» »

Budget "audiophile"

Budget "audiophile"

««
22 / 22
»
»»

BigWhale ::

2f4u je izjavil:

BISTVO - za ženo; en pritisk, se prižge oprema in začne delat na željeni postaji (DAB ali stream ali kakroli).

To zvezes vse na eno pametno vticnico, pa je. :D

AvtoR ::

Ena opcija je tudi Wiim amp ultra, cena cca 540€. Poganja tudi zahtevnejše zvočnike. Vgrajeni so vsi streaming servisi, room correction, soliden DAC, skratka ni da ni...

Alternativna opcija je Wiim ultra za 360€ in eni aktivni studijski monitorji.

Oba sistema sta pod 1000€.

2f4u ::

AvtoR je izjavil:

Ena opcija je tudi Wiim amp ultra, cena cca 540€. Poganja tudi zahtevnejše zvočnike. Vgrajeni so vsi streaming servisi, room correction, soliden DAC, skratka ni da ni...

Alternativna opcija je Wiim ultra za 360€ in eni aktivni studijski monitorji.

Oba sistema sta pod 1000€.

Poznam. Sem poslušal in je daleč od AB ojačevalca. Želim več, bolje.

Priznam, nisem poslušal.
Potem morda kak rabljen Musical Fidelity?

2f4u je izjavil:

Poznam. Sem poslušal in je daleč od AB ojačevalca. Želim več, bolje.

Ce zelis vec in bolje potem vzames moderen class D ojacevalec in bo v vseh pogledih boljsi od najboljsih AB-jev.

Vzames nekaj kar ima Purifi, Hypex NCore, ali pa ICEPower ojacevalni del, potem pa gor obesis nek DAC. Zgoraj omenjeni WiiM, verzija brez ojacevalca, je zlo dobra izbira.

Darko! ::

2f4u je izjavil:

Družba, dolgo časa se nisem kupoval.

Prošnja. Čas me je povozil v HiFi opremi.
BISTVO - za ženo; en pritisk, se prižge oprema in začne delat na željeni postaji (DAB ali stream ali kakroli). Enostavno za jutranjo kavo.
Nekje 1500Eu.
Odločam se med:
1. Advance Paris A5 StreamPlay (Morda A7)
2. Marantz 40n (ali 60n)
3. Arcam A5+ + nekaj
4. Denon PMA-900HNE - črn

Prisegam na A/B klaso ojačevalca. Imam monitor avdio bronse 500. Poslušanje jazz, klasike nekaj in soul muske. Pa seveda žena Val202. :)

Ima kdo izkušnje z AP?

Bistvo si sicer zadel kot žebljico na glavico.
Ampak si ga v razvoju ideje falil.
;)

Ženski pristop do zvoka je drugačen kot pot moža.
Njih ne zanimajo razredi A/B, D, G; ne zanima jih čipovje, tranzistzorji in lampe; ne zanimajo jih VU metri; še manj W, dB, ohmi in kg.
Najmanj pa jih zanima na kaj prisegaš ti, kaj o napravi mislim jaz, ali kaj so o njej zapisali internetni bevskači.

Če bi žensko res rad osrečil z dobrim zvokom Vala 202 na eno tipko, ji moraš kupit preprosto in lepo reč,
ki ima poleg TIPKE seveda tudi FM in DAB+ radijski sprejemnik.
Tiste štiri gajbe so v ta namen popolnoma neprimerne!

Če jo maš tooook rad, da bi ji res dal jurčka pa pol za vizualni, haptični in zvokovni užitek, ti tale gajba, ki je na voljo v nemških in francoskih internetnih štacunah za točen tak dnar, sploh ne uide:

https://www.ruarkaudio.com/products/r41...

Tole nima veze z audifilskim zvokom, to je bolj za casual poslušanje v ozadju. Za avdifilski zvok moraš imeti "pravilno" postavljene solidne zvočnike, soliden ojačevalnik in izvor zvoka.
Kaj pomeni soliden je pa druga debata. To je lahko nekaj sto € ali pa nekaj sto tisoč €. Glede na to da je tema "budget" bi se omejil na komponente do tisoč €. Za tri jurje se pa že sestavi soliden sistem.

Zvezdica27 ::

kupi ji kak Bose soundcore, če jih še delajo.

zz

Tac20 ::

Jaz iščem identično zadevo, predvajalnik / receiver - stvar ki jo prižgeš in dela na določenem kanalu, da bi bilo čisto enstavno, brez menujev itd, idealno da ima DAB / FM.

Zadeva bo za osebo, ki je glede tehnike bolj kriza, problem je da vsi danajšni streamerji, network receiverji itd, se uporabljajo preko nekih aplikacij, kar je za njo znanstvena fantastika, zadevo bi priklopil na aktivne zvočnike (KEF) tako da verjetno nek optical out bi bil dobrodošel. Kvaliteta zvoka mi ni pomembna, na prvem mestu je enostavnost uporabe.

Sem kar nekaj že pregooglal pa ne najdem nič pametnega, tako da aktivno spremljam tole temo :)

Zaželjeno je da bi bilo do 500EUR... Ampak nevem če bo možno :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tac20 ()

Tac20 je izjavil:

Jaz iščem identično zadevo, predvajalnik / receiver - stvar ki jo prižgeš in dela na določenem kanalu, da bi bilo čisto enstavno, brez menujev itd, idealno da ima DAB / FM. Kvaliteta zvoka mi ni pomembna, na prvem mestu je enostavnost uporabe.

Sem kar nekaj že pregooglal pa ne najdem nič pametnega, tako da aktivno spremljam tole temo :)

Potem vzames prvi DAB+ receiver, ki ima line-out izhod in prvega class-d kitajca, ki ti je vsec. Nekaj v stilu Aiyima D03 ali pa Fosi Audio BT20. Preveri samo, da ima zraven napajalnik, ki ustreza tvojim zvocnikom. Ojacevalec je lahko stalno vklopljen, ker je poraba zanemarljiva.

Edino ce te moti, da imas potem dve majhni skatli na polici oz v omari.

Lahko pa kupis neko dab all in one skatlo v stilu Revo SuperConnect ali kaj podobnega.

janezl ::

@tTac20

Poglej za Revo Superconnect.
Ima 8 gumbov za prednastavljene postaje (FM, DAB ali Internet).
Meni služi kot budilka (na mojo pobudo so upgradali firmware za fade-in).

Kvaliteta zvoka je boljša pri višji glasnosti. Za bujenje potrebujem malo glasnost, tako da včasih umanjka kak bas.
Ima optical audio out.

V kuhinji/jedilnici si je moja zaželela malo šundra med kuho. Pa je na steno pritrjen Ikea/Sonos bookshelf z USB polnilcem. Na telefon sem ji namestil aplikacijo misleč, da je tam zaradi lepšega. Pa je pogruntala, kako se pride do božičnega radia... Pa čez leto osorej spet.
Aja, Ikea nima več te robe...
73 de Jani

Zvezdica27 ::

pardon, Bose Soundtouch sem mislil... dober je, ravno ga poslušam, točno to, kar rabiš je, po moje!

zz

https://www.boselatam.com/en_ar/product...

to po moje rabljeno dobiš za đabe...

zz

Zgodovina sprememb…

janezl je izjavil:

@tTac20

Poglej za Revo Superconnect.
Ima 8 gumbov za prednastavljene postaje (FM, DAB ali Internet).
Meni služi kot budilka (na mojo pobudo so upgradali firmware za fade-in).

Kvaliteta zvoka je boljša pri višji glasnosti. Za bujenje potrebujem malo glasnost, tako da včasih umanjka kak bas.
Ima optical audio out.

V kuhinji/jedilnici si je moja zaželela malo šundra med kuho. Pa je na steno pritrjen Ikea/Sonos bookshelf z USB polnilcem. Na telefon sem ji namestil aplikacijo misleč, da je tam zaradi lepšega. Pa je pogruntala, kako se pride do božičnega radia... Pa čez leto osorej spet.
Aja, Ikea nima več te robe...

Tole zgleda super, easy za uporabljat, preverim kako je dobavljivostjo.

BigWhale je izjavil:

Tac20 je izjavil:

Jaz iščem identično zadevo, predvajalnik / receiver - stvar ki jo prižgeš in dela na določenem kanalu, da bi bilo čisto enstavno, brez menujev itd, idealno da ima DAB / FM. Kvaliteta zvoka mi ni pomembna, na prvem mestu je enostavnost uporabe.

Potem vzames prvi DAB+ receiver, ki ima line-out izhod in prvega class-d kitajca, ki ti je vsec. Nekaj v stilu Aiyima D03 ali pa Fosi Audio BT20. Preveri samo, da ima zraven napajalnik, ki ustreza tvojim zvocnikom. Ojacevalec je lahko stalno vklopljen, ker je poraba zanemarljiva.

Edino ce te moti, da imas potem dve majhni skatli na polici oz v omari.

Lahko pa kupis neko dab all in one skatlo v stilu Revo SuperConnect ali kaj podobnega.

Je še kakšna bolj budget varianta dab all in one da ma opt out? Ojačevalca ne rabim ker so KEF zvočniki aktivni...

Tac20 je izjavil:

Je še kakšna bolj budget varianta dab all in one da ma opt out? Ojačevalca ne rabim ker so KEF zvočniki aktivni...

No idea. Sam tega je kar nekaj na trziscu, mal poglej review-e.

2f4u ::

2f4u je izjavil:

Družba, dolgo časa se nisem kupoval.

Prošnja. Čas me je povozil v HiFi opremi.
BISTVO - za ženo; en pritisk, se prižge oprema in začne delat na željeni postaji (DAB ali stream ali kakroli). Enostavno za jutranjo kavo.
Nekje 1500Eu.

Odločam se med:

1. Advance Paris A5 StreamPlay (Morda A7)

2. Marantz 40n (ali 60n)

3. Arcam A5+ + nekaj

4. Denon PMA-900HNE - črn

Prisegam na A/B klaso ojačevalca. Imam monitor avdio bronse 500. Poslušanje jazz, klasike nekaj in soul muske. Pa seveda žena Val202. :)

Ima kdo izkušnje z AP?

Kupil sem Advance Paris A7. Cakam dobavo. Sporocim stanje. Dejansko sem poslusal vse razen Denona, ki ga poznam od preje. 40n je tudi bil dober in dinamicen. Arcam je bil naj naj ampak nekako UI in APP ni ok.
««
22 / 22
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prvi hi-fi sistem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
21652351 (429) pucvoler
»

Pomoč pri nakupu zvočnikov do 250e (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6213290 (8149) Ricky_82
»

Stereo sistem za kvaliteten zvok

297677 (4360) Likalnik
»

Nakup integriranega ojacevalca

3710815 (9008) CMpunk

Več podobnih tem