Forum » Na cesti » Gneča na Ljubljanski obvoznici
Gneča na Ljubljanski obvoznici
Temo vidijo: vsi
feryz ::
Upam da misli 6 pasov v vsako stran.
Potem jih bo mogoče dovolj.
Za nas.
Eno polovico bomo dali pa inženirčku za skiro.
Potem jih bo mogoče dovolj.
Za nas.
Eno polovico bomo dali pa inženirčku za skiro.
cvalsr ::
ps: s skirojem zlahka lovim buse tudi ko ni neke gužve. Peljem mimo postaje, nato me bus prehiti, vendar ga na naslednji postaji spet ujamem.
Ste ga videli, supernadskirojčkarja/kolesarja, prednjim se še Chuck Noris skrije!
Čakmau... pravzaprav...
pa saj tudi jaz z lahkoto z navadnim kolesom brez prestav ujamem Rogliča, ko se ta ustavi v obcestni gostilni na pivu. Ujamem celo dirkalnik formule 1, ko gre ta parkirat v bokse.
Borut:O ::
Ti se kr zajebavej ja, ampak dejstvo pa je da se da z kolesom/skirojem brez težav lovit bus, kar ti bo povedal vsak ki redno skiroja/kolesari.
Stvari se in se bodo prenavljale, enkrat se morajo ane.
Evo takile avtomobilski idioti kot je tale na 0:06 so pa eden izmed razlogov da več ljudi ne kolesari:
Pa tale na 0:03 tud! Če ne znaš vozit avto, potem pač vrni izpit, tako preprosto je to!
Lej kaj pravi tvoj Županković o dodatnih pasovih na AC:
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/lj...
Stvari se in se bodo prenavljale, enkrat se morajo ane.
Evo takile avtomobilski idioti kot je tale na 0:06 so pa eden izmed razlogov da več ljudi ne kolesari:
Pa tale na 0:03 tud! Če ne znaš vozit avto, potem pač vrni izpit, tako preprosto je to!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Borut:O ()
tlaloc ::
Borut:O, naj ti poizkusim nekaj razložiti, ker je fino, da razumeš.
Ko kritiziraš gnilo družbo kot je slovenska, boš slej, ko prej zadel ob nekaj, kar enemu ali drugemu moderatorju ne bo po godu. Sicer si bannan s strani bluefisha, ki že mesece ni spregovoril, dejansko pa je bil en ali drug moderator, ki se je odločil cenzurirati drugače mislečega. Enim gre to pač na kurac in se ne sekiramo preveč, odpremo nov nick in povemo kar mislim.
Potem imaš pa degenerirance kot je tale:
Tip je popolen bebec in čaka, da bo cenzuriranje drugače mislečega zadovoljilo njegovemu narcističnemu egu, da se bo potem lahko počutil bolj inteligentnega, čeprav se spravlja nate, ki si tule nedolžen in bi se pravzaprav moral spravljati name. Ampak fucking kreten dokazuje in misli, da je vir njegove zabitosti nasprotno mnenje, ki mu ne zmore argumentirano kontrirati, zato se zanese na zabitega moderatorja. Ta bo rešil problem zanj, če pa ga ne bo, se bo šel zjokat mamici v krilo.
Ne, da bi začel razmišljati, tvoriti kontraargumente, ki jih v temi kot je ta - imeti auspuh namesto možganov, preprosto ne more imeti (izven nakladanja seveda). Ne. On in moderator, ki ves čas cenzurira njemu nepriljubljene argumente, mislita, da bosta izpadla bolj pametna, če bosta zatrla nepriljubljen argument. Argument ostaja, nepriljubljen pisec, ki jima je stopil na živec - in to upravičeno - pa zamenja nick in pove svoje.
Ampak glavno vprašanje pa je: kakšna je vrednost tega foruma, če lahko govorijo samo tisti, ki se strinjajo z moderatorji? Trdim, da nikakršna, bojo pa rade volje moderatorji, ki se ne držijo lastnih pravil, razložili, kakšna je vrednost enoumja na forumu. To že imamo, reče se mu facebook, kjer lahko oblikuješ skupine ljudi, ki se bojo strinjale s tabo, pa naj si bo proticepilstvo, ploska zemlja, votla zemlja ali kakšen drug kretenizem, kjer odsotonost opozicije poraja pošasti.
In to je očitno usmeritev slo-techa oz. moderacije. Ustvarjanje pošasti.
Take pošasti:
Ko kritiziraš gnilo družbo kot je slovenska, boš slej, ko prej zadel ob nekaj, kar enemu ali drugemu moderatorju ne bo po godu. Sicer si bannan s strani bluefisha, ki že mesece ni spregovoril, dejansko pa je bil en ali drug moderator, ki se je odločil cenzurirati drugače mislečega. Enim gre to pač na kurac in se ne sekiramo preveč, odpremo nov nick in povemo kar mislim.
Potem imaš pa degenerirance kot je tale:
Mislim, da je to temo treba zapreti. Sicer je zanimiva, vendar ko jo zavzame trolmaker, ki nonstop spreminja svoj nick, tema izgubi na svoji vsebinski kvaliteti.
Tip je popolen bebec in čaka, da bo cenzuriranje drugače mislečega zadovoljilo njegovemu narcističnemu egu, da se bo potem lahko počutil bolj inteligentnega, čeprav se spravlja nate, ki si tule nedolžen in bi se pravzaprav moral spravljati name. Ampak fucking kreten dokazuje in misli, da je vir njegove zabitosti nasprotno mnenje, ki mu ne zmore argumentirano kontrirati, zato se zanese na zabitega moderatorja. Ta bo rešil problem zanj, če pa ga ne bo, se bo šel zjokat mamici v krilo.
Ne, da bi začel razmišljati, tvoriti kontraargumente, ki jih v temi kot je ta - imeti auspuh namesto možganov, preprosto ne more imeti (izven nakladanja seveda). Ne. On in moderator, ki ves čas cenzurira njemu nepriljubljene argumente, mislita, da bosta izpadla bolj pametna, če bosta zatrla nepriljubljen argument. Argument ostaja, nepriljubljen pisec, ki jima je stopil na živec - in to upravičeno - pa zamenja nick in pove svoje.
Ampak glavno vprašanje pa je: kakšna je vrednost tega foruma, če lahko govorijo samo tisti, ki se strinjajo z moderatorji? Trdim, da nikakršna, bojo pa rade volje moderatorji, ki se ne držijo lastnih pravil, razložili, kakšna je vrednost enoumja na forumu. To že imamo, reče se mu facebook, kjer lahko oblikuješ skupine ljudi, ki se bojo strinjale s tabo, pa naj si bo proticepilstvo, ploska zemlja, votla zemlja ali kakšen drug kretenizem, kjer odsotonost opozicije poraja pošasti.
In to je očitno usmeritev slo-techa oz. moderacije. Ustvarjanje pošasti.
Take pošasti:
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: energetik ()
(Moderatorji, razmišljam o hipotetičnem scenariju, če komu, po naključju (nalašč ne velja, mora biti nenamerno, nenačrtovano dejanje in popolnoma neposledično s hipotetično situacijo) roka spodleti nad vami, mislite, da bi bila donacija za dobro dejanje v imenu izboljšanja družbe, 0.25 bitcoina dovolj? 1 bitcoin? Kaj pravite, preden je bitcoin postal popularen, je bilo njegovo minanje precej preprosto in tisti, ki so bili dovolj tehnološko izobraženi v tistem času, ima dovolj dobre službe, da jih lahko donira za dobro družbe...)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tlaloc ()
energetik ::
Inženir se dejansko pogovorja sam s sabo med 2 ustvarjenima userjema...
vires in numeris
Ali pa si samo ti zabit kreten. Kar je bolj verjetno.
Zgodovina sprememb…
Jaz nisem zojyxudih, idiot en.
Ne sekiraj se zaradi teh idiotov. Pač bolani na duši. Danes družba sprejema samo brezpogojne kimavčke, narcisi ne prenašajo dobro nasprotnega mnenja, sploh, ko jim dokazje, da so idioti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tlaloc ()
Prav tako nisem "byvaxyjy", "jamaha", "Twomf!Twemf" ali "FrupplePlex".
Agree.
Ne sekiraj se zaradi teh idiotov. Pač bolani na duši.
Agree.
Zgodovina sprememb…
LunaJoy ::
Ampak glavno vprašanje pa je: kakšna je vrednost tega foruma, če lahko govorijo samo tisti, ki se strinjajo z moderatorji?
Zakaj bi bilo to vprašanje tvoj problem, če pa na nekem privatnem forumu nisi zaželjen?
Glavno vprašanje je, zakaj si sploh želiš biti na vsak način nekje, kjer te ne marajo, ne želijo medse. Govoriš o cenzuri. A ti sploh veš, kaj je cenzura?
To da se na vsak način siliš nazaj na nek privatni forum kjer ti moderatorji vedno znova pokažejo vrata tebi pomeni zaobiti cenzuro? To je kvečjemu pokazatelj šibkega karakterja. Naredi svoj forum če meniš, da je ljudem zanimivo to, kar imaš povedati.
WizzardOfOZ ::
A to se ta tip še kar sam s sabo pogovarja?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
WizzardOfOZ je izjavil:
A to se ta tip še kar sam s sabo pogovarja?
Še enkrat, se ne, zojyxudih NISEM jaz.
Pretty much :)
Še enkrat, se ne, zojyxudih NISEM jaz. Lahko moderatorja prosiš da pogleda IP naslove in boš videl da to nisem jaz. Pa Lp.
Zgodovina sprememb…
Fule je pa problem met 2 različna ip-ja. Enega iz telefona ali vpn_ja, drugega pa iz domačega računalnika. Prvi zate, drugi za tvoj alter ego.
Nimam dveh različnih IPjev, nimam dostopa do zojyxudih accunta. Še nekdo je tukaj posredi ki naprotuje vam avtomobilistom, ne samo jaz. Prav tako nimam dostopa dop "byvaxyjya", "jamahe", "Twomf!Twemfa" ali "FrupplePlexa". Dokažem lahko recimo tako da gremo stavit, ti prideš k meni domov in gledaš kaj delam na računalniku toliko časa dokler zojyxudih česa ne napiše. Stavim 1000 EUR.
Zgodovina sprememb…
Ne verjamem.
Pojdi stavit.
ps: tudi stil pisanja je čisto drug. Plus "byvaxyjy", "jamaha", "Twomf!Twemf" in "FrupplePlex" nasprotujejo električnim avtom, jaz pa jih močno podpiram. Ti že UTK povedal, pa si verjetno spregladal.
Preberi si: https://slo-tech.com/forum/t723469/p793...
ps: tudi stil pisanja je čisto drug. Plus "byvaxyjy", "jamaha", "Twomf!Twemf" in "FrupplePlex" nasprotujejo električnim avtom, jaz pa jih močno podpiram. Ti že UTK povedal, pa si verjetno spregladal.
Zgodovina sprememb…
Stavijo samo bedaki in pijanci. Jaz nisem ne eno ne drugo.
Še vedno pa verjamem, da si ena in ista oseba in da se pogovarjaš s svojim alter egom v tej temi.
Še vedno pa verjamem, da si ena in ista oseba in da se pogovarjaš s svojim alter egom v tej temi.
Stavijo samo bedaki in pijanci. Jaz nisem ne eno ne drugo.
Izgovor ki ga pes na repu prinese. Slabšega in bolj glupega izgovora se ne bi mogel spomnit. Bravo, si pokazal da te ni nič v hlačah. Vse samo za to da te ne razkrinkamo da se motiš.
Ni res, nisem, motiš se.
"byvaxyjy", "jamaha", "Twomf!Twemf" in "FrupplePlex" nasprotujejo električnim avtom, jaz pa jih močno podpiram že od nekdaj. Ti že UTK povedal, pa si verjetno spregladal.
Bodi dec in stavi 10.000 EUR tako kot tale profesor:
Zgodovina sprememb…
ps: profesor je zgubil in plačal 10.000 €. Kar stavi, rad imam malo free keša. As dec al nis?
Delat pejt, pa boš mel denar, luzer.
Delam, imam denar, luzer si ti, ne jaz, ne branim se pa 10.000 EUR zastonj keša. No kar pejt stavit pezde, ajmo, kaj je to zdej? Si se podelal v hlače? No ajde, stavit pejt.
Zgodovina sprememb…
codeMonkey ::
Ti se kr zajebavej ja, ampak dejstvo pa je da se da z kolesom/skirojem brez težav lovit bus, kar ti bo povedal vsak ki redno skiroja/kolesari.
Moja izkusnja je ta, da je precej odvisno kje se vozis. S kolesom se da pogosto tudi pot skrajasti v primerjavi z avtobusom. Jaz imam pot do sluzbe na Dunaju pogosto za intervalni trening, od semaforja do semaforja, in mi ne uspe vec kot okoli 15 km/h v povprecju (cez rdece se ne vozim). Pa grem mimo dostavljalcev z e-kolesi. Je pa tudi res, da sem s to hitrostjo vseeno hitrejsi od zelo dobrega javnega prevoza (5 minut pes + avtobus + pozdemna na tej poti, vse skupaj 35 minut, s kolesom 25). Pa recimo, da se zanemari preoblacenje in tusiranje v sluzbi. Sem pa vcasih imel s specialko komot dobrih 30 km/h povprecne iz Kranja do sluzbe v Ljubljani mimo Pirnic. Tudi v tem primeru sem bil hitrejsi kot npr. z vlakom in hojo do zelezniske. Ceprav je bila alternativa v resnici najveckrat motor ali avto, kar je bilo vseeno hitreje.
Glede otrok pa stvari niso tako enostavne. Jaz bi jih z veseljem spravil na kolo, ampak se mi je vse podrlo ze ko sem dobil prvega, in so mi kranjski vrtci ponudili edino prosto mesto v Trsteniku. Ziveli smo v Kranju, oba z zeno s sluzbami v Ljubljani, otrok po zakonu najvec 9 ur v vrtcu, midva pa sva jih morala oddelati (vsaj) 8. Edina (smiselna) resitev je bil privat vrtec v Ljubljani in kot tisoce drugih kretenckov v podobni situaciji, z avtom vsak dan delati zastoje na obvoznici. Potem je bilo konec zgobe s kolesom. Na sreco smo relativno hitro uspeli zbezati v tujino in je avto od tedaj samo se za v trgovine, razvazanje po treningih in tekmah, ter dolge poti.
To je pac neke vrste ujetnistvo sistema, ki je tudi podobno ICE vs EV debati, kjer pac ne mores zanemariti dejstva, da je gorivo v osnovi kredit, katerega pa ti banke ne stejejo v bonitetno oceno. Ce ze odplacujes kredit za neko stanovanje, kar je smiselno, in si zraven tudi iz potrebe privoscis vozilo, potem mnogim ne ostane veliko moznosti za zadolzevanje. Ceprav bi zeleli EV, pac ne znese. Lahko stekajo argument s TCO, ampak jim to cisto nic ne pomaga, ker se lahko stegnejo najvec za vozilo za recimo 20k in v desetih letih pac placajo se 20k za gorivo, kot neke vrste dodaten kredit. Pametnejsi celo vzamejo rabljen avto za 10k ali manj. Ne mores pa trditi, da so vsi ti ljudje glupi. Tudi anekdote o nakupih EVjev za 5k ne pomagajo (preden zacnes :)), ker pac bodimo posteni, to trenutno se ni resitev za mnozico. Tako kot tudi veselo druzinsko kolesarjenje v vrtec in sluzbo ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
GupeM ::
codeMonkey je izjavil:
Sem pa vcasih imel s specialko komot dobrih 30 km/h povprecne iz Kranja do sluzbe v Ljubljani mimo Pirnic.
Torej, imel si dobrih 30 km/h po cestah brez semaforjev, pešcev, milijona dovoznih poti, ... Naš inženirček pa še kar trdi, da ima po Ljubljani 28 km/h povprečno hitrost na skiroju, ki gre max 31 km/h. Toliko.
Pa še zgolj informativno: Si bil nazaj proti Kranju enako hiter? Dvigneš se namreč za cca 100 m iz Ljubljane, pa me zanima, koliko je bilo razlike. Sklepam, da je bilo kakšnih 5 minut zagotovo razlike v eno ali drugo smer.
Lej kaj pravi tvoj Županković o dodatnih pasovih na AC:
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/lj...
Opozoril je, da bo prometni kaos tudi v Ljubljani še trajal. V bližnji prihodnosti bodo dela med drugim izvajali na Tržaški cesti in na večini stranskih cest, ki vodijo nanjo,
Pizda, tržaško so imeli dve leti razkopano. Zaključili so kakšno leto ali dve nazaj, zdaj bojo pa spet prenavljali? Kako? Zakaj? Večji del Tržaške je bil tako razkopan, da je še s kolesom bil problem, brez da bi delal prekrške ...
Omenil je tudi prenovo Vilharjeve, ...
Vilharjeva je bila tudi prenovljena nekaj let nazaj. Kaj to počnejo, mi ni jasno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
c23po ::
Borut:O je včeraj v 12ih urah spisal 50 postov samo v tej temi. Nato je malo po polnoči padel. V vsakem primeru ni delal gneče na obvoznici. Slava mu!
Miki N ::
Borut:O je včeraj v 12ih urah spisal 50 postov samo v tej temi. Nato je malo po polnoči padel. V vsakem primeru ni delal gneče na obvoznici. Slava mu!
Ja samo če jih je napisal, jih je tudi nonstop čekiral - tudi medtem, ko je podil POVPREČNO 28 km/h po Ljubljani čez rdeče na svoji sneti e-skirci. Kaj pa to?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
free_rider ::
PRVI POST:
zojyxudih:: včeraj, 22:19:22
Borut:O je včeraj ob 22:18:33 izjavil:
energetik je včeraj ob 22:16:32 izjavil:
Inženir se dejansko pogovorja sam s sabo med 2 ustvarjenima userjema... 8-O
Ne sekiraj se zaradi teh idiotov. Pač bolani na duši. Danes družba sprejema samo brezpogojne kimavčke, narcisi ne prenašajo dobro nasprotnega mnenja, sploh, ko jim dokazje, da so idioti.
Zgodovina sprememb…
spremenilo: zojyxudih (včeraj ob 22:21:02)
REPLY:
Borut:O:: včeraj, 22:19:30
zojyxudih je včeraj ob 22:19:22 izjavil:
Agree.
Kdo replya v 8 sekundah? Samo nekdo, ki hoče prikazati 2 različna nicka. Dobra fora... Mi smo pa po žup priplaval :)
Zgodovina sprememb…
REPLY:
Agree.
Kdo replya v 8 sekundah? Samo nekdo, ki hoče prikazati 2 različna nicka. Dobra fora... Mi smo pa po žup priplaval :)
free_rider je izjavil:
Inžinirćek so legija.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
free_rider je izjavil:
PRVI POST:
Zgodovina sprememb…
REPLY:
Agree.
Naključje, prisežem da zojyxudih nisem jaz, lahko greš pa tudi ti stavit in ti dokažem.
ps: če bi bil pozoren bi videl da se je rafal sporočil začel z energetikom postom ob 22:16:32, nato sem jaz prišel gor ob 22:18:33 in gor ostal ker sem pričakoval energetokov odgovor.
Vlavnem stavi, se dobimo v živo, boš par ur gledal pod prste kaj delam na račuanalniku, vse dokler zojyxudih česa ne napiše, tako boš vedel da zojyxudih nisem jaz. Če imaš pa kakršnokoli drugo idejo kako dokazat da zojyxudih nisem jaz pa na dan z njo. :)
Zgodovina sprememb…
Tudi kdor me pozna ve da mi je "življenjsko poslanstvo" ljudi navdušit nad električnimi avtomobili, profili katere omenjaš in me po krivici obtožuješ da sem to jaz pa delajo ravno obratno: nasprotujejo električnim avtomobilom, kar jaz DEFINITIVNO ne bi počel.
Napisal je DOBRIH 30 km/h, kaj to pomeni dobrih 30 km/h? To lahko pomeni tudi 35 km/h. In 28 km/h sem imel tudi jaz na poti brez peščev na kolesarski stezi, efektivno brez semaforjev ipd. Če ne verjameš lahko enkrat posnamem svojo vožnjo in ti dokažem da je povprečna res 28 km/h. Boš vnesel v Google maps in preveril razdaljo, čas bo pa tudi znan in iz tega boš lepo izračunal povprečno hitrost. In ja, v nekaterih vožnjah dosežem tudi 28 km/h POVPREČNE hitrosti. Ponavadi je pa 26 do 27 km/h. Ta povprečna hitrost ni na pamet rečena, ampak mi jo meri aplikacija M365 Dashboard, ki se connecta direktno na software skiroja.
Torej, imel si dobrih 30 km/h po cestah brez semaforjev, pešcev, milijona dovoznih poti, ... Naš inženirček pa še kar trdi, da ima po Ljubljani 28 km/h povprečno hitrost na skiroju, ki gre max 31 km/h. Toliko.
Napisal je DOBRIH 30 km/h, kaj to pomeni dobrih 30 km/h? To lahko pomeni tudi 35 km/h. In 28 km/h sem imel tudi jaz na poti brez peščev na kolesarski stezi, efektivno brez semaforjev ipd. Če ne verjameš lahko enkrat posnamem svojo vožnjo in ti dokažem da je povprečna res 28 km/h. Boš vnesel v Google maps in preveril razdaljo, čas bo pa tudi znan in iz tega boš lepo izračunal povprečno hitrost. In ja, v nekaterih vožnjah dosežem tudi 28 km/h POVPREČNE hitrosti. Ponavadi je pa 26 do 27 km/h. Ta povprečna hitrost ni na pamet rečena, ampak mi jo meri aplikacija M365 Dashboard, ki se connecta direktno na software skiroja.
Zgodovina sprememb…
Glede kolesa in otrok, lahko bi jih vozil s temle (na Nizozemskem je to standardna praksa), poglej si malo:
Oziroma tole če ti tak stil videa bolj utreza:
Do You Really Need A Car? | Why E Bikes Could Be The Future Of Personal Transport
Oziroma tole če ti tak stil videa bolj utreza:
Do You Really Need A Car? | Why E Bikes Could Be The Future Of Personal Transport
To je pac neke vrste ujetnistvo sistema, ki je tudi podobno ICE vs EV debati, kjer pac ne mores zanemariti dejstva, da je gorivo v osnovi kredit, katerega pa ti banke ne stejejo v bonitetno oceno. Ce ze odplacujes kredit za neko stanovanje, kar je smiselno, in si zraven tudi iz potrebe privoscis vozilo, potem mnogim ne ostane veliko moznosti za zadolzevanje. Ceprav bi zeleli EV, pac ne zne
Sej imaš skoraj brezobrastni kredit eko sklada. Prijatelj plača na mesec MANJ za električni avto kot bi za dizla. Plača 250 € kredita za električni avto plus 15 € mesečno elektrike, kar je 265 € mesečno, za novega dizla bi pa bilo 200 € kredita za dizla plus 150 € dizla na črpalki, kar je 350 €. In 265 € mesečno je manjši strošek kot pa 350 € mesečno. Torej z električnim avtom špara še od prvega dneva naprej. Če si 265 € mesečno za električni avto ne more privoščit, potem bi si 350 € mesečno za novega dizla lahko privoščil ŠE TEŽJE.
Lahko stekajo argument s TCO, ampak jim to cisto nic ne pomaga, ker se lahko stegnejo najvec za vozilo za recimo 20k in v desetih letih pac placajo se 20k za gorivo, kot neke vrste dodaten kredit.
Razumem tvoj argument in v določenih specifičnih primerih drži, ampak je pa dejstvo da večina folka NE ŠTEKA argumenta z TCO (total cost of ownershit), ali celo mislijo da je TCO pri električnem avtu višji, kar ni res. Izjemno redko kdo si izračuna TCO, zato pa tudi je tako kot je.
Pametnejsi celo vzamejo rabljen avto za 10k ali manj. Ne mores pa trditi, da so vsi ti ljudje glupi.
Tudi rabljen električni avto lahko dobiš za 10k. Nisi vsi te ljudje glupi, večina pa definitivno.
Zgodovina sprememb…
Tako kot tudi veselo druzinsko kolesarjenje v vrtec in sluzbo ni.
Zakaj ne? Seveda je lahko, na nizozemskem je to standardna praksa. Poglej si vsaj prvi video ki sem ti ga zgoraj dal. :)
Tudi kdor me pozna ve da mi je "življenjsko poslanstvo" ljudi navdušit nad električnimi avtomobili,
Ja saj. Nič čudnega, da gre pri nas tako počasi ... kdo ve koliko naročil je bilo skenslanih zaradi Inžinirčkovega antipatičnega nabijanja.
Daj Miki nehaj nabijat neumnosti in trolat. ;D Sem že marsikoga prepričal da je kupil električni avto in mi je hvaležen za to. Pri nas pa gre počasneje zaradi govedarske zaostale miselnosti SLOVENCELJNOV (ni vsak slovenec slovencelj, jih je pa večina), ter zaradi trenutnega pomanjkanja nizkocenovnih električnih modelov (kupna moč v sloveniji je majhna).
Zgodovina sprememb…
Tudi v Sloveniji se delež električnih avtov naglo dviguje, verjami pa da velika večina tudi tistih najbolj zabitih bo kupila električni avto, če ne drugega čez nekaj let ko bo že za nakup cenejši od bencinskega vozila in ga bodo imeli vsi njegovi sosedi in prijatelji.
eventyrer ::
Tudi v Sloveniji se delež električnih avtov naglo dviguje, verjami pa da velika večina tudi tistih najbolj zabitih bo kupila električni avto, če ne drugega čez nekaj let ko bo že za nakup cenejši od bencinskega vozila in ga bodo imeli vsi njegovi sosedi in prijatelji.
to se bo zgodilo zgolj zato ker novih bencinskih/dizelskih avtov ne bo več možno kupit, rabljeni bencinarji/dizelaši pa bodo postali že prestari za nakup.
Električni avti so bedarija.
Tesla model Y je bil marca najbolj prodajan avto v Evropi, in peti najbolj prodajan avto v Sloveniji. V prvem četrtletju 2023 pa je bil najbolj prodajan avto na svetu. Torej kar peti najbolj prodajan avto v Sloveniji, ne glede na vrsto pogona. Ja hitro gre gor delež, hitreje kot sem pričakoval.
Klik: https://vecer.com/prosti-cas/najbolje-p...
In klik: https://avto.finance.si/9011957/Marca-v...
Zakaj že? Ni res. Niso nobena bedarija, so superiorna tehnologija v primerjavi z fosilnimi avtomobili.
Klik: https://vecer.com/prosti-cas/najbolje-p...
In klik: https://avto.finance.si/9011957/Marca-v...
Električni avti so bedarija.
Zakaj že? Ni res. Niso nobena bedarija, so superiorna tehnologija v primerjavi z fosilnimi avtomobili.
Zgodovina sprememb…
Gregor P ::
Čak mal, a sem to v temi v gneči, al o EV zdaj?!?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
kaj točno je superiornega pri njih?
Čak mal, a sem to v temi v gneči, al o EV zdaj?!?
ja ko je gneča je treba o nečem debatirat.
Ali pa dejansko pričakuješ da bomo na slo-techu rešili ljubljansko gužvo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
Gregor P ::
Upanje umre zadnje
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Borut,
jutri se peljem v Hamburg. Z mojim avtom to pomeni vmes 1 postanek za tankanje (5 minut) (in nekaj postankov za kavo in scanje). Vožnje je 11 ur in pol, s postanki se približamo 13 uram. Ajde rečmo da bom še nekaj pojedel, torej smo na max 13.5 urah.
Kolikokrat se moram na tej razdalji ustaviti z električnim avtom in koliko časa ga moram polniti? Ali je z EV sploh možno to pot opraviti v 1 dnevu, upoštevajoč da moram vmes 8 ur spati?
jutri se peljem v Hamburg. Z mojim avtom to pomeni vmes 1 postanek za tankanje (5 minut) (in nekaj postankov za kavo in scanje). Vožnje je 11 ur in pol, s postanki se približamo 13 uram. Ajde rečmo da bom še nekaj pojedel, torej smo na max 13.5 urah.
Kolikokrat se moram na tej razdalji ustaviti z električnim avtom in koliko časa ga moram polniti? Ali je z EV sploh možno to pot opraviti v 1 dnevu, upoštevajoč da moram vmes 8 ur spati?
Zgodovina sprememb…
free_rider ::
Naključje, prisežem da zojyxudih nisem jaz, lahko greš pa tudi ti stavit in ti dokažem.
ps: če bi bil pozoren bi videl da se je rafal sporočil začel z energetikom postom ob 22:16:32, nato sem jaz prišel gor ob 22:18:33 in gor ostal ker sem pričakoval energetokov odgovor.
Vlavnem stavi, se dobimo v živo, boš par ur gledal pod prste kaj delam na račuanalniku, vse dokler zojyxudih česa ne napiše, tako boš vedel da zojyxudih nisem jaz. Če imaš pa kakršnokoli drugo idejo kako dokazat da zojyxudih nisem jaz pa na dan z njo. :)
Seveda, ti si najden s prsti v marmeladi, zdaj naj pa jaz dokazujem in se srečujem s tabo. :):):)
Najbolje, da še ene 3 pripeljem, da še njih prepričaš.
boš par ur gledal pod prste kaj delam na račuanalniku
Ja, samo to še čakam, hahhaha.
ST mi je izključno razvedrilna aktivnost med službo pon-pet, 7-15.
Ne rabi se debunkat nicke, ki so živi 30 minut.
Dost pozornosti si dobu od mene. Čao
Borut,
Ne štekaš. To je vse TVOJ organizacijski problem, ker si ne znaš načrtovati poti. Pač z električarjem bi se pa ustavil za malo dlje, mogoče še kako obcestno kurbo na postaji nabrisal in bi tako PRIŠPARAL na času.
feryz ::
Borut,E? Wtf? Do Hamburga je švoh 9 ur. S tankanjem, scanjem in kofetom. Večkratnim kofetom.
Razen če kakšnega drugega misliš.
S štromarjem bi rabil kakih 5 do 6 postankov po eno uro. S takim, ki ima 500 km deklariranih.
GupeM ::
jutri se peljem v Hamburg
uff... srečno pot.
hipotetično vprašanje.
Borut,E? Wtf? Do Hamburga je švoh 9 ur. S tankanjem, scanjem in kofetom. Večkratnim kofetom.
Razen če kakšnega drugega misliš.
S štromarjem bi rabil kakih 5 do 6 postankov po eno uro. S takim, ki ima 500 km deklariranih.
Do Hamburga je 1200 km.
9 ur rata če imaš poprečno potovalno hitrost odkar se vsedeš v avto pa do takrat ko parkiraš na cilju 140 kmh...česar ne boš dosegel.
kje je torej superiornost EV?
Jaz je ne vidim, razen iz pogleda proizvajalcev kjer proizvajalci zaslužijo mnogo več ker gre za "novo tehnologijo".
Čez 10 let bomo vsi v EV še vedno jamrali nad gužvo na cestah. In na pumpah.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gonja proti mobilnosti (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 49195 (35435) | Lowink |
» | Pariz znižal cestne omejitve (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 19919 (15556) | Invictus |
» | Evropski teden mobilnosti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 31270 (21356) | jb_j |
» | Rešitev za slovenski javni prevoz (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 81640 (71049) | starfotr |
» | Hitrost mestnega prevoza (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 32993 (27394) | BigWhale |