Forum » Omrežja in internet » A1 šalabajzerji
A1 šalabajzerji
Temo vidijo: vsi

d4vid ::
Telefon ti hoče povedat, da ga spravi v predal do konca dopusta.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

bambam20 ::
Ful je čudno, na več koncih otoka opazil, da dela 4g recimo 10/5 hitrost 5g pa 0.3/0.2 , lani ni bilo teh težav, letos pa preveč telefonov s 5g omrežjem očitno :)
Prestaviš na 4G. Za osnovne zadeve je 4G popolnoma zadovoljiv.
Sam imam na svojem telefonu vklopljen tudi 4G zato, da mi baterija drži dlje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

espacious ::
Letos krk obup. Vsako leto slabse. 5g odvisno od ure lokacije, a1 hr modem podpira samo 4g, 5g ne poznajo. prakticno nedelujoce na momente. izven sezone dela vse bp. okolica vrh-a natancneje. ima kdo izkusnje z hr telekom ali kom drugim? baje obstajajo neki "privat" maher ponudniki, ze kdo slisal?
baker porazen, optike ni.
baker porazen, optike ni.
LP, espacious
Zgodovina sprememb…
- spremenil: espacious ()

pixelzgaming ::
sem mel vse tri naše operaterje letos (sicer v trogirju) pa ni bil noben uporaben. 20/1 wifi v apartmaju je bil amerika.
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS

Han ::
Pred dvema tednoma so "urgentno" zamenjali star brezhiben Genexis modem z defektnim rabljenim FRITZ!Box 5490. Od takrat sem deležen pogostih prekinitev povezave s centralo. Po 15 minutah gledanja videa na tablici zveza vsakič pade, enako se zgodi po dobrih 9 minutah telefonskega pogovora.
Če Fritza restartam prek vmesnika, se ne poveže. Potreben je izklop iz elektrike. Po tem se s centralo sicer poveže, a traja celo večnost (skoraj pol ure), da je na voljo 5 GHz WiFi. 2,4 GHz sem namenoma izklopil, ke je v bloku gneča na tej frekvenci.
Včeraj zvečer sem se kar dolgo pogovarjal z agentom, ki se ga ni dalo prepričat v menjavo Fritza. Modem je resetiral, rekel naj beležim izpade in se po enem tednu zopet oglasim, če se bodo izpadi nadaljevali. 5 ur kasneje, okrog polnoči, ko sem moral modem znova "resetirat", sem se pogovarjal z drugim agentom, ki je bil bolj razumevajoč in pristal na menjavo modema. Ker nimajo novejšega Fritza 5530 (Telekom ga ima, v EU je na voljo od leta 2022), naj bi po pošti poslali drugega 5490. To je skoraj 8 let star model, ki ima še AC WiFi.
Če z drugim Fritzem ne bo bolje, bom prisiljen vzet slabšo opremo. Upam, da se bo dalo v tem primeru namesto problematičnega ZyXEL routerja priklopit lasten ASUS usmerjevalnik.
Če Fritza restartam prek vmesnika, se ne poveže. Potreben je izklop iz elektrike. Po tem se s centralo sicer poveže, a traja celo večnost (skoraj pol ure), da je na voljo 5 GHz WiFi. 2,4 GHz sem namenoma izklopil, ke je v bloku gneča na tej frekvenci.
Včeraj zvečer sem se kar dolgo pogovarjal z agentom, ki se ga ni dalo prepričat v menjavo Fritza. Modem je resetiral, rekel naj beležim izpade in se po enem tednu zopet oglasim, če se bodo izpadi nadaljevali. 5 ur kasneje, okrog polnoči, ko sem moral modem znova "resetirat", sem se pogovarjal z drugim agentom, ki je bil bolj razumevajoč in pristal na menjavo modema. Ker nimajo novejšega Fritza 5530 (Telekom ga ima, v EU je na voljo od leta 2022), naj bi po pošti poslali drugega 5490. To je skoraj 8 let star model, ki ima še AC WiFi.

Če z drugim Fritzem ne bo bolje, bom prisiljen vzet slabšo opremo. Upam, da se bo dalo v tem primeru namesto problematičnega ZyXEL routerja priklopit lasten ASUS usmerjevalnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

MrStein ::
Kaj pa je narobe z Zyxel ruterjem?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Menda ga moraš občasno resetirat, ima bistveno manj nastavitev... Skratka, A1 naj bi imel več dela z reševanjem težav pri strankah, ki imajo ZyXEL opremo.

d4vid ::
Jaz sem z Zyxelom imel težavo samo to, da mi je 1x na 2 meseca sam šel na default nastavitve. Ne vem, ali zaradi posodobitve ali česa drugega. Od kar imam direktno ONT -> lasten router, nimam več teh težav.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram

A1 očitno kar pogosto resetira modem/router na privzete vrednosti, če stranka jamra, da ne deluje v redu, ali npr. po firmware posodobitvi.

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Omrežja in internet | 660588 (195) | zdenko89 |
» | A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 128227 (2391) | miko22 |
» | Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 60792 (23120) | V-i-p |
» | A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Omrežja in internet | 87916 (30321) | Tilen |
» | Telekom in A1 dražita pakete (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 82668 (70114) | Cruz |