Prijavi se z GoogleID

» »

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje

strani: 1 2 3 »

mihec87 ::

korenje3 je izjavil:


sicer pa v leclercu imajo najboljšo maso za čevapčiče pri nas. razne mase iz šparov, lidlov ipd so samo imitacije.


korenje3 je izjavil:

še sestavine imajo celo napisane:

Sestavine
Govedina I. in II. kategorije do 40 %, svinjina I. in II. kategorije do 60 %, dodano: mešanica začimb (sol, poper, česen), antioksidant E300, aroma E331, korektor kislosti E262, saharoza, sol.


Mogoče zate so najboljši...Ostalo pa tako govori zase...

Mr.B ::

Korenje,
tisto kar ti kupuješ v akciji, je bolje vreči v smeti.
PRavi čevavpčiči nimajo svinjskega mesa, kaj šele da bi ga imeli 2 kategorije.
Kot sem rekel, ti niti ne veš kaj so dobri čevapi, kaj šele da bi mesarju rekel zmelji mi ta kose, ter zmelji mi ta kos.
Tisto kar ti zmanjša v akciji ni čavpčič, ampak ste mnogi znižali standard. IN PS : E300 je vitamin C, E331 je sol, ki se začne z imenom "Sodium", E262 - je sol začne se z imenom "Sodium" ower the top še Sol. Verjetno je z mesom, nekaj hudo narobe, da moraš dodati toliko soli.

Ko berem recepte za čevapčiče :
Najboljše meso za pripravo čevapčičev, je goveje meso. A ne katero koli, biti mora teletina. Tej se doda kakšen odstotek ovčetine, zaradi katere dobijo čevapčiči pravo mehkobo in lepo barvo,...Čebulo zelo na drobno sesekljamo ali, najbolje, kar zmeljemo. Zaradi nje so čevapčiči bolj sočni
Ni svinjine

Še en recept s svinjino :
500 g mlete govedine (vrat)
500 g mlete nemastne svinjine
2 žlički soli
1 žlička črnega popra
1 strok česna
50 ml mlačne vode

Tega je polno. Kupi in reskiraj dnar za pravo meso, ki ti ga bo mesar zmlel, takega ne mastnega pa to, pa potem pripravi čevape, pa poročaj težo surovega čevapa, pša čevapa ko se je spekel v 7 minutah., potem pa še težo kuljnenga in težo , ko ti smatraš da je spečen.
Ignoranca JS, da poskrbi za lastno pokojnino,
je neodgovorna. Ampak sej veste jamrati po toči je...

imagodei ::

Keep it coming - recepte mislim :)

Kakšno meso pa jemljete pri mesarju? Mislim, ne samo, katero žival, tudi katere kose me zanima. Pred leti sem na nekem srbskem forumu našel recept za maso z deležem potrebušine, ki ni neko visoko cenjeno meso - menda po krivici. Nisem pa nikoli poskusil.
- Hoc est qui sumus -

korenje3 ::

Mr.B je izjavil:

Korenje,
tisto kar ti kupuješ v akciji, je bolje vreči v smeti.
PRavi čevavpčiči nimajo svinjskega mesa, kaj šele da bi ga imeli 2 kategorije.
Kot sem rekel, ti niti ne veš kaj so dobri čevapi, kaj šele da bi mesarju rekel zmelji mi ta kose, ter zmelji mi ta kos.
Tisto kar ti zmanjša v akciji ni čavpčič, ampak ste mnogi znižali standard. IN PS : E300 je vitamin C, E331 je sol, ki se začne z imenom "Sodium", E262 - je sol začne se z imenom "Sodium" ower the top še Sol. Verjetno je z mesom, nekaj hudo narobe, da moraš dodati toliko soli.

Ko berem recepte za čevapčiče :
Najboljše meso za pripravo čevapčičev, je goveje meso. A ne katero koli, biti mora teletina. Tej se doda kakšen odstotek ovčetine, zaradi katere dobijo čevapčiči pravo mehkobo in lepo barvo,...Čebulo zelo na drobno sesekljamo ali, najbolje, kar zmeljemo. Zaradi nje so čevapčiči bolj sočni
Ni svinjine

Še en recept s svinjino :
500 g mlete govedine (vrat)
500 g mlete nemastne svinjine
2 žlički soli
1 žlička črnega popra
1 strok česna
50 ml mlačne vode

Tega je polno. Kupi in reskiraj dnar za pravo meso, ki ti ga bo mesar zmlel, takega ne mastnega pa to, pa potem pripravi čevape, pa poročaj težo surovega čevapa, pša čevapa ko se je spekel v 7 minutah., potem pa še težo kuljnenga in težo , ko ti smatraš da je spečen.


prvo si razjasni kaj je meso 2. kategorije. ps ne kupujem mesa v akciji.
in eni spet mešate meso za pleskavice in za čevapčiče.

mihec87 je izjavil:

korenje3 je izjavil:


sicer pa v leclercu imajo najboljšo maso za čevapčiče pri nas. razne mase iz šparov, lidlov ipd so samo imitacije.


korenje3 je izjavil:

še sestavine imajo celo napisane:

Sestavine
Govedina I. in II. kategorije do 40 %, svinjina I. in II. kategorije do 60 %, dodano: mešanica začimb (sol, poper, česen), antioksidant E300, aroma E331, korektor kislosti E262, saharoza, sol.


Mogoče zate so najboljši...Ostalo pa tako govori zase...


promet od prodaje govori zase.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

mihec87 ::

Ko že govoriš o tapravih čevapih, no tapravi čevapi nimajo kup teh omenjenih dodatkov... Ko je meso v akciji se ga tudi proda veliko, kvantiteta še ne pomeni najboljše...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Mr.B ::

korenje3 je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Korenje,
tisto kar ti kupuješ v akciji, je bolje vreči v smeti.
PRavi čevavpčiči nimajo svinjskega mesa, kaj šele da bi ga imeli 2 kategorije.
Kot sem rekel, ti niti ne veš kaj so dobri čevapi, kaj šele da bi mesarju rekel zmelji mi ta kose, ter zmelji mi ta kos.
Tisto kar ti zmanjša v akciji ni čavpčič, ampak ste mnogi znižali standard. IN PS : E300 je vitamin C, E331 je sol, ki se začne z imenom "Sodium", E262 - je sol začne se z imenom "Sodium" ower the top še Sol. Verjetno je z mesom, nekaj hudo narobe, da moraš dodati toliko soli.

Ko berem recepte za čevapčiče :
Najboljše meso za pripravo čevapčičev, je goveje meso. A ne katero koli, biti mora teletina. Tej se doda kakšen odstotek ovčetine, zaradi katere dobijo čevapčiči pravo mehkobo in lepo barvo,...Čebulo zelo na drobno sesekljamo ali, najbolje, kar zmeljemo. Zaradi nje so čevapčiči bolj sočni
Ni svinjine

Še en recept s svinjino :
500 g mlete govedine (vrat)
500 g mlete nemastne svinjine
2 žlički soli
1 žlička črnega popra
1 strok česna
50 ml mlačne vode

Tega je polno. Kupi in reskiraj dnar za pravo meso, ki ti ga bo mesar zmlel, takega ne mastnega pa to, pa potem pripravi čevape, pa poročaj težo surovega čevapa, pša čevapa ko se je spekel v 7 minutah., potem pa še težo kuljnenga in težo , ko ti smatraš da je spečen.


prvo si razjasni kaj je meso 2. kategorije. ps ne kupujem mesa v akciji.
in eni spet mešate meso za pleskavice in za čevapčiče.

mihec87 je izjavil:

korenje3 je izjavil:


sicer pa v leclercu imajo najboljšo maso za čevapčiče pri nas. razne mase iz šparov, lidlov ipd so samo imitacije.


korenje3 je izjavil:

še sestavine imajo celo napisane:

Sestavine
Govedina I. in II. kategorije do 40 %, svinjina I. in II. kategorije do 60 %, dodano: mešanica začimb (sol, poper, česen), antioksidant E300, aroma E331, korektor kislosti E262, saharoza, sol.


Mogoče zate so najboljši...Ostalo pa tako govori zase...


promet od prodaje govori zase.

prvo si razjasni kaj je meso 2. kategorije. ps ne kupujem mesa v akciji.
in eni spet mešate meso za pleskavice in za čevapčiče.
Če je to EDINI tvoj argumentiran odgovor, potem da jej čevapčiče, ki se po končani peki v žar načinu ob 50% lastne teže. od tega je verjetno 30% loja, ki je odtekel vel za boljši ukus, ter seveda na veliko s pirom polivajte po oglju, da se bodo čevapi bolj žmohtni.
Ignoranca JS, da poskrbi za lastno pokojnino,
je neodgovorna. Ampak sej veste jamrati po toči je...

korenje3 ::

v sarajevu je 100 čevapcarnic v centru mesta. predlagam obisk za referenco.
vse kar vi delate je izkrivljeno iz definiranega. kot da bi rekel da je čokoladna torta kremšnita, samo sestavine so drugačne.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

          ::

Čevapčičev načeloma ne pečem, saj v naših koncih še nisem dobil mase, ki bi bila vredna svojega imena. Niti ni potrebno poizkusiti tistih pravih v Sarajevu, da veš kakšno sranje so te Lidl, Hofer, Tuš, ... mase, ki jih povsem neupravičeno imenujejo "čevapčiči". Sam še nabiram recepte za pripravo mase od kolegov iz Bosne, razmišljam celo o tem, da si nabavim svojo mesoreznico.
Glede maščobe v mesu pa tole: hamburgerje pripravljam iz različnih kosov mesa, pomembno je tole, da je notri zadosti maščobe, vsaj 20%. Pri pravilni peki večina maščobe ostane v pleskavici v staljeni obliki, kar da hamburgerju okus in sočnost. Čevapčiče delam na podoben način in nikoli se mi ne zmanjšajo za 50%.

Mr.B ::

korenje3 je izjavil:

v sarajevu je 100 čevapcarnic v centru mesta. predlagam obisk za referenco.
vse kar vi delate je izkrivljeno iz definiranega. kot da bi rekel da je čokoladna torta kremšnita, samo sestavine so drugačne.

T se kar hvali, da je tvoj čevap za 30% manjši, ko je primerno zapečen, zaradi masti. SEj nekvaliteten zrezek je tudi manjši, ko se le ta zapeče, verjetno tudi zaradi masti.
Ignoranca JS, da poskrbi za lastno pokojnino,
je neodgovorna. Ampak sej veste jamrati po toči je...

Malajlo ::

Meso Kamnik FTW. In imajo jih v Lidlu.
S pivom pa karameliziraš površino. Perutničke so zakon tako pripravljene, veselje je poslušati, ko "ropotajo" ko zadevajo ena ob drugo, ko jih jemlješ z žara. Jasno pa samo kapljaš po mesu, je piva škoda za gašenje.

imagodei ::

> "S pivom pa karameliziraš površino."

Kaj? Prosim? ;(( :O Resno, kakšne strešate. "Karamelizira" cuker v mesu, ne pa pivo. V pivu ni prav veliko cukra, vsaj nazadnje ko sem ga pil, je bil precej grenek.

Dajte si, zaboga, mal prebrat o Maillard reaction @ Wikipedia

Meso z razlogom tudi mariniramo - več kot 0,5 sekunde, kolikor traja, da iz vroče površine čevapa pivo izhlapi.
- Hoc est qui sumus -

harvey ::

Ja, imagodei, :) hudih fint smo se v tejle zelo enostavni temi nabrali. Res me vedno preseneča od kod ljudem ti štosi ob današnji vse prisotnosti kuharije.
Degoo 100Gb Free Backup Storage
https://degoo.com/g/aJlhm7b| signup 3Gb+
------

Malajlo ::

Mnja, slad v piru nekaj cukra pa ima. Kar ne fermentira, ostane. Grenkobo daje pa hmelj.

imagodei ::

Še vedno imamo problem tega, da na piru ostane par drobnih kapljic pira. Čevap in ostalo meso, pa naj bodo še tako kvalitetni kosi, so rahlo mastni. Voda in mast se pa, kolikor se spomnim srednješolske kemije (pa tiste iz faksa), ne marata prav preveč. Tiste drobne kapljice izhlapijo pri 200 stopinjah v nul koma jozef sekunde.
- Hoc est qui sumus -

Unknown_001 ::

Saj ni res pa je. Velecenjena gospoda bodo napisali doktorsko delo o polivanju piva po čevapih.

Why dont you keep things simple. Če se ti zdi v redu polivat polivaj, če ti ni kul ne polivaj.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

korenje3 ::

Danes probal čevapčiče iz leclerca. Lahko rečem da so se porazno spremenili. Volumen se ne spremeni več in izgleda suh kot goba, prav tako je okus čuden... tile iz MDK so bili mnogo boljšega okusa - podobno kot stari čevapčiči iz leclerca. prav tako so postali precej hitreje rdeči vse okrog. hm mogoče smo kupili postarane čevapčiče ... kdo ve.


Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

Riff ::

najboljš se je držat mesa slovenskega porekla - moje mnenje , MDK, Pivka itd

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Riff ()
strani: 1 2 3 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7433540 (15225) bauci
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5212478 (10715) Alec999
»

Dober hamburger v centru Ljubljane (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7519136 (16228) Brias
»

Električni žar

Oddelek: Loža
3111195 (10718) roko11111
»

Peka na žaru - maščoba pada po oglju...? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5119519 (16510) BigWhale

Več podobnih tem