» »

Stroški psa

Stroški psa

«
1
2

jonystar ::

Zdravo. V družini razmišljamo o nakupu psa ampak preden se dokončno odločimo rabimo vedeti okvirni strošek zato me Zanima kakšne stroške imate mesečno in letno s psom. V to štejem hrano, ceplenje, zavarovanje, igrače, veterinarski obiski,... in katero pasmo imate

Tilen ::

Pozabil si največji strošek, čas.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

scipascapa ::

Če je večji pes, trgovina zoohit in ugodno hrana. Drugače pa manj kot človek/otrok. Strošek preveč varira, ampak na grobo nekje 100EUR/mesečno. Kot je Tilen omenil, ČAS. Najmanj 3x na dan ga je potrebno peljati na sprehod, od tega naj bo vsaj eden daljši od 30 minut.

Zgodovina sprememb…

[Michael] ::

Tilen in scipascapa sta ti ubistvu vse napisala, dobro premislite, če si ga "lahko" privoščite.
Večji pes, večji strošek in krajša življenska doba.

Jaz sem imel srednjo šnavcerko, 7 let.
Prišla je zdr. težava, katere vzrok niso odkrili kjub vsej tehniki, ki jo premore sodobna veterina.
Poginila mi je pred očmi, račun: 1k €.

Xserces ::

pri našem labradorcu ki ima za malco večinoma meso je to cca 70EUR na mesec. cepljenje je pa se mi zdi da 45EUR če se prav spomnim. Potem pa še "nenapovedani" obiski veterinarja. Drugače pa veliko časa kot so ti že zgoraj povedal. Če nimate časa potem psa raje ne vzeti.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Xserces ()

Reycis ::

S Hrano iz lidla pride 10€ na mesec. Z high end hrano pa lahko pride tudi 50 in več. Če ga ne voziš za vsak drek k veterinarju potem to ni nek relevanten strošek. Jaz sicer ne maram mešancev ampak zaradi šokantno majhnega genetskega bazena iz katerega izhajajo psi z rodovnikom (pri ogromno pasmah je to nekaj deset psov) so pri njih postale izjemno pogoste težave, ki izhajajo iz inbreedinga.

Vice ::

Večji pes, večji strošek in krajša življenska doba.

Neumnost... Razen, če je merilo koliko pomij se mu zmeče v gobec in koliko poserje.

Strošek je odvisen od pasme do pasme. Eni so bolj izpostavljeni boleznim, poškodbam, zahtevajo več "pozornosti"..., drugi manj.
Kdor razmišlja o tem kolikšen je strošek psa ta oseba ga nebi nikoli smela imeti. Pes ni modni dodatek, ali nek rekvizit, da bi bil kriterij za nakup najceneje ali ugodnejše.... Vsi psi zahtevajo, da se z njimi ukvarjaš, zakaj bi se pa ti jonystar ukvarjal z njimi oziroma kakšen doprinos bo imela žival pri vas pa raje namesto, da se ukvarjate s "stroškom" razpucajte v svojih glavah kaj bi sploh radi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

pirat ::

Tilen je izjavil:

Pozabil si največji strošek, čas.

Razmisljaj tako, da čas porabljen za psa ni strošek, pač pa investicija v lastno zdravje. Pes je lahko najboljsa vzpodbuda za sprehode tudi ko vreme ni ravno najboljse.

martincek1 ::

Kljub vsemu, čas je še vedno strošek. Če ga ne bo dovolj, se računica ne bo izšla.

IL_DIAVOLO ::

Si razmisljal, kam ga boš dal, ko boš šel na dopust?

Ker nisi, ti jaz povem, da nočeš imeti takih skrbi. Da niti ne omenjam neprespanih noči zaradi lajeza. Trpeli bodo tudi odnosi s sosedi.

Ce ze kaj, potem si omisli mačko. Je lahko 10 dni sama. Pes ne more biti.

Netrunner ::

Pes je strošek približno enak enemu članu družine.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Cruz ::

Tam cca 100EUR/mesečno računaj. Računaj tudi to, da bo partnerka kupila več oblačil za psa kot pa za tebe. :D Posledično bo pes tebe imel rajši, ker ga ne boš vlačil in utrujal cel čas.

Glede na to, da si omenil družino verjetno imaš otroke. V tem primeru je pes super, da se otroci naučijo odgovornosti in razvijejo empatijo do živali. Res je, da pride do omejitev glede dopusta, zapuščanja doma za daljši čas ipd., ampak se vse da urediti.

Jaz psa nimam, tako da glede pasme ti ne morem odgovoriti, bom si pa ga prav tako omislil, če/ko bom imel družino.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cruz ()

drvo ::

Če psa gledaš preko stroškov je bolje da ga nimaš. Če pa že so prva tri leta cepljenja proti steklini( prvo leto je več cepljenj) po treh letih se cepi na dve leti. Cepljenje je okrog 30-35EUR. Drugače pa nekje 30 za hrano odvisno od velikosti in hrane ki jo kupuješ. Stroški veterinarja pa so odvisni od kako zdrav je pes, lahko pa so računaš, da je vsak (za malenkosti) najmanj 30-40 EUR, prej še več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

zmaugy ::

Reycis je izjavil:

S Hrano iz lidla pride 10EUR na mesec. Z high end hrano pa lahko pride tudi 50 in več. Če ga ne voziš za vsak drek k veterinarju potem to ni nek relevanten strošek. Jaz sicer ne maram mešancev ampak zaradi šokantno majhnega genetskega bazena iz katerega izhajajo psi z rodovnikom (pri ogromno pasmah je to nekaj deset psov) so pri njih postale izjemno pogoste težave, ki izhajajo iz inbreedinga.


Ja, “čistokrvnost” je splošni biološki problem...>:D
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

zk_eu ::

Pri tem ne pozabi na izredne stroške. Pes lahko zboli in stroški veterinarja lahko zelo nanesejo.

Drugače se pa strinjam, da je čas veliko. S psom se je tudi treba ukvarjati. V obzir pa poleg stroškov in časa vzamite tudi pasmo. Ni vsaka pasma za vsakogar, saj ima vsaka svoj karakter in lastnosti. Jaz recimo ne maram dlak, zato imamo takšno, ki teh ne pušča.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Ganon ::

Tilen je izjavil:

Pozabil si največji strošek, čas.


Jap, denar ni vse. Čas, večna odgovornost ... Da ne boste potem kot nekateri, ki se ga naveličajo in ne vedo, kam z njim.

jocoj ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Si razmisljal, kam ga boš dal, ko boš šel na dopust?
Nisi pomislil, da večina vzame psa s sabo na dopust. Mi vedno vzamemo. Ponudba kampov-hotelov- apartmajev, kjer sprejemajo pse je precej obsežna in se stalno povečuje. Sicer pa v varstvo k sorodnikom-znancem ali v skrajni sili v pasji hotel.

jocoj ::

Stroški cepiva so prva cepljenja mladiča in potem steklina na tri leta.
Hrana odvisno seveda od velikosti psa in cenovnega razreda hrane, ki jo kupuješ. Lahko tudi sam pripravljaš hrano ali hraniš celo s surovim mesom od mesarja.
Izredni veterinarski stroški so po potrebi, lahko so minimalni, če je pes večino življenja zdrav. Recimo sterilizacija psice je odvisno od teže tam do 250 EUR. Pregled pri veterinarju okrog 30 EUR. Potem če hočeš redno spremljat zdravstveno stanje psa imaš te redne letne preglede. Paket (kri, urin, blato, ultrazvok...) pride okrog 150 EUR. Cena večine operativnih posegov je odvisna od teže.

Tako da načeloma boš imel precej manj stroškov z majhnim psom pa še v povprečju mnogo dlje živijo. Manj hrane, manj stroškov z opremo (ležišča boxi, avto kletka..), nižji stroški pri veterinarju. Nižji stroški pri dopustih (precej ponudnikov sprejema majhne pse brez doplačila)...

SaXsIm ::

Predpostavimo, da iščeš psa za hišnega ljubljenčka in ne delovnega psa (čuvaja, S&R, ...)

Za labradorca (imamo drugega, prvi je živel 14 let, drugi je sedaj star 2 leti, pred tem smo imeli razne mešančke iz zavetišč):
- cepljenje cca 30 EUR/letno za steklino (prva tri leta, potem ni več vsako leto)
- cepljenje za nekaj drugega (viruse ali nekaj podobnega) - 30 EUR/letno (za labradorce priporočljivo, ker spije vsako vodo in požre vsako hrano, ki pride pred gobec)
- tableta proti zajedalcem (bolhe in klopi) - 20 EUR, na leto dobi 2 - 3.

Hrana: 50 - 80 EUR/mesec, posebnosti:
- 1 x dnevno kuhan obrok (riž, prosena kaša, pol konzerve, jajce, skuta, omega3 kapsula za lepo dlako)
- 1 x dnevno suh obrok (briketi)

Najboljši P/P je v tadražji hrani iz Hoferja (tudi pes jo ima najraje, dlaka se obnaša najbolje).

Stroškov igrač, povodcev, ovratnic in šamponov ne štejem. Prav tako šolanj. Te zadeve so opcijske, mi smo recimo za vse skupaj porabili okoli 300 EUR za novega psa odkar ga imamo, pri prvem je bil ta strošek v celi življenjski dobi bistveno manjši. Po drugi strani smo za vsakega psa naredili novo pasjo uto, strošek (brez časa, ker je bil to hobi projekt) med 250 in 350 EUR. Tudi pesjak rabi vzdrževanje, začetna postavitev pa je stala nekje 200 EUR (stebri, mreža, ...). Vse zadeve so bile narejene v lastni režiji.

Glede izrednih stroškov veterinarja, mi smo v glavnem imeli kakšne operacije ob poškodbah, kar ni drago, zdravljenje bolezni ima ponavadi zelo slabo učinkovitost, stane pa zelo veliko. Naš prvi je imel težave z alergijami, so obstajale terapije, ki so stale 500 EUR+, pa smo težavo rešili drugače. Podobno za težave s kolki in cistami.

Je pa tako kot omenjajo že ostali. Če nimaš časa za psa, raje ne razmišljaj o tem. Pri nas smo imeli vedno pse, ko sva s sestro odraščala je bila skrb za njih zelo koristen del vzgoje. Prav tako je zelo pomemben dejavnik prostor, če bo pes precejšen del dneva sam, je velik pesjak zelo dobrodošla zadeva. V stanovanju si nikakor ne predstavljam imeti psa, niti se mi ne zdi humano do živali. Prav tako izbira pasme, prej tega nisem opažal, sedaj pa vidim, da je že labradorec, ki je pes srednje velikosti, precej zahteven za obvladovanje, še posebej v mladosti (predvsem za ženski del družine). Z leti se to sicer umiri.

Še glede časa:
- v prvem letu: vsaj 3 - 4 ure dnevno
- v drugem letu: vsaj 2 uri dnevno
- kasneje gre tudi z manj časa, ampak je pes že bolj miren, tako da ga imaš lahko več časa ob sebi in se z njim ne ukvarjaš aktivno. Sam imam doma psa vedno ob sebi, kadar delam kakšna opravila na vrtu ali v delavnici. Poleg ni samo kadar perem avte :)
- ne pozabi tudi na grdo plat lastništva psa - pobiranje iztrebkov. Prav tako jih je potrebno odstranjevati iz pesjaka.

Skratka, lastništvo psa je relativno zahteven projekt, ki je ob sodelovanju celotne družine lahko precej enostaven. Je pa ljubezen, ki ti jo žival vrača, več kot vredna truda, tako da če lahko namenite čas, toplo priporočam.
SaXsIm

Scorpy84 ::

Imate tudi zavarovanje za psa, tako, da tudi stroski niso visoki ce pes zboli, ker zavarovalnica vecino pokrije. Imam dva psa, pa kot je en napisal ponoci ne lajata, sicer je pa to vse koliko se s psom ukvarjas. Jaz sem oba sam dresiral, tako da skoraj nikoli ne lajata v kr nekaj, samo ce kdo pozvoni. Stroski hrane spet niso visoki, sam kupujem vecjo kolicino briket na zohitu, dam 70 evrov za dve veliki vreci, pa imam 3-4 mesece, brikete mesam s kuhano hrano npr. piscanec, tako da me priblizno pride 30-40 evrov na mesec hrana za oba psa. Sta pa oba iste pasme 8 in 9kg tezka. Sprehodi pa kokr je, sicer imam bajto pa so bolj ali manj pred hiso, zvecer malo daljsi sprehod, skoraj vsak vikend pa v hribe, kjer dobita veliko dozo sprehoda.

Tomas 33 ::

Še en detajl, na katerega se ne sme pozabiti: Dopusti. Tu moraš za psa zorganizirat varstvo, oz. ga vzeti sabo.

Reycis ::

zmaugy je izjavil:

Reycis je izjavil:

S Hrano iz lidla pride 10EUR na mesec. Z high end hrano pa lahko pride tudi 50 in več. Če ga ne voziš za vsak drek k veterinarju potem to ni nek relevanten strošek. Jaz sicer ne maram mešancev ampak zaradi šokantno majhnega genetskega bazena iz katerega izhajajo psi z rodovnikom (pri ogromno pasmah je to nekaj deset psov) so pri njih postale izjemno pogoste težave, ki izhajajo iz inbreedinga.


Ja, “čistokrvnost” je splošni biološki problem...>:D

Problem pasemske čistosti je nastal pri živalih, to pa je zaradi ekstrema v katerega je bila zadeva pripeljana. V Sloveniji imamo naprimer resda prek 200.000 psov. Ampak od tega jih ima rodovnik manj polovica in ko to razdeliš na preko 100 pasem pride to za večino pasem krepko pod 1000 rodovniških psov na pasmo. Dodaten problem je, da v zadnjem času zaradi centralizacije in industrijske pridelave velika večina teh psov izhaja iz farm, kjer je samo en ata pogosto starš polovici vseh psov določene pasme, mam pa tudi ni dosti več. Iz tega izhaja dosti zdravstvenih problemov, tudi takšnih, ˝ki jim ne odkrijejo vzroka˝. Osebno bi najrajši vzel psa, ki mu amaterji pravijo ˝čistokrvni brez rodovnika˝. Vizuelno oceniš čistost staršev in mladiča, ki ga kupuješ. Še najbolje od kakšnega kmeta, kjer je nadebudna hčerkica želela imet mladičke, starši pa kak dodaten evro.

Ne moreš primerjat situacije pri živalih in ljudeh. Večina narodov ima miljone ljudi, in še posebej pri evropskih narodih ni bilo problemov z inbreedingom.

FrRoSt ::

jonystar je izjavil:

Zdravo. V družini razmišljamo o nakupu psa ampak preden se dokončno odločimo rabimo vedeti okvirni strošek zato me Zanima kakšne stroške imate mesečno in letno s psom. V to štejem hrano, ceplenje, zavarovanje, igrače, veterinarski obiski,... in katero pasmo imate

Stroški psa so okoli dobrih 100€ na mesec, ne glede od velikosti psa, manjši sicer malo manj pojedo... ;) Lahko pa je tudi precej več, če ima kakšne (resne) zdravstvene težave....

Skratka, lahko računaš škatlico cigaret na dan (ali okoli 3,5€). :P

Če si skromen. 8-)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

jocoj ::

Ma daj ne bluzi 100 EUR, mogoče če imaš dogo in kupuješ najdražjo hrano. Čivava bo pak 10X manj pojedla.

D3m ::

Poginila mi je pred očmi, račun: 1k €.


.........reklama za mastercard?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: bzp ()

BRBR ::

Tu so še stroški, če že o stroških, potencialno oklanih drugih psov in ljudi.
Kar se mene tiče je najbolj važno kam s tistim kar zadaj leze ven.

FrRoSt ::

jocoj je izjavil:

Ma daj ne bluzi 100 EUR, mogoče če imaš dogo in kupuješ najdražjo hrano. Čivava bo pak 10X manj pojedla.

:))
Sem poznal tudi eno, ki je imela čivavo! ;)
Ona je zaradi nje še klimo nabavila! ;)

Hrana ni glavni strošek! Poleg tega pride 300g konzervica za psa okoli 60 centov in več, …. največji pa so stroški VETERINE! Če je pes zdrav, ni problema... Če pa ima kronične težave in občutljive lastnike, se pa zadeva lahko silovito zaplete …. :O
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Alien123 ::

FrRoSt je izjavil:

jonystar je izjavil:

Zdravo. V družini razmišljamo o nakupu psa ampak preden se dokončno odločimo rabimo vedeti okvirni strošek zato me Zanima kakšne stroške imate mesečno in letno s psom. V to štejem hrano, ceplenje, zavarovanje, igrače, veterinarski obiski,... in katero pasmo imate

Stroški psa so okoli dobrih 100€ na mesec, ne glede od velikosti psa, manjši sicer malo manj pojedo... ;) Lahko pa je tudi precej več, če ima kakšne (resne) zdravstvene težave....

Skratka, lahko računaš škatlico cigaret na dan (ali okoli 3,5€). :P

Če si skromen. 8-)


Ne bluzi.. imam francoskiga bulldoga pa me skoraj nič ne pride. Na zoohitu imaš za 15kg boschovih briketov za 28€, je pa za 2 mesca pa pol.. veterinar pa tudi ni dragi, morda v ljubljani, tam še je luft dragi

Evolve ::

kup si mačko

FrRoSt ::

BRBR je izjavil:

Tu so še stroški, če že o stroških, potencialno oklanih drugih psov in ljudi.
Kar se mene tiče je najbolj važno kam s tistim kar zadaj leze ven.

Zadeva se da enostavno rešiti z nagobčnikom 8-) če imaš že popadljivega in nevzgojenega psa....

Tisto drugo pa gre v smeti :D ali na kompostiranje.... :)):)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

BRBR ::

Pes ni avto, ko je parkiran ne dela nič in se mu načeloma ne naredi nič.

FrRoSt ::

Alien123 je izjavil:


Ne bluzi.. imam francoskiga bulldoga pa me skoraj nič ne pride. Na zoohitu imaš za 15kg boschovih briketov za 28€, je pa za 2 mesca pa pol.. veterinar pa tudi ni dragi, morda v ljubljani, tam še je luft dragi

Odlično! Torej dobrih 10€ na mesec! :)

Morda še kdo z nižjimi stroški!??? 8-)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

korenje3 ::

jonystar je izjavil:

Zdravo. V družini razmišljamo o nakupu psa ampak preden se dokončno odločimo rabimo vedeti okvirni strošek zato me Zanima kakšne stroške imate mesečno in letno s psom. V to štejem hrano, ceplenje, zavarovanje, igrače, veterinarski obiski,... in katero pasmo imate


Največji strošek je čas. vsaj 1h/dan dela s psom...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Alien123 ::

Če ti je pes strošek, pol boljše da nimate otrok.

Ko pa otrok pride, pa bi imeli otroške, pa več dopusta, pa cenejši vrtec itd itd..

Cjeh

jonystar ::

Hvala vsem za vse odgovore. Bo v veliko pomoč, ko se bomo dokončno odločili za ali ne in ker nočem biti eden tistih lastnikov, ki psu ne bo nudil vseh tistih osnvnih stvari, ki jih potrebuje in si jih zasluži. Če bom videl, da to ne bo izvedljivo ga ne bomo imeli. Kar se časa tiče je vsem jasno, da bo potrebno žrtvovati ostale hobije. Bo pa tako ali tako večinoma z mano, ki grem 3-4 na teden v hribe po sluzbi plus še za vikend in bo pes velikosti kot je npr. Zlati prenašalec ker ko gledam te majhne kužke, ki jih lastniki vozijo v hribe se mi kar malo smilijo, ker ga vidiš kako se matra in mu je težko.

blackbfm ::

igrače,hrana in cepljenja te stroški so pomoje zanemarljivi, pač daš

Bolj je problem:
- Dodatna obveznost in odgovornost, začetno navdušenje hitro mine in si začneš podajat psa z ostalimi člani.. čeprav ga imajo vsi radi, pa je istočasno vsem nekolk odveč

- Pes ima svojo pamet, kosmata ušesa, .. lahko pobegne, skoči v drugega psa, žival, spleza kam, pade, se poškoduje, skoči pred avto.. In ne tvoj ne bo bolj vzgojen od ostalih, lih tko bo počel nevarne bedarije

- Se kljub vsemu navežeš in ko ostari/zboli in cincaš med zdravljenjem kronične bolezni (tu se začnejo tapravi stroški) ali injekcijo.. In se zavedaš tudi če mu nudiš najboljše zdravljenje nikoli več ne bo popolnoma zdrav. In samo slabše bo. Potem pa ga vzami in ga pelji na injekcijo. Seveda dokler gre za tujega psa se to ne zdi nič takega, ko gre za tvojega pa ni več heca in sploh ni enostavno.

Imaš pa tudi ljudi ki jih komot menjajo skoraj kot telefone. Jaz ga še enkrat sigurno ne bi mel.

D3m ::

Mačka si vzemi.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ganon ::

D3m je izjavil:

Mačka si vzemi.


Mačji karakter je meni fascinanten. Njej ne boš nič ukazoval, ona bo tebi. :D

filip007 ::

Pa mlad pes ni za na morje, pri nas je dobil meningitis in smo zmetali precej denarja za zdravljenje.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

kuall ::

7 mačkov = do 10€ na teden

psa si jaz ravno zarad stroškov ne bi nabavljal. razen če bo kakšen potepuh prišel k bajti ga bi vzel. to pa ne pomeni, da lahko idioti, ki to zdaj berete, pse, ki se jih naveličate odlagate pred mojo bajto.

vse žvali pr naši bajti so prišle same od sebe, potepuhi, nobene nismo sami nabavili. 2 mački uživati že 15 let na polno.

mačke so bolj depresivne.
psi pa so bolj za požitvit bajto, so pa tudi malo smešni kot klovni, ko jih zagrabi tisto pasje veselje. celo življenje sem imel psa, zdej ni 2 leti nobenega, moram priznat, da ga kar pogrešam in če pride kakšen sosedov sem ga kar vesel.
ampak vseeno ne bi psa nabavljal. razen če bi delal od doma potem bi. zdej pa včasih ostanem po šihtu v ljubljani in takrat bi pes najebal, ko ga noben ne bi peljal na sprehod. po moje bo moral počakat do penzije, potem pa sigurno, če bom še živ, ampak 2, enemu je dolgčas.

sparovcek2 ::

Scorpy84 je izjavil:

Imate tudi zavarovanje za psa, tako, da tudi stroski niso visoki ce pes zboli, ker zavarovalnica vecino pokrije. Imam dva psa, pa kot je en napisal ponoci ne lajata, sicer je pa to vse koliko se s psom ukvarjas. Jaz sem oba sam dresiral, tako da skoraj nikoli ne lajata v kr nekaj, samo ce kdo pozvoni. Stroski hrane spet niso visoki, sam kupujem vecjo kolicino briket na zohitu, dam 70 evrov za dve veliki vreci, pa imam 3-4 mesece, brikete mesam s kuhano hrano npr. piscanec, tako da me priblizno pride 30-40 evrov na mesec hrana za oba psa. Sta pa oba iste pasme 8 in 9kg tezka. Sprehodi pa kokr je, sicer imam bajto pa so bolj ali manj pred hiso, zvecer malo daljsi sprehod, skoraj vsak vikend pa v hribe, kjer dobita veliko dozo sprehoda.


To verjetno kar tako, malce na pamet govoris?

Sam sicer tudi ne poznam, ampak mislim da je precej striktno. Da mores psa zavarovat ze od mladosti, in lahko le do dolocene starosti, poleg tega pa mislim da zavarovalnica krije do 1000eur ali nekaj podobnega. V primeru da pride do kaksne vecje operacije, so racuni hitro v vec tisocih eur.

aiko ::

Kot je že nekdo omenil, če že pred nabavo psa razmišljaš o stroških, je edina logična in pravilna odločitev da ga ne nabaviš. Imeti psa je kot imeti otroka. Zanj si moreš vzet čas. Vse ostale opcije nimajo smisla

MIHAc27 ::

Pri nam so tudi otroci hoteli žival, pa smo cincali med psom in mačko. Mi je bilo že v štartu jasno, da obljuba 'Saj ga bova midva vsak dan vozila na sprehod' pač ne bo dolgo obveljala. Tako da je bila kaj lahka odločitev za mačko. In mi ni žal, ker časa 1-2 urce zanj nimam.
Mačku 1x dnevno spucam WC, preverim da ima za jest in that's it.
Če se hoče crklat pride zraven. Če mu ne paše gre stran. Saj se otroka tudi ukvarjata z njim, ampak glavna skrb je seveda na odraslih.

Je pa stroška enih 30€ mesečno. Veterinar je seveda druga zgodba.

Gagatronix ::

Ganon je izjavil:

D3m je izjavil:

Mačka si vzemi.


Mačji karakter je meni fascinanten. Njej ne boš nič ukazoval, ona bo tebi. :D


Dogs have owners. Cats have staff.

Imam ze sedmo macko zapored, je ne zamenjam za psa pa ce mi placas. :)

stajerckozu ::

Z mojo sva imela 4 pse

Strošek manjši kot če bi imel otroka

Rabiš pa veliko veliko časa za ukvarjanje z njimi če hočeš obdržat dominanco kar je zwlo pomembno če ne ri začnejo delat pizdarije

Lp

Alien123 ::

Mi smo meli mačka 20 let, sam kaj ko si s tem ne moreš nič začet

Stikalo ::

Meni je ta manija s psi malce pretirana. Recimo, v sloveniji je 200.000 psov, več kot otrok do 16 leta. S psi, ni sicer nič narobe, tudi, če ima posameznik psa, ni nič narobe, ampak, da ima družba tako veliko psov mi je pa čudno.

Pes ni slika na steni, s katero praktično ni nič dela in to kaže, da družba investira ogromno časa in denarja v teh 200.000 psov.

Motijo me lastniki, kjer skače njihov pes neprivezan naokoli, ovohava vse po vrsti, lajajo po cele dneve in noči, seveda polno iztrebkov naokoli. Pes je zverina in izvira iz volka. Zanimiv mi je psihološki vidik psa, zakaj ljudje ne kupujejo, zajcev, ovc in koz, ki bi jih sprehajali naokoli, ampak mesojedo zverino?

No vseeno podpiram jonystar, če ima družino (recmo ajde, da so vsaj 3-je) in imajo vsi interes za skrb, da se ta stvar porazdeli. Pa seveda, da pes ni neka ogromna mrcina.

c3p0 ::

To izvira iz pradavnine, ko je pes dejansko imel svojo funkcijo, ovca ali zajec težje.

Gagatronix ::

Rajsi vidim da ima nekdo nevzgojenega psa kot pa nevzgojenega otroka. Slednji ponavadi postane druzbeni problem.

D3m ::

stajerckozu je izjavil:

Z mojo sva imela 4 pse

Strošek manjši kot če bi imel otroka


Rabiš pa veliko veliko časa za ukvarjanje z njimi če hočeš obdržat dominanco kar je zwlo pomembno če ne ri začnejo delat pizdarije

Lp


Does not compute.
|HP EliteBook|R5 6650U|
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mastifi

Oddelek: Loža
224165 (3185) FrRoSt

Ovratnico za psa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11616985 (15435) Meizu
»

Maltežan za parjenje :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19142875 (39026) Ramon dekers
»

Resen problem s psičkom (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6812231 (10344) koyotee
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10922150 (20399) krneki0001

Več podobnih tem