» »

Oddaja sušilca za perilo

Oddaja sušilca za perilo

1 2 3
4
»

Samael ::

hbgqzR je izjavil:

Kakšne 'kompenzacije v naturi' ne pridejo v poštev.

Lepo, da si to poudaril, ker je to gotovo prva misel, ki normalnim ljudem v debati pade na pamet in smo ti želeli ravno predla ... :))
Samael != Samuel

hbgqzR ::

Samael je izjavil:

hbgqzR je izjavil:

Kakšne 'kompenzacije v naturi' ne pridejo v poštev.

Lepo, da si to poudaril, ker je to gotovo prva misel, ki normalnim ljudem v debati pade na pamet in smo ti želeli ravno predla ... :))

Ne, saj je simpatična in bi jo stežka zavrnil, ker bi si moral ozavestiti, da smo v poslu, ne v romantični zvezi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hbgqzR ()

Jaz vseeno upam, da je vse tole zgolj parodija, kjer si malce pofirbcal, pa te je skozi debato malce zaneslo, medtem ko dejanske posle z oddajo stanovanja sklepata tvoja starša in ne ti.
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

Jaz vseeno upam, da je vse tole zgolj parodija, kjer si malce pofirbcal, pa te je skozi debato malce zaneslo, medtem ko dejanske posle z oddajo stanovanja sklepata tvoja starša in ne ti.

Oče je na britofu že kar nekaj let, mama pa je precej preko 70 let stara, res pa je, da to res ni naša edina nepremičnina v oddajanju. Še več, malo sem razočaran nad nedavno odločitvijo, ker je bila možnost pridobitve ene hiše v samem mestu za sorazmerno ugodne denarje in so bila sredstva aktivirana, vendar se je odpovedala priložnosti iz nekih višjih vzgibov, čeprav smo bili dobro pripravljeni. Meni ni želela povedati, je pa prišlo na ovinke do mene, zdaj rabimo nekaj časa, da zadevo prebavimo. Vse familiarno zakladništvo in upravljanje z njim je na srednji generaciji.

Zgodovina sprememb…

Raptor F16 ::

Samael je izjavil:

Tip trola al je pa bolnik. Pač... ne vem ampak očitno kriza srednjih let po 40-em tok useka pri enih da so 100x slabš od "edgy"-najstnikov.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Raptor F16 je izjavil:

Tip trola al je pa bolnik.

Nepomembno v širši sliki.

hbgqzR je izjavil:

Oče je na britofu že kar nekaj let, mama pa ... Meni ni želela povedati, je pa prišlo na ovinke do mene, zdaj rabimo nekaj časa, da zadevo prebavimo. ...

Boo hoo nigga We don't care. Nobody does. Ajmr mrzle vode ti je treba na glavo zlit da se strezneš.

eventyrer ::

hbgqzR je izjavil:

Meni ni želela povedati, je pa prišlo na ovinke do mene, zdaj rabimo nekaj časa, da zadevo prebavimo.

Ker ti niti približno ne zaupa z "upravljanjem", zato pa gledaš kje bi zaslužil 5 € več na mesec.

hbgqzR je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

Tip trola al je pa bolnik.

Nepomembno v širši sliki.

Sej kdo ti je pa kdaj reku da si pomemben ? Tvoja mama ?

Zgodovina sprememb…

Raptor F16 je izjavil:

Sej kdo ti je pa reku da si pomemben ? Tvoja mama ?

V tej temi je bilo pomembna samo oddaja sušilca, ki ni v sami pogodbi in koliko zaračunati. Vse ostalo je tvoja bolna domišljija, ne samo tvoja.

feryz ::

Raptor F16 je izjavil:

A se ti dejansko splača met prostore v najemu ? Pač... sej razumem da je zemla v ind. coni draga ampak. Fuck...
Fleksibilnost. Ko užge korona, se potuhneš, spraviš stroške na minimum, vedriš in čakaš. V kolikor imaš neke milijonske pufe za investicijo in temu primerne anuitete, je to malo zelo težje.
Vidim, da ste že pozabili, koliko je bilo lani enega kričanja ravno okrog tega. Fiksni stroški, firme pa brez prihodkov.

Če rabi sušilec in si dobra duša, ji ga kupiš. Za pretekle in bodoče najemnine. Temu se reče investicija, reklama, whatever.
Vse ostalo je glupost. Naj si ga kupijo, takega kot želijo, za toliko kot želijo.
Me prav zanima, koliko bi rad zaslužil s sušilcem na račun najemnikov. Verjetno bi kupil dva, enega zase in bi oba najemniki odplačali.

hbgqzR je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

V tej temi je bilo pomembna samo oddaja sušilca, ki ni v sami pogodbi in koliko zaračunati. Vse ostalo je tvoja bolna domišljija, ne samo tvoja.

Zakaj bi zaračunal če ni del pogodbe ? Ženska ima v najemu stanovanje ne pa napravo. Saj sem ti napisal. Sestavi novo pogodbo najemnino oceni višje zaradi domnevnega povišanja standarda, uvali sušilc v stanovanje in stvar je rešena. Oz. kaj bi rad ? Da ti plačuje najemnino posebej pa sušilc na roko ?

Ne vem če si ravno v položaju drugim karkol očitat ko pa sam nimaš 5 čistih v glav. Zarad mene pa ti delaj kar češ pa tud če gre vse zugrund

mihec87 ::

Raptor F16 je izjavil:

hbgqzR je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

Zakaj bi zaračunal če ni del pogodbe ? Ženska ima v najemu stanovanje ne pa napravo. Saj sem ti napisal. Sestavi novo pogodbo najemnino oceni višje zaradi domnevnega povišanja standarda, uvali sušilc v stanovanje in stvar je rešena. Oz. kaj bi rad ? Da ti plačuje najemnino posebej pa sušilc na roko ?

Ne vem če si ravno v položaju drugim karkol očitat ko pa sam nimaš 5 čistih v glav. Zarad mene pa ti delaj kar češ pa tud če gre vse zugrund

Saj s 1.1 ji bo tako v vsakem primeru dvignil najemnino, samo z sušilcem bi še dodatno...

Čakaj da brkonja vidi 65inch tv-je saj veš 4-je lažje gledajo če je večji ekran:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

mihec87 je izjavil:

Čakaj da brkonja vidi 65inch tv-je saj veš 4-je lažje gledajo če je večji ekran:D

To že imajo, svoj in res je 65", zanimivo, sem kar malo pobledel :-)

Če ga ne bi imeli, bi jim ga seveda ponudil sam.
Podobno kot sušilec.
Nobene absurdne prisile, kot si jo vi predstavljate v svoji poduhovljeni imaginaciji.
Morda bi jim lahko kvečjemu ponudil soundbar ali pa homekino, samo ne vem, če so v tem toliko, lahko pa preverim.
Ideja sploh ni slaba, samo to je pa res skoraj neverjetno za 'uspeh', razen, če bi njena mladina hotela.

Raptor F16 je izjavil:

Zarad mene pa ti delaj kar češ pa tud če gre vse zugrund

Kaj bi šlo zugrund? En sušilec, ki je še v Merkurju (resda znižan menda nekaj %) ali kaj?

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

brkonja, če si ti gladek, sem jaz picikl. Pa ti sploh bereš sebe? Ti iz enega hebenga sušilca delaš drame, pa anekse, pa strogo višanje najemnine pa ne vem kaj še vse. Mah, da sem jaz tvoj najemnik, te spucam s tistim sušilcem, da bi ga sanjal. Ti se brigaj, da bo stanovanje, kot je bilo v pogodbi, ostalo naj te ne briga, lahko ti profit pa zaslužek z žlahto delaš pa se meniš, najemnico pa pusti na miru, je dovolj stara, da ve kaj rabi.
No, da imate pa super sodelovanje, pa ne dvomim, ker imaš srečo, da je najemnica takšna kot je in se reva strinja z vsem, kar na tvojem bolanem zeljniku zraste. Ponudi ji še menjavo strešnikov, saj veš, v njej ljubi barvi, za dobro počutje in to. Idi.ot
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

hbgqzR je izjavil:

Nobene absurdne prisile, kot si jo vi predstavljate v svoji poduhovljeni imaginaciji.

hbgqzR je izjavil:

Torej, če vas prav razumem - ali brezplačno dam sušilec v uporabo ali pa ga sploh ne dam.
V redu, pogodbe potem ne podaljšamo ob koncu leta.

Gdo bo nosil stroške popravila v primeru okvar...

starfotr ::

Ti si pa tudi smešen. Ja bivši od najemnice, ane.

mihec87 je izjavil:

hbgqzR je izjavil:

hbgqzR je izjavil:

Torej, če vas prav razumem - ali brezplačno dam sušilec v uporabo ali pa ga sploh ne dam.
V redu, pogodbe potem ne podaljšamo ob koncu leta.

Gdo bo nosil stroške popravila v primeru okvar...

Ne prehitevaj, stvar še ni odločena, zadeva je navadno v garanciji 5-7 let, stvari pa se same od sebe kar ne kvarijo. Če je normalno delovanje, se bo pač počakalo, da prodajalec s proizvajalcem rešita. Gdo :)

starfotr je izjavil:

Ti si pa tudi smešen. Ja bivši od najemnice, ane.

Zaradi mene, meni je pa res vseeno, za čas garancije je sicer jasno, izven garancije pa dela, dokler dela, potem se zamenja, normalno.

V-i-p je izjavil:

brkonja, če si ti gladek, sem jaz picikl. Pa ti sploh bereš sebe? Ti iz enega hebenga sušilca delaš drame, pa anekse, pa strogo višanje najemnine pa ne vem kaj še vse. Mah, da sem jaz tvoj najemnik, te spucam s tistim sušilcem, da bi ga sanjal. Ti se brigaj, da bo stanovanje, kot je bilo v pogodbi, ostalo naj te ne briga, lahko ti profit pa zaslužek z žlahto delaš pa se meniš, najemnico pa pusti na miru, je dovolj stara, da ve kaj rabi.
No, da imate pa super sodelovanje, pa ne dvomim, ker imaš srečo, da je najemnica takšna kot je in se reva strinja z vsem, kar na tvojem bolanem zeljniku zraste. Ponudi ji še menjavo strešnikov, saj veš, v njej ljubi barvi, za dobro počutje in to. Idi.ot

Skrbi za svoje posle. Dramo, nabijanje, vip čiščenje zajcev delate vi, jaz se samo posvetujem, vi pa imate neke moralistične izbruhe. Kakšne strešnike naj zamenjam, si ti normalen ali kaj :-) Ne poznaš situacije, a misliš, da si najbolj pameten, vip naprašilec zajcev. Živimo v svobodnem svetu, kjer so ženske najemnice z družino še posebej zaščitene, niti enega problema. Ampak ti veš pač boljše, vip čistilec zajcev.

Mi smo že rešili, ta tema je samo za kratek čas. Vaš :)

Zgodovina sprememb…

Glede na napisano predvidevam, da živiš na podeželju. Najbrž imate svoje vrtnine.
A si kaj pokukal v njihov, pardon, tvoj hladilnik? Ali pa se posvetoval vsaj z njenim bivšim? Ja, bivši ti bo znal najbolj povedati.
A bi jim v aneks dal še dve gajbi eko krompirja, nekaj kolerabe, pa par listov peteršilja? Par kokošjih jajc? Mogoče kot mesečno oskrbo?
Nič na silo, vse lepo v dialogu, saj si ja v poziciji močnejšega, tako, da se jim ne bi smelo biti pretežko pod težo tvojih razumnih argumentov strinjati s teboj.
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

Glede na napisano predvidevam, da živiš na podeželju. Najbrž imate svoje vrtnine.
A si kaj pokukal v njihov, pardon, tvoj hladilnik? Ali pa se posvetoval vsaj z njenim bivšim? Ja, bivši ti bo znal najbolj povedati.
A bi jim v aneks dal še dve gajbi eko krompirja, nekaj kolerabe, pa par listov peteršilja? Par kokošjih jajc? Mogoče kot mesečno oskrbo?
Nič na silo, vse lepo v dialogu, saj si ja v poziciji močnejšega, tako, da se jim ne bi smelo biti pretežko pod težo tvojih razumnih argumentov strinjati s teboj.

Bolj fino se reče predmestje, med 'nami' in glavnino mesta je trgovski center. Aja, saj res, vrt uporablja brezplačno, sicer ima svoje visoke grede ali nekaj, ja, čisto sem pozabil, auch... To bomo spremenili, hvala, da si spomnil. Mi sami smo preleni za vrt, žal, ali pa naj rečem bolj pomembno, da imamo na drugih lokacijah, ampak je vse zaraščeno, recimo, čeprav mašinerije je veliko, volje pa ni :-)

Zgodovina sprememb…

hbgqzR je izjavil:

Zaradi mene, meni je pa res vseeno, za čas garancije je sicer jasno, izven garancije pa dela, dokler dela, potem se zamenja, normalno.

Pa še dodatno dvigne najemnino za novega?

mihec87 je izjavil:

hbgqzR je izjavil:

Pa še dodatno dvigne najemnino za novega?

Normalno, najemnina je tempirana na dobo garancije, kot rečeno (svetovano!). Ko poteče garancija, se lahko uporablja do nadaljnega, lahko se tudi popravlja v lastni režiji, sicer se pač zamenja, strošek ostane. V čem se ti zdi problem?

Zgodovina sprememb…

Ni problema, samo svetujemo ti.

Kako je zdaj s tistim traktorjem? Jim ga boš uturil ali ne?
Samael != Samuel

Kakšen traktor? Misliš traktorček-kosilnico ali kaj? Nimamo kakšnega traktorja, kaj bi z njim? Če bi ga že dobili kje po kakšni sreči, bi ga takoj prodali. Kaj češ s tem, ti rabiš ali kaj ali čemu omenjaš? Si mogoče mislil akku-kosilnico? Žal te moram razočarati, nismo neki hudi posestniki. Kaj ti bi kupil kaj? Kje iščeš?

Zgodovina sprememb…

Ma kakšna kosilnica. Biti mora traktor! Da je nadstandard.
Slabo si tole premislil. A ga podnajemnica ne potrebuje? Mogoče bi se posvetoval z njenim bivšim, pa malce poizvedel kaj on meni?
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

Ma kakšna kosilnica. Biti mora traktor! Da je nadstandard.
Slabo si tole premislil. A ga podnajemnica ne potrebuje? Mogoče bi se posvetoval z njenim bivšim, pa malce poizvedel kaj on meni?

Kaj hudiča naj s traktorjem na 100m2 zelenice, veš samo ti, jaz ne vem.

Saj ni važno kaj bi. Glavno, da ga podnajemnica potrebuje. In če ga ne, ga bo zagotovo, ma kaj zagotovo, živeti več ne bo mogla brez njega ... če ji le ti zadevo ustrezno predstaviš. Saj ji daš itak vse v stroške, pa še obdržiš ga, ko gre. A je kakšen problem?
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

Saj ni važno kaj bi. Glavno, da ga podnajemnica potrebuje. In če ga ne, ga bo zagotovo, ma kaj zagotovo, živeti več ne bo mogla brez njega ... če ji le ti zadevo ustrezno predstaviš. Saj ji daš itak vse v stroške, pa še obdržiš ga, ko gre. A je kakšen problem?

No, tole je res absurdno celo za tvoj nivo, sicer zame ni res nobenega problema, če bi potrebovala, ampak tole ne more biti sprejeto, kakorkoli obračaš. Kolikor vem, zna sama dobro oceniti, kaj potrebuje in česa ne, ne verjamem, da potrebuje kakšne forumske viteze. Malo me skrbi zate, v resnici me ne, veva oba zelo dobro, če sušilec perila primerjaš s traktorjem, čeprav samo za forumske neumnosti :-)

Nič, se opravičujem, moram ponikniti v anonimnost :-)

Zgodovina sprememb…

hbgqzR je izjavil:

Samael je izjavil:

No, tole je res absurdno celo za tvoj nivo, sicer zame ni res nobenega problema, če bi potrebovala, ampak tole ne more biti sprejeto, kakorkoli obračaš. Kolikor vem, zna sama dobro oceniti, kaj potrebuje in česa ne, ne verjamem, da potrebuje kakšne forumske viteze. Malo me skrbi zate, v resnici me ne, veva oba zelo dobro, če sušilec perila primerjaš s traktorjem, čeprav samo za forumske neumnosti :-)

Nič, se opravičujem, moram ponikniti v anonimnost :-)

Nič ni bilo absurdnega povedanega. So padale hujše pripombe pa si se smejal.

Tole te je pa zabolelo ampak jebiga. In mene bi da sem tak.

Zgodovina sprememb…

Raptor F16 je izjavil:

Nič ni bilo absurdnega povedanega. So padale hujše pripombe pa si se smejal. Tole te je pa zabolelo ampak jebiga.

Res se opravičujem, mudi se mi, ima en kolega rojstni dan, imamo rezervirano in to. Ne, mene nič ne boli, ker streljate čisto v napačen hrib. Nič, res moram iti, moram se preleviti iz ogabneža v zasilo znosnega, pišite še kaj, morda pogledam in odgovorim jutri, če bo čas. Glede traktorja se niti smejati ne morem, ker ne vem, kako bi ga koristili, kje bi ga dobili in čemu bi ga uporabljali. To je za nas obveznost, ne sredstvo, bi ga takoj 'likvidirali'.

matobeli ::

Ko ji bo pogodba pretekla, preglej stanovanje če je nastalo kaj škode zaradi vlage, če je, jo saniraj iz kavcije, potem pa kupi razvlaževalec fiksno nastavi in montiraj na steno.

Ali pa ponudi da ji subvencioniraš 100eur (al kolk so že razvlaževalci) k sušilnem stroju, razliko v nabavni ceni bo pa vrnila skozi namensko povišano najemnino v roku 5let.

Kot lastnik imaš vso pravico da se stanovanje vzdržuje, kar vključuje tudi preprečevanje pojava plesni, katera je najpogostejša posledica orevisoke vlažnosti.

Bo pa to zelo težko če ga res noče imet. Bistveno je da ji razložiš zakaj želiš izvest take ukrepe.

Men bi blo recimo top če bi bil v najemu pa bi mi landlord montiral klimo, sušilec, pomivalec... pa da bi pri tem še kaj sam prispeval.

hbgqzR je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

Nič ni bilo absurdnega povedanega. So padale hujše pripombe pa si se smejal. Tole te je pa zabolelo ampak jebiga.

Res se opravičujem, mudi se mi, ima en kolega rojstni dan, imamo rezervirano in to. Ne, mene nič ne boli, ker streljate čisto v napačen hrib. Nič, res moram iti, moram se preleviti iz ogabneža v zasilo znosnega, pišite še kaj, morda pogledam in odgovorim jutri, če bo čas. Glede traktorja se niti smejati ne morem, ker ne vem, kako bi ga koristili, kje bi ga dobili in čemu bi ga uporabljali. To je za nas obveznost, ne sredstvo, bi ga takoj 'likvidirali'.

Pa ne pozabi prijateljevega darila, ako ga imaš, vračunat najemnici v najemnino. Reci, da si kupil podložke za sušilca ali kaj sličnega, saj znaš, boš že.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

cvalsr ::

Nekje na drugi strani sem nehal brati, nisem mogel več. Zato se opravičujem, če je bilo že svetovano:
Brkonja, kupi ji zlate pipe za v kopalnico, ker se tebi zdi, da jih nujno potrebuje, strošek pa si pokrij s 300 evrov povišano najemnino... tepec.

Phantomeye ::

Evo, vprašanje, ki ga pomoje še noben ni postavil, pa ziher hočete slišat odgovor:

Torej - najemnica se strinja s sušilcem, in plačuje temu ustrezno najemnino. Ampak kot pravi Brkonja, stroj ostane v njegovi lasti.

Torej, on dobi 400€ od nje, 200 od države (olajšava) in obdrži stroj. Zdaj pa rečemo - trenutna najemnica ne podaljša pogodbe, Brkonja poišče novega najemnika. Koliko mu računa?

Najemnino kot jo je imela bivša najemnica + ceno sušilca? Ali samo najemnino brez sušilca?

Drugo vprašanje - koliko časa bi najemnica plačevala za en stroj višjo najemnino, po tem ko naj bi bila investicija povrnjena (če ne štejemo olajšave)?

Pa ko smo že bivših - nekam veliko njenega BIVŠEGA partnerja omenjaš. A ga groomaš, da jo prepriča? Kaj drugega za tem?

Utk ::

Zanemarjate možnost, da ona plačuje teh 8 evrov več na mesec, gre čez 4 mesce ven in on ostane s strojem, ki ga naslednji najemnik morda noče, ker ima že svojega. Potem ga lahko postavi nekam v kot in nima nihče nič od njega.

Sc0ut ::

hbgqzR je izjavil:

Nismo še kupili in tudi ne bomo, če se odloči, da sušilca ne potrebuje (pa je to v resnici precej uporabna stvar). Nam gre, med drugim, tudi za to, se ne suši v prostorih in da se ne vlažijo, še posebej pozimi. Pri oddaji računaš vsako reč, pohištvo in xxl tv imajo svoj in so dolgoročni zadovoljni in navajeni, je tudi precej kvadrature na voljo. Kuhinja in kar fensi kopalnica je v celoti naša, normalno.

Pogodba je sklenjena za dalj časa in takrat še ni bilo ne pomivalca, ne sušilca.
Kolikor pa razumem večino tule, potem se vi sploh tega ne bi šli?

Ne vem, zakaj ne bi znali dati stvari v najemnino, jo vsako leto revaloriziramo.
Mislim, prosim, neke osebne domneve dajte sproščati v drugih temah.

PS: Glede samih naših izdatkov, prosim, se ne obremenjujte, to imamo vse ozaveščeno in pod polnim nadzorom :-)

V tem grmu tiči zajec - sušenje v prostorih. Ne veš kak bi to uredil pa želiš nekaj na pol. Kupi sušilca pa jim ga daj zastonj al pa v hoferju razvlaževalca pa naj ga laufajo tam ko sušijo.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Sc0ut ::

hbgqzR je izjavil:

eventyrer je izjavil:

6. nategniti jo hočeš da ti kupi stroje in jih pusti pri tebi ko se bo odselila.

7. Kadarkoli se lahko odseli. Glede na to, kako ti zdaj pogovarjaš z menoj, dvignem najemnino z novim letom za 20%. Pa da vidimo.

Kao skrbis ta njo... Haha. Skrbis za svoje zide pa ti je škoda 350 eur.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Invictus ::

Kdor še ni oddajal stanovanja, naj bo raje tiho. Ker nima pojma kaj to potegne za sabo.

Najlažje je raji kritizirati tiste, ki hočejo svoj kapital vzdrževati ali celo obogatiti.

Jaz jim ne mislim nič šenkat.

Zaradi mene si zdaj lahko kupijo kar si hočejo, če gredo ven, naj si to vzamejo s sabo,.

Ne mislim najemniku kupovati dragih aparatov, to naj si kupi sam... Lahko kupim, ampak amortizacija bo 2 leti...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Kdor še ni oddajal stanovanja, naj bo raje tiho. Ker nima pojma kaj to potegne za sabo.

Najlažje je raji kritizirati tiste, ki hočejo svoj kapital vzdrževati ali celo obogatiti.

Zaradi mene si zdaj lahko kupijo kar si hočejo, če gredo ven, naj si to vzamejo s sabo,.

Ne mislim najemniku kupovati dragih aparatov, to naj si kupi sam... Lahko kupim, ampak amortizacija bo 2 leti...

Kakopak, nimaš pa pravice karkoli najemniku prikrito in na zvit način podturit in na zvit način kasirat. Če imaš luknjo, v kateri nočeš vlage, boš ti rihtal, ne najemnik. On že ve kaj je vzel in za koliko je vzel, nič bat.

Invictus ::

Kje si videl ti zviti način?

OP je samo vprašal, ali naj najemnici zaračuna sušilec. In kako naj to spelje. Saj ji ne more nič vturit, če se ne strinja...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Kje si videl ti zviti način?

OP je samo vprašal, ali naj najemnici zaračuna sušilec. In kako naj to spelje. Saj ji ne more nič vturit, če se ne strinja...

No, če iz njegovih postov ne vidiš, kako zelo si želi, da bi ga najemnica imela in ga potrebovala, potem... si pač slep :).

link_up ::

Cisti racuni, dobri prijatelji...ampak c'mon...oddajas flet, ki je zgleda urejen in ti ne predstavlja glavnega vira dohodka. Build from that in ne poslusaj mrhovinarjev, ki bi vse po vrsti zaracunavali. Brez skrbi, da se bo vse zglihalo.
In and Out

Invictus je izjavil:

Smo oddajali hišo, stanovanje in vikend... kasneje prenehali s tem ker je šlo prepisano naprej po družinskem kolenu.
Poleg tega sem izkusil najem in se na lastne oči prepričal da ste slovenci eni bolni fuknjenci pri oddajanju nepremičnin.

Invictus je izjavil:

Obogatit ? Torej vi stanovanje še vedno smatrate kot investicijo? Sj ni čudno da je stanovanjski trg v pizdi ko pa vi vrhunski delničarji in finančniki svoje premoženje vežete v pofukane zidove ki po možnosti niso bili adaptirani že od leta 90 dalje.

Invictus je izjavil:

1. Edino pošteno in zdravo je če dolgoročno oddajaš popolnoma neopremljeno stanovanje. Ne pa da mora nekdo ki si lahko svoje stvari kupi plačevat ekstra dražjo najemnino zato da tvoje smeti, ki jih ne sme stran odpeljat not gleda.
2. Če bi rad oddajal opremljeno stanovanje pač... pizda no, pogovarjamo se o aparatu za kurčevih 400 EUR, ki bo delal vsaj 5 let Zaradi tega itak sestaviš pogodbo v kateri je najemnina višja ali te davek tok boli ?

Invictus je izjavil:

Ti si itak nek troll, ki se pride pizdit v vsako temo o financah tko da ne vem če je to glih tvoja skrb. Bolj tvoja domišljija ki ti zdaj seka ven s kompleksi "velikega menedžerja".

MIHAc27 ::

Sam sem bil enkrat v najemu, crkne bojler v kuhinji in smo imeli 3 tedne samo mrzlo vodo. Brez možnosti pomivalca.
Verjetno bi bili še dlje brez, pa smo se odselili preden je bil popravljen.

Od takrat imam najraje svoje gospodinjske naprave. Če crkne, da sam poskrbim za servis, ne pa da čakam na lastnika.

Na drugi lokaciji (isto najem) crkne njihov hladilnik (po hudi nevihti). Lastnik je imel nadomestnega, ki pa je bil manjši. Po kakem tednu smo videli, da ne gre, mu predlagam, da kupimo svoj hladilnik in je bil pač za.

Glede sušilca... ja je nadstandardna usluga, ki ni nujna (je pa dobra tako zate kot najemnico). Jaz bi bil na primer za, da ga kupi lastnik, najemnina pa se malenkost podraži (5€ mesečno. 10 če bi bil res zelo kvaliteten).

Opcija bi bila, da ji omeniš podražitev, ko ji poteče pogodba. Če ji je predrago pa poiščeš drugega najemnika (pa sušilca nabaviš prej, preden se vseli)

Ja, stvar je rešena, protiinflacijskih investicij je bilo toliko, da je furs vse skompenziral s prihodkom iz naslova oddajanja. Druga stvar, jih bilo se več, tako, da bi furs moral nam plačati za presezek investicij. Kako se to uredi, se sploh da?
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novopečen v oddaji stanovanja hitro vprašanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7214028 (3446) St235
»

Kako deliti stroške? Sostanovalca sta se med korono preselila, hočeta, da plačam vse (strani: 1 2 )

768419 (4572) Meizu
»

Oddajanje stanovanja v najem je bajno dobičkonosen posel! (strani: 1 2 3 4 5 )

21065878 (47411) Mato989
»

Deložacija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30372702 (65618) Ishmael
»

Pravniški nasvet pri plačilu najemnine (strani: 1 2 )

5519042 (17484) St235

Več podobnih tem