» »

web shop & zakonodaja

web shop & zakonodaja

nojus ::

Zanima me, če kdo ve kako je z zakonodajo o internet trgovini.
Je res, da moraš prijaviti, in kam. Nekaj sem slišal, da ti težijo, če imaš samo cenik postavljen na spletni strani.

Kdo kaj ve o tem (link)
sovražim Gargamela.

Uporabnik ::

Račun moraš izdat, tko da boš mogu met kkšn, sp al pa doo, alpa kej podobnega

Ja to vem, da je treba račun izdati. Zanima me če imam web shop, ali moram registrirati dodatno dejavnost trgovine ali samo postavim shop in prodajam (z računi seveda) in se nobenega nič ne tiče.
sovražim Gargamela.

glavic ::

ni vazn kako prodas, sam da nekdo kasira.
Musselli bizi

Tody ::

A zdej maš registriran samo servis ? Zakon o trgovinskih podjetjih pravi da moreš imeti vsaj enega človeka z trgovsko šolo (najmanj).Torej internet shop je isto k če človeku prodajaš po telefonu, e mailu itd. Moreš met registrirano podjetje za trgovanje. Mogoče lahko kej zmutiš z servisom samo...

Turtle ::

Lahko sicer zelo dobro mutiš.......edino stvar ki ti je potrebna je da nekje namesto besede komponete uporabiš rezervi-nadomestni deli.....pa kaj če so novi in pa kaj če stranka ne servisira pri tebi

ne gre za racunalniske komponente, ampak artikle, ki bodo sli bolj v prodajo v tujini. (bosta eng in slo shop)
sovražim Gargamela.

MOJNET.net ::

Če ne izdajaš računov in ne obračunavaš DDVja potem ti nihče nič ne more :)) .
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security Solutions /

Tody ::

No ja samo potem nemoreš kupovati izdelovati al kako drugače pridobivati izdelkov kot podjetje. Če kupiš kot podjetje moreš prodat kot podjetje.Če pa jože kupi kilo kruha lahko jože z njim dela kar hoče tud proda ga lahko :))

Ales ::

Večina v tem threadu ima nekoliko poenostavljeno pojmovanje davčne in druge zakonodaje... :\

simbad ::

Aleš ali lahko prosim še ti kaj poveš, mene res zanima 0:) .

poweroff ::

Glej, če se misliš iti spletno trgovino, ki bo prinesla tudi kaj zaslužka, se pravi bo to resna zadeva, potem moraš v projekt tudi nekaj vložiti. Glede pravnih zadev greš lahko na Gospodarsko zbornico, kjer imajo kontakte od centrov za spodbujanje podjetništva in tam ti bodo znali svetovati tako glede zakonodaje, kot glede poslovnega načrta. Kljub temu ti svetujem, da reskiraš nekaj deset tisoč SIT in greš po nasvet k odvetniku.

Druga stvar je pa varnost spletne trgovine, za kar se bo treba tudi malce potruditi. Glej, da ne boš varčeval pri strojni opremi - svetujem ti ločen podatkovni strežnik, mirroring podatov če crkne kakšen disk, nakup vsaj dveh ali treh prenosnih diskov, kamor boš dnevno backupiral podatke, disk pa potem spraviš v železno blagajno (če ti kdo fizično ukrade računalnik - diske seveda rotiraš). Pa seveda nalaganej popravkov, firewall in ostale "malenkosti"... Skratka - če misliš zadevo zastaviti resno se splača vložiti nekaj sto tisočakov več.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

30% davek na zaslušek pri Amazonu?

Oddelek: Loža
4310664 (6362) tikitoki
»

Garancija pri spletnem trgovcu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11514642 (12314) kratos
»

Spletna trgovina Comshop (izkušnje...) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14423408 (10032) Ganon
»

Spletna trgovina (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8316856 (14275) neoserv
»

Izkušnje z elektronika.si (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
30326562 (14882) mirkuma

Več podobnih tem