Forum » Loža » Normiran s.p. vprašanja... ?
Normiran s.p. vprašanja... ?
Temo vidijo: vsi
Ales ::
Kul pridobitev. Enkrat lani (predlani?) sem po bizarni pomoti nakazal na napačen konto in je prijazna gospa takoj po klicu uredila, pa še samoiniciativno zamudne obresti skenslala.
Če kdo slučajno naredi kako tako zadevo, samo pokličite jih preden eskalira zadeva. Če pa gumb tudi zrihta zadevo, pa še toliko bolje...
Če kdo slučajno naredi kako tako zadevo, samo pokličite jih preden eskalira zadeva. Če pa gumb tudi zrihta zadevo, pa še toliko bolje...
Okapi ::
delavec44 ::
To kar ti pišeš je samo pregled obstoječih. Nove pa zahtevaš z zgoraj omenjenim gumbom.
Ti gledaš en nivo pregloboko, gumb je na eKarticaO.
Ti gledaš en nivo pregloboko, gumb je na eKarticaO.
To pa ne vem, ene je potrebno izrecno zahtevati, še posebej če dolgovi še niso zapadli. Za vračilo dohodnine, kot zgoraj sprašujejo, to preverjeno drži.
Mogoče si nakazoval na 9999 sklic.
Mogoče si nakazoval na 9999 sklic.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Evo, lahko potrdim, da so mi prispevke za marec prejšnji teden samodejno pobotali na račun preplačane akontacije dohodnine za 2025.
EjTi ::
Najbolje je, ko naredijo vračilo na dan roka za poravnavo obveznosti. Potem pa zaračunajo še obresti.
pernekd ::
Pozdravljeni,
imam popoldanski s.p. in sem normiranec.
V kratkem nameravam občasno prodajati blago podjetju v Avstrija (B2B). Blago uvažam iz tretjih držav, pri uvozu plačam carino in DDV, ki ga ne odbijam.
Drugače s tujino(EU) ne poslujem, šlo bi le za občasne prodaje določenih izdelkov.
Zanima me:
ali moram v tem primeru postati atipični davčni zavezanec
ali lahko kot mali davčni zavezanec izdam račun brez DDV (na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1)
kakšne so moje obveznosti glede poročanja v takem primeru.
Zasledil sem, da za prodajo blaga v EU atipični status ni vedno obvezen (bolj naj bi veljalo za storitve oziroma nabavo blaga v EU), zato bi prosil za potrditev, ali to drži tudi v mojem primeru.
Hvala za pojasnilo.
imam popoldanski s.p. in sem normiranec.
V kratkem nameravam občasno prodajati blago podjetju v Avstrija (B2B). Blago uvažam iz tretjih držav, pri uvozu plačam carino in DDV, ki ga ne odbijam.
Drugače s tujino(EU) ne poslujem, šlo bi le za občasne prodaje določenih izdelkov.
Zanima me:
ali moram v tem primeru postati atipični davčni zavezanec
ali lahko kot mali davčni zavezanec izdam račun brez DDV (na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1)
kakšne so moje obveznosti glede poročanja v takem primeru.
Zasledil sem, da za prodajo blaga v EU atipični status ni vedno obvezen (bolj naj bi veljalo za storitve oziroma nabavo blaga v EU), zato bi prosil za potrditev, ali to drži tudi v mojem primeru.
Hvala za pojasnilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pernekd ()
zanimivo, meni so izplačali presežek in zahtevali plačilo hkrati (:
Danes so me pa še obvestili o pobotu;-)
Obveščamo vas, da smo v skladu s 97.a členom Zakona o davčnem postopku – ZDavP-21 dne 22.04.2026 izvedli pobot obveznosti iz naslova vračila davka z neplačanimi davki in drugimi denarnimi nedavčnimi obveznostmi, ki jim je potekel rok plačila, kot je razvidno v nadaljevanju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Normalno da naredijo pobot za zapadle obveznosti. Mi smo se menili o tekočih. In če je dan vračila pred zapadlostjo tekoče obveznosti, ga pač vrnejo. Če ne daš vloge za pobot.