» »

Kaj delajo Robotiki v svoji službi?

Kaj delajo Robotiki v svoji službi?

Gregor Sansa ::

Zanima me kaj delajo, da vidim, če bi bila zanimiva smer. Kaj se pa naučiš v smeri robotike v šoli (na faksu)?

TheBlueOne ::

Je zanimiva. Jaz sem v osnovi informatik, preucil sem se na "robotiko". Bolj prav je avtomatizacija, mozno je se optimizacija procesov in planiranje avtomatizacije.

Jaz sem zacel pre priblizno desetimi leti in takrat te smeri ni bilo skoraj nikjer, sedaj to smer menda lahko studiras vsaj v Avstriji in Nemciji. Drugace se je vecina naucila na terenu in preko solanj, ki jih tako ali drugace organizirajo podjetja.

Branza kot taka ima drugace veliko pomanjkanje, posebej v podjetjih, ki linije postavljajo. V teh podjetjih praviloma b.p. dobis vsaj poizkusno dobo. Tam se linije pripravijo, potem integrirajo in optimizirajo. Tukaj je kar veliko dela na terenu, tudi globalno. Ce bos zacel s tem, delas najmanj za Avstrijce, bolj pametno za Nemce ali Svicarje, ker si tako ali tako na terenu. Z vsemi dodatki si praviloma b.p. nad 3000€ neto.

Kakor je na zacetku marsikomu ne pase, tudi meni ni dolgorocno in se prestavis na kaksno podjetje, kjer se ukvarjas z njihovo atomatizacijo. Ce si kot tehnik praviloma vzdrzujes, kot kaj vec pa planiras linije, optimiziras linije itn. Planerji linij so ze nekje pri vrhu tehnicne hierarhije. Nekje tukaj zacnejo prihajati tudi dobre ponudbe iz Slovenije, nekje pri 50k€+ bruto.

Ce si pameten pocasi postanes kaksen tehnicni vodja projektov, potem morda prevzames avtomatizacijo za kaksno podjetje, potem morda za koncern .... Potem pa v branzi zmanjka opcij. :)

Ko imas znanje se dobro zivi tudi kot samostojni svetovalec.

Gregor Sansa ::

A ni to kar ti govoriš Automatika

TheBlueOne ::

Gregor Sansa je izjavil:

A ni to kar ti govoriš Automatika


Morda sem narobe prevedel v slovenscini, nisem nikoli delal v Sloveniji. Je sigurno lahko tudi tako, je kar nekaj zmesnjave pri izrazoslovju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Roboti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25031629 (9218) DarwiN
»

Roboti so zaobvladali sortiranje v skladišču (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10314458 (10815) Mr.B
»

ownCloud vs Dropbox (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
11419421 (16133) Lonsarg
»

Koliko bi bili pripravljeni plačat za softwaresko centralo, ki zna ...

Oddelek: Omrežja in internet
421685 (1072) Gandalfar

Več podobnih tem