Forum » Pomoč in nasveti » Kupec na eBay-u ne vrne izdelka
Kupec na eBay-u ne vrne izdelka
Dromar ::
Zdravo,
na eBayu sem prodal MacBooka, ki sem ga predhodno formatiral, ampak nisem ponovno inštaliral operacijskega sistema, ker mi kupec ni odgovoril, če hoče Mac OS ali Windows (zraven je bila tudi licenca za Windows). 3 dni po prejetju paketa je zahteval vračilo. Odpisal sem mu večkrat v razmaku pardih dni, da naj si preprosto inštalirat OS in mu dal zraven linke na Applovo stran za navodila.
Ker se 3 tedne ni odzival, sem odprl case pri eBayu, ki je seveda v roku 10 minut odločil v korist kupca. Ta se še vedno ne odziva, zdaj je minilo 12 dni od tega. Na PayPalu je denar še vedno on hold in ugibam, da kupec dejansko ne namerava vrniti izdelka.
Kaj lahko storim?
Hvala za pomoč.
na eBayu sem prodal MacBooka, ki sem ga predhodno formatiral, ampak nisem ponovno inštaliral operacijskega sistema, ker mi kupec ni odgovoril, če hoče Mac OS ali Windows (zraven je bila tudi licenca za Windows). 3 dni po prejetju paketa je zahteval vračilo. Odpisal sem mu večkrat v razmaku pardih dni, da naj si preprosto inštalirat OS in mu dal zraven linke na Applovo stran za navodila.
Ker se 3 tedne ni odzival, sem odprl case pri eBayu, ki je seveda v roku 10 minut odločil v korist kupca. Ta se še vedno ne odziva, zdaj je minilo 12 dni od tega. Na PayPalu je denar še vedno on hold in ugibam, da kupec dejansko ne namerava vrniti izdelka.
Kaj lahko storim?
Hvala za pomoč.
Furbo ::
Malce nespametno je bilo poslati prenosnik brez OSa gor.. , zakaj bi sploh nudil razne opcije, na macbook itak windows ne sodijo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
mailer ::
Če pošlješ računalnik brez diska ali operacijskega sistema mora kupec še vedno plačati za izdelek. Če si v opisu izdelka pripisal opombo je ebay razsodil napačno. Se boš verjetno kar nekaj časa ukvarjal, da boš dokazal svoj prav.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Lonsarg ::
Kaj pa piše v ebay resoluciji? Ugibam da piše "kupec ima prav in posledično ima pravico do vračila", torej najbrž si ti na vrsti da mu poveš kam mora vrniti?
mailer, ja meni je to jasno, eBay je cel case zaključil v približno 10 minutah po odprtju primera z moje strani, čeprav je pisalo da traja 48 ur. Niso imeli niti časa prebrati, da sem večkrat napisal kupcu, da naj samo drži tipki CMD+R in bo prišel v čarovnik za inštalacijo operacijskega sistema. Če se mene vpraša, je tip odprl kejs, dan kasneje pa dejansko inštaliral OS in zdaj ga lepo boli patak, kejsa pa ne zapre.
LONSARG, eBay je napisal tole: Wir haben den Käufer gebeten, den Artikel gegen eine Rückerstattung an Sie zurückzuschicken.
Sobald der Artikel laut Sendungsverfolgung zugestellt wurde, veranlassen wir eine Rückerstattung an den Käufer. Anschließend belasten wir entweder Ihr PayPal-Konto oder nutzen Ihre Zahlungsmethode für Rückforderungen. Dieser Fall wirkt sich nicht auf Ihren Servicestatus als Verkäufer aus.
Torej naj bi bilo zdaj na kupcu, da pošlje artikel nazaj na moj naslov in oni njemu vrnejo denar. Saj meni je na koncu dneva že popolnoma vseeno, ker mi gre vse skupaj totalno na jetra, ampak problem je, ker se človek že en mesec ne odziva. Čisto vseeno mi je za denar in za to, da bom pač še enkrat prodajal. Samo zanima me, kaj lahko jaz naredim, ker tip očitno laptopa vrnil ne bo, denarja pa jaz vseeno ne morem dobiti...
LONSARG, eBay je napisal tole: Wir haben den Käufer gebeten, den Artikel gegen eine Rückerstattung an Sie zurückzuschicken.
Sobald der Artikel laut Sendungsverfolgung zugestellt wurde, veranlassen wir eine Rückerstattung an den Käufer. Anschließend belasten wir entweder Ihr PayPal-Konto oder nutzen Ihre Zahlungsmethode für Rückforderungen. Dieser Fall wirkt sich nicht auf Ihren Servicestatus als Verkäufer aus.
Torej naj bi bilo zdaj na kupcu, da pošlje artikel nazaj na moj naslov in oni njemu vrnejo denar. Saj meni je na koncu dneva že popolnoma vseeno, ker mi gre vse skupaj totalno na jetra, ampak problem je, ker se človek že en mesec ne odziva. Čisto vseeno mi je za denar in za to, da bom pač še enkrat prodajal. Samo zanima me, kaj lahko jaz naredim, ker tip očitno laptopa vrnil ne bo, denarja pa jaz vseeno ne morem dobiti...
Tudi kupec bo moral predložito potrdilo o pošiljanju nazaj, ki ga na ebayu preverijo. Prav tako mora posredovati tudi tracking številko. Ti pa toplo priporočam, da posnameš video, ko boš odpiral prejet paket. Posnami nalepko na škatli kjer je jasno razvidno tvoje ime in odpiranje paketa. Ko boš videl, da je prenosnih v brezhibnem stanju in prideš v "bios" lahko prekineš snemanje. Če ne moreš sam držat kamere in odpirat paketa, naj ti nekdo pomaga ali uporabi stojalo.
ziga1990 ::
OP kontaktiraj ebay support
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
mailer, to bom pri tem kupcu z vso gotovostjo naredil, ampak problem ni v tem. Če jaz vse prav razumem (razumem nemško, ampak ne perfektno), je kupec zdaj dobil obvestilo, da naj vrne komp. Okej, pač jeb**a, eBay mi je šel kontra, ampak tip se ne odzove. Jaz ne verjamem, da bom ta paket kdajkoli dobil. Ponekod pišejo, da se po 30 dneh, če nazaj ne odpiše kupec, case zapre in avtomatsko sprostijo sredstva na PayPalu. Ampak drugod pa pišejo, da to ne drži. Zdaj samo hočem bit ziher, da ni kaj na meni, da nardim, da ne bo na koncu tipu ostal in dnar in računalnik...
ziga1990 - Sem pisal eBayu, ni ustreznega odziva.
ziga1990 - Sem pisal eBayu, ni ustreznega odziva.
Si pisal Ebay customer support ali?
kakšen odziv pa je bil?
kakšen odziv pa je bil?
Pisal sem jim 2x, prvič že preden sem odprl kejs in so mi odpisali nek "političen" odgovor, v katerem so več ali manj razlagali meni nerelevantne pogoje, drugič (po odprtju kejsa), pa v 6 dneh niso odgovorili sploh.
Glej mi tu ti lahko samo svetujemo in v vsakem primeru če hočeš videt laptop ali denar se boš moral pogovarjati z Ebay customer support plus če prilepiš vsebino mailov katere so ti poslali ti lahko kdo kaj pomaga ampak dokler nam niso stvari dovolj jasne ti težko bolje pomagamo.
Kupec dobi rok do katerega mora predložit potrdilo o pošiljanju.
ziga, ampak jaz sem prilepil vse, kar sem od njih dobil :S
En mail prej je bil enostavno kopica linkov in političnih odgovorov, ki niso bili vezani na dejansko moj problem.
To, kar sem zgoraj prilepil, je bil njihov odgovor na moj odprt kejs, v katerem sem prosil, da se vmešajo, ker kupec zelo zelo dolgo ni odgovoril sploh, čeprav sem mu vsakih cca. 5 dni pisal, če je že uredil OS itd.
mailer, a če ga ne predloži, se sredstva sprostijo al kako?
En mail prej je bil enostavno kopica linkov in političnih odgovorov, ki niso bili vezani na dejansko moj problem.
To, kar sem zgoraj prilepil, je bil njihov odgovor na moj odprt kejs, v katerem sem prosil, da se vmešajo, ker kupec zelo zelo dolgo ni odgovoril sploh, čeprav sem mu vsakih cca. 5 dni pisal, če je že uredil OS itd.
mailer, a če ga ne predloži, se sredstva sprostijo al kako?
mat xxl ::
Tako je, če ne ukrepa kupec v doglednem času se kase zapre in sredstva tebi sprostijo.....
Lonsarg ::
V bistvu nekak ni imelo smisla da odpiraš case sploh. Bi že kupec odprl če bi hotel dejansko vrniti. Dejansko je vsa ta zmeda nastala ravno zaradi case, najbrž je še on presenečen nad tem kako so case odločili naj vrne ko nikoli ni imel namena vračat, zgolj pač težil ti je po sporočilih.
Zdaj pa je najbrž že zdavnaj zrihtal in veselo uporablja dalje pa je prelen da bi odgovoril in bo pač pustil da roki potečejo.
Zdaj pa je najbrž že zdavnaj zrihtal in veselo uporablja dalje pa je prelen da bi odgovoril in bo pač pustil da roki potečejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4 … 108 109 110 111 )Oddelek: Kaj kupiti | 998530 (1718) | Machete |
» | Alibaba naročilo (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 18856 (14276) | darkolord |
» | PayPal placilo,sumljiv prodajalec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 20671 (16191) | St235 |
» | eBay - presenečenje v kuverti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 27764 (22366) | Samson |
⊘ | Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 103199 (47746) | Tilen |