» »

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah

1
...
3 4
5
6 7
...
12

Alec999 ::

"Je pa še ena stvar. Na Brezjah bodo lahk sam 10 nedelj prodajal spominke. HE HE HE. Še Cerkev pljuva v lastno skledo."


Niti ne .. 10 nedelj v letu bojo lahko odprte trgovine samo z nujno potrebnimi stvarmi, kar spominki niso.

Barakuda1 ::

Je pa še ena stvar. Na Brezjah bodo lahk sam 10 nedelj prodajal spominke. HE HE HE. Še Cerkev pljuva v lastno skledo.


:\

To boš pa lohk sam sanjal.
Tam se pa prodajajo božje podobice, ki združujejo družino. Tko da ne ti men o trgovicah na Brezju, ki so tko al tko mimgrede na exteritorialnem ozemlju. (nema tamo slovenske jurisdikcije)>:D

Barakuda

Vremenko ::

Nope. Trgovine z nujnimi življenjskimi artikli bodo EDINE, ki bodo lahko odprte tstih 10 nedelj. Drgač ta referendum nima smisla, če bo lahk Hervis pa Emporium odprt. Spominki, obleke, šminke v nedeljo - bye bye.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vremenko ()

Dr_M ::

perci: a ti ves da si rahlo pateticen s takimi izjavami?
lej...trgovine so ob nedeljah odprte....kok casa? 4 leta? kako si pa prej prezvel? kako so usi prezvel? sej ni fora v tem da ce bo stacuna zaprta v nedeljo, da ne bos mogu kupit kruha, ampak ne bos se mel kam dat ane? noces doma za compom sedet, pa gres raj mal u en nakupovalni center ane.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

undefined ::

> noces doma za compom sedet, pa gres raj mal u en nakupovalni center ane.

Perci, a si že kakšno zanimivo srečal? ;)

Super Sonic ::

me prou zanima kaj bomo, ko bomo dosegl, da bomo/bodo delal 24 ur na dan, vse dni v mesecu in letu...

bodo menda dan podalšal>:D

Jest bi se sam obrnu na to stran teme, zakaj politikom, šefom in podobnim še vedno ne bo treba delat v nedeljo, drugim pa pač bo to nuja...

Če bomo delal bomo vsi, al pa nobeden. Nov potni list, rabm kdaj pa kdaj tudi v nedeljo in ne samo ob ostalih delavnikih (od 8-12;) ).

Prav tako mi še ni uspelo dobit nove banče kartice. Menda jih štemajo samo ob delavnikih, zato sem jest dons še brez kartice. Nej delajo nedelje zaboga...

Samo na žalost je tako, da so to neprofitne zadeve, trgovina pa je nasprotje tega in dobička ni nikoli dovolj.
zato me zanima tisto kar sm vprašal na začetku. Kaj bo, ko bomo delali vse možne in ne možne termine, denarja pa bo "spet" premalo?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

perci ::

Uf, kako so eni občutljivi.

Dr_M: Če ze nujno moras debato obracati na posameznike, namesto, da bi dajal protiargumente, naj ti povem, da sam hodim v stacune izredno redko ob nedeljah. Včasih grem jest v mercatorja v nedeljo, ker imam za tja pac bone in solidna poceni hrana je tam. Kupujem pa tam minimalno oz. nič.

Sicer pa sam očitno tega referendumskega vprasanja oz zakona sploh nisi preucil, drugace ne bi bedarij kvasil.

Zakaj bodo petrolove trgovine odprte? Ker so notri samo nujni artikli? IN zakaj to ne predstavlja konkurence mercatorju in podobnim?

perci ::

lej...trgovine so ob nedeljah odprte....kok casa? 4 leta?

Od kje ti pa to?

Alec999 ::

jst lohka recem to da je privat trgovina v blizini kjer zivim ze vec kot 10 let odprta tudi ob Nedeljah.

Vremenko ::

Jah, Petrol ma bencin. Bencin = nujni življenjski artikel. Tako predlagatelji, Drobnič & co. Mislm.... Pa še čudn bi blo, da bi vse bencinske ob avtocestah zaprl. Mislm... Popolnoma brezvezen in nepotreben referendum. Pa še zgleda, da bo uspel. Grrr.

perci ::

Tut če nekak pristanemo na to, da je bencin nujen življenski artikel (čemur ostro nasprotujem), ponuja petrol še vse kaj več kot bencin. Recimo, jst sem 31ega kupil tam darilni papir oz darilne vrečke - jebiga - bilo je NUJNO! :D

undefined ::

> Zakaj bodo petrolove trgovine odprte? Ker so notri samo nujni artikli? IN zakaj to ne predstavlja konkurence mercatorju in podobnim?

Zaradi mene so lahko petrolove prodajalne zaprte, samo dotok bencina naj bo odprt. ;)

>> lej...trgovine so ob nedeljah odprte....kok casa? 4 leta?
> Od kje ti pa to?

Hja, trgovine so se začele ob nedeljah množično odpirat šele po osamosvojitvi, ako me spomin ne vara. :)

perci ::

Iceman: Nekam kratek je tale tvoj spomin, če misliš, da smo se osamosvojili pred 4-imi leti.

kopernik ::

Iceman:
Množično? Dej sprehodi se malo po Ljubljani(oz. kateremkoli mestu ali vasi) naslednjo nedeljo in štej odprte trgovine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

undefined ::

> ceman: Nekam kratek je tale tvoj spomin, če misliš, da smo se osamosvojili pred 4-imi leti.

Nisem nikjer trdil kdaj smo se osamosvojili. Trdil sem le, da so se te stvari odpiranj ob nedeljah začele po osamosvojitvi. To pa vključuje tudi zadnja 4 leta.

Drugače pa je večino petrolovih črpalk ponoči zaprtih. Razen seveda tistih na avtocestah. Kdo pa bo šel ponoči oz. v nedeljo namenoma kupovat artikle v petrol na avtocesti, pa tud ne vem. Torej navsezadnje le ni tako huda konkurenca.:)

perci ::

Jst sem šel za novo leto na avtocesto. Če bi bi merkator odprt, bi šel v merkator. Konkurenca? Neeee.

Alec999 ::

jah namest v Merkator na hiper strucke + ledeni caj bom su na Petrol na studentski sendvic + ledeni caj (oba na celovski cesti)... men se zdi to konkurenca

undefined ::

> Jst sem šel za novo leto na avtocesto. Če bi bi merkator odprt, bi šel v merkator. Konkurenca? Neeee.

Gotovo je na tist večer zaradi tega dogodka Petrol dobil milijonski donos premoženja. :D

undefined ::

> jah namest v Merkator na hiper strucke + ledeni caj bom su na Petrol na studentski sendvic + ledeni caj (oba na celovski cesti)... men se zdi to konkurenca

Pozabljaš, da nekaj ulic v Ljubljani še ne predstavlja celotne Slovenije. Kaj takega je sicer možno po večjih mestih (LJ, MB), pa še to ne povsod. :)

perci ::

>Gotovo je na tist večer zaradi tega dogodka Petrol dobil milijonski donos premoženja.

Bravo Iceman. Ratalo ti je izustit popolnoma debilen komentar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Vremenko ::

To kaze kolk je nedodelan ta referendum. Drobnič & co. na take stvari sploh niso pomislil. Oz. so, ker v vprašanju tud piše, da so ti lahk odprti petroli, hoteli, itd - z OMEJENO površino. Zdej smo pa spet tam. Kolk je OMEJENA površina. 100m2? 150m2? Potem pa še, seveda, kaj so NUJNI ŽIVLJENSKI ARTILKI. Glupo, glupo.

Alec999 ::

ce je to na nov let nardil 2000 ljudi sirom Slovenije pa na usazga samo 500 sit zasluzka povprecno je bil to pol res milijonski donos :D

"Pozabljaš, da nekaj ulic v Ljubljani še ne predstavlja celotne Slovenije. Kaj takega je sicer možno po večjih mestih (LJ, MB), pa še to ne povsod."

Uff jst sm pa mislu, da so trgovine ob Nedeljah vecinoma odprte samo v vecjih mestih :\

perci ::

Itak, da je glupo zastavljen referendum. Ampak to ni vsem sodelujočim v tej temi jasno. Sam ne vem, če se bodo pustil prepričat.

undefined ::

> Bravo Iceman. Ratalo ti je izustit popolnoma debilen komentar.

Uf, kako so eni občutljivi.

perci: Če že nujno moraš debato obračati na posameznike, namesto, da bi dajal protiargumente, naj ti povem, da za tistih nekaj artiklov, ki jih petrol proda ob nedeljah in praznikih, ne predstavlja takšne grozne konkurence, kajti prevladovanje ostalih trgovin ob ostalih dnevih zasenčijo vse pumpe v Sloveniji skupaj. Pa še nekaj sosedovih zraven. :)

Alec999 ::

ya men se tud zdi zlo glupo npr. v Petrolu povrsino omejit .. halo sy lohka dajo na police sam 2 izdelka po izte vrste uzda pa skladisce rezerve .. v mjhn prostor bi sprevu zelo veliko razlicnih izdelkov :)

Ce ze prepovejo v Nedeljo trgovine nj tud Petrolovo zaprejo pa nj sam bencin prodajajo ;) Pa se gostilne/bare nj zaprejo k niso zivljensko nujne bojo say pijanci doma .. kao :D

perci ::

Iceman: Hvala, lepa - če misliš, da te bom jaz tule učil ekonomije, se krepko motiš. Meni ni treba pojasnjevati, da sloni ne letijo. Tako mi tudi ni treba pojasnjevati, da dejstvo, da grem jst eno stvar kupit na petrol namesto v merkator (pa četudi je znesek majhen), pomeni konkurenco.

Ko ti bodo take stvari jasne, se pa lahko naprej pogovarjava.

perci ::

Glede debilnosti komentarja: vsak ekonomist bo potrdil mojo izjavo - da je komentar debilen namreč. Pa nisem bil nič užaljen s tem - samo trdim da je tvoj komentar debilen - ne da si ti debilen, da ne bo pomote.

Barakuda1 ::

Neprimernost tega refernduma se ne kaže v tem, da bodo trgovine zaprte, pač pa v tem, da bodo morale (po zakonu ) bit zaprte.

A res zagovorniki tega refernduma ne vidite pomenske razlike, ali je nočete videt.

Če bi se trgovci sami (kot sem to v enem od prejšnjih izvajanj že zapisal) odločili, da v nedeljo ne bodo delali, ali pa da bodo delali naprimer samo do 12 ure bi zadeva bila čist o.k.

V danem primeru pa ne gre za njihovo odločitev, pač pa za prepoved dela s strani najvišjega zakonodajnega organa države.

V tem je bisvo problema, in ne v tem ali bo ali ne bo otprto.

To bistvo pa so sindikati demagoško prezrli in s pomočjo RKC (ali morda po njihovem diktatu - nikoli se več ne ve) na dan privelekli družinske vrednoste (beri - družina mora it v nedeljo skupaj, ata, mama in vsi pamži po vrst k maši).

Noben argument, ki se ponuja za referndum namreč ne vzdrži resne kritike. Ne pravni in ne sociloški.
Edina zadeva, ki drži zadevo na površju je obiskovanje maše s strani cele družine.

Če smo slovenci tolk tupi i glupi, da smo nasedli tako pritlehni demagogiji, kot v tem primeru, pol je prav, da zapremo ob nedeljah vse razen cerkva in trgovinc na Brezju.

Sam pol prosim, da mi Vatikan neha težit s svojimi materialističnimi zahtevki ob sočasnem realnem upadanju standarda prebivalstva. Ali pa naj Vatikan nadomesti tisti finančni primajnklaj družin, ki se bo zaradi obiska maše pričel pojavljati.
Danes (na referndumu) bomo prepovedali delat trgovcem, jutri bodo na vrsti gostinci, pojutrišnjem komunalci.
A res ne sprevidite, da to tko ne gre. Delo se ne sme prepovedovati. Delu (in pridobivanju dohodka) se lahko nekdo prostovoljno odreče, ne sme pa se mu prepovedovati v inetresu obiskovanja "svet maše" in polnjena Vatikanske malhe pod krinku družinskih vrednost.

Barakuda

p.s.

zakaj pa je zadeva tudi sicer pravno sporna, pa sem že pojasnil.

undefined ::

> Glede debilnosti komentarja: vsak ekonomist bo potrdil mojo izjavo - da je komentar debilen namreč.

Rekel sem:
>> Gotovo je na tist večer zaradi tega dogodka Petrol dobil milijonski donos premoženja.

Komentar ni prav nič debilen. Razen, če resno misliš, da je res tisti tvoj dogodek firmi doprinesel omenjen dobiček. Če tega ne misliš, potem si kvečjem komentiral o debilnosti svojih misli, ki so ti ob tej izjavi prešinile v glavi. :)

perci ::

No, tokrat se pa jst pod Barakudin post podpišem.

Vremenko ::

Barakuda - zadel bistvo.

undefined ::

Je že mogoče kdo razmišljal o pomenu besede Nedelja? Ne-delja... logika same besedne sestave ti pove, da se naj ne bi delalo na ta dan.

Sicer pa se strinjam, da je zakon o prepovedi malo prehuda rešitev. Kot bi šel na muho z bazuko. :)

perci ::

Iceman: Kdo si je izmislil, da se v nedeljo ne dela? Oziroma, kdo si je izmislil nedeljo?

Cerkev?

In kaj ze pravi neka ustava o laičnosti države?

Barakuda1 ::

Ne-delja... logika same besedne sestave ti pove, da se naj ne bi delalo na ta dan.


:\

Pa saj ni res - pa je :(

Haalloo, takšno skovanko lahko sestaviš samo v slovenskem jeziku.
A bi mi jo prosim izpeljal iz angleščine, francoščine, nemščine, italjanščine.

Ko se podajajo "argumenti" za sprejem tako resne stvari kot je ZAKONSKA PREPOVED DELA IN PRIDOBIVANJA DOHODKA, bi človk pričakoval vsaj mal bolj domiselno demagogijo.


Barakuda

undefined ::

Torej bi po vašem mnenju morali spreobrnit nedeljo v običajni delavnik samo zaradi dejstva, ker si je morda ime tega dneva izmislila Cerkev? Ste prepričani, da ne razmišljate v tej smeri le zaradi svoje pristranskosti, ki kar kriči na vsa usta proti Cerkvi in vsemu kar pride od nje? Hja, dajmo potem še soboto spreobrnit (čeprav nima veze s Cerkvijo)... pa naj bo lepo 7 delovnih dni v tednu, brez razlik in nekih cerkvenih vplivov, da se izognemo laičnosti države. Po tej uvedbi bomo sigurno #1 država na svetovni lestvici. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

Barakuda1 ::

Da ne bi po zaslugi spretnih manipulantov zašli iz začrtane teme.

En dan v tednu je z zakonom zagotovljeno vsakemu delavcu nepretrgan počitek.
RKC si je privzela kot dan počitka nedeljo, dasiravno bi morala biti to izvorno sobota. Ampak to nema veze.
Cerkev sedaj glavnino svoje dejavnosti (maš in podobno) opravlja v nedeljo. Če bi recimo to počela v soboto, sem prepričan, da bi imeli sedaj referndum, s katerim bi se prepovedovalo delati v soboto.

barakuda

perci ::

pa naj bo lepo 7 delovnih dni v tednu, brez razlik in nekih cerkvenih vplivov, da se izognemu laičnosti države.


Lejga križarja, on bi se očitno čisto odpovedal laičnosti države :).

Barakuda1 ::

Po tej uvedbi bomo sigurno #1 država na svetovni lestvici


:\

Ne ne bomo.

Židom (izraelcem) nedelja pomeni malo ali nič. Njim je veliko pomembnejši petek oziroma sobota. :)
Islamistom pravtako, nekaterim verskim skupnostim (Jehovove priče, adventisti in podbni, pa slavijo soboto - skladno z biblijo :) )

Torej, a še zmeraj misliš da nima RKC nič pri tem :\Barakuda

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

Thrivial ::

>Sem ti jih že podal (takih, ki bi ustrezali tvojemu profilu praktično ni, če trdiš, da so, si dolžan argumentirat ti). Več kot 80% je takih, ki bi imeli priložnost preživeti doma čas z družino. Če pa ga že preživijo ali ne, je pa spet njihov problem. Ampak večina pa bi imela to priložnost.

Kaksnemu mojemu profilu? Profilu povprecne slovenske druzine?

Kaj ti ni jasno...?
- V vsakem primeru prodajalke predstavljajo 6% zivlja, ki dela ob nedeljah. Ja?

Ne glede na izid referenduma bo ostalih 94% se vedno delalo ob nedeljah. Ergo - polozaj se ne bo bistveno spremenil.

:)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

MadMicka ::

Ma dejte že nehat vpletat to cerkev. Dejstvo je, da je nedelja že od nekdaj frej dan, in je prov, da tko tud ostane. Kolikor se le da.

undefined ::

> Torej, a še zmeraj misliš da nima RKC nič pri tem

Tega nisem nikjer rekel. Zgoraj pa sem napisal nekaj drugega v zvezi s tem. Preberi in komentiraj. :)

perci ::

Mici: Če bo tale referendum sprejet, bo to slabo. To bi vsaj ti lahko priznal.

undefined ::

> Ma dejte že nehat vpletat to cerkev. Dejstvo je, da je nedelja že od nekdaj frej dan, in je prov, da tko tud ostane. Kolikor se le da.

Nekaj Slovencev resnično čuti hudo mržnjo proti Cerkvi. Če jim ta ponuja dela prost dan, so proti temu. Me zanima, če bi jim Cerkev ponudila milijon tolarjev, bi bili tudi proti? :)

Barakuda1 ::

IceMan

Če imaš v mislih to, da naj komentiram ali sem neprijazno nastrojen proti RKC, bo moj odgovr kratek.
NE, tako dolgo dokler je cerkev cerkve in država država.
Ko hoče postati cerkve država (tako kot je nekoč že bila) pa absolutno JA.

Če je potrebno to komentirat, pa res nne vem zakaj smo potem pri nas v Ustavo zapisali, da je cerkev ločena od države.

Barakuda

MadMicka ::

hja, še tolk: cerkev nima s tem referendumom NIČ!

Pobudo je dal in podpise je zbiral svobodni sindikat. Cerkev ja pač potem javno rekla, da podpira ta referendum. S tem, da ni bila cerkev v nobeni navezi z sindikatom. So politično preveč vsaksebi... ZSSS je navezan nekako na ZLDS, cerkev pa na SDS in NSi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Vremenko ::

Zagovorniki referenduma:

1. Kaj bo z odpuščenimi delavkami/delavci. Četudi bo samo ena/eden izgubil službo zaradi tega referenduma, kako se lahk odločite za to.
2. Kaj bo s trgovinami v turističnih krajih, toplicah, itd..., kjer je NUJNJO, da so trgovine odprte tudi ob nedeljah (in ne samo 10 nedelj, temveč vse nedelje)
3. Kaj se bo prodajalo tistih 10 nedelj v letu? Kruh in mleko? Mogoče kaj več? Kaj so nujni življenski artikli?
4. Koliko je omejena površina bencinskih servisov, trgovin v hotelih, bolnicah, itd...

Če mi kdo argumentirano razloži zgoraj omenjena dejstva, takoj obkrožim ZA.

kopernik ::

Me zanima, kako bi ljudje volili, če cerkev ne bi podprla sindikata. Toliko o vplivu cerkve. Seveda lahko rečeš "če čebula ne bi imela če....", ampak prepričan sem, da bi bil odstotek podpore precej nižji.

Barakuda1 ::

IceMan

V Nemčijo državljani, ki ijavijo da so pripadniki kašne od crkva (vseeno katere) plačujejo takoimenovani "verski davek".
Ko je bil sprejet zakon, da bodo vsakomur, ki izkaže da ni več pripadnik nobene cerkve vrnili precejšenj kupček denarja (šlo je za 10.000 DEM) je iz RKC v nemčiji izstopilo preko 4 miljone vernikov.
To je bilo tudi resno opozorilo drugim, da ali takšnega davka niso uvedli, ali pa ga ne uvajajo.
Tolk o vernikih in cerkvi ter denarju >:D

barakuda

MadMicka ::

kopernik ne meši zadev.

Če bi mela cerkev res tak vpliv, bi bil danes na oblasti Janša.

Dalje, mirne duše trdim, da če je treba, bo sindikat spravu skupi več ljudi kot cerkev. Podpise so dal v veliki večini ljudje kot delavci in ne ljudje kot verniki.

p.s.: neverjetn, kok je ura, pa kol še zmeri pišemo :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Barakuda1 ::

hja, še tolk: cerkev nima s tem referendumom NIČ!


:D :D

Naj vrjame kdor hoče.

RKC si na vse kriplje prizadeva in lobira (tud pri Španski kraljevi družini) da bi v preambuli Evropske ustave pisalo, da je Evropa utemeljna na krščanskih vrednotath, katerih nosilec je RKC, pa nima nič pri zadevi kot je ta za dela prost dan na dan svetih maš (beri - prinašanja darov in denarja v cerkev).
Ktermu drugemo naj to razlagajo.

barakuda
1
...
3 4
5
6 7
...
12


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nedeljsko delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1066804 (5082) Ziga Dolhar
»

Ustavno sodišče o odpiralnem času (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
784893 (3722) SodVina
»

Trgovine v nedeljo da ali ne? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1136303 (5117) MadMicka
»

Ali je res, da je toliko trgovin odprtih v nedeljah in praznikih???

Oddelek: Loža
352560 (2265) _Mortal_
»

Odprtost trgovin

Oddelek: Loža
162201 (1999) Rott-von-weiler

Več podobnih tem