke. Tist ki še ni probal njihovih špagetov, boljš da jih ne so sluzasti in smrdijo, medtem ko v trgovini za 1 evrov so dost boljši, nimajo vonja in so tud bolj okusni
Folk to vzame iz Karitasa in pol mačkam, psom daje

A to si od Janeza v ostariji slisal ?

solatko ::

zobnik - Zanimiva ugotovitev, da zaposlitev reši težave revščine. Kolikor opažam, denar rabijo tudi ljudje, ki so zaposleni in z mimalno plačo in prekarno zaposlitvijo, ne morejo iz dreka, brez pomoči. Na minimalno plačo niti kredita ne moreš vzet, če pa že pa samo za toliko časa, kot imaš zaposlitev. Zaposlitev za nedoločen čas, praktično ni več. Se ti zavedaš, da vsem ni dana sposobnost, da znajo poskrbeti zase? In v družbi, v kateri je glavna vrednota $€, ni ravno lepo, če jih nimaš in ne znaš krast, saj z poštenim delom se ne zasluži prav veliko, razen, če imaš položaj in veze.

c23po - Samo zato, da greš lahko mirno na bankomat in, da imajo lahko tvoji otroci telefon, ki je včasih vreden več, kot letni prihodki nekoga iz dreka. Države, kjer ni sociale, so med najbolj nevarnimi in si za 10$, lahko ob življenje.

Gagatronix - Res so v teh paketih na RK in KARITAS-u včasih popolnoma neuporabne in neužitne stvari, saj za sirotinjo je vse dobro pa dober tek.
Delo krepa človeka

c23po je izjavil:

Samo, zakaj bi reven moral nekaj dobiti? Kaj mu je ta družba dolžna, da mu je obvezna pomagati?
Tisto, čemu družba pravi "solidarna pomoč" je le pomoč. Napaka te družbe ni, da to pomoč daje (pa naj bo to več ali manj zlagano ali kompromitirano). Napaka je, da pomoči upravičeni kmalu razumejo, da je pomoč njihova pravica. In tako družba, ki še tako malo poskuša pomagati, postane bruh!

Vidiš nisi razumel mojega pisanja, res nisi
Kaj revni dobi, skoraj NIČ ne dobi. Izkriščajo revne zato da lahko čimveč evrov drugi požeruhi dobijo, ko imajo že dost in bodo še več imeli..... reven pa ne dobi skoraj nič. Samo da bodo teli požeruhi vsi uperli v revnega češ da je on dobil veliko.

Upam da si sedaj razumel.

Zgodovina sprememb…

solatko je izjavil:

zobnik - Zanimiva ugotovitev, da zaposlitev reši težave revščine. Kolikor opažam, denar rabijo tudi ljudje, ki so zaposleni in z mimalno plačo in prekarno zaposlitvijo, ne morejo iz dreka, brez pomoči. Na minimalno plačo niti kredita ne moreš vzet, če pa že pa samo za toliko časa, kot imaš zaposlitev. Zaposlitev za nedoločen čas, praktično ni več. Se ti zavedaš, da vsem ni dana sposobnost, da znajo poskrbeti zase? In v družbi, v kateri je glavna vrednota $€, ni ravno lepo, če jih nimaš in ne znaš krast, saj z poštenim delom se ne zasluži prav veliko, razen, če imaš položaj in veze.

.

Si prepričan, da sploh kaj dobijo, razen da se država hvali kako pomagajo revnim. Najbrž taki ne dobijo skoraj nič, ker imajo neke dohodke, meje za cenzus so precej nizki, torej če potegnem črto, skoraj noben ne dobi nič.

zobnik - SDS in desničarji trdijo, da so za vse krivi socialkarji in begunci, da država daje ogromno denarja za ti dve kategoriji.
Delo krepa človeka

Lepo, lepo. Krivite drug drugega za lastno nesposobnost. Bumbarji kot ste levi in desni, še sedaj niste spregledali, da vas imajo levi in desni za norce in upajo, da boste stalno med sabo skregani, ker edino tako vam ga lahko porivajo odzadaj z vso silo (itak je nasprotna stran kriva za to da vas rit boli).

Ja nekoga morajo dobit za žrtev, brez socialkarjev in beguncev sploh nebi mogl krast, in tu ni sam desna, tud leva je še hujša....sam pač morajo nekak prit na položaj, da lahko začnejo krast in krivdo valit na socialkarje in begunce, saj to točno zadnjih par let delajo.

Samo še enkrat socialkarji sploh ne dobijo nič, pa begunci tud nič

zobnik je izjavil:

...
Kaj revni dobi, skoraj NIČ ne dobi. Izkriščajo revne zato da lahko čimveč evrov drugi požeruhi dobijo, ko imajo že dost in bodo še več imeli..... reven pa ne dobi skoraj nič. Samo da bodo teli požeruhi vsi uperli v revnega češ da je on dobil veliko.

Brat moj, res ne razumem. Zato te prosim, da nama razjasniš.

Najprej, govoriš, da revež skoraj nič ne dobi. Tukaj bi te rad (ponovno) vprašal, kaj razumeš s tem, da revež mora kaj dobiti? Mora to dobiti od družbe, ali pa od tistega požeruha. Če govorimo o le "dobiti", se mi ne prvo ne drugo ne zdi pošteno. Namreč, tudi tisti "požeruh" ne "dobi". On vzame. A za tisto, kar mu je dano vzeti se mora tudi sam stalno cufati s sebi enakimi in močnejšimi. Torej, pravzaprav on zasluži. Na moralno sporen način sicer, vendar pa.
Smo pri zaslužku torej. Če za reveža rečeš, da "ne dobi" in s tem misliš, da ne zasluži dovolj, je to pa popolnoma druga situacija. Prav gotovo imaš prav. Večina ljudi na tem svetu na zasluži toliko, koliko mislijo, da bi morali. E, sedaj ti meni povej, kako urediti, da vsak zasluži toliko, koliko misli, da bi moral. Pa ti povem, da je to jalovo početje. Nihče tega ne ve.
Za reveža ostaneta samo še dve možnosti. Lahko se vzame v roke in začne gruntati, kako bo svoj zaslužek povečal in spravil na zadovoljivi nivo. Lahko pa se prepusti apatiji ter sebi in vesoljnemu svetu razlaga, kako je vse "ne prav".

No, sedaj te prosim, da mi razjasniš kaj ne razumem.

Solatko, tudi tebi dober večer.
Midva sva opravila že marsikatero debato, zato me s temi telefoni in bankomati - spet - samo žališ. Lahko bi skrajšal debato, mirno napisal, da sem bedak, da pojma nimam in potrebujem tablete. To bi bilo to! NE pa bankomat in telefon, lepo te prosim...

PrihajaNodi ::

c23po je izjavil:

zobnik je izjavil:

...

Najprej, govoriš, da revež skoraj nič ne dobi. Tukaj bi te rad (ponovno) vprašal, kaj razumeš s tem, da revež mora kaj dobiti? Mora to dobiti od družbe, ali pa od tistega požeruha. Če govorimo o le "dobiti", se mi ne prvo ne drugo ne zdi pošteno. Namreč, tudi tisti "požeruh" ne "dobi". On vzame. A za tisto, kar mu je dano vzeti se mora tudi sam stalno cufati s sebi enakimi in močnejšimi. Torej, pravzaprav on zasluži. Na moralno sporen način sicer, vendar pa.
Smo pri zaslužku torej. Če za reveža rečeš, da "ne dobi" in s tem misliš, da ne zasluži dovolj, je to pa popolnoma druga situacija. Prav gotovo imaš prav. Večina ljudi na tem svetu na zasluži toliko, koliko mislijo, da bi morali. E, sedaj ti meni povej, kako urediti, da vsak zasluži toliko, koliko misli, da bi moral. Pa ti povem, da je to jalovo početje. Nihče tega ne ve.
Za reveža ostaneta samo še dve možnosti. Lahko se vzame v roke in začne gruntati, kako bo svoj zaslužek povečal in spravil na zadovoljivi nivo. Lahko pa se prepusti apatiji ter sebi in vesoljnemu svetu razlaga, kako je vse "ne prav".

Midva sva opravila že marsikatero debato, zato me s temi telefoni in bankomati - spet - samo žališ. Lahko bi skrajšal debato, mirno napisal, da sem bedak, da pojma nimam in potrebujem tablete. To bi bilo to! NE pa bankomat in telefon, lepo te prosim...

Ce gres nprej lahko tudi obrnes plosco: “ali mislis da ce bos delal vse po pravilih sistema dejansko uspel in dobil dobro sluzbo, druzino in imel moznost nakupa nepremicnine? Statisticno bos recimo prej dobil sluzbo kot nekdo ki je prisel iz zapora, delal bos pa se bedno ceu lajf kot zamorc”.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

In kako bi naj bilo prav? Vzamemo bogatim in razdelimo siromahom? Krademo sosiromahom, ker to počnejo tudi bogati? Nehamo delati, gremo na socialo in petega v mesecu kličemo na zavod: "Kje je moj denar!?" Me prav zanima tvoja vizija.

c23po je izjavil:

In kako bi naj bilo prav? Vzamemo bogatim in razdelimo siromahom? Krademo sosiromahom, ker to počnejo tudi bogati? Nehamo delati, gremo na socialo in petega v mesecu kličemo na zavod: "Kje je moj denar!?" Me prav zanima tvoja vizija.

Adolf Hitler je mel dober sistem. Recimo to da si vsak ki dela lahko privosci dopust, avto - zato tud folkswagen ime in dopust. Talal je tud brezobrestne kredite pa zelel da zenske ne delajo.

Dons pa kaj? Delas ceu lajf za 4 stene?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Če je Hitler tvoja vizija, sva midva opravila.

FrRoSt ::

PrihajaNodi je izjavil:

Ce gres nprej lahko tudi obrnes plosco: “ali mislis da ce bos delal vse po pravilih sistema dejansko uspel in dobil dobro sluzbo, druzino in imel moznost nakupa nepremicnine? Statisticno bos recimo prej dobil sluzbo kot nekdo ki je prisel iz zapora, delal bos pa se bedno ceu lajf kot zamorc&#

Seveda boš delal, kot zamorc! Tudi moj oče in moj stari oče je delal! 8-)

Nekateri pa mislijo, da bodo živeli lepo brez dela! NO, tudi taki obstajajo! Ali so dovolj premožni doma, ali pa so strankarski sekretarji! :)):)):)) No, tudi oni morajojo krepko delati. Pa ne samo delati. Še kaj skrivati!! :))

Ampak tako državo, sodstvo in novinarstvo imamo! :)) Pa še šolstvo in zdravstvo! ;)

Menda smo se za to borili! :)):)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Vizija je njegov sistem tako kot zakon o mucenju zivali ki je se danes v nemskem zakloniku kopiran od nacistov ne pa sama ideologija.
Lahko pa pogledas izraelce ki majo tudi porihtano za svoje.

FrRoSt je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ce gres nprej lahko tudi obrnes plosco: “ali mislis da ce bos delal vse po pravilih sistema dejansko uspel in dobil dobro sluzbo, druzino in imel moznost nakupa nepremicnine? Statisticno bos recimo prej dobil sluzbo kot nekdo ki je prisel iz zapora, delal bos pa se bedno ceu lajf kot zamorc&#

Seveda boš delal, kot zamorc! Tudi moj oče in moj stari oče je delal! 8-)

Nekateri pa mislijo, da bodo živeli lepo brez dela! NO, tudi taki obstajajo! Ali so dovolj premožni doma, ali pa so strankarski sekretarji! :)):)):)) No, tudi oni morajojo krepko delati. Pa ne samo delati. Še kaj skrivati!! :))

Ampak tako državo, sodstvo in novinarstvo imamo! :)) Pa še šolstvo in zdravstvo! ;)

Menda smo se za to borili! :)):)):))

Tipecen slovenc pa kmet. Ce je moj oce delal kot zamorc mormo tud drugi. Hja pa bodi suzenj.

Pa se vlrasanje. Ce bi bli slovenci poseljeni v katarju bi ziveli lepo kot domorodci danes tam al bi bli isto kmetje oz suznji polni korupcije kot danes?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

c23po je izjavil:

Adolf Hitler je mel dober sistem. Recimo to da si vsak ki dela lahko privosci dopust, avto - zato tud folkswagen ime in dopust. Talal je tud brezobrestne kredite pa zelel da zenske ne delajo.

Dons pa kaj? Delas ceu lajf za 4 stene?

:)):)):)):)):))

Bi ti hitro zamenjal za te 4 stene, v tistih cajtih, samo če bi lahko!! ;) In če bi sploh preživel. 8-)
komu zvoni; zvoni tebi.

PacificBlue ::

Odvisno kako se znajdeš. Vsak nekako mora poskrbeti zase, pa za svoje.

Ali bi mogli imeti tako kot je v Indiji, kaste, pa že vsak ve kam spada?

Hitler je imel srečo, ker se je finančna kriza iz leta 1923 že ohladila.
I’m out.
:3

Razlogov je vec. Poanta pa je da bodo slovenci vedno revezi ne glede kje so. Dolfi je mel dober sistem za druzine

Izrael pa Saudska arabija majo kar poskrbljeno za svoje, hell ze sosednja Avstrija stima.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Tipecen slovenc pa kmet. Ce je moj oce delal kot zamorc mormo tud drugi. Hja pa bodi suzenj.

:)):)):)):)):)):)):))

Če te pri SLAVISTIKI niso naučili, kakšna je razlika med delom in sužnjem, potem ti pa tudi STROKOVNA POMOČ in tablete ne morejo pomagat. 8-)

Ampak to je tudi problem sodobne generacije, ki živi v pravljicah (o zmajih)!

Se boste že navadili. Vas bo že življenje naučilo, je govoril moj stari oče svojim otrokom! ;)

Niste ne v pravljici in ne v Indiji Koromandiji, kjer se cedita med in mleko. :))
komu zvoni; zvoni tebi.

c23po je izjavil:

zobnik je izjavil:

...

Kaj dobi reven????? NIČ a razumeš
Revni se sami znajdejo, oni požreuhi a sem kje napisal, da so to ostali ki se znajdejo pošteno v življenju, NE nisem o teh pisal, ampak o tistih požreuhih ki lažno zvalijo krivdo na revne to so pa naši elitniki, nevladne organizacije, raznorazne občine in javni sektor, ki krade revnim.

Beri Alana Forda! Superhik je kradel revnim in dajal bogatim.

PacificBlue je izjavil:

Odvisno kako se znajdeš. Vsak nekako mora poskrbeti zase, pa za svoje.

Ali bi mogli imeti tako kot je v Indiji, kaste, pa že vsak ve kam spada?

:)):)):))

A si ti rus!?? 8-)

Veliki gospodarski zlom je bil 1929! In po njem je prišel Hitler na oblast. ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

PacificBlue ::

Ja, ampak weimarska kriza v Nemčiji se je začela že leta 23, ker Nemčija ni več zmogla plačevala reparacij, zaloge zlata so skopnele, vlada je začela tiskat več denarja in vrednost marke je strmo padla. Takrat so bile hude stavke. Hiperinflacija je bila celo 29.500%.

Btw, ne gre nam tako slabo:)

I’m out.
:3

c23po - Saj ni tako težko, malo drugačna delitev plač, pri ustvarjeni vrednosti, poglej si razviti svet in imaš hitro precej manj revežev in problemov v državi, tudi prispevkov je iz višjih plač več, torej ima tudi sistem manj problemov in posledično so potem penzije višje,.... Zakaj mora bit 70%-ov zaposlenih pod povprečno ali na povprečni plači? Zakaj mora delodajalec tisočim plačevati dodatek, da dosežejo minimalno plačo?
Torej priložnost je v malo drugačni delitvi ustvarjenega pa bi se tudi davki verjetno znižali.

PacificBlue - V svetu je pač tako, da 10%-ov populacije je sposobna preživeti sebe, polovica od teh pa še za druge, preko ustanavljanja fabrik, veleposestev,... vsi ostali pa so odvisni od teh osebkov. Problem je samo v tem, ko teh 5%-ov postane tako požrežno, da tistim, ki so odvisni od njih, za njihovo delo ne namenijo toliko, da lahko normalno preživijo (kot recimo pri nas, kjer je minimalec maximum, kar bi naši kapitalisti dali in vsi začnejo propadat, če se dvigne za 50€ bruto).
Ti bi pa to uredil tako, da bi se 99%-ov ljudi pobrigalo zase. Ne bodi smešen.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

c23po - Saj ni tako težko, malo drugačna delitev plač, pri ustvarjeni vrednosti, poglej si razviti svet in imaš hitro precej manj revežev in problemov v državi, tudi prispevkov je iz višjih plač več, torej ima tudi sistem manj problemov in posledično so potem penzije višje,.... Zakaj mora bit 70%-ov zaposlenih pod povprečno ali na povprečni plači? Zakaj mora delodajalec tisočim plačevati dodatek, da dosežejo minimalno plačo?
Torej priložnost je v malo drugačni delitvi ustvarjenega pa bi se tudi davki verjetno znižali.
...

To je bolje od bankomata. Hvala. V glavnem se strinjava.

Glede minimalca (teorija pravi): delojemalci prodajajo svojo delovno silo delodajalcu (jebi ga, v kapitalizmu živimo). Mezda bi naj bila cena delovne sile. Najcenejša delovna sila se lahko proda za minimalno plačo, ki jo predpiše država, da bi dosegla socialni mir. Solidarnostno razliko, kot si pravilno napisal, izplačuje delodajalec. S tem država prepreči prekomerno izkoriščanje zaposlenih.

Mojih 5 centov: tisti, ki noče biti minimalno plačan se vzame v roke, pridobi neko znanje ali veščine, ki jih nato proda delodajalcu za višjo mezdo. In ne joka in stoka, kako so vsi bolj uspešni od njega navadni lopovi. Puščica je bila predvsem uperjena v miselnost, da - samo zato ker si - moraš nekaj dobiti od države.

c23po - Nisem vedel, da smo edini na svetu v tem sistemu. Aja saj nismo, samo drugi so že v 20.-tem stoletju, naši delodajaci pa na začetku kapitalizma v XIX cf. Odvisno je, kako nizko je postavljena in, naj bi zagotavljala normalno preživetje, ne životarjenje. Poglej cenzuse za socialne transferje in mi povej, če tisti, ki jih za 1€ presegajo, lahko živijo normalno in to je nenormalno za ta čas.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Ni tako lahko!! Tudi druge stvari moraš upostevati! Vključno z demografijo in starajočim prebivalstvom!
Konkurenčen moraš biti ne samo aziskim tigrom, tudi turkom in ostalim, vključno z bolgari. In stroški življenja v nemčiji ali npr. Bolgariji so veliki. In vse to je zajeto v ceni (mikrovalovke)! Robotizacija tudi ni tako enostavna in poceni rešitev! Še vedno rabiš kader, mbogo bolj izšolan. Poleg tega pa, naredijo aparat, ki bo zdržal 10 let!? Ker več ne sme, ker se bo trg preveč zasičil!?
In potem si ujet v začaran krog....
komu zvoni; zvoni tebi.

solatko je izjavil:

c23po - Nisem vedel, da smo edini na svetu v tem sistemu. Aja saj nismo, samo drugi so že v 20.-tem stoletju, naši delodajaci pa na začetku kapitalizma v XIX cf. Odvisno je, kako nizko je postavljena in, naj bi zagotavljala normalno preživetje, ne životarjenje. Poglej cenzuse za socialne transferje in mi povej, če tisti, ki jih za 1€ presegajo, lahko živijo normalno in to je nenormalno za ta čas.

Solatko, tako kot vedno. Namesto da bi odgovoril na vprašanje, zastavi dve novi. Prav!
Torej, če te prav razumem: kdor ima smolo, da zasluži 1 € nad cenzusom, ima dve izbiri:
1. poskrbi, da zasluži manj in ostane na sociali
2. začne krasti vsem okoli sebe z "optimizacijo davkov in prihodkov" in tako poskrbi, da tisti lenuhi, ki so še na sociali ne dobijo od njega nič

Ali pa je tvoj predlog: "Naj se jim da!"

Saj dejansko reven nič ne dobi, sam prikazuje se tako češ da dobi.

Prav imaš, Zobnik. Lažje je lagati, da nekaj dobi, kot v faco mu reči naj se v roke vzame. Poglej naju dva. Če ti še toliko razlagam, isto mantro obračaš.
OK! Če ti tako paše, prav! Prepričal si me: revni nič ne dobijo! Bogati jim vse vzamejo.
Se sedaj počutiš koliko bolje?

Dodatek: pa še v temi smo, kjer OP predlaga, da se ukrade več, torej za revne ostane manj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

Saj se mora v roke vzet, če hoče preživet, ker od države ne dobi nič.

Zgodovina sprememb…

zobnik je izjavil:

Saj dejansko reven nič ne dobi, sam prikazuje se tako češ da dobi.

Reven ne dobi nič ali brezposelen ne dobi nič!??
komu zvoni; zvoni tebi.

ne en ne drug ne dobi nič

zobnik je izjavil:

ne en ne drug ne dobi nič

Vsavi se kdaj pri kakšnem brezdomcu ali klosarju, da ne rečem đankiju, ki prosjačijo. Pa jih vprašaj, koliko časa rabijo, da nažicajo za liter najcenejšega vina!?? ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

Par minut rabijo za litrco.

WizzardOfOZ je izjavil:

Par minut rabijo za litrco.

AJA!??? So ti to oni oni povedali ali si sam tako ocenil!?? ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

Nekoč je bila oddaja o klošarjih v Ljubljani na RTV SLO. Rekord v enem dnevu je bil nekaj čez 750€ nažicanih od ene same osebe.

Tako da ne mislit, da je tistih par evrov za liter najcenejšega vina težko nabrati.

Jaz bolj malo mislim! ;) Vprašaj kakšnega žicarja, pa boš dobil podatke iz prve roke! :))
komu zvoni; zvoni tebi.

FrRoSt je izjavil:

Jaz bolj malo mislim! ;) Vprašaj kakšnega žicarja, pa boš dobil podatke iz prve roke! :))

Koliko časa rabiš, da nabereš za litrco?

WizzardOfOZ je izjavil:

Nekoč je bila oddaja o klošarjih v Ljubljani na RTV SLO. Rekord v enem dnevu je bil nekaj čez 750€ nažicanih od ene same osebe.

Tako da ne mislit, da je tistih par evrov za liter najcenejšega vina težko nabrati.

Kaj še čakaš, če je tako enostavno in dobro plačano?
Aha, ti zaslužiš toliko v eni uri...

NE vem! Ko sem jaz enkrat že pred leti vprašal našega lokalnega klošarja, ki je kar dežural pred trgovino, sicer ni bil ravno čisto trezen, je rekel, da je kar garaško delo in da več ur, tudi 5 ali več, nabira za 1 liter najcenejšega.
komu zvoni; zvoni tebi.

c23po je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Kaj še čakaš, če je tako enostavno in dobro plačano?
Aha, ti zaslužiš toliko v eni uri...

V osmih urah pa.

FrRoSt je izjavil:

NE vem! Ko sem jaz enkrat že pred leti vprašal našega lokalnega klošarja, ki je kar dežural pred trgovino, sicer ni bil ravno čisto trezen, je rekel, da je kar garaško delo in da več ur, tudi 5 ali več, nabira za 1 liter najcenejšega.

Najcenejše vino v merkatorju je 2.29€. V voziček gre od 50centov do 2€ in če mu par ljudi da tisti kovanec iz vozička, bo imel za litrco.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

FrRoSt je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

:)):)):)):)):)):)):))

Če te pri SLAVISTIKI niso naučili, kakšna je razlika med delom in sužnjem, potem ti pa tudi STROKOVNA POMOČ in tablete ne morejo pomagat. 8-)

Ampak to je tudi problem sodobne generacije, ki živi v pravljicah (o zmajih)!

Se boste že navadili. Vas bo že življenje naučilo, je govoril moj stari oče svojim otrokom! ;)

Niste ne v pravljici in ne v Indiji Koromandiji, kjer se cedita med in mleko. :))

Kolega je študiral slavistiko.......sedaj je srečen na sociali pomoči pri 38tih. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

c23po - Bravo, tisti, ki ni sposoben več zaslužit, kot 1€ and minimalcem, naj se gre davčno optimizacijo. Res imaš genialne predloge. Vsak, ki mora delat za minimalca bi delal za več, če bi to znal, ampak preživet morajo tudi taki, ki ne znajo nič drugega, kot delat s svojimi rokami in sistem bi moral biti tak, da bi zaslužili toliko denarja, da jim nebi bilo potrebno obiskovat RK in KARITAS, da lahko preživijo, se ti ne zdi? Čemu postavljaš vprašanje, ki poleg odgovora zahteva novo vprašanje za pojasnitev? Ni vse črno-belo, da bi lahko preprosto odgovoril.

FrRoSt - Poznam kar nekaj dolgoletnih žicarjev v LJ in ti iz prve roke povem, da vsi, ki se kolikor toliko trudijo z nadlegovanjem mimoidočih, zaslužijo dnevno minimalno med 50-100€, ob tem, da po zbranem denarju za litrco, ne tečejo v trgovino in tisto popijejo. Na frekventnih mestih gre mimo klošarja nekaj tisoč ljudi v 10-12. urah in, če v povprečju dobi 10c je to preko 100€ dnevno in verjemi, da dajejo, sploh tistim, ki so na določenem mestu že dolgo in vsak dan (prešerc, tromostovje, okolica trgovin,....).
Delo krepa človeka
1 2 3
4
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19240376 (36002) Utk
»

Ali nameravate podpisati peticijo proti takšni obliki davka na nepremičnine? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43685453 (79044) Go-ahead
»

Razpad evro območja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Problemi človeštva
79088658 (65790) -valvoline-

Več podobnih tem