Forum » Loža » Psi v pisarnah
Psi v pisarnah
Boomerang ::
V sosednji pisarni si je uslužbenka kupila psa. Ne bom niti opisoval, kako zgledal malica, če slučajno hkrati sedemo za mizo. Ampak ker gre za drugo firmo in drugo pisarno, se lahko še izognem in grem na malico prej/kasneje.
Sedaj pa si je psa omislila še naša tajnica. Dva tedna je vsem kazala slike, sedaj pa naj bi ga končno šla iskat. Iz slik je razvidno, da gre za mladiča - ki se bo verjetno želel igrati (v mislih imam skakanje po hlačah). Na skupne malice si še ne upam pomisliti. Tu se ne bom mogel izogniti, saj že zaradi vkljudnosti malicamo skupaj. Glede na pasmo pa tudi pričakujem, da bo zdaj mali psiček zrastel v pravo mrcino. Sicer imam rad živali, ampak pisarna je prostor, kjer se dela in v glavi imam "sortirano", kaj v pisarno sodi. Psi že niso na tem seznamu. Če pa že toleriram psa, ne vidim razloga, zakaj si sodelavec ne bi s sabo prinesel pitona - tudi ta je lahko hišni ljubljenček.
Zaradi enega psa ne mislim menjati šihta (ne mi tega svetovat), me pa zanima, kako vi vidite situacijo. Bi bili veseli štirinožca v pisarni ali vam bi šel na živce?
Sedaj pa si je psa omislila še naša tajnica. Dva tedna je vsem kazala slike, sedaj pa naj bi ga končno šla iskat. Iz slik je razvidno, da gre za mladiča - ki se bo verjetno želel igrati (v mislih imam skakanje po hlačah). Na skupne malice si še ne upam pomisliti. Tu se ne bom mogel izogniti, saj že zaradi vkljudnosti malicamo skupaj. Glede na pasmo pa tudi pričakujem, da bo zdaj mali psiček zrastel v pravo mrcino. Sicer imam rad živali, ampak pisarna je prostor, kjer se dela in v glavi imam "sortirano", kaj v pisarno sodi. Psi že niso na tem seznamu. Če pa že toleriram psa, ne vidim razloga, zakaj si sodelavec ne bi s sabo prinesel pitona - tudi ta je lahko hišni ljubljenček.
Zaradi enega psa ne mislim menjati šihta (ne mi tega svetovat), me pa zanima, kako vi vidite situacijo. Bi bili veseli štirinožca v pisarni ali vam bi šel na živce?
Miki N ::
Ah daj no, babe in psi - to je pa ja prikupen novodobni kombo ...
... NOT!
S tem, da te beštje so se tako dobro priklopile na njihove neizživete materinske nagone, da je zdaj nova fora, da imajo po več "otrok". Tako da nekaj boš moral narediti z vašo tajnico zelo kmalu, sicer bo prepozno!
... NOT!
S tem, da te beštje so se tako dobro priklopile na njihove neizživete materinske nagone, da je zdaj nova fora, da imajo po več "otrok". Tako da nekaj boš moral narediti z vašo tajnico zelo kmalu, sicer bo prepozno!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
IL_DIAVOLO ::
Kje pa je sef?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
bemfa ::
Ne bi bil vesel, ker sem alergik. Že itak imam dovolj problemov v hotelih/apartmajih, ko pridem za kakim cuckom. Še huje je v lokalih, kjer poleg tega da moram trpet njihove alergene gledam še kako jim folk daje za lizat krožnike in žlice. Nagravžno.
Lowink ::
Očitno je že naredila raziskavo, daj ji skico one wey door za hranjenje pitona in naj idejo preda šefu.
mojsterleo ::
Kolega si je lani omislil koker španjela, predvsem zato, ker ga imajo tudi drugi njegovi sodelavci (ja, mrcino vlači na šiht) in pravi da je to zdej 'in'.
To me ne bi sicer posebej motilo, če ne bi psa vlačil s sabo kamorkoli gre, tudi na frendove lan partije, obiske k meni domov, zabave, v avtu ko gremo kam.
Pri meni doma so alergični na pasje dlake in je precej moteče da kolega vlači psa k meni domov pa mu ne morem dopovedati drugače. Živi sicer v hiši, in bi psa kdaj lahko tudi pustil doma, pa pravi da mu je pes bližnji prijatelj in da hoče da skoz z njim hodi.
Žal odkar ima psa se ne družimo več toliko, pa tudi pri meni doma so mnenja, da je tip s tem psom naduvan in njegov odnos neprijazen do ljudi, ki do psov niso naklonjeni. Tko da ja .... nimaš kej .... svet se vrti 360 stopinj.
To me ne bi sicer posebej motilo, če ne bi psa vlačil s sabo kamorkoli gre, tudi na frendove lan partije, obiske k meni domov, zabave, v avtu ko gremo kam.
Pri meni doma so alergični na pasje dlake in je precej moteče da kolega vlači psa k meni domov pa mu ne morem dopovedati drugače. Živi sicer v hiši, in bi psa kdaj lahko tudi pustil doma, pa pravi da mu je pes bližnji prijatelj in da hoče da skoz z njim hodi.
Žal odkar ima psa se ne družimo več toliko, pa tudi pri meni doma so mnenja, da je tip s tem psom naduvan in njegov odnos neprijazen do ljudi, ki do psov niso naklonjeni. Tko da ja .... nimaš kej .... svet se vrti 360 stopinj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mojsterleo ()
vres.ales ::
Ja to so večina ljudje brez otrok, ali pa takšni, kjer so otroci zrastli in odšli na svoje.
Pri nas je bil isti problem, ena sodelavka na višjem položaju, je tudi začela pesa zraven vlačit. Ne moreš nič rečti, ker pač nisi v tem rangu, so pa potem še drugi začeli vlačit svoje pse in so na hitro to prepovedali.
Boomerang svetujem ti, da si enega velikega psa sposodiš. Kakšnega samojeda, ki nimajo mira 5min, in se bo hitro uredilo
Pri nas je bil isti problem, ena sodelavka na višjem položaju, je tudi začela pesa zraven vlačit. Ne moreš nič rečti, ker pač nisi v tem rangu, so pa potem še drugi začeli vlačit svoje pse in so na hitro to prepovedali.
Boomerang svetujem ti, da si enega velikega psa sposodiš. Kakšnega samojeda, ki nimajo mira 5min, in se bo hitro uredilo
DamijanD ::
Tudi v naši firmi so občasno do ene trije psi. Mene osebno ne motijo, se pa strinjam da bi bilo prej fino vprašati zaposlene a jih to moti ali je kdo alergičen ipd?
njyngs ::
Pes je v pisarni absolutno no-go, dokler se s tem predlogom ne strinjajo čisto vsi zaposleni z vsemi nadrejenimi instancami vred. Pa seveda tudi lastnik/najemodajalec poslovnih prostorov. Konec debate.
Če se to ne uredi ti priporočam, da si v pisarno pripelješ kurbo in se malo igraš z njo tam pred vsemi. Vsak ma pač svojo definicijo ljubljenčka ;)
Če se to ne uredi ti priporočam, da si v pisarno pripelješ kurbo in se malo igraš z njo tam pred vsemi. Vsak ma pač svojo definicijo ljubljenčka ;)
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
profii ::
PacificBlue ::
Meni je to čisto off. Sam še mačke ne spustim v hišo, kaj šele psa. S podobnim razlogom se živali tudi ne vlači v trgovine in javne ustanove.
I’m out.
:3
Avenger ::
Pes je samo plus za vse, pod pogojem seveda, da ga lastnik nima kot nadomestek za plišastega medvedka, ali pa otroka, ki je odrasel. Odgovoren lastnik, ki psa jemlje kot živo bitje z večnivojskimi potrebami, ki morajo biti zadovoljene, bo psa izšolal in ga vzgojil v mirnega in prijaznega psa, tako da ne bo lajal brez veze, tako da ne bo skakal po hlačah, renčal na poštarja, tako da med malico ne bo težil vsem naokoli za kak grižljaj.
Pasji mladič v pisarni je precej podobno kot 4 leten otrok, ne pozna mej, uvidevnosti, nič. S tem najbrž ne bo lahko - ampak potencialno samo prvo leto.
Dejstvo pa je, da psom ni naravno 5 dni na teden 8 ur poležavat na mestu, veliko veliko bolje se počutijo na kmetiji, kjer je stalno neko dogajanje, premikanje, akcija...
Pasji mladič v pisarni je precej podobno kot 4 leten otrok, ne pozna mej, uvidevnosti, nič. S tem najbrž ne bo lahko - ampak potencialno samo prvo leto.
Dejstvo pa je, da psom ni naravno 5 dni na teden 8 ur poležavat na mestu, veliko veliko bolje se počutijo na kmetiji, kjer je stalno neko dogajanje, premikanje, akcija...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Netrunner ::
Pes v pisarni ?? Prvič slišim... oz. prvič slišim da bi sploh kdo vozil domače živali v pisarno ?? Kaj je to spet kakšna fora te milenijske in poznejše generacija ?? ...za kakšno zlato ribico bi še razumel :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
MIHAc27 ::
Sodelovec je občasno pripeljal 2. Eden od teh me je enkrat celo napadel. Da se od takrat bojim psov niti ne bi.
Drugi pes je pa vsako stranko, poštarja fino oblajal... tudi za stranke ni bilo po moje najbolj fino.
Tko da jasno, sem mnenja, da žival nima kaj delati v pisarni, izjemoma če je res lepo naučena in samo čiča in čaka.
Drugi pes je pa vsako stranko, poštarja fino oblajal... tudi za stranke ni bilo po moje najbolj fino.
Tko da jasno, sem mnenja, da žival nima kaj delati v pisarni, izjemoma če je res lepo naučena in samo čiča in čaka.
c3p0 ::
Jaz bi si omislil pet podgano, so inteligentne, prijazne, tihe, imajo lep dolg gol repek... Hitro bo prepoved vseh ljubljenčkov.
kajtimara ::
Predlagam, da ti za kratek čas! Jenul ali Svetlana posodita svojega ''otroka''!
p.s. imate v službi dress code?
p.s. imate v službi dress code?
Tody ::
Budale. Vse samo pogovor ne. Pri nas so tudi psi, pač enkrat na teden ali pa kakor se jim zljubi, Noben jim ni rekel da ne zato pa so. Ne vem od kje "vljudnostna" malca to je bulshit. Pač povej da te pes v pisarni moti ali pa da si alergičen na njih in da ti to ni ok. Konec koncev mi tud ne vlečemo otrok na šiht, čeprav med poletnimi počitnicami so nekateri počeli tudi to.
Uglavnem če ga že more imeti naj ga ima pri sebi pod mizo ali v svoji pisarni.
Uglavnem če ga že more imeti naj ga ima pri sebi pod mizo ali v svoji pisarni.
asdf_jklc ::
Ravno zaradi takih stvari delam fully remote, ker je folk bolan. Pol se pa čudijo, kako končam enkrat hireje kot ostali v offisu... Ščeneta, pamži, kobilice, pitoni ipd v office ne spadajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: asdf_jklc ()
Curve Ball ::
je kar fajn občasno pripeljat mrcino v službo. Se tako na eleganten način znebiš čudakov in sociofobov.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: dussan ()
joze67 ::
Pes je v pisarni absolutno no-go, dokler se s tem predlogom ne strinjajo čisto vsi zaposleni z vsemi nadrejenimi instancami vred. Pa seveda tudi lastnik/najemodajalec poslovnih prostorov. Konec debate.Lastnik firme se mora strinjat, ostalo je nepomembno. V poslu pač ni demokracije (in seveda ni demokracije, če je ekonomska podlaga ne ponuja - ampak to ni več stvar psov).
Here are the top 20 dog-friendly companies in the U.S.:
- Amazon (Seattle)
- Uber (San Francisco)
- Zogics (Lenox, Massachusetts)
- Ben & Jerry’s (Burlington, VT)
- Google (Mountain View, California)
- Airbnb (San Francisco)
- Trupanion (Seattle)
- Zynga (San Francisco)
- Mars, Inc. (McLean, Virginia)
- Chewy.com (Boston)
- Petco (San Diego)
- VMWare (Palo Alto, California)
- PetSmart (Phoenix)
- Purina (St. Louis)
- The Farmer’s Dog (New York)
- Salesforce (San Francisco)
- GoDaddy (Tempe, Arizona)
- Stride Health (San Francisco)
- BARK (New York)
- Kong (Golden, Colorado)
Če lastnik firme ignorira druge posameznike v pisarni, ki nimajo psa, in se ljudje ali bojijo živali ali pa imajo kakšno alergijo... se pač izvede prijava na ustrezen inšpektorat. Bo precej hitro pisarna spet brez cuckov.
Drugače pa mi govorimo o podjetju v Sloveniji. Ta spisek podjetij iz držav tretjega sveta, kjer lahko delodajalec dela s tabo kot svinja z mehom, pač za to debato ni relevanten.
Drugače pa mi govorimo o podjetju v Sloveniji. Ta spisek podjetij iz držav tretjega sveta, kjer lahko delodajalec dela s tabo kot svinja z mehom, pač za to debato ni relevanten.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
Če lastnik firme ignorira druge posameznike v pisarni, ki nimajo psa, in se ljudje ali bojijo živali ali pa imajo kakšno alergijo... se pač izvede prijava na ustrezen inšpektorat. Bo precej hitro pisarna spet brez cuckov.
Lol, in kaj bo inšpektorat naredil? Po katerem členu katerega zakon pes ne bi smel biti v pisarnah?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Po katerem zakonu pa si kurbe ne smeš pripeljati na delovno mesto?
link_up ::
ce ze, potem se ga priveze in da gor nagobcnik. Ni enako za sprehod? :)
Upam, da nimate danes veliko mokrih psov po pisarnah...
In and Out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: link_up ()
Mogoče je pa tudi kaka mokra muca? Nimajo zdaj samo psov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
ne ni, na sprehodu nagobčnik ni obvezen. Tudi v pisarni ni.
Zgodovina sprememb…
link_up ::
Curve Ball je izjavil:
ja, ce imas terapetvskega psa morda res ni...
In and Out
mihi666 ::
Pa še otroke si peljite v službo. Enkrat sem lovil od nadrejene psa sem ji povedal da nikoli več. Js ne morem delat če me nekdo stalno moti.
Spet se mora za začetek lastnik strinjat. Pa obstajajo subtilne razlike, ali pripelješ žival ali človeka - živali nihče ne bo očital nepooblaščenega vstopa (lastniku/voditelju mogoče).
Torej ni problem, če ene 4 mačke po ulici pobereš pa jih privlečeš s sabo po tvoji logiki. Živali nihče namreč ne bo očital nepooblaščenega vstopa.
Curve Ball je izjavil:
ja, ce imas terapetvskega psa morda res ni...
pejt mal zakone brat. Nagobčnik na sprehodu ni obvezen. Tudi v pisarni (če ne predpiše lasnik) ni. Ponekod (Dunaj) je obvezen samo za nevarne pasme. Ponekod (predpiše upravljalec) je obvezen na javnih prevoznih sredstvih.
Zgodovina sprememb…
Spet se mora za začetek lastnik strinjat. Pa obstajajo subtilne razlike, ali pripelješ žival ali človeka - živali nihče ne bo očital nepooblaščenega vstopa (lastniku/voditelju mogoče).
Torej ni problem, če ene 4 mačke po ulici pobereš pa jih privlečeš s sabo po tvoji logiki. Živali nihče namreč ne bo očital nepooblaščenega vstopa.
Ali je problem ali ne ti bo povedalo vodstvo, ko jih boš privlekel s sabo. Bo pa manj problema, kot če boš štiri naključne z ulice v pisarno spustil, to pa jamčim.
Zanimivo. Sem si v svojo pisarno pripeljal že kup ljudi, pa nihče nič ni vprašal pa težil. Ko si je sodelavda privlekla s sabo cucka, so jo na vhodu stavbe varnostniki takoj odslovili. Tvoje jamstvo je točno tako dobro kot če kupiš jamstvo pri avtohiši od Kekota v Celju.
Dober dan ::
Zakaj bi sploh vlačil živali po javnih ustanovah, podjetjih, trgovinah, v službo.. a to pa človeka ne odvrača od dela, tako kot čik pavza? Žival imej doma, pelji jo na sprehod, pa predvsem spucajte za njo, ne pa da je po parkih vse posrano. Enako je pri nas. Pod našo pisarno je gostilna, in debili s psi vsak dan smetijo po gostilni. Bodi vsaj tolko, pa sedi zunaj. Zakaj bi morali vsi notri poslušati lajež, ki nikakor ne paše v to okolje. Če te pa zebe, je pa to tvoj problem. Kam bi prišli, da bi vsi vlačli okrog svoje živali, bi vsi morali imeti 3 metre varnostne razdalje, čepke v ušesih in škornje na nogah. Plus dlake, alergije...
dexterboy ::
Živali nimajo kaj za delati v pisarnah. Takšen folk, bolan v glavo, ker mora imeti psa pri sebi, naj dela od doma. Ta družba gre res po gobe... in kot je nekdo omenil, greš na čik pavzo, pa "kao" vsem smrdiš po čikih, tam pa ena vreča bolh diši kot Guči za po kuči parfem ???
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
nejcek74 ::
Vsaka pisarna bi morala imeti psa, ljudje ki jih pa to moti, pa naj svoje probleme resujejo sami pri sebi.
Jaz bi čik pavze prepovedal. Nimaš kaj hodit ven med delom. Da o smradu sploh ne govorim. Moker pes ne smrdi niti približno tako kot smrdite kadilci.
Zgodovina sprememb…
FireSnake ::
Curve Ball je izjavil:
je kar fajn občasno pripeljat mrcino v službo. Se tako na eleganten način znebiš čudakov in sociofobov.
Cucka varno pospremit domov tebe pa čez okno.
Pa je mir in se lahko dela.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Curve Ball je izjavil:
Cucka varno pospremit domov tebe pa čez okno.
Pa je mir in se lahko dela.
Pri men bi samo tebe varno posremili domov ;). No, še noben ni šel zaradi psa, tudi skozi okno ne.
Zgodovina sprememb…
Hendikepirani ponavadi rabijo psa pomočnika
tonttu ::
Vsaka pisarna bi morala imeti psa, ljudje ki jih pa to moti, pa naj svoje probleme resujejo sami pri sebi.
Absolutno se strinjam! Pa namesto v vrtec, otroke s seboj v sluzbo. Pa da krava doma v hlevu ne bo lacna medtem, ko si v sluzbi, jo pripeljes s seboj. Ce ima kdo probleme s tem, naj jih resi pri sebi.
PacificBlue ::
Ne gre. V nekaterih podjetjih imamo tudi higienske standarde.
I’m out.
tonttu ::
Curve Ball je izjavil:
hejterji dokazujete svoj domet
Zares svoj domet dokazuje tisti, ki misli, da je delovno mesto primeren kraj za otroke, hisne ljubljencke, domace zivali in ne vem kaj se vse. Ce nekdo mora 24h/dan imeti v narocju svojega scenete, naj si omisli neko pomoc v obliki specializiranega zdravnika, ne psa.
PacificBlue je izjavil:
Ne gre. V nekaterih podjetjih imamo tudi higienske standarde.
V pisarnah imajo takšne higienske standarde, ki ne dovoljujejo psov? Ne nabijaj. Lahko imajo standarde, ki prepovedujejo pse, ampak ti nimajo nič s higieno.
Curve Ball je izjavil:
hejterji dokazujete svoj domet
Zares svoj domet dokazuje tisti, ki misli, da je delovno mesto primeren kraj za otroke, hisne ljubljencke, domace zivali in ne vem kaj se vse. Ce nekdo mora 24h/dan imeti v narocju svojega scenete, naj si omisli neko pomoc v obliki specializiranega zdravnika, ne psa.
to bo bolj zate, če boš kdaj želel delati (bo kmalu, brez skrbi) tam kjer imajo ljudje občasno pse v pisarni.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stroški psa (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10946 (8245) | jype |
» | Zavetišča za živali: Popolnoma zdrave pse, ki jim v 30 dneh ne najdejo lastnika, lahk (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17995 (15307) | Invictus |
» | Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 59505 (49352) | Massacra |
⊘ | Napad psov N0`2 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 51361 (42809) | hamax |