Forum » Zvok in slika » LG tv problem
LG tv problem
rok_p ::
Pozdravljeni,
imam en čuden problem z LG TVjem, model 42LF5800-ZA. TV ne predvaja pravilnega zvoka, to opazim zgolj pri reklamah, še najbolj na programu Discovery. Slišati je tako, kot nekoč, ko je vleklo kaseto, oz kot da bi upočasnil predvajanje zvoka. Sicer ni moteče, je pa čudno. Signal je digitalen, vstavljena je conax kartica, operater je pa Teleing. Prej smo imeli klasičen katodni tv skupaj z zunanjim dvb-c sprejemnikom, pa teh težav ni bilo.
Naslednji problem je na LG LCD 32LH3000. Ta tv sem preselil iz ene sobe v drugo. In sedaj mi samo na Discoveryu zaostajajo podnapisi, sigurno za ene 3s. Na vseh ostalih kanalih, kjer lahko vklopiš/izklopiš podnapise le ti delajo ok. Prav tako je digitalni sprejem, conax kartica, teleing. V prvi sobi tega problema ni bilo in mi ni jasno, kako je to možno pri digitalnem signalu. KAbla do tvja je pa cca 8m, medtem ko je ga bilo do prve sobe 15. Ponovno nameščanje kanalov ne pomaga.
imam en čuden problem z LG TVjem, model 42LF5800-ZA. TV ne predvaja pravilnega zvoka, to opazim zgolj pri reklamah, še najbolj na programu Discovery. Slišati je tako, kot nekoč, ko je vleklo kaseto, oz kot da bi upočasnil predvajanje zvoka. Sicer ni moteče, je pa čudno. Signal je digitalen, vstavljena je conax kartica, operater je pa Teleing. Prej smo imeli klasičen katodni tv skupaj z zunanjim dvb-c sprejemnikom, pa teh težav ni bilo.
Naslednji problem je na LG LCD 32LH3000. Ta tv sem preselil iz ene sobe v drugo. In sedaj mi samo na Discoveryu zaostajajo podnapisi, sigurno za ene 3s. Na vseh ostalih kanalih, kjer lahko vklopiš/izklopiš podnapise le ti delajo ok. Prav tako je digitalni sprejem, conax kartica, teleing. V prvi sobi tega problema ni bilo in mi ni jasno, kako je to možno pri digitalnem signalu. KAbla do tvja je pa cca 8m, medtem ko je ga bilo do prve sobe 15. Ponovno nameščanje kanalov ne pomaga.
rok
Ales ::
Selitev v drugo sobo, priklop na drugi, krajši kabel, in zaostajanje podnapisov le na enem kanalu? Hm, samo dejstvo, da sta se dva dogodka zgodila ob približno istem času, še ne pomeni nujno, da je med njima korelacija... Si za test nesel TV nazaj, priklopil na stari kabel, ter preveril ali podnapisi še zaostajajo?
Ales ::
Hm, meni tudi ne. Iz katere naprave peljeta kabla na stari in novi lokaciji, kaj je zadnja točka pred TV-jem? Kak delilnik signala? Lahko tam medsebojno zamenjaš ta 15m in 8m kabla? Da bo 15m kabel stare lokacije vklopljen v mesto, kjer je zdaj 8m kabel za novo lokacijo in obratno? Pa da vidiš, ali to kaj vpliva...
rok_p ::
Oba kabla gresta iz istega razdelilca na katerega pride dovod kabelske. Vom pocakal da crkne tv:) do takrat pa pac izklapljam podnapise, da ne motijo.
Hvala za pomoc.
Hvala za pomoc.
rok
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AIR bo le zaživel (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Omrežja in internet | 194153 (17334) | markasaso12 |
» | Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 444625 (84153) | zavajon |
» | Lg tv ne najde programovOddelek: Zvok in slika | 1400 (1271) | Fsegula62 |
» | Telemach kabelski internetOddelek: Omrežja in internet | 9335 (8040) | BorutK-73 |
» | ADSL TV @ SiOL (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Omrežja in internet | 57592 (17916) | dinozaver7 |