» »

Zavetišča za živali: Popolnoma zdrave pse, ki jim v 30 dneh ne najdejo lastnika, lahko po zakonu usmrtijo

Zavetišča za živali: Popolnoma zdrave pse, ki jim v 30 dneh ne najdejo lastnika, lahko po zakonu usmrtijo

«
1
2 3

oo7 ::

Zavetišča za živali: Popolnoma zdrave pse, ki jim v 30 dneh ne najdejo lastnika, lahko po zakonu usmrtijo.

Sedem od desetih družin v Sloveniji ima hišnega ljubljenčka. Najpogosteje psa. Registriranih je 220.000. Najraje imamo nemške ovčarje. To je mercedes med psi, pravi priznani kinolog in urednik revije Moj pes Jože Vidic. In kakšni lastniki smo Slovenci? Zapuščenih, izgubljenih, odvzetih ali oddanih živali je vsako leto med 7000 in 8000. Število zapuščenih psov se zaradi obveznega mikročipiranja zmanjšuje, a na podeželju še vedno najdemo odvržene mladiče, stare komaj nekaj dni. Ljudje se psov naveličajo, nad njimi obupajo, ali pa preprosto niso pripravljeni na obveznost, ki jo prinese pes, pripoveduje Lea Leskošek. Šolala se je pri priznanih šepetalcih psov, kot je Cesar Millan. Pravi, da je največja napaka, da psa izberemo le po videzu. Mnogi zato pristanejo v zavetiščih.

Mačkam se godi veliko slabše. Preko 300.000 jih imamo. Pa nimamo dorečenega niti odgovornega lastništva. Za mačke ni registra, ni evidenc. Zagotovo se spomnite grozljivih zgodb, ko so lastniki mačje mladiče zavezali v vrečo in jih odvrgli v reko. Sterilizacije mačke stane le 60 evrov, postopek traja dobrih 5 minut. A sterilizacij in kastracij mačk je pri nas premalo. Zapuščeni mačji mladiči postanejo prostoživeče mačke, ki jih v Sloveniji mrgoli. Prav zdaj je obdobje, ko se mačke parijo. V ljubljanskem zavetišču sprejmejo več kot 1000 mačk na leto.

V ljubljanskem zavetišču Gmajnice oskrbijo skoraj četrtino vseh zapuščenih živali v Sloveniji, okoli 2000. Oskrba psa stane 19 evrov na dan, cene drugod so nižje, celo trikrat nižje. Skrbijo, da so psi siti, da dobijo dovolj vode, da bivajo v čistih prostorih, da se gibljejo, socializirajo in šolajo. Če so psi nevarni, jih prevzgojijo. A kdo vso to oskrbo in delo z zapuščenimi živalmi plača? 30 dni so dolžne plačevati občine. Potem pa pes preide v last zavetišča in postane njegov strošek. Zakon pa zavetiščem dopušča, da psa po 30 dneh usmrtijo.

Jože Vidic je ostro proti, da se psa usmrti, če mu v mesecu dni ne najdejo lastnika. Evtanazij je tudi po zaslugi aktivistov manj kot pred desetletjem, a še vedno se in se bodo dogajale. Tudi zato, ker se nam psi smilijo le od daleč, ko jih gledamo s kavča. Od tam je najlažje pridigati, pravi Lea Leskošek. Večini psov k sreči najdejo lastnike, posvojitelje čaka pogovor, izpolniti morajo formular in za prevzem psa plačati 50 evrov.

Živali, ki pridejo v zavetišča, so pogosto v izjemno slabem stanju. Shirane, poškodovane, polne bolh in glist. Pomembno je sodelovanje z društvi za zaščito živali in prostovoljci. Ti ponekod pse vodijo na sprehod. V zavetiščih so hvaležni donacij, tudi hrane in odej, psa pa lahko posvojite tudi na daljavo. Tako lahko pomaga vsak izmed nas, še najbolj pa - z odgovornim lastništvom!


VIR: http://www.24ur.com/novice/slovenija/za...


Takoj vsi v zavetišče po enega psa in mačka.

black ice ::

Srsly, zakaj? Da bodo čez pol leta spet na istem?

nevone ::

Popolnoma zdrave pse, ki jim v 30 dneh ne najdejo lastnika, lahko po zakonu usmrtijo.


To je povsem racionalna opcija, za situacijo kakršna je trenutno.

Če občina psov ne misli vzdrževati, potem je edino smiselno, da jih dovoli usmrtiti. Lahko bi jih tudi spustili, da se sami znajdejo, vendar ne verjamem, da bodo potem končali kaj dosti bolje.

Ostalo pa je pač pozivanje na bolj odgovorno ravnanje s hišnimi ljubljenčki, kar pa tudi ni narobe.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

PaX_MaN ::

Takoj vsi v zavetišče po enega psa in mačka.

Saj lahko ti, če si tolk proti temu, vse domov sprejmeš, zakaj bi jih mi morali?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

gruntfürmich ::

nevone je izjavil:

Popolnoma zdrave pse, ki jim v 30 dneh ne najdejo lastnika, lahko po zakonu usmrtijo.


To je povsem racionalna opcija, za situacijo kakršna je trenutno.


točno tako. edini neracionalni so tisti, ki jokajo zaradi tega, in take idiote večinoma vidimo po televiziji promovirat...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

MIHAc27 ::

nevone je izjavil:

Popolnoma zdrave pse, ki jim v 30 dneh ne najdejo lastnika, lahko po zakonu usmrtijo.

Lahko bi jih tudi spustili, da se sami znajdejo, vendar ne verjamem, da bodo potem končali kaj dosti bolje.


Mene bolj kot psi, skrbijo kako bi končali mi. Si prepričan, da želiš srečati eno krdelo potepuških psov, ko se sprehajaš po ulici?
Pa tudi kmetje so zelo veseli psov, ki jim vsake toliko malce pokoljejo drobnico.

Se pa seveda strinjam, da ni lepo metat mladiče v reke in smeti, samo ker so nezaželeni. Zavetišča verjamem da delajo kar lahko, ampak že tako so nekatera prenatrpana.

#000000 ::

Sej jih ne usmrtijo, sploh pa ne po 30 dneh, ker so ljudje tam vedno pripravljeni za en časa vzet psa k sebi, in potem čez teden dva tri, ko je pač drug pes pred rokom za uspavanje, dajo tega nazaj in vzamejo bolj ogrožene, in tako so nekateri pri tam že po par let, kar je tud edino pravilno, vsaj enkrat da se zakon izigra in pride iz tega ven nekaj pozitivnega.

nevone ::

vsaj enkrat da se zakon izigra in pride iz tega ven nekaj pozitivnega.


Saj se zakon na ta način nič ne izigra, ker zakon ni namenjen temu, da je treba pse usmrtiti, ampak temu, da se jih dovoli usmrtiti, če nihče ni pripravljen zanje skrbeti. Če so pa ljudje pripravljeni te pse jemat iz zavetišč samo zato, da ne bi bili slučajno usmrčeni, kar sicer ni zastonj, potem je pač vse ok. Samo je vseeno treba izračunat oziroma upoštevat, pri katerem številu psov zadeva postane nadležna tudi za tiste, ki jih zdaj jemljejo ven in dajejo nazaj.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

#000000 ::

Ja sej jest pravim da je luknja v zakonu naletela na pozitiven effekt, vsaj enkrat.

Invictus ::

Treba bi bilo kaznovati ljudi, ki neodgovorno ravnajo s psi in mačkami.

Eno lepo kazen, pa je zadeva rešena. Čipiranje je nekaj stvar že rešilo, za kaj več se pa ne splača. Pač uspavaš psa. Ali pošlješ v kitajsko restavracijo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

iKst ::

Točno to. Malo bolj dosledno kaznovanje kretenov, ki ne skrbijo za svoje živali. Druga faza je zakonska ureditev vzrejanja psov, da ne bo vsak kreten, ki ima 5 minut časa doma vzrejal psov in jih po bolhi prodajal kot "čistokrvne brez rodovnika" za par 100€. Pa seveda, učinkovito sankcioniranje teh vzrediteljev.

Tretja faza je obvezno opravljen izpit za vsakega, ki želi imeti psa. Plačljiv seveda. Na ta način izobraziš bodoče lastnike psov na, hkrati pa dobiš v proračun nekaj denarja, ki pokrije skrb za pse v zavetiščih.

Za te pse, ki so trenutno v zavetiščih bi morali pa poskrbeti najboljše, kot zmoremo. Ubijanje nedolžnih živih bitji ne paše v leto 2016.

nevone ::

Ubijanje nedolžnih živih bitji ne paše v leto 2016.


Že mogoče, da ne paše (v resnici ni pasalo nikoli), ampak nekaj je treba narediti z zapuščenimi psi, če jih nobeden noče. Ker nedolžni so samo, dokler nikogar ne ogrožajo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

iKst ::

Ja, poskrbet je treba za njih. Saj mamo dovolj prostora za zavetišča, ljudi, ki se ukvarjajo z živalmi pa tudi. 115.000 je brezposelnih, gotovo se men njimi najde nekaj 10 takih, ki bi z veseljem skrbeli za zapuščene živali in se potrudili, da vsaj nekatere med njimi najdejo nov dom.

nevone ::

Saj mamo dovolj prostora za zavetišča, ljudi, ki se ukvarjajo z živalmi pa tudi. 115.000 je brezposelnih, gotovo se men njimi najde nekaj 10 takih, ki bi z veseljem skrbeli za zapuščene živali in se potrudili, da vsaj nekatere med njimi najdejo nov dom.


Koliko si pripravljen prispevat, da se to uresniči, pa ne samo tako, da urediš, da se davki zvišajo in potem država deli koncesije po svojem občutku? Ker kaj pa veš, koliko ljudi bo potem želelo to delo? Boš delal razlike med njimi, ali pa misliš, da bodo to delali kar brezplačno?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

iKst ::

Jaz že prispevam kar lepo vsoto v proračun, pa tudi direktno zavetiščem z denarjem in hrano. Kar zmanjka pa bi morali prispevati ljudje, ki so krivi, da so se živali sploh znašle v zavetišču.

Sicer pa. Dokler je dovolj denarja za vladna letala, neumne 8 kolesne stroje za ubijanje, vojaške misije, ki so same sebi v namen in še 1000 ostalih neumnosti, se mora najti tudi drobiž za financiranje zavetišč. Počasi bo treba nehat pit na tuj račun in sprejet odgovornost za lastna dejanja.

nevone ::

Dokler je dovolj denarja za vladna letala, neumne 8 kolesne stroje za ubijanje, vojaške misije, ki so same sebi v namen in še 1000 ostalih neumnosti, se mora najti tudi drobiž za financiranje zavetišč.


Jah, če bi po tej logiki upoštevali želje vseh ljudi, bi ta drobiž ne bil več drobiž.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

maco-maco ::

Mogoče manjka projektov kot so mačjelovka. Veliko izmed teh so najbrž nezaželjeni mladiči udomačenih živali. Poleg seveda vseh potepuških. Naj država plača kastracije in sterilizacije.
Kaj?

iKst ::

Ne govorimo o željah vseh ljudi. Ne gre za fuzbal stadion ali asfaltirano cesto do vikenda na pohorju, ampak za pobijanje nedolžnih živih bitji. Gre za to, da plačamo svoj zapitek in vsaj enkrat naredimo kar je prav, ne tisto kar se nam bolj splača.

Psi so bitja, ki jih je ustvaril človek, njihov naravni habitat je v hiši ob človeku. Pse, ki so po zavetiščih so tja spravili neodgovorni ljudje in oni bi morali v prvi vrsti plačati za ustrezno oskrbo. Za tiste redke primere, ko pes ostane brez doma brez krivde lastnika (huda bolezen, smrt) pa lahko poskrbimo z denarjem iz proračuna.

*Pišem sicer o psih, ampak velja tudi za vse ostale domače živali.

nevone ::

Fair enough.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Dr_M ::

Men je vecji absurd, da je veliko zivali po zavetiscih, folk se pa norca dela in kupuje zivali po 500 in vec €. Sus v glavo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

fikus_ ::

Sem iskal psa v zavetišču. Ko sem jim povedal, da bo pes živel na kmetiji in da bo ponoči na verigi, ker imata dva soseda ovce, je bilo konec "posvojitve"!
Če tako komplicirajo, pa jih naj imajo, ampak potem naj ne jamrajo, da jih imajo preveč!

iKst ::

Dr_M je izjavil:

Men je vecji absurd, da je veliko zivali po zavetiscih, folk se pa norca dela in kupuje zivali po 500 in vec €. Sus v glavo.


Ljudje kupujejo pse za 500€ in več, ker nočejo, da bi taka žival pristala v zavetišču, ker bo čez pol leta prišlo do konflikta med psom in lastnikom. Izberejo si pasmo, ki jim glede na izbrane kriterije najbolj ustreza. Zaradi tega v zavetiščih skoraj ne vidiš rodovniških psov, skoraj izključno mešance.

V resnici je posvojitev psa iz zavetišča precej slaba izbira, sploh za ljudi, ki imajo psa prvič oz. se njim ne želijo ukvarjati po cele dneve. Posvojitev na slepo je lahko slaba za človeka in za psa.

fikus_ je izjavil:

Sem iskal psa v zavetišču. Ko sem jim povedal, da bo pes živel na kmetiji in da bo ponoči na verigi, ker imata dva soseda ovce, je bilo konec "posvojitve"!
Če tako komplicirajo, pa jih naj imajo, ampak potem naj ne jamrajo, da jih imajo preveč!


Bolš, da je ostal pri njih v toplem boksu, kot nekje na ketni na mrazu in dežju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: iKst ()

fikus_ ::

Ikst vidim da si pasjeljubec. Zaradi mene lahko imaš psa zraven v postelji, ampak meni ni to najbolj normalno!
Jaz rabim psa za kmečko dvorišče. Prejšnji je bil star 16 let in zgleda, da le nisem tako slabo ravnal z njim.
Pa mislim da je bil bolj zadovoljen, kot pa mnogi psi v posranih boksih.

maco-maco ::

Kupujejo čivave, ker so enostavno zakon. Uni ta velki, pa predstavljajo luksuz.

Če je na ketni ponoči ni nič narobe. Ne vem zakaj bi moral biti zato na hladnem in mokrem. Če se za psa skrbi, sploh ne vidim problema. To je isto posploševanje kot pri beguncih.
A krave, ki nikoli niso videle sonca, se ti pa ne smilijo.
Kaj?

fikus_ ::

Pa še to, pse za 500 eur kupujejo ljudje, katerim je določena pasma všeč ali pa zaradi statusnega simbola. Tako da je tvoja izjava mimo.

iKst ::

Če je na ketni ponoči ni nič narobe. Ne vem zakaj bi moral biti zato na hladnem in mokrem. Če se za psa skrbi, sploh ne vidim problema. To je isto posploševanje kot pri beguncih.


Skrb za psa in to, da je ponoči na ketni ne paše skupaj. Psa se da ponoči v boks, ne pa na ketno, da si niti jajc ne more polizati brez, da vleče tisto ketno za sabo.

A krave, ki nikoli niso videle sonca, se ti pa ne smilijo.


Seveda se mi. Živinoreja je še veliko večji kriminal. Tudi za to bomo morali enkrat morali še pošteno plačati, ampak glede na pomanjkanje odgovornosti bomo to verjetno preložili na naše otroke, kot vse ostale svinjarije, ki jih počnemo s planetom.

ziga1990 ::

Vidim, da nekatere motijo ljudje ki dajo 500€+ in sedaj se vprašite kolikšen delež psev v zavetišču je rodovniških?

Oprostite ampak pse pa mačke se nekontrolirano množijo in rešitev je treba najti.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

maco-maco ::

In v zaklenjenem boksu ima več prostora, kot v nezaklenjenim z ispustom na ketni? Vidiš podobe nekaterih psov na podeželju, ki so resnično žalostni. Ketna ni nujno, da je zlo.

Od mojega blebetanja ne pričakujem drastičnih sprememb, lahko pa seveda govorimo o tem. Naša hrana je zelo boga. Tudi če kupiš prosto rejo, pa bio govedino, je še vedno vse neko sranje. Proti lovu so pa itak vsi.
Kaj?

vostok_1 ::

I love dogs, ampak nisem proti evtanaziji. There are worse things than a quick death.

maco-maco ::

Ja sej čivave se tudi nekontrolirano množijo. Nekatere v nemogočih razmerah, ker so njihovi vzreditelji ultra kapitalisti.
Kaj?

jtothek ::

Piše, da stane dnevna oskrba 19 evrov. Bi mogoče bilo bolj finančno preudarno, da bi dali neko subvencijo za kastriranje in steriliziranje psov in mačk. Da potem ne bi bilo toliko zavrženih živali in bo bilo tudi manj stroškov z oskrbo.

iKst ::

Oprostite ampak pse pa mačke se nekontrolirano množijo in rešitev je treba najti.


Del rešitve je zelo očiten, ampak očitno ni politične volje, da bi področje uredili. Treba je zakonsko urediti vzrejo psov. Trenutno lahko vsak, ki ima 5 minut časa vzredi lego in prodaja pse. V tujini imajo cele farme, kjer psice po skoraj po tekočem traku rojevajo pse, ki se potem na bolhi prodajajo kot "čistokrvni brez rodovnika".

Enostavno bi bilo treba močno omejiti vzrejo psov, še posebej tistih brez rodovnika na ljudi, ki izkažejo določeno znanje na tem področju (izpit, koncesija...). Vsem ostalim bi bilo treba prepovedati prodajati pse, inšpektorji pa bi morali nekaj časa kontrolirati stanje na trgu in strogo kaznovati kršitelje.

Drugi del je pa izpit za lastnike.

In v zaklenjenem boksu ima več prostora, kot v nezaklenjenim z ispustom na ketni?


Ne, v zaklenjenem boksu ne vleče težke ketne za sabo. Poleg tega upam, da "pes za kmečko dvorišče" ne pomeni, da je cel dan na ketni.

Tudi če kupiš prosto rejo, pa bio govedino, je še vedno vse neko sranje. Proti lovu so pa itak vsi.


Lahko pa enostavno ne ješ mesa, pa je najboljše za vse udeležence.

maco-maco ::

Saj to pravim. Vidiš tiste podobe bogih psov, ki so celo življenje na 1m ketne. Ni nujno da je tako. Ketna je lahko podaljšek ključavnice boksa. Rekel pa je, čez noč zaradi ovc.

Sem bil vegi kar nekaj let. Samo meso je hujše kot alkohol in nikotin. Edini problem je, da ne najdem primerne žrtve. Vedno je nekaj. Pa gremo v ZOO, pa otroci pravjo, da ne smem pojesti nastopajočih. Ko pa rečem, da gremo pobrat povoženo srno, so pa spet vsi zgroženi.
Kaj?

nurse013 ::

Država naj subvencionira kastracijo in sterilizacijo
ubogih psov in mačkov pa jih bo veliko manj za usmrtitev (menda stane 60-70€ sterilizacija mačke)
:)
you gotta be kidding me...

#000000 ::

Ljudje kupujejo pse za 500€ in več, ker nočejo, da bi taka žival pristala v zavetišču, ker bo čez pol leta prišlo do konflikta med psom in lastnikom. Izberejo si pasmo, ki jim glede na izbrane kriterije najbolj ustreza. Zaradi tega v zavetiščih skoraj ne vidiš rodovniških psov, skoraj izključno mešance.


Ljudje ne kupujejo pse za 500 ker to je skor mešanec, pravi polnokrvni pri se začnejo od 1500 dalje, kupujejo pa jih večina zato da postenejo rejci, jest sem imel take pse, zdej ne več, in noben od mojih ni pristal v zavetišču, ker nobenega nisem prodal folku ki mi ni bil všeč, karekterno, kot tudi če sem videl da hoče psa samo za privesek ga ni dobil, vedno ga je dobil nekdo ki je za psa živel in ga bil pripravljen sprejet koč člana familije, se pravi kot lastnega otroka, in veliko je bilo folka ki niso imeli možnost imeti otroke, posvojitev otrok je bila dolgotrajna in polna pasti, pa so se potem odločili za nek njim ljub ekvivalent, kar me ni nikoli motilo. Moji psi pa pred 10 meseci nikoli niso odšli od mene, in noben ni prišel nazaj ker kao nimajo časa ali da bi pristal v zavetišču ipd. Še danse imam vse telefonske in stike z vsemi lastniki, četudi je pes že pokojni.

največji problem pri nas so dvoriščni šteparji, katerih lastniki najdejo najboljšega mešanca (par) in potem pre parijo in prodajajo za bagatelo tm 200 eur po bolhici ipd. Obstaja nega Gospa Barbara ki redi ene 4 pasme in jih prodaja na bolhi, vsi so mešanci za 200-300 eur in taki psi dokaj hitro končajo v zavetiščih, pač nekdo je imel tistih 200 eur in si kupil psa, potem je ugotovil da mu serje in ščije po bajti in grize stvari, nakar se je odločil da ga enostavno spusti, ker je to ceneje kot dat cca 400 eur da psa pripelješ v zavetišče in rečeš ne morem več skrbet zanj ipd. če bi plačal zanj pravo ceno, ga nikol nebi dal od sebe, prvo ker bi ga bolel tošel, drugo pa če da tolk za psa si 100% prepričan da si psa želiš in boš zanj tudi skrbel.

tko na hitr

WarpedGone ::

SPREJEMAMO REZERVACIJE ZA VRHUNSKO LEGLO NEMŠKIH PRITLIKAVIH PINČEV MLADIČI POLEŽENI 15.1.2016 ČRNI Z RJAVIMI OŽIGI 2.SAMČKA
Brez rodovnika


Po 9. Marcu bodo primerni za odhod k novim lastnikom luštni Yorkshirci. Do takrat sprejemamo rezervacije. Mladički so zdravi,
Brez rodovnika

Yorkshirec brez rodovnika je protislovlje. Pasma == rodovnik.

Prodam mladiče pasme Labradorec. Na voljo 4 samičke (črne barve) in 1 samček(rjave barve). Cena psičk je 250€, cena rjavega
Brez rodovnika


In tako naprej +500 oglasov. Med njimi nekaj iskrenih za oddajo kastriranih mešančkov, zmaga pa tale golazen od človeka:
nemški ovčar dolgo dlaki za parjenje TEL. 041-598-253
Brez rodovnika


Takšna golazen je na koncu kriva in odgovorna za zapuščene reveže.
Zbogom in hvala za vse ribe

iKst ::

pravi polnokrvni pri se začnejo od 1500 dalje


Jaz sem dal za labradorko 400€. Seveda z rodovnikom, čipom, ustrezno cepljeno, od priznanega rejca in vse kot mora biti. Pa ne, da sem iskal najcenejšo opcijo. Cene precej nihajo glede na pasmo.

Takšna golazen je na koncu kriva in odgovorna za zapuščene reveže.


Se strinjam. Žalostno je, da je to področje tako slabo urejeno.

Dr_M ::

Ljudje kupujejo pse za 500€ in več, ker nočejo, da bi taka žival pristala v zavetišču, ker bo čez pol leta prišlo do konflikta med psom in lastnikom.


Neumnost. Take zivali se potem preprodajajo naprej.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

SeMiNeSanja ::

Jaz nekako ne razumem, v čem je problem. Tudi če imaš živali še tako rad, si ne moreš zatiskati oči pred dejstvom, da jih ne morejo dosmrtno trpati v boxe v zavetiščih. Žal je usmrtitev v tem primeru bolj humana gesta, pa če ti je všeč ali ne.

Nekdo je zgoraj napisal, da bi jih bilo treba izpustiti. Kar na cesto? Kdor je zdrave pameti, tega NIKOLI ne bo izjavil. Najkasneje, ko ga bo tak divji zapuščen pes napadel, bo spremenil mnenje. Samo takrat bo pa hotel, da se pobije kar vse pse, ki tekajo naokoli brez lastnika.

Zakonsko urediti vzrejo? Kaj boš za potepuškim psom tekal in mu grozil z zaporom, če bo naskočil potepuško psico?

SeMiNeSanja ::

Noben pes ni zastonj - če ne prej, to spoznaš, ko pride v leta in ti kakšen obisk pri veterinarju ne uide.

Ne zdi se mi prav pošteno, da kategorizirate pse na:

- mešance (plačam, da ga odpelješ)
- backyard breed (200€ mi daj...)
- čistokrvne rodovniške super pse (1500€, pa še background check bomo naredili, če si 'primeren kupec')

Resnica je, da imaš tudi 'čistokrvne' pse, ki imajo rodovniške starše, ampak se ljudem preprosto ne ljubi ukvarjati z vso tisto papirologijo. Tak kužek je lahko popolnoma enako 'kakovosten', kot tisti, z rodovnikom.
Žal pa je problem, da nimaš 'garancije'. Pokažejo ti neke papirje staršev kužka, ti pa verjemi, da so to res. Lahko so. Lahko niso. Ker ljudje niso pošteni, kupuješ mačka v žaklu.

Jaz bi rad kupil zlato prinašalko. Ne rabim, da ima rodovniške papirje, ker se ne mislim ubadati z vzrejo, še manj z baharijo, vodenjem po razstavah,....
Ampak kje naj najdem prodajalca, kateremu lahko zaupam, da me ne bo nategnil?

K3kec ::

iKst je izjavil:

Jaz že prispevam kar lepo vsoto v proračun

Tako kot vsi ostali, kar pa še ne pomeni da bi morali financirati vsak tvoj idiotizem.

ziga1990 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Noben pes ni zastonj - če ne prej, to spoznaš, ko pride v leta in ti kakšen obisk pri veterinarju ne uide.

Ne zdi se mi prav pošteno, da kategorizirate pse na:

- mešance (plačam, da ga odpelješ)
- backyard breed (200EUR mi daj...)
- čistokrvne rodovniške super pse (1500EUR, pa še background check bomo naredili, če si 'primeren kupec')

Resnica je, da imaš tudi 'čistokrvne' pse, ki imajo rodovniške starše, ampak se ljudem preprosto ne ljubi ukvarjati z vso tisto papirologijo. Tak kužek je lahko popolnoma enako 'kakovosten', kot tisti, z rodovnikom.
Žal pa je problem, da nimaš 'garancije'. Pokažejo ti neke papirje staršev kužka, ti pa verjemi, da so to res. Lahko so. Lahko niso. Ker ljudje niso pošteni, kupuješ mačka v žaklu.


Jaz bi rad kupil zlato prinašalko. Ne rabim, da ima rodovniške papirje, ker se ne mislim ubadati z vzrejo, še manj z baharijo, vodenjem po razstavah,....
Ampak kje naj najdem prodajalca, kateremu lahko zaupam, da me ne bo nategnil?


Če mladič ne dobi rodovnika ni več čistokrven plus naj te skrbi zakaj ga ni dobil, ker tisti vzreditelji ki vzrejajo rodovniške pse niso tako leni glede papirjev kot kaki navadni vzreditelj ki ti sam proda psa in potem ga pa briga kaj je s psom ampak tisti vzreditelji ki imajo rodovniške pse pa ti nebojo samo prodali psa ampak te bojo malo preverili in nekateri vzreditelji celo malo pokličejo in se pozanimajo kako je s psom.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ziga1990 ()

Pithlit ::

oo7 je izjavil:

Takoj vsi v zavetišče po enega psa in mačka.

Po pokojno muco smo šli ~85km stran. Drugače bi jo pokončali.
Po psico smo šli ~200km stran (iz istega razloga).
Maček se je do javnega parkirišča pri bajti pripeljal v prostoru za motor v avtu... nihče ne ve od kje. 2 dni je jokal (mogoče en mesec star in shiran do amena), pol nam ga je ratalo pa ujet... pa ga rešit tistih 1000 bolh (v procesu smo jih doma vsi 'fasal').

Za nobenega nam ni žal. Ampak nas ni pa nihče silil da jih gremo iskat. V zavetišče pa ziher ne grem... ker mi grejo 'na jetra' njihovi pogoji za oddajo (vključno z neko 'grožnjo' nenapovedanih obiskov). Tako da bom te živalce še naprej 'posvajala' prosto po prešernu. Za psa/mačko/whatever tudi v nobenem primeru ne bom plačevala (nakup).
Life is as complicated as we make it...

jazjaz51 ::

iKst je izjavil:



Skrb za psa in to, da je ponoči na ketni ne paše skupaj. Psa se da ponoči v boks, ne pa na ketno, da si niti jajc ne more polizati brez, da vleče tisto ketno za sabo.



V 25 letih sem imel 3 pse (dva smo vzeli iz zavetišča) - vsi so spali v hiši niso bili nikoli na ketni.
Da pa ti kot ortopasje ljubec predlagaš box je pa zame največja svinjarija in brezobraznost. Samo pomisli kje ima pes več svobode ali na 5 m ketni (izračunaj površino formula je 2pir2)ali v ograjenem prostoru, če ima prostor 3x3m (izračunaj površino formula axb) je že nadpovprečno velik, kjer opravlja potrebo + je + leži največkrat v lastnem scanju-navedeno videl v zavetišču prevečkrat.
Da moram pa jaz plačati zavetišču ker želim rešiti psa je pa čisti nateg ljudi - zato, da si nekateri zaposleni delijo dobre plače in bonitete-dodatke. Odkar sem videl kaj si zaposleni privoščijo me noben več ne spravi v zavetišče podpirat voluharje in nekaj medijskih oseb, ki si nabirajo pike s trpljenjem živali.

noraguta ::

Zadnja stvar ki jo pes mara je box. Eni se navadijo na hišo drugi so pa raje zunaj na ketni. Je pa mučenje živali če imate pse v preveč ogrevanem stanovanju. Razen če gre za kakšne selekcionirane pokvečene pasme.
Se pa da psice strenirat, da ne gre od bajte in se lahko prosto giblje. Razen ko se goni.psa ne moreš vedno zavoha kje se goni kaka kuzla.

Pa pes ne sodi v stanovanje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

Fuks ::

Pithlit je izjavil:


Za nobenega nam ni žal. Ampak nas ni pa nihče silil da jih gremo iskat. V zavetišče pa ziher ne grem... ker mi grejo 'na jetra' njihovi pogoji za oddajo (vključno z neko 'grožnjo' nenapovedanih obiskov). Tako da bom te živalce še naprej 'posvajala' prosto po prešernu. Za psa/mačko/whatever tudi v nobenem primeru ne bom plačevala (nakup).


Točno tako! Fuuul preveč komplicirajo. Nenapovedani obiski, backgroud check, pogoj da je maček cel čas notri, še celo potrebno je mačku nastavit nadomestek drevesa za brusenje krempljev noter in podobne bedarije. Why bother? Če hočeš mačka iz zavetiška dobiš precej drug filing kakor to da jim delaš uslugo in da boš poskrbel za enega. Mi našemu mačku pustimo da dela kar hoče. Če hoče ven gre ven, če hoče not gre lahko tudi not... njemu paše mešano in se nič ne pritožuje ker nima noteru metnega drevesa za praskanje :)

Invictus ::

iKst je izjavil:

Ja, poskrbet je treba za njih. Saj mamo dovolj prostora za zavetišča, ljudi, ki se ukvarjajo z živalmi pa tudi. 115.000 je brezposelnih, gotovo se men njimi najde nekaj 10 takih, ki bi z veseljem skrbeli za zapuščene živali in se potrudili, da vsaj nekatere med njimi najdejo nov dom.

Seveda bo to financiral Dedek Mraz ali Božiček.

Vsem "humanim" živaloljublcem dati poseben davek, pa bo mir, in od tu bo denar za zavetišča. Pa ne bomo več pobijali živali. Sicer bodo tam zaprti v kletkah (kot v zaporu), ampak bodo vsaj živi ... Pač živalski Kanz-Lager ...

iKst je izjavil:


Skrb za psa in to, da je ponoči na ketni ne paše skupaj. Psa se da ponoči v boks, ne pa na ketno, da si niti jajc ne more polizati brez, da vleče tisto ketno za sabo.

Pes na ketni je čisto zadovoljen, in si lahko brez problemov poliže jajca. Če se z njim dnevno ukvarjaš, ne bo imel nobenih problemov. Očitno še nisi imel psa.

maco-maco je izjavil:


Od mojega blebetanja ne pričakujem drastičnih sprememb, lahko pa seveda govorimo o tem. Naša hrana je zelo boga. Tudi če kupiš prosto rejo, pa bio govedino, je še vedno vse neko sranje. Proti lovu so pa itak vsi.

Ne nismo. Lov mora biti da se izločijo bolne živali. Ker primanjkuje naravnih plenilcev.

jtothek je izjavil:

Piše, da stane dnevna oskrba 19 evrov. Bi mogoče bilo bolj finančno preudarno, da bi dali neko subvencijo za kastriranje in steriliziranje psov in mačk. Da potem ne bi bilo toliko zavrženih živali in bo bilo tudi manj stroškov z oskrbo.

V bistvu se splača odprti zavetišče. Nekateri se gredo prav dober biznis. Kar pomisli koliko denarja na dan dobiš, če imaš 100 psov in koliko te stane njihovo vzdrževanje. Delovna sila je pa zastonj, ker je dovolj prostovoljcev. Škoda ker nimam nekje malo več zemlje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Invictus ::

Pithlit je izjavil:

V zavetišče pa ziher ne grem... ker mi grejo 'na jetra' njihovi pogoji za oddajo (vključno z neko 'grožnjo' nenapovedanih obiskov). .

Kaj? Kaki nenapovedani obiski? A so nori? Saj so hujši od CSD,
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

krneki0001 ::

MIHAc27 je izjavil:

Pa tudi kmetje so zelo veseli psov, ki jim vsake toliko malce pokoljejo drobnico.


V resnici so skoraj vedno (99%) krivi potepuški psi. Volkovi zelo malokrat napadejo drobnico, ki je za ograjo. Psi pa jo brez problema preskočijo, ker so na to navajeni.
Samo ker zavarovalnica za napad potepuških psov ne da denarja, vsi kmetje govorijo, da so bili to volkovi.

Se je že posnel filmček (je na youtube), ko je kmetu njegov lastni pes na treh različnih koncih posestva raztrgal ovce in jih je kmet s traktorjem zvozil k ograji, in klical policijo pa obtožil volkove za to.

Glugy ::

Lepo vse pse obvezno čipirat. Če ima kdo psa brez čipa naj se psa odvzame lastnika pa kaznuje.
Ko bo vse čipiran se bo točno vedl kdo je psa zapustil in se ga lepo kaznuje z 1000 evri pa dvemi tedni zapora pa bo. Če lastnik izgubi psa pa mora takoj obvestiti pristojne, če jih ne spet nekaj evrov kazni.
S tem načinom delovanja bi v parih letih mnogokaterega človeka spametoval.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stroški psa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
779928 (7227) jype

Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32049171 (44467) dzinks63
»

Sosed in njegov pes (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5214476 (12623) francek1
»

Maltežan za parjenje :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19143167 (39318) Ramon dekers
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10922285 (20534) krneki0001

Več podobnih tem