» »

AIR bo le zaživel

AIR bo le zaživel

««
21 / 22
»»

icek ::

Imamo tezave s sprejemom programske sheme. Tezavo ze odpravljamo.
Rider of Theli
www.air-tv.net

plavko61 ::

A že ima ARIO kak STB z HDMI izhodom?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

icek ::

že nekaj časa....
Rider of Theli
www.air-tv.net

plavko61 ::

icek je izjavil:

že nekaj časa....


in kak je zadeva glede na ta "2000 nekaj" box, je kaj doplačila če zamenjaš?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

icek ::

najbolje, da se obrneš na njih...
Rider of Theli
www.air-tv.net

Christian ::

Pozdravljeni! Da malce obudim temo....tukaj ste vsi zaspali....? Povejte kako ste trenutno zadovoljni za Ario ponudbo? Zanima me ,če kdo kaj ve o kakšni spremembi ali novosti na njihovem področju? Storitve delujejo res zanesljivo in se je zadeva zelo popravila od celega začetka njihovih storitev. Pa malce sem si ogledal cene drugih operaterjev (SIOL,AMIS) in sem ugotovil da Ario sploh ni pretirano drag. Povejte če imate kakšno grajo ali pohvalo in če morda kaj veste o kakšnih novostih.... Lepo vas pozdravljam !

beta1 ::

Res, tukaj v tej temi se nič več ne dogaja, ampak se sploh ne čudim, da je tako.

Tukaj na forumu je vzorec uporabnikov. Večinoma prevladujejo uporabniki različnih ponudnikov xDSL-ov, kabelske, optike ter uporabniki, ki sledijo hitremu tehničnemu napredku. Nekako je tudi tako, ker so ti uporabniki imeli v veliko primerih prej in/ali hitrejši dostop do interneta. Torej so prej osvojili ta forum itd... Po domače povedano, da so ''gor rasli'' z napsterjem, kazaa, yahoo, owerclockali 9500pro v 9700 ter takšni in drugačni forumi oz. WEB 2.0. Sploh pa se opazi pri uporabnikih Ario, da so dobili interntet dosti kasneje. So zelo nezahtevni uporabniki. Upam si trdit, da večina naročnikov ima naročen 1 mega internet in da gleda večino časa 24ur.com in na TVju Kanal A. Važno je, da imajo zunaj vrt, grunt, bla bla bla. Pogledajo mogoče mail in kaj se kaj dogaja po svetu in da niti ne vedo kaj sploh je torrent, 720p, 1080p itd... (Sploh na podeželju) So pa tudi izjeme.

Jaz sem uporabnik, ki je prišel iz Siola (adsl 2002) ter iz T-2ja (10/2MB, 2x SDTV, 2xSIM in TEL), zaradi selitve sem sklenil storitve podjetja Ario, kot edina storitev tukaj na voljo. Od leta 2010 imam paket DUO (4mega + 2xTV). Od skoraj samega začetka v obdobju približno enega leta smo imeli v našem okraju packetloss in to tudi od 7% do 33%. Tako, da je internet zelo slabo delal. Zadnjo leto pa dela tako kot mora in upam, da bo tudi v prihodnje.

Slišal sem, da so imeli v prihodnosti povečat programsko shemo (kar so tudi storili dvema SD in šest HD kanali) in povečat propustnost interneta (ne vejo ali bo to 8 mega ali več). Kdaj? Se ne ve!

Drugače kar se tiče kvalitete TV signala in interneta je OK. Res bi morali dodali še vsaj nekaj tujih novih kanalov ter obvezno bi že morali ponudit hitrejši dostop do interneta. Jaz komaj shajam s 4 mega. To je tak, kot da bi ribo na suhem vsako minuto polil s kozarcem vode. Ali pa pocenit vse skupaj.

Dokler bodo uporabniki nezahtevni in da ne bo prave konkurence izven urbanih naselij, bo še kar nekaj časa tako.

Lep pozdav in brez zamere.

Mirno noč!

Christian ::

Ima kdo danes morda težave z internetom....počasno odpiranje strani itd. Se dogaja kaj novega na Ariu? Upam da še ima kdo kakšen informacije?

Christian ::

Lep pozdrav vsem navzočim foruma slotech in uporabnikom ARIO . Včasih smo si tukaj pomagali pri raznih težavah,sedaj pa vas ni ne duha in sluha. Sprašujem se ,če ste vsi prekinili razmerje z nadzemeljsko tehnologijo ali so se storitve tako popravile da ni več nobenih težav pri sprejemu tv signalov ali internetom. Zanima me ,če mi ima kdo kakšne novice iz njiovih strani. Njihov uporabnik sem že skoraj 5 let in sem zadovoljen z njimi. Imam naročnino na polno ,se pravi trojček in dodatne še 3 tv in internet 4MB ,ter 2 telefona. Res da ni poceni,so pa storitve kakovostne. Morda bi si pa želel kakšne spremembe v programski shemi,morda kakšne nove storitve ,morda hitrejši internet. Skratka verjamem da se tukaj več nebo noben uporabnik oglasil in verjemite da vas malce pogrešam tu gor. Lepo se imejte,lep pozdrav tudi podjetju ARIO.... LP

Veron ::

Sicer jst lahko opišem svojo izkušnjo z Telemach AIR Krim. Nekje v začetku leta 2010 sem zadevo naročil (takrat sem zaradi oddaljenosti od centrale imel veliko težav s siolom, T2 optiko niso napeljali, ker se je zadeva ustavila, pogodbe niso izpolnili - razkopi po cesti itd.) Takrat sem plačal 190eur priključnine in mesečno nevem koliko za 2m + 1x TV (naročnina za 2. TV je bila polovična naročnine ene TV, kar je bilo preveč, zrihtal sem si kartico od kolega in svoj dekoder, tako da sem imel 2x tv). Zadeva je delovala vredu, ni bilo nekih hudih težav (razn močnejša neuraja). Ampak potem je bilo eno poletje, ko so pri Telemachu imeli akcijo "brez priključnine" in sem opazoval sosede in celo naselje, ko so se te krožniki nemarno množili. Od takrat naprej pa konstatne težave, pa so menjali tisto glavo na krožniku, vse živo. Ampak nikoli poštimali. K sreči je kmalu Telekom postavil novo vmesno bazno postajo, tako da sem bil kar na enkrat samo 1k od centrale. Naročil VDSL in tudi dobil (zopet plačal 115eur priključnine (70eur opt + 45eur priključnina zaradi vdsl). Priključili so me v začetku letošnjega leta. Od takrat nimamo nobenih težav, tudi v slabem vremenu ne :) Imam 8/2 + 3x TV in deluje tiptop pa še ceneje je

borisk ::

Zdravo!

Ker telekom ne želi zrihtat omrežja (imam samo analogni telefonski priključek, čeprav je že bil xdsl na istem kablu) sem prisiljen poiskati alternativo. mobilno omrežje ne pride v poštev, ker je signal slab, 2g. Pri Ario pa je problem da nimam vidne linije, tako da bo moral cca 100m od hiše postaviti steber oz "repetitor" Zanima me, dejanska shema priklopa antene, routerja oz kako je oprema sestavljena in kakšno porabo ima? Trenutno planiram da bi postavil steber za parabolo, na vrhu nekaj deset watni FV panel, gor bi šla še ena antena za WIFI povezavo z hišo. Ima kdo kakšno drugo rešitev? da bi potegnil kabel ne pride v poštev, ker je moja dovozna cesta vmes, sosed s traktorjem...

kronik ::

Če imaš pri stebru elektriko, potem ni problema kar se tiče interneta. Ni pa mi jasno kak boš RF (TV) signal spravil do hiše. Ario namreč uporablja DVB za prenos slike. Najbolje, da nekak urediš coax povezavo do stebra...

borisk ::

rabim za internet, tv mam preko totala, elektrike nimam pri stebru zato bi dal FV panel na vrhu stebra,

kronik ::

Antena (glava) rabi napajanje, ki ga dobi preko power inserterja po coax kablu.

KTr1sk ::

Danes sem klical na Ario in se lahko brezplačno zamenja SD sprejemnik za HD sprejemnik :). Kaj kdo ve bodo kdaj nudili tudi večje hitrosti od 8 Mbps / 1 Mbps ?
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

beta1 ::

Še dolgo časa ne bo hitrosti 8/1 ali več. Sem jih povprašal predkratkim. Še danes veliko naročnikov ne more imet 4/512.

Thunder wave ::

Tudi sam že čakam kake novosti, ker je zadeva skoraj na isti točki kot pred 6 leti, ko so uradno začeli. Očitno vedo, da je edini konkurent, ki bi jih povozil optika, ki pa je na koncih kjer imajo 90% naročnikov še hitro oziroma sploh ne bo.

beta1 ::

Na prvi strani te teme, prvih 6-7 postov, prečitajte kakšno hitrost so testirali. Sedaj pa več ne gre???

ARIO, mi hočemo hitrejši internet!!!

Thunder wave ::

Testirali že so, samo so takrat imeli mogoče 200 uporabnikov, danes pa okrog 7000. Vsem pač ni možno zagotavlati hitrosti a kot so 40/20 ipd. Bo potrebna kakšna nadgradnja.

beta1 ::

Ja, res je potrebna nadgradnja iz njihove strani.

Za začetek naj naredijo 8 mega in 10 mega internet ter spustijo cene vsem storitvam, da bodo vsaj malo konkurenčni (ki sploh ne rabijo bit).

Danes je že nekako 10mega interntet minimum.

KTr1sk ::

Včeraj sem šel v MB po tretjo kartico za tretji TV, zdaj imam 3xTV brez ostalih storitev
Vzel sem sprejemnik HD-450T, ampak ne dela nobena kartica, čeprav jo zazna v meniju...na starem sprejemniku pa delajo vse kartice tudi nova dela bp...je imel kdo kakšno podobno situacijo, da mu samo na HD sprejemniku niso delali programi? Bedno se mi zdi klicat na Ario, da ne bi slučajno prišli gledat kable, ker dela na istem kablu, ampak na starem sprejemniku..hvala
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

KTr1sk ::

Aja naj povem da programe mi poišče, samo ko izberem program piše "Scrambled", verjetno ni kriva kartica, če le-ta dela na starem sprejemniku, pa še software sem posodobil pa enako ne dela...
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Thunder wave ::

Kontaktiraj Ario, bodo najboljše vedeli, kaj je narobe.

beta1 ::

Po vsej verjetnosti imaš težavo med kompatibilnostjo CI kartice in sprejemnika.

beta1 ::

Telekom je začel s pohitritvijo paketov interneta. Na optiki celo do 1Gbps. Na Ari-u dosegamo komaj 0,001-0,004Gbps hitrosti gigabitne optike.

Wake up Ario users!!!

Kaj res ne rabite hitrejšega interneta? (glede na ceno)

Thunder wave ::

Ja in? Če ni drugega bomo s tem tudi preživeli. In oni to tudi vedo.

beta1 ::

Ja, če bomo pa tak razmišljali in s tem bili zadovoljni, potem pa še dolgo nebo hitrejših internetih paketov.

Thunder wave ::

Pol pa se kar odklopi. Tehnologija prenosa na Ariu je taksna kot je in bo brez nadgradnje omrežja (če sploh obstaja in če, potem stane in to ne malo) težko dosegati višje hitrosti. Hočem samo povedati, da tam kjer konkurence sploh ni, bodo uporabniki ostali pri njih. Ko (če) bo na voljo boljša konkurenčna ponudba, pa se bojo oni tudi zmigali. Do takrat pa...

beta1 ::

Youtube HD šteka, visok ping, špili lagirajo, packet loss, mkwje vlači 100 let dol....

ja, nič. V mesto se bo treba preselit ali pa it na vrt štihat. (na podeželju samo štihamo, drugega tak ne počnemo ter 1x na teden gremo na 24ur.com)

GTX970 ::

beta1 ::

Very funny :D

Veron ::

beta1 je izjavil:

Youtube HD šteka, visok ping, špili lagirajo, packet loss, mkwje vlači 100 let dol....

ja, nič. V mesto se bo treba preselit ali pa it na vrt štihat. (na podeželju samo štihamo, drugega tak ne počnemo ter 1x na teden gremo na 24ur.com)

visok ping? Ko sm še mel Lastovko, je bil pink pod 10ms do gateway-a
packet loss? Samo ob zelo slabem vremenu (in en čas pred "nadgradnjo", ko je bilo preveč naročnikov)
mkw? dan ima 24ur, delaj kaj drugega vmes

beta1 ::

Daj daj daj, to je samo pohlep in oderuštvo naročnikov.

Saj smo ja leta 2014. DVA TISOČ ŠTIRINAJST!

Evo, tu mate konkurenčnega ponudnika, http://www.super-tv.si/ Poglejte malo njihove pakete in cene. Na žalost bo to aktualno samo za tiste, ki vidijo oddajnik Krim.

Sam pa lahko sedaj samo sanjam z 10 mega internetom.

Naslednji teden grem v akcijo za paket Amis flex. Sem zvedel, da imajo nedaleč stran od mene naročniki 7-8 mega sinhronizacije. Pa če bo 5-6 mega internet, ko bo boljše. Vsak megabit šteje!!!

Lep sončen vikend iz ''Vukojebine''!!!

beta1 ::

beta1 je izjavil:

visok ping? Ko sm še mel Lastovko, je bil pink pod 10ms do gateway-a
packet loss? Samo ob zelo slabem vremenu (in en čas pred "nadgradnjo", ko je bilo preveč naročnikov)
mkw? dan ima 24ur, delaj kaj drugega vmes


Res je. Imaš delno prav.

Ping imam res 8-9ms, ko je linija prosta.

Bilokaj, da ti po liniji prenaša (pa ne s polno hitrostjo, tam 200-250kb/s), je ping konstanten 200ms+. Pa da še kakšno e-pošto s priponko pošlješ, te pa tak imaš internet v tiltu, čez 1000ms-1500ms. Ping ni prioriteta. OK, pač ni prioriteta. Te pa naj dajo hitrejše internetne pakete, da bo to malo hitreje uplodadalo/downloadalo, ne pa da čakaš ko butec, da po polžje prenese.

Slabo vreme, to zastopimo. Pač takrat ni 100%.

Ja, saj delamo druge stvari. Nič bat. Kdo bo pa čakal tak dolgo, korenine zraven poženeš preden... Eh, no comment.

BTW: Smo v Sloveniji. Svoboda govora obstaja!

Plus, to je prosto znano, da si vsak naročnik potihoma želi, da bi bile storitve boljše.

LP

Master Chief ::

Zdaj pa tak je, tudi jaz sem slišal pritožbe kolegov o tem ARIO. Sem bil na obisku pr enem kolegu ko ima AIRO pred kratkim in to je katastrofa. 4 megabite ponujajo za tako ceno, kot drugje na kablu 20 ali več.

Vem, da je tehnologija drugačna in da so drugačni stroški, ampak vseeno se tu izkoriša VELIK MONOPOL, krivi so (ste) pa tudi nekateri pametnjakoviči, ki ze zadovoljijo ali celo zagovarjajo to politiko. Hec je v tem, ker je res večina teh uporabnikov na t.i. "deželi" in se generalno je očitno ta profil uporabnikov za ponudnika ARIO premalo zahteven, da bi sploh pomislili o dvigu hitrosti ali uvedbi paketa z višjo hitrostjo po NORMALNI CENI.

Lahko je biti pametn in odgovarjat uporabnikom "naj se odklopijo" ko pa imaš dober internet ali celo optiko, vendar to ni rešitev. Sej zato pa smo tam kot smo, zarad takih pametnjakovičov - Thunder a si zaposlen pr njih? Kolk ti plačujejo?

Tehnologija omogoča - dokazano je šlo skozi pri testiranju, in če bi bil interes bi lahko zadeva bila veliko boljše realizirana, a kaj, ko so "ugotovili", da za njih tile "Janezeki" na deželi ne rabijo več kot tiste Bukoveface, 24ur, mail in par SD kanalov za MASTNO CENO.

Tako, kot je predhodnik napisal, L E T O 2 0 1 4 - smo, skoraj v 2015, oni pa turajo te hitrosti. Madona, še YouTube mi na telefonu nalaga celo večnost, Twitcha se ne da gledat, brez da prekinja, Skype skače kvaliteta pogovora, App update vleče celo večnost... Zdaj bo spet en "pametnjakovič" reko - "Ja dj pa zmanši kvaliteto, odklop se..." NE, dragi uporabnik - LEPO TEBI PAMETNJAKOVIČIT KO IMAŠ VDSL/OPTIKO/KABL. Leto 2014 je. Ne 2004. Še malo pa bo 2015. In spoštovani na ARIU ne mi govorit da se ne da , da se, samo VAM NI, ker je lažje molzt pa malo naredit za zadovoljstvo uporabnikov.

Zgodovina sprememb…

Thunder wave ::

Master Chief je izjavil:

pametnjakovičov - Thunder a si zaposlen pr njih? Kolk ti plačujejo?


Nisem, od njih pa nisem prejel niti centa. Govorim le o osnovi tržne ekonomije: ponudba - povpraševanje. Torej dokler bo povpraševanje po tem, tako dolgo bodo to nudili in od tega dobro živeli (z našim preplačevanjem storitev). Ker marsikje ni konkurence, bo to povpraševanje še dolgo obstajalo.
Da ne bo pomote, strinjam se da preplačujemo za hitrost, ki jo dobivamo in bi šli drugam, če bi bila ponudba boljša. Pa je zaenkrat ni in jih to rešuje.

beta1 ::

Ja, potem pa kot uporabniki, sporočimo in se vedimo, da želimo več. Če bomo samo čakali, da nekaj pade samo iz neba, nebo N-I-Č.

Saj drugače pa Ario zelo dobro dela. TV signal in kvaliteta je super (lahko bi bil kakšen kanal več, sploh HD). Telefon je OK. Internet je stabilen, ampak za današnje čase počasen.

Master Chief ::

"Pol pa se kar odklopi."

Če bomo vsi tako pisali, se ne bo spremenilo nič. Jasno, da je princip trenutne tržne ekonomije, ampak ravno v tem je bila poanta mojega prejšnjega posta. Treba je stopit skupaj in ne pisat "Odklopi se, če ti ni všeč..." ARIO uporabniki nimajo alternativ, če bi jih imeli (pametni) uporabniki ne bi bili več tam.

Zgodovina sprememb…

Thunder wave ::

Uporablja kdo Sony TV in CAM modul in da mu dela brezhibno?

beta1 ::

Žal ne. Noben ne uporablja SONY TVja in CAM modula :)

Vsi majo te boge scart škatle na TV prklopljene.

Aja, glede interneta. Propadli boste. PAPA ARIO!!!

Ciklamen ::

Čaos. Kako je sedaj s tem ARIO-m? Vidim kar nekaj pritoževanja nad internetom, da je drag. Sam imam grozno linijo, pa vendar plačujem(o) dosti preveč za ta internet, ki ga imamo. Zanima me sledeče, a sta TV pa internet "na isti liniji", se pravi da ali si delita linijo ali sta tako internet kot TV na svoji liniji? Ob predpostavki, da sta ločena, je to by far najbolj optimalna rešitev za našo lokacijo. Smo na vrhu "hriba", Pohorje se vidi (tudi tam ko preverjaš ali je mogoča priključnina kaže da sta tako Boč kot Pohorje ok).

Opažam tudi, da je dovolj hiter internet (dejansko dobiš to kar plačaš) in da je ping dober (stabilen), se zdi to kar zanimiva opcija.
- End of the Post ->

Leprechaun ::

ARIO je definitivno predrag. Telefon+ internet 1 Mbps / 256 kbps je 29EUR na mesec. Mi na srečo enkrat to leto dobimo optični kabel, tako, da se bomo prestavili. Drugače dela kar OK, edino ob močni megli in nalivih ga pogosto zmanjka.
Internet ponavadi deluje na 120kb/s, ne pa vedno (15.20% nihanja) odvisno od dneva. Nikakor ni primeren (ob predpostavki, da je v omrežju aktivnih več naprav) za igranje iger preko spleta, ker je lag previsok (sploh če linijo uporablja še kdo v hiši).
*************************************************************

Zgodovina sprememb…

Ciklamen ::

Se pravi no-go za igre...ah škoda, pa to bi blo ravno idealno :)
- End of the Post ->

Leprechaun ::

Če drugi v hiši ne visijo na spletu, medtem, ko igraš, se še kar da (ping okoli 10-15 - pri meni je kar problem testirat, ker je vedno na internetu še drugi).
Sam že lep čas nisem igral nobene MP igre (nazadnje GW2 pred 2 letoma), tako, da težko rečem če se je v zadnjih 2 letih situacija spremenila na bolje.
TV sam preko njih nimam, ima pa moj sosed in deluje OK.

Lahko se poizkusiš dogovoriti za kakšen test, pa boš najbolje videl.
*************************************************************

Thunder wave ::

TV deluje preko DVB-T in je popolnoma ločen od interneta, tako da uporaba enega ne vpliva na drugega.

Ciklamen ::

Doma na netu visim večinoma samo jaz, tu pa tam mati uporabi tablico za facebook, novičke itd. - torej nič takega, kar bi zabasalo linijo :) Bom jih najverjetneje v ponedeljek poklical, pa da vidim kaj bodo rekli. Če pridejo meritve oz. teste nardit, še vedno lahko nakoncu odklonim, če zadeva ne bo špilala :)
- End of the Post ->

Kristijan32 ::

Opazil sem ,da na računu od Aria piše da bodo v letu 2015 nadgradili njihovo omrežje,da bodo lahko nudili boljše storitve. Me kar zanima kaj bodo uredili?!

beta1 ::

Skrajni cajt, da malo updatajo internet, ker je ta hitrost/cena grozna za 2015. Jaz sem zaradi tega odjavil pri njih internet. Na srečo sem imel možnost alternative.

KTr1sk ::

še vedno nisem zasledil nič novega o večjih hitrosti interneta, pa tudi ne vem kako je temi ci-karticami deluje zdaj na vseh tvjih? na philips vem da ni bilo težav, na lg pa sony vem da so bile, kako je dandanes, tolko da vem če bi zamenjal tv, hvala
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Leprechaun ::

Ko bi le posodobili omrežje, ker so cene nehumane :). Plačevati 29€ za 1 Mbps / 256 kbps - mislim, da bi za ta denar moral dobiti vsaj 4/1.
Sicer pa če samo nadgradijo omrežje, cene pa pustijo enake, je tako isto sranje, ker sam jim ne mislim doplačati 4€ za 1Mbps hitrosti.

Še sreča, da oktobra dobimo optiko.
*************************************************************
««
21 / 22
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ario ponudnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5415235 (2942) markasaso12
»

Izkop novega telefonskega priključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
328556 (7565) Topix
»

uTorrent problem na ARIO (počasen prenos)

Oddelek: Omrežja in internet
52199 (1794) 34054
»

Lastovka TV - Krim (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
16930418 (19038) Marko86
»

ARIO TV in Sony TV?

Oddelek: Zvok in slika
71729 (1478) PaJo

Več podobnih tem