Forum » Loža » Kako ubiti holesterol
Kako ubiti holesterol
IL_DIAVOLO ::
Kokosova maščoba oz. olje pa naj bo extra virgine al ne je totalni šit ,kolega je mel isto povišan holesterol pa je prehaklal na to zadevo katera niti ni tak poceni in pol je šel po 2 mescih spet na kontrolo pa je blo še slabše kot na prvem testu pol pa na olivcu se je stanje popravlo :)
iz prehrane crtaj razne ZDRAVE smutije iz sadja in zelenjave, ker to samo dviguje glukozo do nebes in potem pride do pretiranega izlocanja inzulina
Že približno 25let pijem zjutraj te zdrave smutije home made seveda ....kri dam vsak mesec in pol do dva pa nimam nobenih povišanih vrednosti tak ,da to je malo za lase privlečeno
Ce si not nameces od banane, vseh vrst gozdnih sadezev, potem pa imas hitro veliko dozo cukra. Banana, mleko, skuta, arašidovo maslo...now we are talking.
Kvinta ::
A svinjsko mast pa ni probal? Naceloma je pecenje itak sranje, 1x ali 2x na teden je ok...
Svinjska mast je še slabša od kokosove pa smrdi po ocvirkih.....sicer pa zakaj bi sploh peko na bilokateri maščobi, če pa meso itak samo od sebe maščobo spusti ko ga daš v rajnglo
Ce si not nameces od banane, vseh vrst gozdnih sadezev, potem pa imas hitro veliko dozo cukra. Banana, mleko, skuta, arašidovo maslo...now we are talking.
s tem si več škode nardiš ko koristi to je res
Samo za primer jaz dam v blender vse sveže špinačo ,rdečo peso, 1mc ingverja ,malo peteršila , 10 pistacij to zblendam na koncu dam not še vlko žlico chia semen počakam 10min da se zgosti pa pijem ....receptov pa je zdravih na stotine prilagodiš pa si jih seveda sam .
m0LN4r ::
V ponev se lahko da tudi peki papir za veckratno rabo, kaksno olje neki.
pa smrdi po ocvirkih...Al pa disi po ocvirkih, stvar okusa.
Samo za primer jaz dam v blender vse sveže špinačo ,rdečo peso, 1mc ingverja ,malo peteršila , 10 pistacij to zblendam na koncu dam not še vlko žlico chia semen počakam 10min da se zgosti pa pijem ....receptov pa je zdravih na stotine prilagodiš pa si jih seveda sam .Hvala bogu, da jaz takih pomij ne rabim pit.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
djabi ::
PrihajaNodi je izjavil:
Ima kdo kaksne ideje oziroma nasvete kako ubiti holesterol?
Holesterol ne moreš "ubiti". Lahko ga samo zmanjšaš. Niso problem maščobe, ampak predvsem sladkor.
A veš, da se je povečan holesterol začel izpostavljati šele v zadnjih desetletjih? Predvsem pa, da "mejo priporočenega višine" holesterola vsakih nekaj let znižajo? Kaj misliš, zakaj je temu tako? Hint: farmacija.
PrihajaNodi ::
Svinjska mast je še slabša od kokosove pa smrdi po ocvirkih.....sicer pa zakaj bi sploh peko na bilokateri maščobi, če pa meso itak samo od sebe maščobo spusti ko ga daš v rajnglo :))
Cebule ti nikoli ne prazis, golaza valda ne delas...
Matr mora biti fajn jest to kar ti skuhas...njam, njam.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Kvinta ::
PrihajaNodi je izjavil:
Svinjska mast je še slabša od kokosove pa smrdi po ocvirkih.....sicer pa zakaj bi sploh peko na bilokateri maščobi, če pa meso itak samo od sebe maščobo spusti ko ga daš v rajnglo :))
Cebule ti nikoli ne prazis, golaza valda ne delas...
Matr mora biti fajn jest to kar ti skuhas...njam, njam.
Čebula in pa vse ostalo se zelo lepo spraži tud brez olja in katere koli masti .... glavno da je meni dobro nemastno pa seveda neslano pa malo onih pomij od zgoraj pa rešeno.
Če se v glavi ne moreš spremenit niti malo pol ti tud nič druga ne pomaga.
Pa mej holesterol pa trigliceride itd te pač stisne tam ekrat pri 60 pa je to to mi pa gremo dalje
cesnja ::
Ja, prehrano se da precej spremeniti. Samo vedeti moraš, kje je cilj, in zakaj to počneš. Če tega ne veš, so vsi hitlerji, ker ti hočejo prepovedat ocvirke in zos od zrezka.
redtech ::
Holesterol velika prevara Zelo dober dokumentarec na to temo!
Če povzamem v enem stavku kaj se dogaja v telesu:
"dober holesterol" je tisti, ki nosi hranila v celice, kar celice ne porabijo vrnejo nazaj s "slabim holesterolom". Jaz bi rekel, da je tu potem najbolj važno, da poskrbiš za zmeren vnos hranil in tudi njihovo porabo.
Če povzamem v enem stavku kaj se dogaja v telesu:
"dober holesterol" je tisti, ki nosi hranila v celice, kar celice ne porabijo vrnejo nazaj s "slabim holesterolom". Jaz bi rekel, da je tu potem najbolj važno, da poskrbiš za zmeren vnos hranil in tudi njihovo porabo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()
hopsy ::
V ponev se lahko da tudi peki papir za veckratno rabo, kaksno olje neki.
pa smrdi po ocvirkih...Al pa disi po ocvirkih, stvar okusa.
Samo za primer jaz dam v blender vse sveže špinačo ,rdečo peso, 1mc ingverja ,malo peteršila , 10 pistacij to zblendam na koncu dam not še vlko žlico chia semen počakam 10min da se zgosti pa pijem ....receptov pa je zdravih na stotine prilagodiš pa si jih seveda sam .Hvala bogu, da jaz takih pomij ne rabim pit.
lol, imaš pa druge vrste pomij v sebi, gre brez problema razbrat...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hopsy ()
WizzardOfOZ ::
A svinjsko mast pa ni probal? Naceloma je pecenje itak sranje, 1x ali 2x na teden je ok...
Svinjska mast je še slabša od kokosove pa smrdi po ocvirkih.....sicer pa zakaj bi sploh peko na bilokateri maščobi, če pa meso itak samo od sebe maščobo spusti ko ga daš v rajnglo
Sam ne pečem na masti, ampak na žaru (pa še to vedno na oglju, nikoli na plinu). In od zrezkov nikoli nič ne teče, ker vedno uporabljam najbolj kvalitetno meso, brez maščobe. Dam pa zrezke za 24 ur v paco pred pečenjem.
Paca = olivno olje, ogromno česna, vegeto in papriko v prahu skupaj zmešam in vtrem v zrezke) in jih zložim enega čez drugega v posodo ter zalijem z olivnim oljem, da se vse to orenk vpije v zrezke.
WizzardOfOZ ::
Uporabljam odlično rešitev. Mini žar s podpihovanjem. Vržeš 2 pesti oglja, ga zakuriš z brenerjem da zažari in vklopiš podpihovanje. Čez 5 minut že pečeš.
Na začetku sem imel tega (49€)
Sedaj pa imamm malo razširjeno verzijo tega, ker imam poleg mreže še plati (polno brez rež in delno z luknjicami) in pokrov.
Ribe se spečejo odlično, meso tudi, kruh sem že pekel v njem, pice sem pekel, krompir se odlično speče, celo pečenko 1.5kg mesa sem dal not pečt,...
Za 3 osebe je dovolj velik. Res majhna poraba oglja in deluje odlično.
Pa še ena zanimivost, tudi v kampih lahko pečeš pred šotorom (ni treba hodit za na to določeno mesto), ker ne letijo iskre naokoli.
Na začetku sem imel tega (49€)
Sedaj pa imamm malo razširjeno verzijo tega, ker imam poleg mreže še plati (polno brez rež in delno z luknjicami) in pokrov.
Ribe se spečejo odlično, meso tudi, kruh sem že pekel v njem, pice sem pekel, krompir se odlično speče, celo pečenko 1.5kg mesa sem dal not pečt,...
Za 3 osebe je dovolj velik. Res majhna poraba oglja in deluje odlično.
Pa še ena zanimivost, tudi v kampih lahko pečeš pred šotorom (ni treba hodit za na to določeno mesto), ker ne letijo iskre naokoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
IL_DIAVOLO ::
Wow zakon zadeva.
Drugega res ne rabis, glih prav majhno, da ne segrevas 3/4 neuporabne površine.
Drugega res ne rabis, glih prav majhno, da ne segrevas 3/4 neuporabne površine.
rabelj5 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Uporabljam odlično rešitev. Mini žar s podpihovanjem. Vržeš 2 pesti oglja, ga zakuriš z brenerjem da zažari in vklopiš podpihovanje. Čez 5 minut že pečeš.
Na začetku sem imel tega (49€)
Sedaj pa imamm malo razširjeno verzijo tega, ker imam poleg mreže še plati (polno brez rež in delno z luknjicami) in pokrov.
Ribe se spečejo odlično, meso tudi, kruh sem že pekel v njem, pice sem pekel, krompir se odlično speče, celo pečenko 1.5kg mesa sem dal not pečt,...
Za 3 osebe je dovolj velik. Res majhna poraba oglja in deluje odlično.
Pa še ena zanimivost, tudi v kampih lahko pečeš pred šotorom (ni treba hodit za na to določeno mesto), ker ne letijo iskre naokoli.
Nodi ne bo jedel rib ker bi moral v drugo občino
Kvinta ::
V ponev se lahko da tudi peki papir za veckratno rabo, kaksno olje neki.
pa smrdi po ocvirkih...Al pa disi po ocvirkih, stvar okusa.
Samo za primer jaz dam v blender vse sveže špinačo ,rdečo peso, 1mc ingverja ,malo peteršila , 10 pistacij to zblendam na koncu dam not še vlko žlico chia semen počakam 10min da se zgosti pa pijem ....receptov pa je zdravih na stotine prilagodiš pa si jih seveda sam .Hvala bogu, da jaz takih pomij ne rabim pit.
lol, imaš pa druge vrste pomij v sebi, gre brez problema razbrat...
no pol pa jih par naštej da vidimo vrjetno ne bom dočako samo vseeno me zanima
WizzardOfOZ ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Wow zakon zadeva.
Drugega res ne rabis, glih prav majhno, da ne segrevas 3/4 neuporabne površine.
Že ta iz Lidla (florabest) je odličen za pripravo jedi za 3 osebe. Gor gre nekje do 35 čevapov ali pa 6 manjših zrezkov. Jaz sem hotel še dodatno, da lahko pico spečem ali pa kruh ali pa filanega celega piščanca. Ker potem, tudi ko kampiramo, ne kupujemo kruha, ampak ga sami spečemo na tem žaru. Ali pa kupiš tiste predpipravljene žemljice in jih potem spečeš zraven kakega zrezka, da dobijo še aromo. Tega pa na tem osnovnem lidlovem ne moreš, ker nima pokrova, pa samo mrežo ima.
Magic1 ::
To se da dost enostavno rešit. Kupiš en malo manjši okrogli pizza stone in visok pokrov. Samo se mi zdi, da so košare za oglje premajhne za kakšno daljšo peko.
Magic
m0LN4r ::
Tega ne zanikam. Taki food hitlerji, kot ste tu in komplikatorji glede hrane, kot v kakem TV Showu bi se sigurno kaj naslo. Me pa vseeno zanima kaj si razbral o moji nezdravi prehrani in posledicno o nezravem telesu.V ponev se lahko da tudi peki papir za veckratno rabo, kaksno olje neki.
pa smrdi po ocvirkih...Al pa disi po ocvirkih, stvar okusa.
Samo za primer jaz dam v blender vse sveže špinačo ,rdečo peso, 1mc ingverja ,malo peteršila , 10 pistacij to zblendam na koncu dam not še vlko žlico chia semen počakam 10min da se zgosti pa pijem ....receptov pa je zdravih na stotine prilagodiš pa si jih seveda sam .Hvala bogu, da jaz takih pomij ne rabim pit.
lol, imaš pa druge vrste pomij v sebi, gre brez problema razbrat...
Ne delam si pa smutijev iz svoje solate oz. trde hrane, kot frutek za dojencke namrec imam razvit prebavni trakt.
Ta recept zgoraj pa je bolj za nosece zenske in tiste z menstruacijo, kolko zeleza je notr, hkrati pa dvomim, da ima pomanjkanje zeleza. Nevem mogoce pa res ima. Petersilj pa mu znizuje pritisk, super.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
m0LN4r ::
Food hitlerji tu, jaz pojem v povprecju nad 100g mascob/dan. Zdaj pa izvolite, lahko izlijete svoj zolc.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
IL_DIAVOLO ::
Ce so to pretezno zdrave maščobe aka oreščki in ribe, potem je to vredu. Ce pa so to nasicene, pa me rahko skrbi :)
m0LN4r ::
A 2010 study in the American Journal of Clinical Nutrition concluded that there was not enough evidence to support the idea that saturated fat increases the risk of heart disease...We need to be clear about saturated fats; your body needs them.
Ce pa so to nasicene, pa me rahko skrbi :)Bolj pomembno ti je ali so nasicene in nenasicene slabega izvora ali dobrega izvora in kaksne mascbone kisline vsebujejo. Prakticno telo potrebuje oboje.
V začetku letošnjega leta (2015) so izšla posodobljena priporočila za uživanje maščob Akademije za prehrano in dietetiko ZDA in Dietetskega združenja Kanade, ki na osnovi opravljenih znanstvenih raziskav v preteklih 7 letih, spreminjajo naše gledanje na vlogo in učinek posameznih maščobnih kislin ter posledično posameznih živil, ki jih vsebujejo, na zdravje.
Maščobe v hrani so vedno mešanica različnih maščobnih kislin v različnih razmerjih. Po starem smo maščobne kisline uvrščali v skupine glede na število dvojnih vezi v verigi oziroma na nasičenost, na nasičene, enkrat in večkrat nenasičene maščobne kisline, živila pa ocenjevali glede na delež posamezne skupine maščobnih kislin v njeni maščobi. Novejše raziskave o vplivu posameznih maščobnih kislin na zdravje pa so pokazale, da le-te različno vplivajo na zdravje človeka, kar pomeni, da stara priporočila ne veljajo več. Živila danes ocenjujemo glede na posamezno maščobno kislino, ki v določenem živilu oziroma maščobi prevladuje.
Recimo:
Maslo kul,
margarina ful ne kul.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
IL_DIAVOLO ::
Oboje je nekul, ker je nehranljivo.
Skuta recimo, da si jo namazes na kruh, to pa je prava zadeva, tudi fajn mastna, ce imas domaco.
Maščobe in beljakovine. Kot recimo tudi arsidovo maslo, podobne lastnosti. To jej, ne pa samo maščob.
Maslo, margarina, majoneza vse isti smorn brez beljakovin.
Skuta recimo, da si jo namazes na kruh, to pa je prava zadeva, tudi fajn mastna, ce imas domaco.
Maščobe in beljakovine. Kot recimo tudi arsidovo maslo, podobne lastnosti. To jej, ne pa samo maščob.
Maslo, margarina, majoneza vse isti smorn brez beljakovin.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
Horas ::
Food hitlerji tu, jaz pojem v povprecju nad 100g mascob/dan. Zdaj pa izvolite, lahko izlijete svoj zolc.
+
tvoj slab način treningov
=nič napredka
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
WizzardOfOZ ::
To se da dost enostavno rešit. Kupiš en malo manjši okrogli pizza stone in visok pokrov. Samo se mi zdi, da so košare za oglje premajhne za kakšno daljšo peko.
Ena košara napolnjena do vrha z ogljem je za približno 90 minut pečenja. Meni je to dovolj. Za celega nafilanega piščanca sem dofilal enkrat, pa je bil res dobro zapečen.
IL_DIAVOLO je izjavil:
@Wizzard
http://cobb-grill.de/griller/
Daj povej mi, kateri model naj gledam.
Jaz imam tega. Samo napisano je, da je za pečenje za 6 oseb, pa se meni zdi, da je bolj za 4, kot pa za 6.
Cobb Grill Easy to go
http://cobb-grill.de/cobb-premier-easy-...
Ta gre z nami vedno na potovanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
WizzardOfOZ ::
Recimo:
Maslo kul,
margarina ful ne kul.
Men je oboje zanič.
Raje kos kruha pa zaseko gor namazano in en strok česna narezan čez. Česen je pri nas na dnevnem meniju. Vsak dan ga jemo. Vsi, celo osemletnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
WizzardOfOZ ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
@Wizzard
http://cobb-grill.de/griller/
Daj povej mi, kateri model naj gledam.
Če se ti da čakat, imaš tukaj tudi dober žar.
https://www.banggood.com/IPRee-2-6-Peop...
IL_DIAVOLO ::
Samo to ni pravi zar, to je bolj tipa sporhert. Tega ne rabim, mora disat po dimu hehe :)
WizzardOfOZ ::
Jap. Pa še tako je narejen, da del za podpihovanje umakneš in daš vse skupaj v pomivalni stroj.
m0LN4r ::
Nic napredka v cem?Food hitlerji tu, jaz pojem v povprecju nad 100g mascob/dan. Zdaj pa izvolite, lahko izlijete svoj zolc.
+
tvoj slab način treningov
=nič napredka
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kvinta ::
m0LN4r ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Oboje je nekul, ker je nehranljivo.Jaja sej to itak, samo 100g se hitro nabere cez dan iz prehrane, ce vsak gram stejes. Marsikdo si naredi solato, pa da gor olivno olje pa tega ne steje itn. ce ves kaj mislim. Jajca, orescki, kak losos al steak, pa si hitro tam. Pocprecno 100 pomeni lahko en dan 130 drug dan 70 ane xD
Skuta recimo, da si jo namazes na kruh, to pa je prava zadeva, tudi fajn mastna, ce imas domaco.
Maščobe in beljakovine. Kot recimo tudi arsidovo maslo, podobne lastnosti. To jej, ne pa samo maščob.
Maslo, margarina, majoneza vse isti smorn brez beljakovin.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
m0LN4r ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Jaz tudi obozujem cesen, ampak na dnevni meni ne more iti, ker pac ne morem na sihtu smrdet na 1 meter dalec po cesnu oz. ko ze cesen svicas in to opazis sele ko ti nekdo drug pove, da vsak dan smrdis po cesnu xDRecimo:
Maslo kul,
margarina ful ne kul.
Men je oboje zanič.
Raje kos kruha pa zaseko gor namazano in en strok česna narezan čez. Česen je pri nas na dnevnem meniju. Vsak dan ga jemo. Vsi, celo osemletnik.
Jaz jo imam pa rad na madzarski stil, posneta skuta + cesen + rdeca paprika in v hladilnik za en dan. Mmmmmm.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
fujtajksel ::
Noro, kako debate o holesterolu v zadnjem času privlačijo razne alternativne "rešitve". Bilo bi dobro, če bi svoje trditve podkrepili s kakšnimi resnimi študijami.
Sem videl en resen medicinski članek, katerega povzetek je, da je povišan holesterol posledica vnetnih procesov v telesu. Slednji pa imajo lahko precej različnih vzrokov, ki se jih posledično odpravlja ali poskuša odpravljat na različne načine, ni isti recept za vse. Npr tipično ga imajo povišanega težki ljudje z visokim krvnim tlakom, imajo ga pa lahko tudi suhci z nizkim tlakom npr zaradi alergij.
Znano je da nekaterim pomaga "mediteranska dieta", ni pa tako dobro znano zakaj.
Še en medicinski članek ki se ga bežno spomnim je ugotavljal, da novejši statini za razliko od starejših ne le zbijejo holesterol ampak tudi znižujejo smrtnost za srčnožilnimi obolenji. Mehanizmi zniževanja holesterola naj bi bili razmeroma jasni, znižanja smrtnosti ne toliko.
Sori linkov ni pri roki.
Horas ::
gibajte se pa bo. nimate slabega holesterola zarad prehrane!
je nekdo v sosednji temi dal dokumentarc na jutubu. ne najdem ga zdj
je nekdo v sosednji temi dal dokumentarc na jutubu. ne najdem ga zdj
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
pegasus ::
sunshine403 je izjavil:
Za zajtrk dve zlici svinjske masti in ocvirkov, pa bo zdravje sigurno ok.Jep, prakticiram, vse super. A mi je zdaj ocvirkov zmanjkalo in malo paničarim ;)
WizzardOfOZ ::
2.3EUR za 300g, pa res okusna je. Jo jemljem vedno pri njih.
https://www.kvibo.si/izdelek/zaseka-300...
Pa 6.42EUR za 1kg
https://www.kvibo.si/izdelek/zaseka-dom...
https://www.kvibo.si/izdelek/zaseka-300...
Pa 6.42EUR za 1kg
https://www.kvibo.si/izdelek/zaseka-dom...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
m0LN4r ::
Najboljsa je zaseka od Kodila s prekajenim mesom.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alternativa cvrtju (deep fried)? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18733 (2053) | bambam20 |
» | Moj jedilnik za nižanje holesterola (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29491 (26908) | stara mama |
» | Izguba telesne teže (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 31450 (9362) | janja765 |
» | Predelani mesni izdelki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14095 (5169) | Gladi |
» | Prehrana (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 50657 (46991) | Matev |