Forum » Loža » Odstop od pogodbe in vračilo izdelka
Odstop od pogodbe in vračilo izdelka

MrStein ::
OP zanima praksa, izkušnje tistih, ki so že vrnili, ne teoretični nasveti.
Inšpektorata se kar bojijo.
Naenkrat vse "gre".
Torej ko že podaš prijavo in jih inšpektor povpraša, ne samo "groziti" s prijavo.
Izkušnja je iz drugega primera.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Danila73 ::
Lahko prosim za podrobnejšo razlago, za kaj je šlo?
Naj jih prijavim, da mi ustno grozijo s 1000€ uporabine?
Naj jih prijavim, da mi ustno grozijo s 1000€ uporabine?

solatko ::
Danila73 - Če ni bilo nič plačanega (verjetno nakup na položnice), se izdelek z odstopno izjavo preprosto vrne na sedež podjetja, vračilo ti morajo potrditi, potem pa na njih pozabiš. Če bodo hoteli kaj od tebe, bojo moral it v tožbo, kar pa za "jurja" verjetno nimajo v planu. Sodišče jim lahko prisodi kakšnih 100€, kar pa še za odvetnika ne bo dovolj.
Delo krepa človeka

Ales ::
Odvetniški in sodni stroški so posebej.
Ampak če zahtevajo 1000 EUR in jim prisodi sodišče 100 EUR, bodo morali plačati še 9/10 priznanih odvetniških in sodnih stroškov toženi strani, ta pa 1/10 njihovih. Pač sorazmerno uspešnosti terjatve.
Kar tako na pamet sploh ne bodo šli tožiti za tako cifro, ker ni realna.
Ampak če zahtevajo 1000 EUR in jim prisodi sodišče 100 EUR, bodo morali plačati še 9/10 priznanih odvetniških in sodnih stroškov toženi strani, ta pa 1/10 njihovih. Pač sorazmerno uspešnosti terjatve.
Kar tako na pamet sploh ne bodo šli tožiti za tako cifro, ker ni realna.

Danila73 ::
Aparat je bilo Kupljen na obroke, kreditna pogodba sklenjena na platformi Leanpay. Leanpay prekine pogodbo, ko mu prodajalec sporoči, da potrjuje odstop od nakupne pogodbe.
Postopek pri prodajalcu: pripelješ izdelek, ga pregledamo in poslikamo, kar je vrnjeno, dobiš potrdilo o vrnitvi, nato pokličejo serviserja, da aparat pregleda. Serviser ima 14 dni časa. Nato ti izstavijo predračun za obrabnino in ko ga plačaš, dajo kreditodajalcu zeleno luč za prekinitev pogodbe.
Leanpay ima v podrobnejši razlagi splošnih pogojev napisano, da v kolikor prodajalec odstopa od pogodbe ne javi, ima kreditojemalec 3 dni časa, da to stori v svojem"leanpay uporabniškem računu". Ko vstopis v svoj račun pa te opcije nimaš, kar potrdila tudi njihova telefonska agentka.
Postopek pri prodajalcu: pripelješ izdelek, ga pregledamo in poslikamo, kar je vrnjeno, dobiš potrdilo o vrnitvi, nato pokličejo serviserja, da aparat pregleda. Serviser ima 14 dni časa. Nato ti izstavijo predračun za obrabnino in ko ga plačaš, dajo kreditodajalcu zeleno luč za prekinitev pogodbe.
Leanpay ima v podrobnejši razlagi splošnih pogojev napisano, da v kolikor prodajalec odstopa od pogodbe ne javi, ima kreditojemalec 3 dni časa, da to stori v svojem"leanpay uporabniškem računu". Ko vstopis v svoj račun pa te opcije nimaš, kar potrdila tudi njihova telefonska agentka.

Legon ::
Bistveno v tej točki je torej, da kreditodajalca nemudoma odbvestite, da je ste odstopili od pogodbe. Priporočeno pismo, po možnosti s povratnico, če drugače ni mogoče. Pri tem je pomembno, da je iz dopisa jasno razvidno, da s te odstopili od krovne pogodbe na katero je vezan kredit. Namreč zakon o potrošniških kreditih posebej določa, če potrošnik odstopi od pogodbe o prodaji blaga ali opravljanju storitev v skladu z zakonom, ki ureja varstvo potrošnikov, z dnem odstopa od pogodbe preneha veljati tudi povezana kreditna pogodba.
Ta del je v teroiji sicer avtomatičen, ampak v izogib dodatnim zpletom, je smiselno peljat komunikacijo tudi direktno z kreditodajalcem. Blodnje o pogojevanju plačila obrabnine z obveščanjem kreditodajalca so pa definitivno nekaj kar se pošlje na TIRS.
Naslednji korak je, da se blokira kakršno koli možnost samodejnih plačil. Naj bo to blokada kartice, preklic SEPA direktnega nakazila...
Dokler je denar pri vas, je zadevo bistveno lažje reševat.
Pa kdorkoli je sklenil to pogodbo mu je res za vzet opravilno sposobnost. Že to da kupiš sesalec za 2500 EUR je na meji norosti, da pa skleneš takšno kreditno pogodbo...
Ta del je v teroiji sicer avtomatičen, ampak v izogib dodatnim zpletom, je smiselno peljat komunikacijo tudi direktno z kreditodajalcem. Blodnje o pogojevanju plačila obrabnine z obveščanjem kreditodajalca so pa definitivno nekaj kar se pošlje na TIRS.
Naslednji korak je, da se blokira kakršno koli možnost samodejnih plačil. Naj bo to blokada kartice, preklic SEPA direktnega nakazila...
Dokler je denar pri vas, je zadevo bistveno lažje reševat.
Pa kdorkoli je sklenil to pogodbo mu je res za vzet opravilno sposobnost. Že to da kupiš sesalec za 2500 EUR je na meji norosti, da pa skleneš takšno kreditno pogodbo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

Gregor P ::
Običajno že dementni starostniki, ki so žal kvečjemu na pol opravilno sposobni in so lahka tarča teh kriminalcev (ki načrtno izbirajo takšne naivne žrtve). Še huje, večkrat organizirajo takšna srečanja predstavitve svojih produktov tudi v domovih za upokojence.
Kar se mene tiče, bi morala uleteti policija in jih vse na mestu aretirati ter odvesti v pripor.
Kar se mene tiče, bi morala uleteti policija in jih vse na mestu aretirati ter odvesti v pripor.

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Legon ::
Še huje, večkrat organizirajo takšna srečanja predstavitve svojih produktov tudi v domovih za upokojence.
To malo na pamet ali imaš kak konkreten vir? Ker oba doma upokojencev, ki jih poznam imata akviziterstvo strogo prepovedano na nivoju hišnega reda in ni šans, da bi kdo tam delal predstavitve. Tako, da bi bilo zanimivo vedet kje se večkrat izvjajajo prezentacije kar v domovih za starejše?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

Gregor P ::
V mojih primerih ne gre za sesalce, ampak predstavitve prehranskih dopolnil in "zdravilnih izdelkov" ipd. ter povezane "zdravstvene" preglede. In sam sem to vedno potem prijavil ustrezno naprej. In to je samo kar sem jaz videl, pa temu sploh ne sledim. Tako da lahko le upam, da je dandanes to veliko težje organizirati, ker se tudi domovi najbrž vedno bolj zavedajo svojih odgovornosti oz. jih je strah uradnega ukrepanja.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.

fur80 ::
V mojih primerih ne gre za sesalce, ampak predstavitve prehranskih dopolnil in "zdravilnih izdelkov" ipd. ter povezane "zdravstvene" preglede. In sam sem to vedno potem prijavil ustrezno naprej. In to je samo kar sem jaz videl, pa temu sploh ne sledim. Tako da lahko le upam, da je dandanes to veliko težje organizirati, ker se tudi domovi najbrž vedno bolj zavedajo svojih odgovornosti oz. jih je strah uradnega ukrepanja.
Jaz sem bil nedavno na nekem takem dogodku, šlo se je za magnetno posteljo oz. za neke magnetke, ki se dajo na jogi in potem čudežno zdravi ponoči, seveda iz čudežne dežele Švice, ki pri upokojencih pomeni sinonim za poštenje in kvaliteto. Gre se pa takole. Najprej neko društvo obvestijo, da bodo nakazali danar na račun društva, če pride toliko in toliko ljudi na predstavitev v restavracijo in zastonj kosilo. Ker so rabili ljudi in prosili, pa še zastonj pijača in jedača, sem pač rekel ok, tega se nikoli ne branim, pa še nekaj dobrega sem naredil. Seveda sem bil daleč najmljašli na dogodku. :D Najbolj sem se smejal, ko je tip rekel upokojencem, da lahko preverijo certifikate na tej in tej strani na internetu. Pa sem vprašal, če misli, je težko v letu 2025 narediti spletno stran z nekim doktorjem iz Švice in to v nemščini in da so tam certifikati gor, me je samo grdo gledal, upokojenci pa seveda na njegovi strani in potem nisem več drezal, da ne pokvarim vzdušja in sem samo še pil. :D Na koncu niti nisem bil izrežeban za zastonj nagrado, kar pa se ne čudim. haha
Na hitro sem izračunal, da je firma vložila nekje 1000EUR za to, nazaj so dobili okoli 5000e do 6000EUR, ker so seveda upokojenci za svoje zdravje na keš in takoj pokupili nekaj teh magnetnih prevlek za posteljo, ki jih sedaj peljejo proti njihovi nesmrtnosti. Zraven tudi blazina za glavo, ki se prilahodi glavi in omogoče spanje, kakršnega baje ne doživiš brez tega, cena reci in piši 300EUR za čudež.
Potem zunaj niti nisem imel srca, da bi jim kvaril razpoloženje, ker konec koncev tudi placebo nekaj velja in če se počutijo bolje zakaj pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

fur80 ::
Da se razumemo, torej govorim o društvih upokojncev, in ne o domovih za starejše?
Če mene uprašaš da, ker tudi sam težko verjamem, da bi hijene spustili v brlog naivnih srnic (domovi za starejše).
To je tako, kot da bi Roblox kartice prodajali v vrtcu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

borut_p ::
Katera budala še naseda na to v leto 2025 in kupi sesalec za 2500€?
WHAT THE FUCK....
Verjetno kar nekaj ljudi, Vorwerk kar dobro stoji
https://www.parnad.si/izdelek/vk7-full-...

gruntfürmich ::
Vorwerk ni ista kategorija kot tisto, o čemer se pogovarjamo. verjetno je precenjen, ni pa 20× precenjen.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračilo blaga kupljenega preko interneta? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 62878 (11065) | Groot |
» | Vračilo preizkušenega artikla preko MimovrsteOddelek: Pomoč in nasveti | 12750 (7248) | c3p0 |
» | Vračilo izdelka in uporabnina (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10821 (8913) | St235 |
» | BigBang vračilo blaga 1.1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 92757 (83407) | St235 |
» | Vračilo blaga preko spletne trgovine (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 43090 (28847) | scipascapa |