» »

A1 Oprema in delovanje

A1 Oprema in delovanje

neooo ::

Pozdravljeni,

za novo hiso v katero se v kratkem selimo izbiram ponudnika. Dandanes je tezko izvedeti vsaj tehnicni vidik dolocenega operaterja. Vsi na spletu le prodajajo wifi, turbo wifi in take bedarije.

Sem mislim vzeti telekom neo, ampak njihova spletna je totalno nepregledna, so 3 opcije neota in samo gumb poslji povprasevanje. To m je premalo info, so nekdaj imele vec, ter opisane vse dodatne opcije.

Zato se odlocam za A1. Tu pa ker nisem imel oprvka z njimi me zanima kako imajo urejeno.

Imam telekom optiko.

Torej kaj lahko pricakujem od opreme ?

Imam sovj ubuquiti dream routet in unifi dostopne tocke. Svoj router bi uporabljal kot router.
Za tv pa vsaj en njihov box na drugem tv pa xplore app.

Kako pri nih deluje omrezje ? Je tv multicast ? poseben vlan ?

Kaksen modem imajo ? itd...

hvala

Lightning5 ::

Zdravo,

Če imaš Telekomovo optiko, vzemi za prvi dve leti Telekom!
Za ne-priključene uporabnike imajo "popust za ne-osvetljeno optiko", ki je zelo konkurenčen. Glavna prednost pa je, da pri namestitvi optike, komuniciraš direktno s Telekomom. Če naročiš preko A1, so oni tvoj posrednik in traja bistveno dlje. A1 ima bistveno slabšo podporo, ki je pri namestitvi še kako pomembna.

Kasneje je pa A1 zelo poceni. Telemach pa, če ti zanima boljši TV (programska shema in kvaliteta slike). Telemach je prve dve leti, zelo poceni, potem pa kolobariš.

MIHAc27 ::

V bistvu zelo dober nasvet. Jaz sem imel podobno situacijo. Najprej telekom rabil 1 mesec, da preveri, če se lahko priklopi. Če bi bil pri njih, bi tudi takoj priklopili.
Ker sem hotel T-2 sem moral potem čakati še 1 mesec, da so t-2-jevci priklopili....
Vzemi telekom za 2 leti, 1 leto imaš popust. po 2 letih pa menjaj za A1 ali koga drugega, in še tam poberi popust za nove naročnike.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Omrežja in internet
1941600972 (513) PINki
»

A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
382108233 (1764) Vm1999
»

Komplikacija z optiko (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14915515 (2508) Furbo
»

A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )