Forum » Omrežja in internet » A1 šalabajzerji
A1 šalabajzerji
2dark ::
Zakaj potem ne greste kam drugam. Verjetno imate več možnosti. Če meni kaj ne odgovarja enostavno grem drugam. Simpl.
Takšni iščejo najcenejšo možnost, ne najbolj kvalitetno.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Ganon ::
Ne vem, zakaj jamrate po forumih. Še vsako stvar sem rešil in dobil kompenzacijo. Samo odnos moraš spremeniti.
mirator ::
Ne gre za jamranje ampak, da nekje pač izpostaviš problem, ki te frustrira. Sem klical na A1 in sem tudi bil zelo spoštljiv do sogovornika (sogovornice) na strani A1, ker vem, da on (ona) ni nič kriv-a.
Absurd pa je, da ti po pogovoru, kjer itak nisi izvedel nič drugega, kot da je pač nekje neka napaka, ki bo odpravljena ko bo odpravljena, pošljejo SMS, kako si zadovoljen z njihovo storitvijo.
Skratka šalabajzerstvo ali pa modernizacija Stanlija in Olija (za tiste, ki ne veste kdo sta Stanli in Oli, gre za dva komika iz časov nemega filma in začetkov zvočnega).
Absurd pa je, da ti po pogovoru, kjer itak nisi izvedel nič drugega, kot da je pač nekje neka napaka, ki bo odpravljena ko bo odpravljena, pošljejo SMS, kako si zadovoljen z njihovo storitvijo.
Skratka šalabajzerstvo ali pa modernizacija Stanlija in Olija (za tiste, ki ne veste kdo sta Stanli in Oli, gre za dva komika iz časov nemega filma in začetkov zvočnega).
AtaStanko ::
Ne gre za jamranje ampak, da nekje pač izpostaviš problem, ki te frustrira. Sem klical na A1 in sem tudi bil zelo spoštljiv do sogovornika (sogovornice) na strani A1, ker vem, da on (ona) ni nič kriv-a.
Ti malo preveč filozofiraš in nič ne narediš.
Reši ga, ne pa ga izpostavljat na forumih. Prav je da se pove, toda pojdi jokat tja kjer boš kaj rešil, tu na forumu ne boš.
Če bi vsi to povedali na A1 (ti jim pa ziher daš 5*) ali pa bi šli stran, bi se pa mogoče kaj spremenilo. Tako pa je kot je.
Zamenjaš ponudnika. Ne vem zakaj rinete na A1.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Meizu ::
Jaz pa mislim, da filozofirate tisti, ki na forumu samo filozofirate, kako je treba probleme reševati brez da imate vsaj ščepec pojma o tem, kaj smo nekateri že delali in kaj ne.
Torej filozofija o filozofiji.
P.S.: Ponavadi vedno zaleže, ko jim zatežim po pol leta čakanja (GVO je isti mimogrede, tu pa alternative ni, kaj pa zdaj, kolegi filozofje) da jih bom pač porinil na AKOS. V roku enega dneva je 90% stvari rešenih.
H komu pa? A želiš rečt, da imajo ostali ponudniki pri nas kvalitetnejše storitve? :)
Torej filozofija o filozofiji.
P.S.: Ponavadi vedno zaleže, ko jim zatežim po pol leta čakanja (GVO je isti mimogrede, tu pa alternative ni, kaj pa zdaj, kolegi filozofje) da jih bom pač porinil na AKOS. V roku enega dneva je 90% stvari rešenih.
H komu pa? A želiš rečt, da imajo ostali ponudniki pri nas kvalitetnejše storitve? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
Iščeš kvalitetno storitev ali najcenejšo storitev. Se bo treba odločit.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Ja no sej, daj nam povej katera storitev je kvalitetna.
starfotr ::
Če želite najmanj težav, potem si morate izbrat operaterja s svojim omrežjem in ne omrežja, kjer operater najema opremo.
Kakor hitro je vmes še kdo, so take in drugačne omejitve in posledično težave.
No, jaz imam sicer operaterja, ki najema optično omrežje in nimam težav. Je pa vse odvisno od primera do primera.
Kakor hitro je vmes še kdo, so take in drugačne omejitve in posledično težave.
No, jaz imam sicer operaterja, ki najema optično omrežje in nimam težav. Je pa vse odvisno od primera do primera.
IL_DIAVOLO ::
V Sloveniji se išče mainstream rešitev, ker vse ostale rešitve nimajo ne kadra in ne infrastrukture, pa še česa. Lep primer je T2.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Če želite najmanj težav, potem si morate izbrat operaterja s svojim omrežjem in ne omrežja, kjer operater najema opremo.
In kdo je to? Recimo za začetek lahko poveš kateri ISP ima v lasti OŠO.
Oziroma da drugače postavim vprašanje, glede na to, da je OŠO odvisna družba Telekoma, kako neodvisno lahko deluje Telekom na "svojem lastnem omrežju" glede na to da v vsakem primeru vsak ISP ki ima najemno pogodbo z OŠO o težavah direktno komunicira z GVO, tako kot to počne tudi Telekom. Been there, done that.
Zgodovina sprememb…
Ja no sej, daj nam povej katera storitev je kvalitetna.
Tista, ki dela brez problema.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Kowkele ::
Sam imam A1 (vdsl preko telekom omrežja) že 5 let in nisem še imel problema ne z internetom ne TV. Sem pa samo cca 150m od centrale.
Prijatelj na isti centrali, samo bolj oddaljen, pa ima vedno neke težave.
Prijatelj na isti centrali, samo bolj oddaljen, pa ima vedno neke težave.
Tako pač je to!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kowkele ()
MrStein ::
Kavč teoretik. Ogromno je takih...
Isto pri meni danes in že par dni tako. Net ima neke hude težave, konstantne ping špice tudi po 2000ms, jitter preko 60ms... Jih kličeš, se itak nobeden ne javi, potem te po možnosti kličejo naslednji dan ob 8ih zjutraj, kot da imam pa takrat čas se z njimi ubadat (ker neeee, kje bi kdo lahko imel ob tej uri službo, hmmmm), na koncu te pa vržejo na njihov glupi online chat, kjer ti neka bejba odgovarja s pol neumnimi stavki, ker so jo na usposabljanju itak navadili samo resetirat priključek. In potem ti v nekih zdolgočasenih enostavčnicah odpiše, kako je javila napako naprej. Kam naprej jebenti, reši zadevo al pa tehniko pokliči, porkodijo ja. Ta njihov "naprej" še !nikoli! ni rezultiral v čem pametnem.
1.) Pred dnevi je konkurent imel taki izpad
2.) Pri (drugem) konkurentu pa kar tehnika pošljejo. In reče to, kar je bilo takoj jasno "uf, tu jaz ne morem nič. Zakaj ste me klicali za to?" No, nisem te jaz klical, vaš helpdesk je to naredil.
Šalabajzija, ali pa smola. Včasih pa res samo grožnje zaležejo. Kaj češ. (velja za vse, ne nekih utvar delati, sploh velja za fanboye)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Problem je, da so tehniki slabo usposobljeni za tehnicno svetovanje. V 99% primerov je edino kar znajo rect "ste ze resetirali modem?"
Pac neka pavsalna usposabljanja ki v veliki meri neustrezno odpravijo tezave in povzrocajo pri uporabnikih zgolj dodatne frustracije.
Vceraj sem recimo klical na A1 da dobim navodila, kako (oziroma ali je sploh mozno) njihov router nastaviti tako, da preko staticnih IPjev napravam ki se povezejo na router preko zice ali wireless - dodelim 1/x bandwidtha - x predstavlja stevilo trenutno povezanih naprav.
In kak odgovor dobim? Po petih sekundah tisine mi izjavi, da konfiguracij modemov ze dolgo ne delajo vec, ker da se potem modemi kvarijo (???). Vprasam ce ima vsaj navodila za doticni modem - pravi da nimajo nobenih navodil. Vprasam ce mi sporoci vsaj model routerja, ker na googlu prakticno ne dobim nobemih usmeritev - pravi da nima tega podatka.
Kaj zaboga potem delas tam? Resetiras modem??
Pac neka pavsalna usposabljanja ki v veliki meri neustrezno odpravijo tezave in povzrocajo pri uporabnikih zgolj dodatne frustracije.
Vceraj sem recimo klical na A1 da dobim navodila, kako (oziroma ali je sploh mozno) njihov router nastaviti tako, da preko staticnih IPjev napravam ki se povezejo na router preko zice ali wireless - dodelim 1/x bandwidtha - x predstavlja stevilo trenutno povezanih naprav.
In kak odgovor dobim? Po petih sekundah tisine mi izjavi, da konfiguracij modemov ze dolgo ne delajo vec, ker da se potem modemi kvarijo (???). Vprasam ce ima vsaj navodila za doticni modem - pravi da nimajo nobenih navodil. Vprasam ce mi sporoci vsaj model routerja, ker na googlu prakticno ne dobim nobemih usmeritev - pravi da nima tega podatka.
Kaj zaboga potem delas tam? Resetiras modem??
Zgodovina sprememb…
delavec44 ::
Ti si pa optimist, da bi rad to delal na njihovem ruterju, ki ga po možnosti še večkrat na leto povrnejo na tovarniške nastavitve. Včasih se mi zdi, da smo lahko veseli, da sploh imamo dostop.
Bridge in svoja oprema.
Bridge in svoja oprema.
Teoretik pri čem? Meni optika dela od začetka 2008 brez vseh problemov. Samo vmes sem modem menjal na novejšega. je pa res, da ne iščem amaterskih ponudnikov. Amis , ki ga je prevzel A1, so bili amaterji.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: MrStein ()
Smo te vprašali kdo točno je po tvoje predstavnik kvalitetne storitve pa samo bluziš z nekimi brihtnimi enostavčnicami.
Smo te vprašali kdo točno je po tvoje predstavnik kvalitetne storitve pa samo bluziš z nekimi brihtnimi enostavčnicami.
Jaz bluzim, ti pa jokaš, ker si glup pa imaš internet pri A1.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Ganon ()
Teoretik pri čem? Meni optika dela od začetka 2008 brez vseh problemov. Samo vmes sem modem menjal na novejšega. je pa res, da ne iščem amaterskih ponudnikov. Amis , ki ga je prevzel A1, so bili amaterji.
Tudi meni, za dobro ceno in pri polnih 500/100Mb/s. Vmes sem enkrat imel pardnevni izpad zaradi odpovedi modema. So mi poslali novega, jaz pa njim starega nazaj. Za ta izpad so mi na naslednjem računu priznali 30 (!) evrov popusta. Pri Telekomu sem o tem samo sanjal.
link_up ::
mhm, najboljse je imeti operaterja, ki ponoci ugasa bande, ker pac ... spara. Seveda ne sparajo pri vasi narocnini in jo konstantno drazijo za evro ali vec.
Da o njihovi tv storitvi iz leta 2015 ne govorimo...
Ne vem kaj si mislijo pri A1, ampak threshold za downtrend so ze zdavnaj dosegli.
Ne vem kaj si mislijo pri A1, ampak threshold za downtrend so ze zdavnaj dosegli.
In and Out
sbawe64 ::
V času amaterskega Amisa si na telefonski tehnični podpori hitro dobil koga kompetentnega, pri A1, well good luck.
Meizu
https://slo-tech.com/forum/t741539/p834...
Kateri modem ?
V cmd vpiši: ipconfig/all , default gateway stevilka je ip naslov modema, up. ime in geslo imaš napisano na modemu in/ali v pogodbi.
Edino T2 ima svoje škatle zaklenjene, da lahko do njim dostopaš samo preko Horizonta.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
mhm, najboljse je imeti operaterja, ki ponoci ugasa bande, ker pac ... spara. Seveda ne sparajo pri vasi narocnini in jo konstantno drazijo za evro ali vec.
Obenem pozabiš dodati, da so kljub temu še vedno najcenejši in da dražijo vsi. Telekom je pred dnevi napovedal novo. Dodatna 2 evrčka za Neo pakete, saj ni veliko.
Bistvo je, da so/ste nekateri penasti okoli ust, ker smo ljudje zadovoljni s storitvami A1. Razumem, da imate težave, tako kot jih imajo tudi drugje. Ampak ste v manjšini.
AtaStanko ::
Lahko eni filozofirate dan in noč po cele strani, ker ja "nimate pojma o tem, kaj smo nekateri že delali in kaj ne."
No pa da še jaz malo zafilozofiram.
Bil sem na Telekomu-TK že olala, potem dolgo dolgo na Telemachu-TM in sedaj na A1 (ULTRA pomemben podatek).
Res da se hitrosti neta na A1 ULTRA ne morejo primerjat z TM, ni za brezveze najhitrejši v deželi tej, toda
sama kvaliteta storitev predvsem pri prenosih, kar meni zelo veliko pomeni in tudi pri pomoči so pa dan in noč v primerjavi z TM.
Tam so šele šalabajzeri.
Kot pa je že zgoraj povedal Ganon pa ja veliko šteje odnos.
Čeprav tudi hitrost,če govorim za ULTRA, dosega ULTRA takšno hitrost kot TM na LIGHT paketu, ki pa je po ceni potem že tam tam.
Kar se pa storitev oziroma pomoči tiče pa kot prvo je pogoj, da greš osebno v poslovalnico in po možnosti v kakšno malo večjo. Sem iz zabačenega konca pa imamo v našem naselju A1 poslovalnico, tako da to ni izgovor, no za kaj večjega-prenos pa sem se zapeljal v najbližje večje mesto 10km stran kjer sem vse uredil v enem dnevu v poslovalnici v dobre pol ure, priklop pa je bil vsega in fiksnega ULTRA in mobilnih številk v 24h. Preko telefona-chata pa se meni-jo res samo kakšne bolj enostavne stvari, ker tam pa ja, jaz nimam pojma sploh, pa sem doktor za njih.
Tako da ja(spet), jaz sem z njihovo storitvijo pri prenosu in tudi pomoči pri začetnih nastavitvah do sedaj zadovoljen, enkrat sem šel nazaj v poslovalnico se dogovorit še za nekatere stvari, ki jih takoj prvi dan nisem razumel in so mi takoj lepo vse razložili, njihov fant (poleg dveh punc) se je spoznal na zadeve, ker je prej delal na T2 mi razložil določene stvari dodal še nek dodaten popust + dodatno A1 explore tv aplikacijo za 3m zastonj za preizkušnjo vse ostalo sem dvakrat brez problema zelo hitro rešil preko chata. Kot sem že tudi enkrat nazaj razlagal se je ene dvakrat oglasil njihov AI potem preklopil na njihovega "tehnika" ki se je v roku 5minut oglasil v živo. Ja res je bilo tisto prvo bomo resetirali zadevo z njegove strani, kar je čudežno delovalo, ja jaz sem vse skupaj prej parkrat resetiral in odklapljal-priklapljal že doma.
Kaj bo naprej ve samo baba vanga. Kot prvo grem iz ULTRA na kabel.
Me pa zanima, če A1 ima optiko 1Gb, seveda če omrežje (telekom) to dopušča in kakšne je cena oziroma doplačilo iz tistega 500/100?
No pa da še jaz malo zafilozofiram.
Bil sem na Telekomu-TK že olala, potem dolgo dolgo na Telemachu-TM in sedaj na A1 (ULTRA pomemben podatek).
Res da se hitrosti neta na A1 ULTRA ne morejo primerjat z TM, ni za brezveze najhitrejši v deželi tej, toda
sama kvaliteta storitev predvsem pri prenosih, kar meni zelo veliko pomeni in tudi pri pomoči so pa dan in noč v primerjavi z TM.
Tam so šele šalabajzeri.
Kot pa je že zgoraj povedal Ganon pa ja veliko šteje odnos.
Čeprav tudi hitrost,če govorim za ULTRA, dosega ULTRA takšno hitrost kot TM na LIGHT paketu, ki pa je po ceni potem že tam tam.
Kar se pa storitev oziroma pomoči tiče pa kot prvo je pogoj, da greš osebno v poslovalnico in po možnosti v kakšno malo večjo. Sem iz zabačenega konca pa imamo v našem naselju A1 poslovalnico, tako da to ni izgovor, no za kaj večjega-prenos pa sem se zapeljal v najbližje večje mesto 10km stran kjer sem vse uredil v enem dnevu v poslovalnici v dobre pol ure, priklop pa je bil vsega in fiksnega ULTRA in mobilnih številk v 24h. Preko telefona-chata pa se meni-jo res samo kakšne bolj enostavne stvari, ker tam pa ja, jaz nimam pojma sploh, pa sem doktor za njih.
Tako da ja(spet), jaz sem z njihovo storitvijo pri prenosu in tudi pomoči pri začetnih nastavitvah do sedaj zadovoljen, enkrat sem šel nazaj v poslovalnico se dogovorit še za nekatere stvari, ki jih takoj prvi dan nisem razumel in so mi takoj lepo vse razložili, njihov fant (poleg dveh punc) se je spoznal na zadeve, ker je prej delal na T2 mi razložil določene stvari dodal še nek dodaten popust + dodatno A1 explore tv aplikacijo za 3m zastonj za preizkušnjo vse ostalo sem dvakrat brez problema zelo hitro rešil preko chata. Kot sem že tudi enkrat nazaj razlagal se je ene dvakrat oglasil njihov AI potem preklopil na njihovega "tehnika" ki se je v roku 5minut oglasil v živo. Ja res je bilo tisto prvo bomo resetirali zadevo z njegove strani, kar je čudežno delovalo, ja jaz sem vse skupaj prej parkrat resetiral in odklapljal-priklapljal že doma.
Kaj bo naprej ve samo baba vanga. Kot prvo grem iz ULTRA na kabel.
Me pa zanima, če A1 ima optiko 1Gb, seveda če omrežje (telekom) to dopušča in kakšne je cena oziroma doplačilo iz tistega 500/100?
c0ck4m0u53 ::
Meni je gospa na helpdesku oz. informacijah dejala, da je na (telekomovi) optiki možno, do 2Gb download in, da je doplačilo 5€/ mesec.
If citizens cannot trust that laws will be enforced in an evenhanded
and honest fashion, they cannot be said to live under the rule of law.
Instead, they live under the rule of men corrupted by the law. - Dale Carpenter
Saj vprašanje kaj je res, sem pa tudi jaz na telekomovi optiki.
Zdajle se igram s prijavo v moj A1 in mi nikakor ne uspe, oz. ne najdem prijavnih podatkov, tako, da bom šel drug teden v poslovalnico, pa jih bom še tam vprašal, če nudijo dvig hitrosti na več kot 0.5Gb.
Zdajle se igram s prijavo v moj A1 in mi nikakor ne uspe, oz. ne najdem prijavnih podatkov, tako, da bom šel drug teden v poslovalnico, pa jih bom še tam vprašal, če nudijo dvig hitrosti na več kot 0.5Gb.
Sem ponovno vprašal. Dvig hitrosti je odvisen od lokacije. Na moji mi ponujajo dve opciji. Za 1Gbit bi doplačal 5 evrov, za 2Gbit pa 8 evrov.
A si še na stari F2 optiki, ali že na novi GPON? Nas so prešaltali na GPON, tako da se bom tudi jaz pozanimal kaj je sedaj na stvari.
Sem ponovno vprašal. Dvig hitrosti je odvisen od lokacije. Na moji mi ponujajo dve opciji. Za 1Gbit bi doplačal 5 evrov, za 2Gbit pa 8 evrov.
No na moji lokaciji imajo pa z OŠO pogodbo samo do 100mbit, bi pa računali isto doplačilo kot vam ostalim za 1gbit, s tem da bi imel linijo 100/100.
Hop cefizelj. Pajade.
No na moji lokaciji imajo pa z OŠO pogodbo samo do 100mbit, bi pa računali isto doplačilo kot vam ostalim za 1gbit, s tem da bi imel linijo 100/100.
Hop cefizelj. Pajade.
Uffff, slaba.
Medtem mi pa Telekom in T2 veselo spuščata 1Gbit skozi, tudi 2Gbit je opcija. To A1 nekaj sere pri nas. Ampak na drugi lokaciji imam pa A1 baker ker optika še ni zvezana (zahtevek že oddan na GVO junija letos). In glih s tem bakrom imajo težav še pa še.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Omrežja in internet | 598001 (272) | Alexius Heristalski |
» | A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 107537 (1068) | Vm1999 |
» | Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 53501 (15829) | V-i-p |
» | A1 bo z novim letom podražil stare pakete (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 15781 (8793) | pwn3rrr |
» | Telekom in A1 dražita pakete (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 73659 (61105) | Cruz |