Forum » Zvok in slika » Budget "audiophile"
Budget "audiophile"
dj_uro ::
za nekega resnega (slo) ljubitelja pač teh 120.000€ + ni ne vem kak strošek... to imaš lahko lifetime..
vw-klub.si
Darko! ::
Za popestritev, obratno od budget - monoblok 500 W, 45 kg
I tata bi, sine.
Za popestritev, obratno od tranzistorjev - stereo 25 W, 34 kg
I sine bi, tata.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Darko! ()
Kako člani ocenjujejo opremo tega budžet audiofila:
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/mosk...
Upam, da ni bil kdo od vas!
Bil je član Slo Techa, ki ne posluša naših nasvetov.
Dokaz, je več kot evidenten.
Če bi nas poslušal, bi imel namesto 20 škatel le 2 ali 3, ki bi omogočale kvalitetno poslušanje pri nizki glasnosti.
In organom pregona bi bilo prikrajšano recikliranje navlake.
PluribusUnum ::
Okapi ::
Kako člani ocenjujejo opremo tega budžet audiofila:
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/mosk...
Upam, da ni bil kdo od vas!
Bil je član Slo Techa, ki ne posluša naših nasvetov.
Dokaz, je več kot evidenten.
Ta je iz komada Kinderšpil
Kdo nabija taka zvočnike de sküra?
Keri pleše, ko je policiska vüra?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
PacificBlue je izjavil:
Kaj pa kabli?
Naj ti bo.
Za povezat Kondo-san mojstrovino bi pri njih osebno vzel en celoten komplet kabelskega repertoarja. Tudi, če jih ne bi nikoli zares uporabil.
Takole jih opiše umetna pamet in nekaj mojega lastnega umotvora:
V srebrnih nitih čista pot se skriva,
kjer mojstra roka vtisne mir v snov,
od vira v prostor glasba se preliva,
brez tujih senc in hrupnih bliskov.
To ni le žica, hladna in molčeča,
to živ je instrument, ki vsak drhtljaj zazna.
In prek nje se vsaka nota, drobna in dehteča,
v ogledalu bistva svojega spozna.
Ko signal se v gib membrane izlije,
zračni tlak v valovih dušo prebudi.
V nevidnem sunku se vesolje skrije,
da v tvojem srcu pesem zazveni.
Ker danes sem pač sentimentalen.
Lepa, danes sem pač tehničen:
Podstavki zgodba II: Izkazalo se je, da na stari lokaciji po pravilu 5/8 ta par zvočnikov nima stabilnih basov, od potresa pa vse do škatle. Zginil je tudi spot na puslušalnem mestu, koder ni bilo interference basa. Naslednji test je bili pravilo 1/3 po globini in na to dimenzijo 5/8 do stranske stene in pa nove nogce za stojalo po maksimalni priporočljivi višini. To je umirilo bas in nekoliko izboljšalo zvočno sliko, v resnici je bilo toliko boljše, da sem začel razmišljat o diagonalni postavitvi.
Diagonala, ja zakompliciran proces, ni offseta, tako, da sem skopiral zadnjo postavitev zvočniki-poslušalec in dal izhodiščno točko širino sobe pod 90 stopinjami za fronto zvočnikov, kar nanese ~35% diagonale. Ta razdalja je trenutno 30% večja kot poslušalec in kot za njim, je še prostora za povečanje prostora za zvočniki brez da ušesa pridejo do močne interference basa v kotu. Zaenkrat so AP naključno postavljeni v trikotniku v smeri poslušalca.
NON sub bas je neprimerno boljši, vokal se ne dotika več basov, zvočna slika je zaradi dodatnega prostora razširjena. Ni debate, kvadratna soba je diagonala.
Podstavki zgodba II: Izkazalo se je, da na stari lokaciji po pravilu 5/8 ta par zvočnikov nima stabilnih basov, od potresa pa vse do škatle. Zginil je tudi spot na puslušalnem mestu, koder ni bilo interference basa. Naslednji test je bili pravilo 1/3 po globini in na to dimenzijo 5/8 do stranske stene in pa nove nogce za stojalo po maksimalni priporočljivi višini. To je umirilo bas in nekoliko izboljšalo zvočno sliko, v resnici je bilo toliko boljše, da sem začel razmišljat o diagonalni postavitvi.
Diagonala, ja zakompliciran proces, ni offseta, tako, da sem skopiral zadnjo postavitev zvočniki-poslušalec in dal izhodiščno točko širino sobe pod 90 stopinjami za fronto zvočnikov, kar nanese ~35% diagonale. Ta razdalja je trenutno 30% večja kot poslušalec in kot za njim, je še prostora za povečanje prostora za zvočniki brez da ušesa pridejo do močne interference basa v kotu. Zaenkrat so AP naključno postavljeni v trikotniku v smeri poslušalca.
NON sub bas je neprimerno boljši, vokal se ne dotika več basov, zvočna slika je zaradi dodatnega prostora razširjena. Ni debate, kvadratna soba je diagonala.
Malo za hec malo zares: možganski vinkl clusterfuck, vzpostavitev solidne simetrije kot komplet prostor ne kompenzira zadeve, trenutno je v plusu izboljšava zvoka in 4 kapnica (streha) ki da občutek vzporednice in vinkla, zraven mize sem si naštimal še vinkl s stojalom za komponente. Druga zadeva je odstopanje 1.3% v stranicah prostora, možgani bijejo bitko s tem tako, da je port od levega zvočnika usmerjen v vrata, ki izstopajo od stene ravno za polovico odstopanja dimenzij sten, polovico odstopanja je potem pri sedišču.
Zavedanje v obliki ki jo poznamo je simetrija domača, vinkl je produkt domišljije, bom vidu kako kaj zgleda dimenzija trikotnikov
Zavedanje v obliki ki jo poznamo je simetrija domača, vinkl je produkt domišljije, bom vidu kako kaj zgleda dimenzija trikotnikov
Diagonala mi ni dala spat, zato sem ustvaril pristop ASMR Asymmetric Square Modified Room: Točka poslušanja je na enaki razdalji od obeh sten, to predstavlja točko vrtenja ozvočenja, v mojem primeru je vse skupaj usmerjeno v nasprotni kot. Počutje v sobi je sedaj na mestu, razlike v poslušanju zaenkrat ne slišim v primerjavi s prejšnjo postavitvijo. Procentualne razlike med stenami obeh zvočnikov niso optimalne, kot sem že omenil, počutje je na prvem mestu, občutek simetrije je uspostavljen.
PluribusUnum je izjavil:
Drugi zvočniki, nova stojala ...
Jest sem bolj vizualen tip.
Se mi zdi, da so ti prejšnja stojala bolj ratala, ker so bl pasala na zvočnike.
(čeprav je bla spodnja ploskev mal premajhna za moj okus; jest bi to obrisal po zvočniku in odrezal v nulo)
So pa tko na deleč zgledal kot kašni angleški ATC studijski monitorji :)
Daj majster, prim vbodno žago pa odrež tist podstavk, da bo sledil liniji zvočnika, pa pobarvi s črno vse skup.
Bomo pacienti, k smo tud udarjeni na "vinkl clusterfuck in simetrijo" lažje spal.
ps.: a les na les na tko majhni površini te ne mot, si probu kej dikaplinga s filcem, gumo, stožci ?
(ker za šraufanje so taka lesena stojala itak prelahka)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Darko! ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | prvi hi-fi sistem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 54989 (3067) | pucvoler |
| » | Močan mini stolp? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 12309 (9892) | streki |
| » | Stereo sistem za kvaliteten zvokOddelek: Zvok in slika | 7992 (4675) | Likalnik |
| » | Prodaja gramofonskih plošč in kaset še vedno raste (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Rezultati | 107801 (99931) |