Forum » Kaj kupiti » Kateri TV vam dela že lep čas?
Kateri TV vam dela že lep čas?
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_non_grata.png)
roscha1 ::
To je čisto stvar sreče. Doma imamo ene 5 TVjev, ni da ni.
1. Samsung, ena stara krača 40" še CFL osvetlitev - deluje bp. cca 15 let uporaba včasih 6+h/dan, danes manj kot 1h/dan
2. Samsung (dnevna soba) 60" smart nekaj LED, cca 8 let, vsaj 6h/dan deluje b.p.
3. Philips 40-42" Amilight blabla (spalnica) crknil 1x, prebil najbolj brezvezen kondenzator na napajalniku,
zamenjal - strošek dobesedno nič, ker se mi je valjal drug kond. doma, od takrat (4 leta cca) deluje b.p. 3h/dan
4. 40" Grundig LED nekaj star cca 8 let - dobil crknjenega strela ubila napajalnik. Ker ga je pošteno pošvasalo sem raje za 30€ kupil rabljen, napajalnik, kot da se jebem s popravljanjem. Zdaj kišto maltretira sine za xbox itd Že kako leto deluje ok, recimo 3h /dan
5. 32" Philips star cca 12 let, trenutno skoraj nič v uporabi, prej par let za Xbox -glej zgoraj. Še prej spalnica, tudi glej zgoraj. Deluje b.p. ves čas.
Povsem odvisno od sreče. Aja. V današnjih TVjih imaš v bistvu par komponent, pa še te NISO od npr. Samsunga-a.
Napajalnik je nek kitajc v vsakem primeru, main board in Tcon sta verjetno Samsung, zaslon je verjetno TCLjev,
osvetlitev pa bogve čigava. Kitajska kaj pa...
Cena TVja je 90% zaslon, vse ostalo je itak skoraj zastonj. No za končnega kupca ne, za proizvajalca pa. Čim daljša garancija, vse ostalo nima veze. Po npr. 5 letih je rabljenih komponenet itak kot toče...
1. Samsung, ena stara krača 40" še CFL osvetlitev - deluje bp. cca 15 let uporaba včasih 6+h/dan, danes manj kot 1h/dan
2. Samsung (dnevna soba) 60" smart nekaj LED, cca 8 let, vsaj 6h/dan deluje b.p.
3. Philips 40-42" Amilight blabla (spalnica) crknil 1x, prebil najbolj brezvezen kondenzator na napajalniku,
zamenjal - strošek dobesedno nič, ker se mi je valjal drug kond. doma, od takrat (4 leta cca) deluje b.p. 3h/dan
4. 40" Grundig LED nekaj star cca 8 let - dobil crknjenega strela ubila napajalnik. Ker ga je pošteno pošvasalo sem raje za 30€ kupil rabljen, napajalnik, kot da se jebem s popravljanjem. Zdaj kišto maltretira sine za xbox itd Že kako leto deluje ok, recimo 3h /dan
5. 32" Philips star cca 12 let, trenutno skoraj nič v uporabi, prej par let za Xbox -glej zgoraj. Še prej spalnica, tudi glej zgoraj. Deluje b.p. ves čas.
Povsem odvisno od sreče. Aja. V današnjih TVjih imaš v bistvu par komponent, pa še te NISO od npr. Samsunga-a.
Napajalnik je nek kitajc v vsakem primeru, main board in Tcon sta verjetno Samsung, zaslon je verjetno TCLjev,
osvetlitev pa bogve čigava. Kitajska kaj pa...
Cena TVja je 90% zaslon, vse ostalo je itak skoraj zastonj. No za končnega kupca ne, za proizvajalca pa. Čim daljša garancija, vse ostalo nima veze. Po npr. 5 letih je rabljenih komponenet itak kot toče...
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
yayo ::
Kako pa je kaj z displayi lcd televizorjev? Svojim starim sem kupil enega Samsunga veliko let nazaj, ki je dobil temen flek čez ekran kateri se je počasi začel širiti, potem sem jim kupil Soniya in je po nekaj letih podobno. Je to klasična okvara lcd ekrana? Je morda krivo, da so s krpo drsali čez kak flek? Tisti Samsung je sicer delal kakih dobrih deset let in mogoče bi še a s lisasto temno sliko. Nekaj podobnega se mi celo s tablico zgodilo, Google Nexus 10 ( v bidtvu Samsung) flekadta slika ampak deluje po devetih letih.
dela ::
V naši familiji nič ni crknilo razen enega gorenje (vestel), ki se ni več zbudil po ene 7 letih. Sem zamenjal napajalno vezje za drobiž in je delal naprej, ampak smo se ga čez nekaj let znebili. Drugače pa LG, Philips 10-12 let stara delata, Vox 2x, 1 x Manta vse okol 5 let staro. Dela vse in mam občutek, da še dolgo bo. Ti noname novejši majo vsi dobre panele, vidne kote, barve, ampak malo muhast SW včasih, LG in philipsu CFL osvetlitev peša, ni več ful močne svetlosti, je pa še zadostna, gorenje je mel pa najboljši daljinec od vseh, prijelo po 10 letih kot prvi dan (edini s trdimi plastičnimi gumbi).
Mamo še pa enga večjega delujočega JVC CRTja na podstrešju, letnik cca. 2005, en manjši gorenje cca. 1994 CRT sem pa par let nazaj peljal na deponijo, je ravno SCART vhod crknil, tako da je bil skoraj neuporaben, sliko je pa še kar dal od sebe in je mel enako dober daljinec kot gorenjev LCD. Ta se je res ogromno uporabljal vsaj 15 let.
Mamo še pa enga večjega delujočega JVC CRTja na podstrešju, letnik cca. 2005, en manjši gorenje cca. 1994 CRT sem pa par let nazaj peljal na deponijo, je ravno SCART vhod crknil, tako da je bil skoraj neuporaben, sliko je pa še kar dal od sebe in je mel enako dober daljinec kot gorenjev LCD. Ta se je res ogromno uporabljal vsaj 15 let.
g. Oden ::
LG letnik 2010, ki sem ga par let nazaj dobil zastonj, trenutno uporabljam kot primarni TV, super deluje. Starši pa uporabljajo LG letnik 2011, sedaj kot sekundarni TV, tudi super deluje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4 … 151 152 153 154 )Oddelek: Kaj kupiti | 1204430 (428801) | antonija |
» | Nakup novega TVja (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9146 (8089) | Dromar |
» | Plazma, LCD električna poraba (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 56538 (45334) | mojbrat |
» | sony ali samusngOddelek: Kaj kupiti | 1930 (1597) | Dromar |
» | Full HD TV (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Zvok in slika | 119371 (36358) | Kovalchuk |