Prijavi se z GoogleID

» »

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje

strani: « 1 2 3

alese ::

Mislim v KVALITETI PEČENEGA ,meni se zdi žar na oglje, da je meso bolj dišeče in ima edinstven okus, če gledamo strogo fiziko, se pa peče od toplote, torej elektrika da toploto oglje pa tudi, kaj vi mislite

Seljak ::

Dejansko da klasičen žar na oglje svojevrsten okus mesu. Torej dim in vročina, ki se razvija iz oglja-lesa je tisti faktor, ki da mesu drugačen okus, kot ga da električni žar.
PC SPEC:MB:ASrock Z170 Pro4/D3 Proc:i7 6700K Memory :16GB
Video Card:Sapphire Radeon R9 390 8GB SSD: Crucial MX100 512GB TH T500 RS
Virtual Reality: Oculus Rift CV1

Han ::

Po drugi strani je lahko meso zaradi oglja preveč zadimljeno in posledično neokusno...

Unknown_001 ::

Energetsko gledano je kakršnokoli ogravanje na štrom tam kjer lahko uporabiš kak drug energent kriminal. Pa ne kriminal da bi bilo prepovedano ampak zato ker si dobesedno en kup energije vrgu stran. Moderna termoelektrarna ima izkoristek okoli 40% potem imaš še izgube na mreži in trafotu in na koncu pridemo do akta pečenja na štrom. Skupni izkoristek iz primarnega vira že pade pod 30 tako na oko gledano. In potem še dodatno ker ne gre vse v meso.

Iz tega vidika je na oglje ali drva energetako manj sporno kurit v vsakem primeru, tudi če ima oglje izkoristek 40% električni žar pa 60 pri pečenju. Ko pogledaš koliko je šlo preč že v osnovi za pridobit tisto kilowatno uro za šnicl... se človek ki malo računa vpraša, zakaj za vraga? In odgovor je na koncu vedno končna ekonomska cena nikoli pa ekološka ali energijska.


Definitivno pa menim da oglje bolje segreje meso. Električni samo zakuri povrh in greje orek prevoda. Oglje ki pa žari pa dejansko zagreje okolico in seva toploto v meso. Zato je meso tudi bolje pečeno.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Žar na elektriko ni žar.

Unknown_001 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Žar na elektriko ni žar.


+100

To je zgolj ogromen toaster :))
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Utk ::

Han je izjavil:

Po drugi strani je lahko meso zaradi oglja preveč zadimljeno in posledično neokusno...

Zerjavica ne oddaja kaj dost dima. Sej ga, ampak ce je prevec zadimljeno, je prevec gorelo.

Mr.B ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Žar na elektriko ni žar.

Verjetno, če ti električni žar segreje meso na 300 stopinj, no ni ravno vroči toster...imaš tudi neko Philips IR varianto, ki segreje čez 200 stopinj.
Ja za dober Električni žar boš moral dati krepko več kot za "dobrega" na oglje. Za plin je tudi tu tu .
Ignoranca JS, da poskrbi za lastno pokojnino,
je neodgovorna. Ampak sej veste jamrati po toči je...

chucki ::

Jep, električni žar ne obstaja :P Oglje ali pa briketi all the way. Nobenga dela, ko se enkrat navadiš, edino čiščenje mreže
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Mr.B ::

Sej če hočeš da meseo diši ali ima okus po dimu, so električni žari, kjer pač vstaviš lesene brikete da poačsi gorijo in dimijo meso.
Ignoranca JS, da poskrbi za lastno pokojnino,
je neodgovorna. Ampak sej veste jamrati po toči je...

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Vanquish ()

WarpedOne ::

Pri tlenju oglja se sprošča nastaja kup "zanimivih" kemikalij, ki se vpijajo v hrano.
Pri gretju z elektriko je input samo toplota in random plini iz ozračja.

Ampak je to še zaenkrat prevelik tabu, da bi se prepovedalo. No, dokler folk še kadi cigarete in doma kuri na drva, niti nima smisla. Ko prvo dvoje odpade iz kulture, bo tudi žganje oglja in dimljenje hrane.

Ste se gdaj vprašal zakaj je dimljeno meso tako zelo obstojno?
Ker je skroz in skroz zastrupljeno z dimom.
How do you know what you don't know?

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

No na koncu bomo prišli do spoznanja, da je pri oglju pomembno druženje, pri lelkičnem žaru pač. Pogreješ na želeno temperaturo, vržeš meso, pokriješ, počakaš 10 minut, odpreš obrneš, nastaviš temperaturo, pokriješ počakaš 3 minute in naslednja runda....
Pri oglu, pa je malo pira v roko, še malo pira, pač je treba polivat za temperaturo, pa žejo. Konc dneva pa cel v pralni stroj.
Ignoranca JS, da poskrbi za lastno pokojnino,
je neodgovorna. Ampak sej veste jamrati po toči je...

Unknown_001 ::

WarpedOne je izjavil:

Pri tlenju oglja se sprošča nastaja kup "zanimivih" kemikalij, ki se vpijajo v hrano.
Pri gretju z elektriko je input samo toplota in random plini iz ozračja.

Ampak je to še zaenkrat prevelik tabu, da bi se prepovedalo. No, dokler folk še kadi cigarete in doma kuri na drva, niti nima smisla. Ko prvo dvoje odpade iz kulture, bo tudi žganje oglja in dimljenje hrane.

Ste se gdaj vprašal zakaj je dimljeno meso tako zelo obstojno?
Ker je skroz in skroz zastrupljeno z dimom.



Pa saj ne kuriš na kurilno olje. Potem so tudi dimljene klobase fuj fej strupene. Mislm...

Komaj čakamo novico da bo Tesla naredila ultimativni električni žar. Hip hip hoooray !

Mr.B je izjavil:

No na koncu bomo prišli do spoznanja, da je pri oglju pomembno druženje, pri lelkičnem žaru pač. Pogreješ na želeno temperaturo, vržeš meso, pokriješ, počakaš 10 minut, odpreš obrneš, nastaviš temperaturo, pokriješ počakaš 3 minute in naslednja runda....
Pri oglu, pa je malo pira v roko, še malo pira, pač je treba polivat za temperaturo, pa žejo. Konc dneva pa cel v pralni stroj.


Kakšen pir bi ti po oglju polival? Mogoč na litoželezno ploščo ne pa na rešetko za oglje/les. O_o
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Han ::

Mi že 20 let uporabljamo plinski žar, na katerem se meso speče vrhunsko. :D

WarpedOne ::

raptor:
Potem so tudi dimljene klobase fuj fej strupene. Mislm...


Dovolj strupene, da bakterije pocrkajo in da se skozi leta stvar odrazi tudi v statistiki obolenj.

Sej razumem ... it sucks to be wrong ... ampak jeza tega ne spremeni.
How do you know what you don't know?

biorudi ::

C+O2->CO2. Nobene zapletene kemije in "zanimivih kemikalij".
To pa se dogaja v hrani pri vsaki termični obdelavi.

WarpedOne ::

Ker oglje je seveda čisti C.
Sveta preproščina...
How do you know what you don't know?

m0LN4r ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Žar na elektriko ni žar.

Tako, tu ni kaj za debatirat sploh.
To je ponev.

WarpedOne je izjavil:

raptor:
Potem so tudi dimljene klobase fuj fej strupene. Mislm...


Dovolj strupene, da bakterije pocrkajo in da se skozi leta stvar odrazi tudi v statistiki obolenj.

Sej razumem ... it sucks to be wrong ... ampak jeza tega ne spremeni.

Lep blogec, increased risk new press. Napisem podobno v pol ure za vodo iz pipe al solato na vrtu. #chemtrails

oh nou http://www.burtongoldberg.com/page80.ht...
IN AMD RTG WE BELIEVE
Sooner or later TM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

biorudi ::

Res je, pri lesnem oglju ostane malo pepela. Ta pa, kot je vsem jasno, ne gori in je v tem primeru irelevanten.
Se pa povsod najdejo pametnjakoviči, ki znajo stvari zakomplicirati...

mihec87 ::

WarpedOne je izjavil:

raptor:
Potem so tudi dimljene klobase fuj fej strupene. Mislm...


Dovolj strupene, da bakterije pocrkajo in da se skozi leta stvar odrazi tudi v statistiki obolenj.

Sej razumem ... it sucks to be wrong ... ampak jeza tega ne spremeni.


Kaj je potem šele v živilih v trgovini da imajo take roke obstojnosti....

Klobaso sploh ne rabiš dimit(je sama sol dovolj) pa je isto obstojna kot dimljena...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

radmannsdorf ::

WarpedOne je izjavil:


Dovolj strupene, da bakterije pocrkajo in da se skozi leta stvar odrazi tudi v statistiki obolenj.

To pa je blog in pol. Očitno avtor nima pojma, če ima na fotki kos pršuta, ki sploh ni dimljen, ampak sušen na vetru.

Unilseptij ::

Dimljeno meso je obstojno, ker je sušeno, ne ker je dimljeno.

Dugače pa vse, kar je rekel Mr. B in za povrh še to, da je na oglju pač bolj okusno, kakorkoli obrneš.

Unknown_001 ::

radmannsdorf je izjavil:

WarpedOne je izjavil:


Dovolj strupene, da bakterije pocrkajo in da se skozi leta stvar odrazi tudi v statistiki obolenj.

To pa je blog in pol. Očitno avtor nima pojma, če ima na fotki kos pršuta, ki sploh ni dimljen, ampak sušen na vetru.


"Moderni" dietiki so se razpasli kot gobe po dežji.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

ginekk ::

Edini pravi žar je tisti pri katerem energent tudi dimi. Pozna se na okusu.
Ostalo (plin in elektrika) so kvečjemu nadomestki za lenobe. Da ne omenjam faktorja zabave pri kurjenju ognja in vzdrževanju žerjavice.

ginekk ::

Edini pravi žar je tisti pri katerem energent tudi dimi. Pozna se na okusu.
Ostalo (plin in elektrika) so kvečjemu nadomestki za lenobe. Da ne omenjam faktorja zabave pri kurjenju ognja in vzdrževanju žerjavice.

killa bee ::

Da ne omenjam faktorja zabave pri kurjenju ognja in vzdrževanju žerjavice.

Faktor zabave bo večji če greš med tabornike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: killa bee ()

Glugy ::

Res je. Taborniki ti to naredijo z naravnim kuriščem ki ga spremenijo v žerjavico. In sami zanetijo ogenj in to brez vžigalnikov. Ga ornk zavarujejo pred širjenjem z kamenjem v srcu narave. Da ne omenjam faktorja zabave pri kurišču ki je neprimerljivo večji od raznih žarov.

"Ostalo (plin in elektrika) so kvečjemu nadomestki za lenobe. "
Pečenje na žaru je kvečjemu nadomestek za lenobe.

Mr.B ::

Glugy je izjavil:

Res je. Taborniki ti to naredijo z naravnim kuriščem ki ga spremenijo v žerjavico. In sami zanetijo ogenj in to brez vžigalnikov. Ga ornk zavarujejo pred širjenjem z kamenjem v srcu narave. Da ne omenjam faktorja zabave pri kurišču ki je neprimerljivo večji od raznih žarov.

"Ostalo (plin in elektrika) so kvečjemu nadomestki za lenobe. "
Pečenje na žaru je kvečjemu nadomestek za lenobe.

Me zanima, kdo si bo z žarom na ogllje omislil peči kaj po 5+ur na pravi temperaturi. Takrat rata meso pravo. Ali pa ima doma pripravljen žar, kjer dimi meso recimo 10h, ter ga potem nalsednji dan postreže...
Do takrat je pa prednost navadnjega ogljenega žara, no kot sem rekel, druženje ob tabornem ognju z moškimi, ko so žene nekje v bajti.
Edina prednost, ki sem jo do sedaj videl z oglenim žarom, je boljša kontrola, ko pečes različne kose. Električni žar, tisti ta pokriti, znajo prveč zgubiti energije, če jih odkrivaš... sicer pa če koga zanuma, sedaj se da električnega webra Q1400 dobiti za 215€.
Ignoranca JS, da poskrbi za lastno pokojnino,
je neodgovorna. Ampak sej veste jamrati po toči je...

mihec87 ::

Odvisno kaj pečeš, oglje žar ni samo za dimljenje.. čevapčiče, piščančje bedrce/peruti, tanke sv. zrezke ni potrebe pajsat 5+ur...Drugo je cel večji kos mesa(rebra, piščanec itd..)...Plinski žar je bolj komot(manj dela) tu je +, ni pa po okusu enako..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

#000000 ::

Mr.B je izjavil:

Glugy je izjavil:

Res je. Taborniki ti to naredijo z naravnim kuriščem ki ga spremenijo v žerjavico. In sami zanetijo ogenj in to brez vžigalnikov. Ga ornk zavarujejo pred širjenjem z kamenjem v srcu narave. Da ne omenjam faktorja zabave pri kurišču ki je neprimerljivo večji od raznih žarov.

"Ostalo (plin in elektrika) so kvečjemu nadomestki za lenobe. "
Pečenje na žaru je kvečjemu nadomestek za lenobe.

Me zanima, kdo si bo z žarom na ogllje omislil peči kaj po 5+ur na pravi temperaturi. Takrat rata meso pravo. Ali pa ima doma pripravljen žar, kjer dimi meso recimo 10h, ter ga potem nalsednji dan postreže...
Do takrat je pa prednost navadnjega ogljenega žara, no kot sem rekel, druženje ob tabornem ognju z moškimi, ko so žene nekje v bajti.
Edina prednost, ki sem jo do sedaj videl z oglenim žarom, je boljša kontrola, ko pečes različne kose. Električni žar, tisti ta pokriti, znajo prveč zgubiti energije, če jih odkrivaš... sicer pa če koga zanuma, sedaj se da električnega webra Q1400 dobiti za 215€.


Ma zakaj nebi mogu pečt tudi deset ur na oglje oz žerjavico, kako mislš da pečejo odojke, jagnjeta, ali celo Vola ki mislm da traja kr ene 14 ur nisem 100% sem pa blizu, to se vse peče na ražnju ok ni enako je pa vir toplote isti.

Seljak ::

Han je izjavil:

Po drugi strani je lahko meso zaradi oglja preveč zadimljeno in posledično neokusno...


Ja, če nisi mojster žara potem lahko tudi meso postane oglje :)) Sicer pa oglje se naj ne bi dimilo, ampak v večini oddaja le vročino.
PC SPEC:MB:ASrock Z170 Pro4/D3 Proc:i7 6700K Memory :16GB
Video Card:Sapphire Radeon R9 390 8GB SSD: Crucial MX100 512GB TH T500 RS
Virtual Reality: Oculus Rift CV1

Unknown_001 ::

Seljak je izjavil:

Han je izjavil:

Po drugi strani je lahko meso zaradi oglja preveč zadimljeno in posledično neokusno...


Ja, če nisi mojster žara potem lahko tudi meso postane oglje :)) Sicer pa oglje se naj ne bi dimilo, ampak v večini oddaja le vročino.


Kuriš oglje da narediš oglje... to pa mkraš bit specialc erste klase :3
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

harvey ::

Han je izjavil:

Po drugi strani je lahko meso zaradi oglja preveč zadimljeno in posledično neokusno...

Neustrezno pripravljen žar in nepotrpežljiv pečikurec je res posledica opisano stanje. V kolikor pa je žar pripravljen tako kot se za gre in je oseba, ki je za žarom kolikor toliko usposobljena pa ne sme prihajati do tega (predimljenost, zažganost, izsušenost,...).
Degoo 100Gb Free Backup Storage
https://degoo.com/g/aJlhm7b| signup 3Gb+
------

korenje3 ::

alese je izjavil:

Mislim v KVALITETI PEČENEGA ,meni se zdi žar na oglje, da je meso bolj dišeče in ima edinstven okus, če gledamo strogo fiziko, se pa peče od toplote, torej elektrika da toploto oglje pa tudi, kaj vi mislite


meso pečeno na žaru je boljše kvalitete, zato ker vsa maščoba odteče. medtem ko se meso pečen v ponvi razmeša z maščobo, ki je po daljšem pečenju večkratno nasičena. tako meso je strup in slabšega okusa.

ginekk je izjavil:

Edini pravi žar je tisti pri katerem energent tudi dimi. Pozna se na okusu.
Ostalo (plin in elektrika) so kvečjemu nadomestki za lenobe. Da ne omenjam faktorja zabave pri kurjenju ognja in vzdrževanju žerjavice.


to je neumnost. meso dobi nezaželen priokus, če se dimi. ponavadi lahko to tudi inducira bruhanje. povzroča ga pa neizgorel les, ki se ga uporabi za pripravo žara pred dodajanjem oglja.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

misek ::

Pa ne pozabiti na onesnaženje s trdimi delci PM10, ko kurite žar na oglje :)

Unknown_001 ::

misek je izjavil:

Pa ne pozabiti na onesnaženje s trdimi delci PM10, ko kurite žar na oglje :)


No daj še mal kompliciraj.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

misek ::

Unknown_001 je izjavil:

No daj še mal kompliciraj.
Smeškota si verjetno spregledal? :-)
Drugače pa moja izjava ni izmišljena. Tudi na oddaljenosti 50m bo koncentracija delcev presegla vrednost 60. Odvisno od vremenskih pogojev.

Unknown_001 ::

misek je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

No daj še mal kompliciraj.
Smeškota si verjetno spregledal? :-)
Drugače pa moja izjava ni izmišljena. Tudi na oddaljenosti 50m bo koncentracija delcev presegla vrednost 60. Odvisno od vremenskih pogojev.

Pobralo ne bo nikogar če za vikend vpališ roštilj za večer.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

next3steps ::

URL na raziskavo or it didn't happen'!

Unknown_001 ::

next3steps je izjavil:

URL na raziskavo or it didn't happen'!


I am still alive. Look. I am the living proof. Why are you asking for more?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Riff ::

in kam pol pridemo probat te dobrote ki so kao preveć zažgane in obagatne z raznimi dodatki :D ??

drgač sm pa tud jst za kalsiko oglje in ne štrom

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Riff ()

nekikr ::

Jaz imam pa tole. Ko si zaželiš narediš karkoli pač hočeš ali na hitro ali pa na počas. Za oglje sem prelen, ker vsak dan res ne bi počasi pekel kosa mesa, za čevapčiče je pa čisto vse dovolj dobro, če nimaš ravno dveh levih rok. Za tisti vonj po dimu se pa tako ali tako kupijo posodice in briketi poljubnega drevesa. Plin je zakon :)

Gambino ::

Zanimivo, da bolnikom s Kronovo boleznijo priporočajo meso pečeno na žaru (les, oglje), kot pa ostali peki. Tako kot je nekdo pred mano napisal je meso na žaru bolj zdravo kot pečeno na masti, olju.
Deaan !!!

feryz ::

Neumno vprašanje!
Kdor ne opazi razlike, žara na oglje sploh ne rabi.
Kupi čevapčiče v Mercatorju in jih flikne na ponev na indukcijo.
Tudi njegova okolica jih bo brez dvoma pohvalila. Gliha vkup štriha.

Invictus ::

Glede na to, da se na večini piknikov vsa hrana speče in požre še preden se oglje segreje na delovno temeraturo, je čisto vseeno kaj imaš.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

feryz ::

Torej si piknik narobe predstavljate. Nikakor naj ne bi bil lakomno goltanje in prenažiranje s hrano. Ampak enim je pač tudi to.

Utk ::

feryz je izjavil:

Torej si piknik narobe predstavljate. Nikakor naj ne bi bil lakomno goltanje in prenažiranje s hrano. Ampak enim je pač tudi to.

On je pač z gorenjske...najbrž imajo 3 čevape na glavo. Po takem sistemu je res vseeno.

nekikr ::

Ima kar prav. Večina piknikov je sestavljena tako, da se nameče oglja, vrže gor vse živo, zaliva s pivom in potem požre. Vse v zvezi s tem je narobe, polivanje s pivom še najbolj, ampak ne spremeni dejstva, da razen pri redkih foodijih, pikniki potekajo tako.

Utk ::

Jaz zakurim tolk prej, da ko pride meso gor, niti žerjavice ni več videt. Vroče je pa še zmeraj in še dolgo.

Moraš pa prej malo mislit, pač ni to plin ali elektriko ko prižgeš in dela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Zakaj pa je polivanje s pivom narobe?

LP

Jože
strani: « 1 2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7433542 (15227) bauci
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5212479 (10716) Alec999
»

Dober hamburger v centru Ljubljane (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7519136 (16228) Brias
»

Električni žar

Oddelek: Loža
3111195 (10718) roko11111
»

Peka na žaru - maščoba pada po oglju...? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5119519 (16510) BigWhale

Več podobnih tem