» »

Kako pripraviti sushi

Kako pripraviti sushi

Fave ::

Načeloma mi je vse ostalo jasno, vendar ne vem kako je z ribo. Ali se meso kako obdela? Ali mora biti sveže?

Skratka, prosim za nasvete kako pripraviti sushi.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

BALAST ::

Fave ::

Ja...to mi je jasno. V bistvu me najbolj zanima kako je z ribo. Ali je najboljša sveža, mogoče par dni stara...:) ne vem.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

nejcek74 ::

čim bolj sveža, kar je v sloveniji kar podvig, mislim da so torki pa četrtki sveže ribe na ribarnici v ljubljni, v bistvu je kvaliteta ribe in njena svežina najpomembnejša od vsega

msjr ::

Najbolj sveža riba je v čertrek, v ribarnici delmar na Brnčičevi (ob 5. zjutraj). Je sicer veleprodaja, ampak recimo jaz sem se zmenil z voznikom kombija - prodajalne rib, da se dobiva kar tam, izberem ribo in jo potem on vzame še zame.

Je pa treba iti do kakšnega kombija in stegniti jezik. Jaz sem se enkat slučajno zmenil, ko sem na poti z Begunj proti Ljubljani nabasal na en tak kombi, kupil par rib, sva padla v pogovor in se zmenila.

Pozor: takrat je jadranska riba stara že najmanj en dan oz. raje dva dni in je treba narest suši najkasneje do sobote, najbolje pa v četrtek zvečer.

IceIceBaby ::

Kot so že povedali, ribe naj bodo čim bolj sveže.

Sicer pa sushi ni samo surova riba. Sushi je načeloma kisan riž. Ribe so samo 1 od stvari, ki pašejo na ta riž. Drugače pa paše gor tudi razna zelenjava (kumara, bučke...), jaz zelo rad jem japonsko omleto (Tamagoyaki), kaviar...

Lahko sicer uporabiš tudi pečeno ali dimljeno ribo ali kakšne rakove palčke.

Skratka, ne omejuj se samo na 1 ali 2 vrsti rib. Eksperimentiraj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rad jem ribe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9717458 (4245) Ben Dover
»

Kam na suši?

Oddelek: Loža
185039 (2157) c3p0
»