» »

sony ali samusng

sony ali samusng

janmikec ::

Živjo, v kratkem nameravam kupiti led televizor velikosti 40". Ker se ne morem odločiti ali bi kupil Sony ali Samsung vas prosim za malo nasvetov, katerega bi se bolj splačalo kupiti.

Odločam pa se med tema dvema modeloma:
Sony KDL-EX700
http://www.sony.si/product/t32-ex-serie...

Samsung UE40C6500 ali UE40C6700 (nevem niti kaj je razlika med tema dvema)
http://translate.google.si/translate?hl...
(nisem našel nobenega linka do original angleške strani z omenjenim televizorjem zato sem dal link nemške v prevajalniku) :)

Zelo sem hvaležen za vse nasvete :)

fpbs ::

Vse tri so EdgeLED. Za podobno ceno dobiš LG 42LE8500, ki pa je LED-Backlight (Local Dimming), kar pomeni boljšo sliko. http://geizhals.at/?cmp=515509&cmp=5149...

janmikec ::

vem da so lg-ji cenejši samo so mi jih povsod odsvetovali. zanima me če kdo pozna katerega od naštetih modelov da pove kateri ima lepšo oz. bolj ostro sliko.

Dromar ::

janmikec, naredil boš ogromno napako, če boš kupil katerega izmed teh modelov, ki si jih naštel.
Edge led tehnologija je slabša kot navadn LCD, edino kar z njo pridobiš je, da boš malo prišparal na štromu in 1centi tanjši ekran, slika je pa neenakomerno osvetljena in švoh...
fpbs ti je dobro svetoval: 42LE8500 je TOP! LED televizor in mimogrede je LG popolnoma konkurenčen preostalim znamkam, poleg tega pa podpira še en kup stvari, ki jih en Sony ne! Osebno bi ti še bolj priporočal, da kupiš eno dobro plazmo take velikosti, recimo Panasonic G20, ampak je LE8500 preverjeno top klasa za svoj dnar.
In mimogrede imamo v 2 familijah 3 LGjeve TVje, eno Sony, eno Toshibo, enga Samsunga, enga Philipsa in enga Telefunken al neki takega...
Osebno imam plazmo LG 50PK350, ki je v svojem cenovnem rangu zakon nakup! Nikoli niti enega problema-predvaja vse, če le pretvoriš tisti glupi DTS zvok pri bluray filmih (to govorim, kaj predvaja preko USBja, preko playerjev TV nima veze)
S punco sva kupila 32LD320, ki je HD ready, ampak za 320EUR je res dober tv-nikoli nobenih problemov.
Familija od punce ma nekega edge led LGja-nikoli nobenih problemov ampak edge led je vseeno potrata dnarja.
Pa še njen brat ma LGja, sam za njega ne vem, ker se nikoli ne pogovarjava :D
Toshiba, Sony, Samsung, Telefunken, vse nam dela večje probleme kot LG, Philips je nekak isto dober kot LG.
Toshiba ima grdo osvetlitev, ni enakomerna
Sony ne podpira popolnoma nič, tako da si lahko tist USB ključ kr v rit vtaknem, pa bo isto
Samsung ima po 5 mesecih 3 mrtve pike (je že šel papa na garancijo)
Telefunken krneki sliko razteguje...

Tako da se nič kaj ne boj, 42LE8500 je TOP nakup! Kr poglej kak review na netu!

Dromar ::

http://flatpanelshd.com/review.php?suba...

Evo, en review. Kritizirajo bolj ali manj samo to, kar je problem skoraj vseh televizij-da ima priključke obrnjene nazaj, kar pomeni, da če ga boš dal na steno in imel na TV priklopljeno kaj več kot anteno, en HDMI kabel, USB in mogoče še kaj, zna bit to problematično...Ampak kaj, scartov ni možno dat dol obrnjenih, HDMI en je tudi na strani in mislim, da vsak racionalen človek bo rekel, da je to zakon TV!

Double_J ::

Ne razumem kaj samsung dela s temi edge ledi, glede na to da je že 2009 imel full led.

http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/...
Dve šivanki...

fpbs ::

No jaz se osebno za te tri TVeje nebi odločil. Že iz preprostega razloga, ker skrivajo, tako Sony, kot Samsung njihove tehnične podatke.

janmikec ::

glede samega podpiranja različnih formatov me ne moti ker imam tisti wd live, zanima me samo kateri bi imel za takšno ceno najostrejšo sliko.

Dromar ::

Najlepšo sliko bi imel v tem cenovnem rangu LG 42LE8500 in ogromna bedarija je, ko prodajalci govorijo, da je LG zanič.
Gre za preprost marketing-LGji se prodajajo sami od sebe, ker jih kupi folk, ki ve kaj kupuje, zato ostanejo Sonyji, Samsungi itd. in zato ti prodajalci raje prodajo Sonyja, ker če bo prodal LGja in bo naslednji dan prišel kupec, ki ve kaj išče in bo htel met LGja, tega več ne bo, ker si ga kupil ti!

Mimogrede še razmisli, če si res prepričan, da hočeš met LED tv, ker imajo plazme še vedno najboljšo sliko, pa nima te kaj bit strah, da bi se slika zapekla...
http://www.mediaplanet.si/panasonic-pla... takale plazma bo dala od sebe tako sliko, da jo pri LCD/LED TVjih pod 1500EUR lahko samo iščeš, našel je namreč ne boš! Pa zdaj se full splača vzet, ker majo 5let garancije na Panasonice trenutno!

TOP ::

Daj ne nabijaj toliko od LG.Dejstvo je da se jih največ proda ker so najcenejši.Majo lepo sliko podobno kot Philips,sam elektroniko slabšo.Pri LG bi reku da je mal problem,ker dolgo ne zdržijo takšne izkušnje mam jaz z PC ekrani.

janmikec ::

plasme me ne zanimajo. lahko predlagate tudi kakšen drug model, samo da je led in da ima ostro sliko pa da ni preveč drag (okoli 900€). zanima me tudi če ima kdo kakšne izkušnje z garancijo če kupuje v trgovini electronic4you.

krucymucy ::

Sem bil lani v enaki dilemi pa sem se odločil za Samsung.

Prek DLNA predvaja vse kar mu serviraš in je kot tak najbolj podprt od vseh proizvajalcev.

Če bi se odločal še enkrat bi gotovo zopet vzel samsunga.

janmikec ::

kaj pa recimo pri predvajanju podnapisev? ali podpira šumnike č,š,ž? in če kdo ve kako je s tem pri sonyu kdl-ex710

rezator ::

Toliko kot ti predvaja Samsung ne predvaja nič drugega. Govorim za serijo C ali boljše. Se strinjam z TOP. Lg-ji so prodajani najbolj zaradi tega, ker so najcenejši in ne zaradi tega ker so najboljši! Ne pravim, da so slabi, samo najboljši niso, tako kot vi pravite. Sam sem trenutno pristaš Samsunga (LCD) in Panasonica (plazme). (pri soniju pa je največji - njegov usb, ki ne predvaja nič).
Some people feel the rain. Others just get wet.

lmfao ::

Dromar, je tvoj sony, ki nič ne podpira 10 let star? Sedanji modeli podpirajo vse, kar si zamisliš, tudi WLAN in DLNA, in imajo priključke tako ob strani, kot zadaj.... :D

janmikec ::

to mi je jasn ja da samusng podpira največ formatov. a podpira tudi šumnike, gelede na to da nima slo menija. in ali obstaja možnost za nadgradnjo da bi imel potem slo meni?

fpbs ::

rezator

Lg-ji so prodajani najbolj zaradi tega, ker so najcenejši in ne zaradi tega ker so najboljši! Ne pravim, da so slabi, samo najboljši niso, tako kot vi pravite.

LG je trenutno edina firma, ki ji je uspelo narediti LCD, ki ima osvetlevanje ozadja izvedeno z NanoLED tehnologijo.

Dromar ::

Sony pri nas v bajti je star likely manj kot eno leto...Ne rečem, da je LG zdaj tu neka uber firma, mogoče sem se nerodno izrazo...Ampak za svoj denar od LGja dobiš največ, to pa je dejstvo!
Čeprav se mi zdi še tako debilno, da "plazme ne pridejo v poštev", ker sem prepričan, da so te nasrali z raznimi zapekami slike, visoko porabo (ja valjda) in podobnimi oslarijami, bom pač rekel še enkrat, da kupi LG LE8500 ker je za svoj dnar najboljši LED. Če boš kupil Sonyjev edge led ali Samsungov edge LED boš pač brcnil v temo s kopačko...Odločitev je pa pač tvoja, sej meni je vseeno če tistih 1000EUR skuriš v končni fazi...

Zvezdica27 ::

lp,

pri sonyju zna biti problem, ker jih p*asice zaklepajo na sony produkte. Imam doma Bravio LCD in je vrhunska, sam kaj ko recimo USB port ne dela s telefonom (ker ni SonyEricsson). Isto za kamero ker nimam Sony - kolega ma pa Sony kamero, priklopiš in dela ko šus (ma disk, ki je zaklenjen).

Tko da: če maš že kaj od Sonyja, recimo PS3, Kamero, fotkič, pol kar SOnyja. Če ne bejž stran.

Razlike med večimi tipi LED ovetlitve paq po moje ne boš videl. Glej na denarnico, čez 3 leta bodo vsi TV boljši, tud če daš danes za enga 5 jurjev.

b

Dromar ::

Zvezdica27, kaj pa govoriš, da ne bo videl razlike med različnimi tipi LED osvetlitve o.O Pa kaj si kdaj vido edge LEDe? Slika slabša ko na navadnem LCDju, barve neenakomerne, osvetlitev ob robovih svetla, na sredini nix...Point LEDa je ta, da pričara večji kontrast, torej boljše črne barve! In da pričaraš boljšo črno barvo je najbolj pametno, če na neki točki, kjer mora biti črna, enostavno vzadaj ne gori žarnica in to počne zgolj ena tehnologija: FULL ARRAY LED!, edge led pa gori neprestano, glih tako kot CCFL v navadnem LCDju!

Če si pameten, še enkrat rečem, kupi LE8500 od LGja, če si malo manj pameten, idi gnjavit za Sonyjev ali Samsungov full array LED (ampak boš plačal 1500+), drugač pa bodi pač butast in kupi edge LED...pa boš s tem dal vetru pljusak-plačal dvojno ceno za pol slabšo sliko od navadnega LCDja ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako ugotoviti ali ima LED TV FULL LED tehnologijo

Oddelek: Zvok in slika
193174 (2709) Izi
»

Nakup TV - povezljivost, slika

Oddelek: Kaj kupiti
91896 (1759) zavajon
»

LCD ali PLAZMA

Oddelek: Kaj kupiti
132108 (1382) popster
»

Kateri LED LCD?

Oddelek: Kaj kupiti
183107 (2139) fpbs
»

Kateri LCD LED TV?? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10069417 (55549) seljo

Več podobnih tem