» »

Vprašanje glede lagalnosti - nujno!

Vprašanje glede lagalnosti - nujno!

Maxtor ::

Torej za neko XY ustanovo (javno) imam za naredit spletno stran. Sedaj sem si dol potegnil preizkusno verzijo Flasha in DreamVeawerja. Zanima me, če lahko naredim eno malo animacijo in pa z dreamweaverjem stran razdelim na frame in naredim nekaj gumbov ter narejeno osnovo potem dokončam s front-pageom, ki je kuplen legalno. Torej ali lahko potem tako stran objavim, oba macromedijina programa pa izbrišem. Sprašujem glede legalnosti tega početja.

Zanima me tudi npr. da rečem v primeru kake kontrole, da sem frame naredil sam tako, da sem pogledal source kodo na neki html strani in se po njej zgledoval. Ali je to dovoljeno, torej pogledas source kodo in pol napisat svoj html po zgledu sorce-a?

darh ::

Ne se sekirat.. vsi tko delajo :)

Naredi s komer hočeš, če te vprašajo, reci, da si skucal z ms-dos edit in to je to... :\
Excuses are useless! Results are priceless!

Maxtor ::

Hvala X-bite za pojasnilo. Torej glede source kode lahko rečem. Kaj pa glede Flash animacije rečem, s čim sem naredil? Ali obstaja kaki free program za Flash animacije? Vem da obstaja Swish, vendar je ta tudi za plačat. Malo me je strah, ker mi res ni do plačevanja kazni, ki je baje okrog 2 do 3 mio SIT, zato raje vprašam, kaj je in kaj ni legalno.

Torej prosim še za dodatne komentarje.

LP

TylerDurden ::

Sama uporaba orodja ni problematična. Sploh ne vem, kdo bi ti za to težil? Katera ustanova, a misliš, da te bodo policaji prišli domov iskat al kaj?

Vprašaj se, če je hiša zgrajena nelegalno, če je bila uporabljena ukradena lopata.
Let\'s make some soap ...

Ales ::

Če imaš preizkusno verzijo Flasha, potem lahko z njo v preizkusnem obdobju tudi počneš kar želiš - v mejah njihove licence, seveda. Ti ta preizkusna licenca prepoveduje objavljati izdelke? Če ti ne, potem je itak vse popolnoma legalno.

Če ti... hja... bad karma pa to. Kaj drugega iz tega v nobenem primeru ne bo, miljoni gor ali dol.

BigWhale ::

Vprasanje kaj je lagalno in kaj ne, je tako ali tako ni relevantno, ker je vse zlagano :P

Loki ::

trial licenc ne smes uporabljat, ce z uporabo delas profit.
kode ne smes krasti z drugih strani (brez vednosti avtorja).

reci da pac obvladas html.
oz. se bolje - bodi tiho! ce se bo stranka kej bunila, si uradno delal v firmi.

EZ2BHard ::

Ce je ustanova neprofitna, ne bi smelo biti tezav niti ce uporabis poskusno verzijo programa za izdelavo strani za to ustanovo, razen, ce pogoji uporabe to izrecno prepovedujejo. Ce pa je zadeva profitne narave, pa bodi toliko profesionalen in eticen in kupi recimo SwishMax (80 USD). Ce ti sluzis z orodjem, ki ga je nekdo drug naredil, je tudi prav, da za to orodje kaj placas. Tisti strosek nakupa pa lepo porazdeli na stranke, ki potrebujejo flash animacije in ne bos zaradi nakupa na nobeni izgubi.

rene ::

Zgodilo se ne bo nič, ker inšpektorji v sloveniji sploh ne vedo dovolj o tem področju, pa še karkoli dokazat je izjemno težko.

Sicer pa, če boš kodo nakrpal skupaj s flashom, dreamom in frontpageom, bo koda tako smešna, da se bo marsikak spletni programer nasmehnil ...
kalidej.net/mitja

Maxtor ::

Stran, ki jo izdelujem je za neprofitno organizacijo, da sem bolj natančen za vzgojno izobraževalni zavod, torej šolo. Stran delam v celoti v Dreamweaverju, FrontPage-ja ne uporabljan sploh, čeprav sem najprej mislil, za uvodno animacijo pa sem uporabil flash.

Iz vaših odgovorov lahko torej sklepam da je vse kao legalno in da se nimam ničesar bat.

poweroff ::

Glej... ti lahko stran zgradiš z enim programčkom, na koncu pa še vedno rečeš, da si jo napisal v text editorju na roke. Samo če boš to naredil, bodi vsaj toliko previden, da boš iz HTML kode zbrisal ven podpis programa (ponavadi piše HTML generator = xxxx).

Drugače se ti pa res splača z denarjem, ki ga boš zaslužil kupiti legalne verzije programa, strošek pa lepo preneseš na uporabnika... Recimo, da narediš tako, da v brezplačni različici razviješ animacijo, potem pa jo pokažeš naročniku. Če jim je OK, pa rečeš, da je treba kupiti program. Ko ti oni plačajo, pa lepo kupiš uradno verzijo programa in jim animacijo daš. No, če boš spremenil ta vrstni red bo sicer nezakonito, ampak te noben ne bo preganjal zaradi tega...

poweroff ::

Aja, tudi če boš kompletno piratsko opremo uporabil, te najbrž noben ne bo preganjal zaradi tega... tako pač funkcionira naša "pravna" država...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

program za flash animacije

Oddelek: Programska oprema
131404 (1134) Klemenn
»

Kako se vam zdi ta stran

Oddelek: Izdelava spletišč
292517 (1471) strictom
»

Različen prikaz strani!

Oddelek: Izdelava spletišč
191622 (1473) pivmik
»

Kako vstaviš Flash animacijo v html?

Oddelek: Omrežja in internet
121269 (1163) Freak
»

Izdelovanje pejgov (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
603828 (3331) darh

Več podobnih tem