Forum » Loža » Dimljeno meso
Dimljeno meso
Old Spice ::
Spomnim se kot mulc, ko smo nasolili in potem še prekadili svinjsko meso. Danes tega več ne prakticiramo, ker sem se jaz odselil, starši pa preselili in nimajo več pogojev za tovrstna opravila. Vseeno se mi, od časa do časa zalušta tistega pravega vonja in okusa dimljenega mesa.
Ali kdo ve kje bi se danes tako meso dalo kupit? Pa prosim ne tiste kose od masovnih proizvajalcev, kjer na veliko piše da je dimljeno. Ko pa folijo odpreš je vse skupaj žalost. Govorim o tistem pravem dimu. Ko dodaš v ješprenj en manjši kos in vse diši :)
Verjetno bo prvi nasvet naj vprašam kmeta... Vseeno pa si težko zamislim, da se zdajle vsedem v avto, zapeljem ven iz mesta in pri vsakem kmetu pozvonim in vprašam če ima dimljeno meso :D
Ali kdo ve kje bi se danes tako meso dalo kupit? Pa prosim ne tiste kose od masovnih proizvajalcev, kjer na veliko piše da je dimljeno. Ko pa folijo odpreš je vse skupaj žalost. Govorim o tistem pravem dimu. Ko dodaš v ješprenj en manjši kos in vse diši :)
Verjetno bo prvi nasvet naj vprašam kmeta... Vseeno pa si težko zamislim, da se zdajle vsedem v avto, zapeljem ven iz mesta in pri vsakem kmetu pozvonim in vprašam če ima dimljeno meso :D
- premaknil iz Mali oglasi: AndrejO ()
Vanadium ::
Bolj primerno da prvo napišeš iz katerega konca si, jaz npr. take zadeve včasih pripeljem od starih staršev kjer dimijo meso (in imajo svoje svinje), oziroma če pač nimam možnosti švercat meso preko dveh meja raje pri bratrancu vzamem ki je mesar in kupi od lokalnih kmetov svinjo pa naredi koline ter isto potem dimi.
Machete ::
Najt moraš kmete sam, ni druge. Malo probavaš in najdeš tiste, ki ti ustrezajo. Ni pa pravila, da imajo vsako leto enako oz. dobro. No pa saj tudi doma, ni vedno bilo isto in kakšno leto slabše, kakšno boljše. Bolj, ko boš na ti, boljše kose lahko dobiš.
Včasih me moti, da vsi pretiravajo s soljo. Lahko tu provaš: http://www.urbanovc.com
To maš pol ure z Lj, se zapelji pa kupi.
Včasih me moti, da vsi pretiravajo s soljo. Lahko tu provaš: http://www.urbanovc.com
To maš pol ure z Lj, se zapelji pa kupi.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
tomazic89 ::
Mi sicer dimimo svojega. Ce pa zmanjka, pa kupim od tega lokalca: https://mesninebajec.si/
Ni isto kot domace, je pa vseeno precej visoka kvaliteta. Ima po KGZ-jih v "lokalnem" koticku svojo robo, tako da lahko za probo tam vzames in sam ocenis.
Ni isto kot domace, je pa vseeno precej visoka kvaliteta. Ima po KGZ-jih v "lokalnem" koticku svojo robo, tako da lahko za probo tam vzames in sam ocenis.
Andy9 ::
Zlate Jožef, kmetija pr'gregorc, Praše pri Mavčičah. Prave prekajene zadeve + domač kruh in še in še.
Wisor ::
Dimljena vijesalica. Naceloma srbske restavracije. Stara pumpa ob celovski ima odlicno, meso pa kupujejo pri marinceku (zdravstveni dom bezigrad). Dobis ga tam, vendar ga moras narocit, ker ga nimajo v redni prodaji.
feryz ::
Mi ga imamo tega kolikor hočeš. Prasce doredimo doma, za finalni okus. Šporget se kuri izključno zaradi dimljenja. Eko bio, bla bla bla. Pa kisano zelje. Pa kisana repa. Domač krompir brez kančka primesi (še hrošče se ročno obira). Zelenjave na kupe.
Ampak ti nič od tega ne prodam.
In naj te takoj potolažim, tudi drugje takih zadev ne boš kupil. Lahko ti le nekdo podari. Ker je vzgojil zase.
In naj te takoj potolažim, tudi drugje takih zadev ne boš kupil. Lahko ti le nekdo podari. Ker je vzgojil zase.
Ganon ::
Mi ga imamo tega kolikor hočeš. Prasce doredimo doma, za finalni okus. Šporget se kuri izključno zaradi dimljenja. Eko bio, bla bla bla. Pa kisano zelje. Pa kisana repa. Domač krompir brez kančka primesi (še hrošče se ročno obira). Zelenjave na kupe.
Te neumnosti naslednjič zadrži zase.
TheBlueOne ::
Na Koroskem se meso bolj "zelha"/dimi, ker se ne susi tako zanesljivo, kot recimo na Krasu. Tako, da ce je kmet iz Koroske, bo okus verjetno to, kar isces. Dobis tega kolikor hoces, tako, da ce poznas koga, ki dosti hodi na Korosko, ti sigurno lahko kaj priskrbi.
V kakšnem kontekstu je to?Mi ga imamo tega kolikor hočeš. Prasce doredimo doma, za finalni okus. Šporget se kuri izključno zaradi dimljenja. Eko bio, bla bla bla. Pa kisano zelje. Pa kisana repa. Domač krompir brez kančka primesi (še hrošče se ročno obira). Zelenjave na kupe.
Takem?
mzakelj ::
Suhe mesnine se dobi povsod. Samo lepo je treba vprašat. Ali pa vsaj nekoga v tisti vasi, zaselku poznat.
jazjaz52 ::
Jaz že par let hodim v Kamni v MESNICA IN DELIKATESA ZAPRICE -zanj sem izvedel od ex sodelavca iz Kamnika- ima meso ki je nasoljeno v "salamuriji" in klasično prekajen-baje uporablja drva in ne žagnja,od ene klobase diši cel avto, pa še šubelj je tradicionalen-če ti bo všeč si mi dolžan liter mošta-
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jazjaz52 ()
V kakšnem kontekstu je to?Mi ga imamo tega kolikor hočeš. Prasce doredimo doma, za finalni okus. Šporget se kuri izključno zaradi dimljenja. Eko bio, bla bla bla. Pa kisano zelje. Pa kisana repa. Domač krompir brez kančka primesi (še hrošče se ročno obira). Zelenjave na kupe.
Takem?
Tukaj sem bil pa včeraj, ampak jih je že odpeljal in niso tvoje ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Ti kar najdi to slikco, kjerkoli pred to temo. Ti dam miljonček takoj.
Sicer ga nimam. Ampak je verjetnost da bi ga imel ali rabil, ravno tolikšna, kot to, da ti uspe najti to sliko.
Ampak ti dam prav. Te niso moje. Bile so. Zdaj pa ne obstajajo več.
Sicer ga nimam. Ampak je verjetnost da bi ga imel ali rabil, ravno tolikšna, kot to, da ti uspe najti to sliko.
Ampak ti dam prav. Te niso moje. Bile so. Zdaj pa ne obstajajo več.
Ne razumem kaj govoriš. Slika je lahko tvoja, krave pa niso, ker vem čigave so.
*Odpeljal jih je pa ta petek ali soboto se mi zdi, ker sem še pospravljal svinjarijo za njim :D oz. plastike od bal, ker letijo po celi občini, kjer se model giba.
*Odpeljal jih je pa ta petek ali soboto se mi zdi, ker sem še pospravljal svinjarijo za njim :D oz. plastike od bal, ker letijo po celi občini, kjer se model giba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Da skoraj vsak dan z različnih smeri in z različnimi prevoznimi sredstvi in nogami. :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen žar? (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Loža | 223626 (3757) | Comandante |
» | Evropske ure zopet točneOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 11810 (8511) | Duhec |
» | Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22117 (19179) | Riff |
» | vsakdanje podražitve (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 20780 (18307) | dexterboy |
» | Kako pripraviti sushiOddelek: Loža | 1790 (1642) | IceIceBaby |