Forum » Loža » Moj jedilnik za nižanje holesterola
Moj jedilnik za nižanje holesterola

IL_DIAVOLO ::
A ni normalen krvni tlak 120/90 al nekaj takega?
Seveda se ne pocutis ok lol
120/70 po US in farmacevtskih standardih.
135/85 je zgornja meja pri nas, čeprav je zdravnica rekla da če drživa pod 140/90 je super, ker niso samo številke važne, važno je kaj delaš, koliko se gibaš, etc.
Ampak ja, počutje pri 230/130 je bilo čisto normalno. Kot je tudi pri (trneutno) visokem holesterolu. Saj sem samo 30 star![]()
Torej mlajsi kot jaz, ampak z izvidi 70-letnika? Spravi se k sebi model.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Twixz ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
A ni normalen krvni tlak 120/90 al nekaj takega?
Seveda se ne pocutis ok lol
120/70 po US in farmacevtskih standardih.
135/85 je zgornja meja pri nas, čeprav je zdravnica rekla da če drživa pod 140/90 je super, ker niso samo številke važne, važno je kaj delaš, koliko se gibaš, etc.
Ampak ja, počutje pri 230/130 je bilo čisto normalno. Kot je tudi pri (trneutno) visokem holesterolu. Saj sem samo 30 star![]()
Torej mlajsi kot jaz, ampak z izvidi 70-letnika? Spravi se k sebi model.
Bi, če bi vedel kaj je narobe.
mojsterleo ::
140/90 je pri nas meja do katere ti še ne dajo tablet.
Moj sodelavec ima kronično vnetje srčnih zaklopk in mora jemati tablete za pritisk in holesterol. Baje oz. rekel je da ima normalno 180 pritiska brez tablet. Star 38 let.
Zaradi norega pritiska je moral 3 dni ležati na urgenci na opazovanju.
Moj sodelavec ima kronično vnetje srčnih zaklopk in mora jemati tablete za pritisk in holesterol. Baje oz. rekel je da ima normalno 180 pritiska brez tablet. Star 38 let.
Bolibri ::
Je kakšen signifikanten pomen nižanja holesterola ali so amerikanci zadaj z dragimi zdravili in dejansko nekega pretiranega problema sploh ni?
denabiker ::
Fajn bi bilo kakšno statistiko objaavit, koliko so bile povprečne vrednosti leta nazaj. KOlikor vemo meje so zniževali, verjetno ima vpliv tudi farmacija, da čim več zdravil prodajo. Saj menda statini obrnejo na desetine milijard dolarjev na leto. Plus milijarde za dodatke.
Vse skupaj je en bullshit, na eni strani masovna proizvodnja nezdrave hrane, na drugi strani en kup zdravil za vse težave prav zaradi te hrane. Ko sem gledal v ZDA te velike trgovine, pa sem malo sprehajal in malo firbcal kaj folk kupuje, pa trgovine velike da se izgubiš, same ogromne pakete samega junk fooda. Vse gre v maloro.
Vse skupaj je en bullshit, na eni strani masovna proizvodnja nezdrave hrane, na drugi strani en kup zdravil za vse težave prav zaradi te hrane. Ko sem gledal v ZDA te velike trgovine, pa sem malo sprehajal in malo firbcal kaj folk kupuje, pa trgovine velike da se izgubiš, same ogromne pakete samega junk fooda. Vse gre v maloro.
Pa še nekaj glede obrokov, kako nas šopajo kako je pomemben zajtrk, da zajtrk mora biti kraljevski. Pa ne me je*at, kje je logika tule? Ali je človek v pradavnini, ko se je zbudil imel obilo hrane v jami, kot sedaj, ko imamo vsega polno? Ma ja malomorgen, se je zbudil pa je šel iskat hrano, lovit, nabirat, saj zato pa hormoni nam šopajo zjutraj sladkor v višjo raven, da imamo energijo na tešče, pa kortizol se dvigne, da smo pripravljeni na akcijo.
No, sedaj pa nam prehranske strokovnjakinje pravijo, za zajtrk pojejte krožnik kosmičev, pa pomarančni sok, ker je to zdravo
Potem je še rekla, ja kosmiči varujejo pred ne vem katerimi raki, tudi rakom črevesja...Tak da prepričajo, kako dobro se je šopati s kosmiči, mogoče še z onimi extra sladkimi, z glukozno fruktoznim sirupom...Po radiju sem poslušal te nasvete med vožnjo
No, sedaj pa nam prehranske strokovnjakinje pravijo, za zajtrk pojejte krožnik kosmičev, pa pomarančni sok, ker je to zdravo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()
Ganon ::
Je kakšen signifikanten pomen nižanja holesterola ali so amerikanci zadaj z dragimi zdravili in dejansko nekega pretiranega problema sploh ni?
Nikakor ne, višja kot je vrednost, bolj blagodejno vpliva na telo. Samo proč od zdrave prehrane in zdravil. Na prvo bi te rad navlekel prehrambeni lobij, na drugo pa zlobni Amerikanci. Ko te imajo enkrat v krempljih, ni rešitve.
TucoX ::
Sistemska inflamacija zaradi inzulinske rezistence pozroča, da holesterol uničuje žile. Odpraviš inzulisko rezistenco (recimo z LCHF ali keto dieto), odpraviš inflamacijo (z ustreznimi živili in zelišči in začimbami) in holesterol postane eden najkoristnejših gradnikov v telesu. Pa še krvni pritisk se zniža iz 160/95 na 125/75, čeprav pojem sedaj dosti več soli kot prej.
Iz osebne izkušnje.
Iz osebne izkušnje.
Fajn bi bilo kakšno statistiko objaavit, koliko so bile povprečne vrednosti leta nazaj.
Iz 7 smo prišli na 5,4.
Sej še v medijih piše, da ima 3/4 Slovenije preveč holesterola. Ampak kot si rekel, trgovine pa polne tega da to še višajo
Baje oz. rekel je da ima normalno 180 pritiska brez tablet. Star 38 let.
Jst mam to srečo da imam kardiologa, ki razume življenje ne sam številk in tablet. Jaz sem npr. jemal tablete za krvni tlak že od malega, ker sem imel visok pritisk zarad nekega nepravilnega oz. popuščanja zaklopke, ki se je potem popravilo. Mi je vzel tablete pri 21. letih in letos mi jih je zdravnica (ki je pa na žalost res videla samo cifre in tablete) predpisala. Ker mi pritisk ni padel in ker je bilo res stresno obdobje sem jih jemal in bil na robu kolapsa vsak dan. Sem kontaktiral kardiologa, ni mogel verjet, mi je vzel 3/4 doze stran. Potem je prišla nazaj zdravnica, ki mi je enkrat že rešila življenje in je rekla da bi še ene tablete dala stran, ker ene, ki jih jemljem so dobre samo za številke zbijat. Z DASH dieto sem zbil pritisk na zelo nizko raven, tako da še te tablete bodo počasi šle napol ali celo stran.
Je pa holesterol tudi genetsko in stresno pogojen. Mama ga ima, pa je imela v življenju največ 70 kil, gibala se je kot zmešana. Ampak je potem doživela angino pektoris, pa sladkorno in zdaj ga mora imet res nizko zato jemlje tudi zlo močno dozo tablet.
Teti (sestri od mame) so isto preventivno predpisali minimalno dozo tablet za holesterol, ki ga je imela rahlo povišanega v svojih 40ih. In tudi ni imela problemov.
Boter je pa šel po naravni poti, ima pa zdaj probleme s srcem cel čas. Ampak je to tudi pomoje od dela in vsega kar počne v življenju..
Zato jaz pri sebi sumim na genetiko. Še posebej po trigliceridih gledano, iz zelo visokih oz. previsokih sem jih spravil na minimum.
Poglej si enkrat koliko cukra imajo zadeve v sebi, piše na embalaži. Zala voda z okusom ima 4 grame (čajno žličko) na 100 mililitrov, torej ima liter pa pol vode z okusom pol kozarca cukra v seb.
Če pa kupiš pomaranče/limone, si doma stisneš in dodaš vodo je pa to ne samo bolj dobro ampak manj sladko
alešhojs ::
Pa še nekaj glede obrokov, kako nas šopajo kako je pomemben zajtrk, da zajtrk mora biti kraljevski. Pa ne me je*at, kje je logika tule? Ali je človek v pradavnini, ko se je zbudil imel obilo hrane v jami, kot sedaj, ko imamo vsega polno? Ma ja malomorgen, se je zbudil pa je šel iskat hrano, lovit, nabirat, saj zato pa hormoni nam šopajo zjutraj sladkor v višjo raven, da imamo energijo na tešče, pa kortizol se dvigne, da smo pripravljeni na akcijo.
V pradavnini je človek živel 20-30 let. Znanosti (ki je med drugim odkrila tudi najbolj optimalne načine prehranjevanja) pa se lahko zahvališ, da boš danes, če bo po sreči, živel dlje.
bm1973 ::
Fajn bi bilo kakšno statistiko objaavit, koliko so bile povprečne vrednosti leta nazaj. KOlikor vemo meje so zniževali, verjetno ima vpliv tudi farmacija, da čim več zdravil prodajo. Saj menda statini obrnejo na desetine milijard dolarjev na leto. Plus milijarde za dodatke.
Moj fotr je imel visok pritisk, včasih je bil zgornji 150 za mejo.
Danes je 140.
Meni je zdravnica težila, ker imam 0,2 holesterola nad mejo 5. Nemčija ima mejo 10.
Sladkor isto, takoj težijo, ko si nad zgornjo mejo, ki je zdaj 8?
Za sladkor idealno:
Na tešče (fasting): približno 83 mg/dL (? 4,6 mmol/L)
2 uri po obroku: ostati čim bliže isti vrednosti, običajno med 70-90 mg/dL (? 3,9-5,0 mmol/L)
Pred spanjem: podobno ~ 83 mg/dL
Na tešče (fasting): približno 83 mg/dL (? 4,6 mmol/L)
2 uri po obroku: ostati čim bliže isti vrednosti, običajno med 70-90 mg/dL (? 3,9-5,0 mmol/L)
Pred spanjem: podobno ~ 83 mg/dL
Sodelavca so začele ledvice orng bolet je šel v dežurno, vzamejo kri, zdravnik mu je rekel da ima prešvoh tablete za sladkor, ker ga ima 17 je reku sodelavc sej sploh ne vem da me sladkor jebe 
Vse je jeba, hočeš se ahtat, rešuješ pritisk, holesterol, cuker na koncu te pa po letih jebanja avto zbije ali pa fašeš neko čist x bolezen nepovezano s tem kar ahtaš.
Treba je najt neko ravnovesje..
Vse je jeba, hočeš se ahtat, rešuješ pritisk, holesterol, cuker na koncu te pa po letih jebanja avto zbije ali pa fašeš neko čist x bolezen nepovezano s tem kar ahtaš.
Treba je najt neko ravnovesje..

IL_DIAVOLO ::
Začenši s tem da preprosto nehas jemati katerekoli tablete. Zdravijo eno zadevo in ti zjebejo 10 drugih.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
alajlgja ::
Čudi me, da te osebni zdravnik glede na družinsko anamnezo ni poslal na ultrazvok vratnih zil. Povprašaj, zahtevaj?
Glede na to, kar si pisal, je to glavni neposredni pokazatelj posledic ((odlagatelj) holesterola. Številke so eno, ampak morebitno odebeljenost žil pa ne moreš sfejkat.
Pa tudi statini niso tak bavbav, kot jih prikazujejo socialni mediji. Če nimaš preveč visokega holesterola, lahko prideš skozi z minimalno dozo.
Glede na to, kar si pisal, je to glavni neposredni pokazatelj posledic ((odlagatelj) holesterola. Številke so eno, ampak morebitno odebeljenost žil pa ne moreš sfejkat.
Pa tudi statini niso tak bavbav, kot jih prikazujejo socialni mediji. Če nimaš preveč visokega holesterola, lahko prideš skozi z minimalno dozo.

gruntfürmich ::
Poglej si enkrat koliko cukra imajo zadeve v sebi, piše na embalaži. Zala voda z okusom ima 4 grame (čajno žličko) na 100 mililitrov, torej ima liter pa pol vode z okusom pol kozarca cukra v seb.
Če pa kupiš pomaranče/limone, si doma stisneš in dodaš vodo je pa to ne samo bolj dobro ampak manj sladko![]()
sj zato pa ne razumem zakaj folk leta 2025 pije cukrano vodo in jamra nad težo. kot ne težijo povsod s tem cukrom, da še dojančki vedo da to ni OK...
če si žejn pij vodoče nimaš rad vode (tako kot jaz) si naredi nesladkan čaj, ajde če si dehidriran lahko piješ izotonik... poleti kakšen špricer
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Okapi ::
S sladkorjem, tudi če je v vodi, v resnici ni čisto nič narobe, dokler ga ni preveč. Je odličen vir hitre energije. Kaj je preveč, je pa odvisno od tega, kar in koliko ješ in kaj počneš.
Kar je res narobe, je pa to, da mnogi ne vedo, da je v vodi z okusom precej sladkorja. Gor piše "nizkoenergijska pijača", kar je v bistvu zelo zavajajoče. Morali bi kakšna vidna opozorila gor dati.
Kar je res narobe, je pa to, da mnogi ne vedo, da je v vodi z okusom precej sladkorja. Gor piše "nizkoenergijska pijača", kar je v bistvu zelo zavajajoče. Morali bi kakšna vidna opozorila gor dati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Čudi me, da te osebni zdravnik glede na družinsko anamnezo ni poslal na ultrazvok vratnih zil. Povprašaj, zahtevaj?
Danes sem imel razgovor po telefonu, preden odide v tujino.
Ne želi me dati na tablete (statine) saj ji ta dvig za tako cifro ni jasen oz. išče razloge (no, sva jih kar našla) v mleku. Odkar sem dal alkohol stran jem ogromne količine jogurtov (dnevno) in tudi mleka. Sem pa vsak dan pred odvzemom krvi jedel mlečni izdelek.
Po njeni praksi je za holesterol največji razlog v: mleko > meso > jajca (rumenjak), ostalo pa zanemarljivo.
Torej, UZ vratnih žil me čaka in kontrola konec februarja s tem da začnem po praznikih z brezmlečno dieto, ostalo jem pa normalno kot do sedaj. Če bo do rezultati še zmeraj visoki, kot sedaj, bo treba uvesti statine.
Najbolj skrbel jo je LDL, ki je iz normalnih 2,8 šel na 5. Drugače je rekla da so izvidi od junija pravzaprav zelo dobri za moje stanje in družinsko zgodovino.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Keto dieta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11530 (795) | denabiker |
| » | Jajca in holesterol (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20894 (16368) | donvito |
| » | Kako ubiti holesterol (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18414 (16167) | pegasus |
| » | Izguba telesne teže (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 33637 (11549) | janja765 |
| » | Zelo sem suh (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 35736 (28582) | metikameti |