» »

E-gorsko kolo

E-gorsko kolo

Temo vidijo: vsi
««
10 / 10
»
»»

ZveeZ ::

Tudi jaz sem dvignil kilometrazo za povprecnih cca 30k km letno, odkar sem kupil svoj prvi avto:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Kurzweil ::

ZveeZ je izjavil:

Tudi jaz sem dvignil kilometrazo za povprecnih cca 30k km letno, odkar sem kupil svoj prvi avto:))

napačen topic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

NekdoPach ::

Groot je izjavil:

Magic1 je izjavil:

T743 je izjavil:

Kablovja po geštelu danes pri novih niti ne boš več našel, poleg tega sem ti polinkal skoraj najcenejšo varianto iz trgovine, ki si jo sam predlagal. Odločitev je seveda tvoja...
Meni npr. je pa ravno clean cockpit prednost, kablovje samo vleče nase vse sorte šaro po hosti.

Sej clean je po eni strani fajn. Samo ko pa je treba kaj menjat, je pa govora o urah servisnega dela in zelo specifičen material. Ne se čudit servisiranju v zneskih do jurja!

Hahaha oprosti ampak o kakšnih zakompliciranih servisih ti govoriš? :))

Jaz si sam doma menjam/servisiram notranje kable pa ni prav nobene hude posebnosti. Preden potegneš ven star kabel, na konec pritrdiš tanko vrvico, ki jo s kablom potegneš čez okvir. Ko vstavljaš nov kabel pa zadevo ponoviš v obratni smeri, torej nov kabel na vrvico in potegneš z vrvico kabel nazaj po isti poti. Kdaj je treba morda zadevo malo zavrteti, če se kje kaj zatika, to oa je to. Očitno ima res dandanes večina že 2 če ne celo 3 leve roke ko je treba narediti karkoli praktičnega.

Ni problem notranji kabel, ampak notranji kabel ki gre noter skozi headset bearing namesto da bi šel nižje, direkt v okvir. Če hočeš višat / nižat belanco, menjat fajfo itd si najebal ker je vse na knap in lahko kabli ne bodo dovolj dolgi. In pa skoi luknjo v headsetu gre lahko voda noter.

Zgodovina sprememb…

T743 ::

Če že kompliciramo je še največji "problem", ker je pri tem Scottu balanca iz enega kosa, se pravi sploh nima fajfe, ampak da bi bili kabli tako na knap, da ne bi dovolili dviga kokpita za 2 do 3 cm pa tudi sigurno ne drži. Voda bo v okvir prišla tako ali drugače, še najlažje vdre pri sedežni opori, pa tudi pri odprtinah na samem okvirju, kjer grejo kabli noter. Če ne verjameš ga samo obrni na "glavo"in opazuj kje se bo pocedilo. ;)

Magic1 ::

To mora bit tudi fajn po parih letih nabiranje vode okoli elektronike... Seveda to ne bo proizvajalčev problem.
Magic

bastadu ::

Danes bil na zdravniškem pregledu pri medicini dela (redni pregled za službo), zdravnica mi je rekla, da imam športno srce. Emtb vozim redno že 6+ let, nikoli mi še ni kaj takšnega rekla :)

T743 ::

Da seveda proizvajalci el. motorjev in ostale el. opreme za kolesa, na to do sedaj sploh še niso pomislili, najbolje da jim pišeš, vsakemu posebej, kako na slo-tech odkrivamo "toplo" vodo. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T743 ()

Magic1 je izjavil:

To mora bit tudi fajn po parih letih nabiranje vode okoli elektronike... Seveda to ne bo proizvajalčev problem.

Predvidevam, da tisti, ki prevozijo par jurjev km letno, tudi servisirajo kolo vsaj na pol redno.
To pa vkljucuje tudi odstranitev emotorja 8n ciscenje notranjosti okvirja okoli motorja + seveda "hladilna rebra".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Bom pa tako vprašal. Koliko stane in koliko ste pripravljeni plačat za servis kolesa? Frend mi je rekel par let nazaj, da je dal 180€ za mali servis po parih mesecih od nakupa.
Magic

Kar mi pravijo znanci, so cene med 300 in 500€. Predvidevam da je odvisno kaj vse serviser postori, pa mogoce tudi od samega kolesa.

Sej to je tudi wtf. Danes boš dal za servis toliko, kot nedolgo nazaj za cel kolo.
Magic

Ja, ampak ce nimas dveh levih rok, lahko vecino dela postoris sam.

Npr jaz sem peljal kolo na servis po sub 500km, ker je menjalnik preskakoval.
Dejansko se je zvil nosilec.
Serviser mi ga je poravnal za 20€ (fer cena) in mi dejal, da ce ne bom pazljiv, da se mi bo to ponavljalo, ker je nosilec "mehek".
Se isti dan, sem narocil orodje za ravnanje za 20€:)

Groot ::

Rešitev je zelo preprosta, servis narediš lepo sam doma. Nakup potrebnega orodja te bo stal nekje max 100 EUR. Če nimaš ravno dveh najbolj levih rok, lahko že samo z gledanjem videov na YouTube zlahka poservisiraš praktično vse.

makucv ::

Cena servisa je odvisna od vrste kolesa in obsega servisa. Nekaj pavšalno pisati je brez veze.
Če na polno vzmetenem gorskem kolesu delaš generalko vzmetenja in to ziher ne znak vsak, je to lahko kar drago.

Na Youtube je velikokrat vse precej enostavno predstavljeno, v praksi imaš pa hitro težave že z odvijanjem kakih vijakov.

Recimo cenik enega večjih servisov: https://bikehanic.com/cenik-storitev/

Na YouTube imaš toliko videov da če ne uspeš najti enega, ki dovolj jasno pokrije eno stvar, potem imaš očitno dve levi roki tudi še kje drugje :))

iKst_ ::

Jaz peljem na lokalni servis, pa fantje uredijo vse. Sem prepričan, da bi lahko naredil doma, nenazadnje smo včasih dosti avte šraufali, menjali motorje, predelovali podvozje...

Ampak nimam volje. Pa tako ali tako opažam, da delo samo ni drago. Večino nanesejo deli, ki pa jih je treba v vsakem primeru kupiti.

Bolibri ::

Če so bicikli že v rangu manjših avtomoobilov, je logično, da je servis tam kot pri avtomobilih. Glede na kompleksnost kolesa je tudi logično, da stanejo tam kot manjši avto./s

firbec ::

ima kdo ali pozna kdo
https://www.soul-bikes.com/

firbec je izjavil:

ima kdo ali pozna kdo
https://www.soul-bikes.com/

Pred časom sem spremljal to zgodbo... kolesa so bila odlična, ampak če prav razumem, koles in proizvaja/sestavlja več, če se motim, me naj kdo popravi, da ne bom delal kakšne krivice. Sem pa zadnjič zasledil na enem random vlogu tega možakarja (video spodaj), ki pa ponuja še vodene ture s kolesi, ki se imenuje Soul Adventures... v omenjenem videu so tudi ta kolesa in prepričan sem, da ta možakar še vedno lahko sestavi kolo... pustimo podrobnosti tega vloga, ker mi je posiljevanje tega debilnega ansambla za background gross, ampak kolo in tega možakarja pa boš videl, jaz če bi bilo le mogoče, bi ga seveda podprl... lahko pa seveda greš sam oz. z družbo enkrat na eno turo z njim, ki jih ima na izbiro malo morje (vlog pri cca 19 min in 41s) in boš res dobil odličen občutek za e-mtb kolo, to bi bilo verjetno super za vsakogar, ki ga zanima kako stvar deluje oz. če je stvar zanj primerna.

buneech ::

Zgledajo kt Cheeb: https://www.emtbforums.com/threads/chee...
Tle je še video, k ga je sestavljal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: buneech ()

firbec ::

Soul koleas res izgledajo top
sem hotel malo potipati glede cene če ga je kdo že nabavil pri njih.
Bi rekel, da znajo biti kar zasoljene, na njihovi spletni strani pa nikjer niso omenjene,jih bom poklical
V oči mi je padel še
https://mhw-bike.com/cube-stereo-hybrid...
in pa
https://www.ebike24.com/amflow-pr-carbo...
ampak slednjega takoj razgrabijo, čim se kjerkoli pojavi.

joez7 ::

Mel priliko testirat tudi gorca s Samsung motorjem. Ko primerjam s Bosch Cx, mi je Samsung nekako bolj prijazen. Je pa tut možno zaradi različnih sprednjih verižnikov, na Bosch 34z, na Samsungu pa 38z, oba pa 29er. Na Samsungu mi je bil bolj všeč prosti tek (gonjenje nazaj - bolj nežno), vse skupaj tišje in pa obnašanje ob izklopljeni elektriki.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Mene bi bolj zanimala sama moč motorja in glasnost... potem šele ostalo... torej ta Samsungov motor je močnejši? Katero kolo/motor je to sploh bil? Koliko Nm je... cena... overall display, app, celoten sistem...?

Nebi rekel, da je ravno močnejši. Po občutku delujeje mehkeje, bolj prikrito pomaga (lahko je to zaradi drugačnega prednjega verižnika). Pro Cx me je presenetila njegova skoraj agresivnost, bi pa za kakršno koli analizo, verjetno rabil kar več časa. V app in display se sploh nisem poglabljal, mi je še najbolj všeč enostavnost, pržgeš in določiš suport (po možnosti eco), pol pa uživaš v vožnji. Sta pa oba bla v rangu 3k+.
Pri obeh pa moteća teža (~30kg), napram mojemu gorcu ~11kg. (pač žlahta in sosedje na polno kopujejo) men pa noge še služijo. Še najbolj zanimiv je EB v klanec (me vsi prehitevajo), pri spustu pa me ne folgajo :)) .
Teža kar igra vlogo pri dinamiki vožnje (pojemki in okretnost), ni pa nekaj groznega.

globoko grlo ::

A cx je gen 4 al 5? Kar opisujes za boscha je "znacilno" za gen4. Jest sicer ne opazam "grobega" delovanja pr mojm gen4, glasnost me pa itak ne moti k diham kt lokomotiva :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Meni se tudi ne zdi, da bi bilo delovanje grobo.

Imam trenutno en starejši Shimano EP7000 in gen4 Boscha, pa je Bosch VELIKO bolj zvezen in naraven po defaultu. Jaz sem si sicer turbo mode nastavil, da takoj pomaga na max, kolikor gre, pa še takrat se mi zdi bolj zvezen kot Shimano.

Vozil sem tudi gen5, pa je v tem pogledu zelo podoben, zvezen in "naraven", razen, če si sam nastaviš stopnje.

Samsunga ne poznam, ampak jaz bi pri nakupu gledal tudi na support. Bosch servis imaš verjetno v domačem kraju, ali pa v sosednjem. Za manj popularne opcije pa se splača pogledati kje se jih da servisirati in kako je z dobavo delov.

Za začetek bi bilo fino videt, katera dva motorja, torej modela motorjev sta sploh v tej primerjavi... že če je Bosch gen4 ali gen5 je velik razlika... in seveda kater Samsungov motor je sploh v tej debati... da se malce primerja ceno in druge karakteristike...

globoko grlo je izjavil:

A cx je gen 4 al 5? Kar opisujes za boscha je "znacilno" za gen4. Jest sicer ne opazam "grobega" delovanja pr mojm gen4, glasnost me pa itak ne moti k diham kt lokomotiva :)

Uh, tu se moje znanje konča, verjetno bi moral bit bol pozoren. Sem gledal samo velik napis Bosch in pa Samsung :P .

Benny123 ::

Magic1 je izjavil:

Bom pa tako vprašal. Koliko stane in koliko ste pripravljeni plačat za servis kolesa? Frend mi je rekel par let nazaj, da je dal 180€ za mali servis po parih mesecih od nakupa.

pri emtb se menja non stop ketno in zobnike zadnje tri ponavadi . 1x letno vozim pa vsak dan v vseh razmerah in ne čistim kolesa ker se mi ne da :) čas čiščenja porabim za voznjo

Benny123 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

pri emtb se menja non stop ketno in zobnike zadnje tri ponavadi . 1x letno vozim pa vsak dan v vseh razmerah in ne čistim kolesa ker se mi ne da :) čas čiščenja porabim za voznjo

Vsak dan voziš in popolnoma nič na vzdržuješ in samo enkrat letno menjaš verigo in zadnje tri zobnike? Kar težko verjamem...

Če celo leto nič ne čistiš in mažeš, ti ne vse skupaj ratuje togo, cvili, je glasno, ne gre smooth?

Badwolff ::

Dons se matram na Molnik, pa mimo po največjem klancu prou pripičita dva eMTB s polno hitrostjo. Mal zatem pa še trije mladiči z enduro motorji. Ni dost razlike.

WizzardOfOZ ::

makucv je izjavil:

Cena servisa je odvisna od vrste kolesa in obsega servisa. Nekaj pavšalno pisati je brez veze.
Če na polno vzmetenem gorskem kolesu delaš generalko vzmetenja in to ziher ne znak vsak, je to lahko kar drago.

Polna cena servisa prednje vilice je 120€ na servisu, če sam narediš, je cena dihtung okoli 39€ (za fox 36).
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

kokos ::

Badwolff je izjavil:

Dons se matram na Molnik, pa mimo po največjem klancu prou pripičita dva eMTB s polno hitrostjo. Mal zatem pa še trije mladiči z enduro motorji. Ni dost razlike.

Ena bolj presenetljivih ugototvitev je, da je treba včasih na emtb v ornk klanc tud bremzat pred ovinkom :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kokos ()

Egidij88 ::

...in ti ljudje se imajo za kolesarje...

WizzardOfOZ ::

Badwolff je izjavil:

Če se samo na boost v klanec voziš, potem je tako, ja. Če si pa nastaviš pomoči ravno toliko, da premosti težo kolesa, pa ne boš "letel" v klanec. Ampak tega večina ne počne.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zakaj se nekateri čutite dolžne toliko obremenjevat z drugimi okrog vas?? Kaj tebe briga, če se nekdo pelje na električnem kolesu v hrib? A si šel sam na kolo zaradi drugih ali zaradi sebe? Žalostno je da je odgovor za precej kolesarjev dejansko prvo.

IL_DIAVOLO ::

Ja imeti veselje biti na kolesu pomeni, da moras najprej imeti pospravljeno podstresje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Groot je izjavil:

Zakaj se nekateri čutite dolžne toliko obremenjevat z drugimi okrog vas?? Kaj tebe briga, če se nekdo pelje na električnem kolesu v hrib? A si šel sam na kolo zaradi drugih ali zaradi sebe? Žalostno je da je odgovor za precej kolesarjev dejansko prvo.

To tudi meni ni jasno, tudi širša slika... en kup neke jeze, sovraštva in debilnosti.

Verjetno ne rabim razlagat koliko je ljudi, ki sovražijo kolesarje, dejansko ni malokrat, da sem slišal retardirane besede, kako bi nekdo najraje kar zbil kolesarja iz ceste... casual kolesarji mislijo, da so nadrasa proti kolesarjem na e-kolesih... in še bi lahko. Ne razumem, zakaj je folk tako moten, da je potrebna ves čas neka živčnost, žaljenje in negativna energija?!

V zadnjem obdobju vidim, kako so kolesarji na e-kolesih neki cheaterji, luzerji, nesposobnežeži... ker oni na navadnih kolesih so zakon in ker oni dajo celoten input v pedala, tisti na e-kolesih pa morda naredijo 3x daljšo turo, morda sploh nimajo prižgano pomoč in si ne domišljajo, da so lokalni Pogačarji in Rogliči, kar vidim, da se zadnja leta po Sloveniji dogaja... avtomobilisti pa bi zbili tako oboje iz ceste.

In to govorimo o polnoletnih in odraslih ljudeh... kaj ljudi briga, kakšno kolo ima kdo? Koliko goni in koliko energije ta v to, da gre nekam? Imajo ti ljudje res tako bedna življenja, da jih bolj zanima, koliko Nm motorje imajo drugi in koliko Wh so baterije, namesto, da bi raje skrbeli zase in se ne obremenjevali z drugimi.

Ne obstajajo samo lokalni Pogačarji z malimi penisi, ki si domišljajo, da so neki blazni kolesarji, nekateri radi uživajo v naravi, izletu, jim ni point, da umrejo na vrhu lokalnega hriba, ampak bi šli še kam dlje... mogoče so uničeni od službe, mogoče so stari, bolni, športno niso pripravljeni, vsekakor pa bolje, da se odpravijo nekam z e-kolesom, kot da doma sedijo na kavču in navijajo za svoj lokalni 2-ligaški nogometni klub ob čipsu in piru... marsikdo brez e-kolesa ne bi šel nikamor oz. bi se vozil samo po ravnem.

Še vedno pa se da na e-kolesu pomoč povsem ugasnit in vidim, da večina zmotno piše, da folk z e-kolesi sploh ne naredi nič... zdi, se mi, da je 50% teh ljudi motenih casual kolesarjev, ki se jim zdi, da so strašni kolesarji, potem pa jim ego pade, ker jih v hrib prehiti nekdo, ki mu prav zares ni mar, koliko energije je pokuril v klanec in bi rad samo užival, kakšna četrtina je verjetno nevoščljivih, zadnja četrtina pa verjetno knedlci, ki tako samo komentirajo doma, na kolo pa ne gredo niti na navednega, niti e-kolo...

Se zmore folk obremenjevat samo s sabo? Kaj vas moti, če ima nekdo e-kolo? Bi vi tudi njih zbili iz ceste, tako kot bi nekateri za volanom kar vse kolesarje... in potem imaš v prometu živčne voznike dvoslednih vozil, živčne kolesarje, živčne e-kolesarje in posledično slabo voljo... samo zato, ker se nekateri počutijo superiorni, prav zares pa trpi njihov ego...

No ja, tisti ki se toliko ukvarjate s tem, kaj dolocene ljudi moti in zakaj so takšni in dejansko mislite da boste z izlivanjem zolca kaj spremenili, niste nic manj primitivni.

Mene pac boli kurac, kaj si kdo misli. So pac majhni v razmisljanju in res ni moj problem ce so tako vzgojeni.

Vecina kolesarjev me tako ali drugace lepo pozdravi, noben mi ne trobi in nimam nobenih težav ko me prehitevajo bolj izkušeni kolesarji.

Tak da let it go in ne se toliko ukvarjati z drugimi.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

@IL_DIAVOLO, s čim bi se naj ukvarjal? Prvič v lajfu pišem takšen komentar, pravim samo, kako omejen je folk... in ko enkrat prideš do tega, da bi nekdo z avtom zbil kolesarja iz ceste je to nekaj, kar nek normalen homo sapiens naj ne bi razmišljal... kdo tebi trobi mi je povsem vseeno, lahko pa prebereš že v tem topicu mnenja ljudi in tudi tu me ne boli kurac, tako kot tebe, ker imam raje konstruktivno debate, kot pa prepucavanje, kdo je "boljši" in kdo vozi e-kolo... kot rečeno, v lajfu še nisem izrazil mnenja o tem, kar sedaj pišem, tako da si lahko predstavljaš, da nimam nekih blaznih bremen na plečih... bi si pa želel, da se ne bi vozniki dvoslednih vozil počutili superiorne in tako sovražili kolesarje, seveda ne vsi, da ne bi casual kolesarji mislili, da so nadrasa nad e-kolesarji... naju dva lahko boli kurac, ampak problem je, ker imaš potem shitty topic na STju in most of all, nastrpne, živčne in agresivne voznike v prometu, če je tebi vseeno, neni ni, ker gre za varnost ljudi, tudi tebe in mene.

Glede na to da zvenis kot histericna baba, boljse da se ne dotikas taksnih tem, ker vec kot ocitno nimas živcev in karakterja za to.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Glede na to da zvenis kot histericna baba, boljse da se ne dotikas taksnih tem, ker vec kot ocitno nimas živcev in karakterja za to.

Kaj pa vem, glede na tvoj komentar bi rekel, da je prej obratno... kje ti vidiš kakšno histerijo? Jaz samo pravim, da je škoda vse slabe energije in žalitev, ker če bi se vsak brigal zase in če bi bilo malce bolj strpno vse skupaj, bi bilo precej lepše v prometu, v vsakdanjiku in tudi tu na Slo-techu, kjer bi se pogovarjali konstruktivno o e-kolesih, ne pa o tem, kakšen cheater je nekdo, ki ima e-kolo... a kaj od tega ne drži kar pravim?

iso2000 ::

No, saj si ene vrste cheater, če si zdrav, nepoškodovan in si se sposoben premikati z lastno močjo. Pa pazi, tudi jaz imam električno kolo v stajci. Res ga bolj malo vozim, ker imam rajši klasiko, ampak imam ga pa. Tako da lahko tebi in sebi rečem cheater. Jaz recimo zelo nerad prehitevam na klancih klasične kolesarje, če sem na električnem. Ker vem, koliko se je treba potrudit, da na žgance nekam zlezeš. In potem se ena "mona" mimo pridrajsa, ko od tebe vse teče in dihaš na škrge na tisti 20% rampi. Pač, ne moreš se enačit s takimi. Vsaj v mojih očeh ne. Torej ne pričakuj enakega odnosa. Nisem pa zato sovražen do "motoristov", samo pač druga "kasta". Kot so druga kasta tudi tisti na mopedih, ki so omejeni na 25kmh itd. Sicer pa je zanimiv podatek o recimo 100km turi, ki sem jo zadnjič vozil. Jaz na klasiki, "boljša" polovica na elektriki. Jaz sem skuril tam, od oka 2600 kcal (po wattmetru), ona ca. 700. Isto kolesarjenje? Na daleč že mogoče...

Okapi ::

Zakaj pa nisi tekel tistih 100 km, si raje "goljufal" in se peljal s kolesom.>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

??!? In kaj je fora? Da pokuriš 2600kcal ali 0 na kavču? Če te e-bike spravi ven, je že pol narejeno. Če se ti ne bi tolk cencal na noge, bi tudi tvoja porabila več kot 700 kcal.
Pa zakaj za boga bi se kdorkoli moral sekirat, če e-bike prehiti navadnega kolesarja??? To sta dve popolno različni zadevi.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Okapi je izjavil:

Zakaj pa nisi tekel tistih 100 km, si raje "goljufal" in se peljal s kolesom.>:D

Imaš nekaj! ;-)

Magic1 je izjavil:

??!? In kaj je fora? Da pokuriš 2600kcal ali 0 na kvču? Če te e-bike spravi ven, je že pol narejeno. Če se ti ne bi tolk cencal na noge, bi tudi tvoja porabila več kot 700 kcal.
Pa zakaj za boga bi se kdorkoli moral sekirat, če e-bike prehiti navadnega kolesarja??? To sta dve popolno različni zadevi.

Težko bi več porabila, ker ji bi odpovedala... baterija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iso2000 ()

Potem pa kar vse zamenjat, s žensko vred :)).
Magic

Magic1 je izjavil:

Tempting, tempting :))

Jaz recimo zelo nerad prehitevam na klancih klasične kolesarje, če sem na električnem. Ker vem, koliko se je treba potrudit, da na žgance nekam zlezeš. In potem se ena "mona" mimo pridrajsa, ko od tebe vse teče in dihaš na škrge na tisti 20% rampi.

Jaz pogosto prehitim kakšnega analognega kolesarja, ki gre lepo počasi v hrib, jaz pa s 180 pulza mimo, pa puščam za sabo sled švica.

Vseeno mi je kaj si on misli. Jaz si pa tudi ne mislim kaj veliko o njem, ker načeloma vsak kolesari tako, kot njemu paše.

iso2000 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Tempting, tempting :))

Vzamem oboje... ponujam 64Gb 2666Mhz DDR4 RAMa!
««
10 / 10
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električno kolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
7428729 (5747) fikus_
»

Nic davka ob nakup el. koles (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8414611 (11527) darkolord
»

E kolo za na delo

395918 (4476) aky
»

Kalkulator razdalje e-kolo v kolo

112069 (1519) Silici
»

Nakup E-MTB (strani: 1 2 )