Forum » Loža » Odpoved najemne pogodbe
Odpoved najemne pogodbe
Floralys ::
Če prav razumem stanovanjski zakon, lahko NAJEMODAJALEC predčasno odpove pogodbo samo v primeru krivdnih razlogov na strani najemnika ali v primeru, da najemniku priskrbi drugo stanovanje.
Sem kaj zgrešil?
Sem kaj zgrešil?
OK, eno mečejo ven, ker because. Seveda s 30 dnevnim rokom in brez pisne odpovedi.
Hvala :)
Hvala :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Floralys ()
Invictus ::
Naj si hitro najde novo stanovanje, ker v našem sistemu in trenutnem mrazu ji ne bo luštno.
Ali pa najde dobrega odvetnika.
Ali pa najde dobrega odvetnika.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Ratalo je tako, da pride lastnik jutri po ključe. Drugega stanovanja/sobe še ni dobila (je mal poseben karakter - "čudaški") kljub temu, da intenzivno hodi okrog.
Začasno jo bomo vzeli mi k sebi, me pa zanima, kaj bi vi storili? Ne more ta tip mirno odkorakat. Nekateri bi pozabili in šli naprej, samo meni se ne zdi prav, da tip meče človeka ven zaradi " barve las", hkrati pa išče nekoga, ki bo zapolnil stanovanje. In to na vrhuncu zime ... Računi so vsi poravnani.
Začasno jo bomo vzeli mi k sebi, me pa zanima, kaj bi vi storili? Ne more ta tip mirno odkorakat. Nekateri bi pozabili in šli naprej, samo meni se ne zdi prav, da tip meče človeka ven zaradi " barve las", hkrati pa išče nekoga, ki bo zapolnil stanovanje. In to na vrhuncu zime ... Računi so vsi poravnani.
Odpoved pogodbe mora biti pisna.
Poleg tega se lastnik brez najave nima kaj sprehajati po stanovanju.
Tako, da ga lahko tudi ignorira...
Poleg tega se lastnik brez najave nima kaj sprehajati po stanovanju.
Tako, da ga lahko tudi ignorira...
3p ::
+odpovedni rok je 90 dni, razen če nista stranki v pogodbo zapisali drugače. Itd.
http://pravninasvet.com/blog/najemna-po...
No, lastnik pač lahko oddaja stanovanje komur hoče. Ampak potem, ko je podpisal najemno pogodbo, pa mora odpoved izpeljati v skladu z zakonodajo / pogodbo. Če se najemnici ljubi bockati z njim in se iti vse te procedure, mu pač ne da ključev. Nakar bo tip, če je idiot, na silo vstopil v svoje stanovanje, pa bo ona klicala policijo in prijavila vlom, za katerega bo dobil kazen, pa bo klical kolege, ki bojo ponoči težili pred vrati... Ne vem če je vredno.
St235 ::
+odpovedni rok je 90 dni, razen če nista stranki v pogodbo zapisali drugače. Itd.
Najemodajalec NE sme odpovedat pogodbe brez krivdnega razloga, razen če najde najemniku drugo stanovanje. To smo razčistili že v prvih dveh postih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Ratalo je tako, da pride lastnik jutri po ključe. Drugega stanovanja/sobe še ni dobila (je mal poseben karakter - "čudaški") kljub temu, da intenzivno hodi okrog.
Tukaj je odvisno predvsem od tega koliko se da tvoji kolegici s tem ukvarjat.
Možnosti je več, ki se med sabo ne izključujejo. Ena je da se ne izseli in ne da ključev. Če bo najemodajalec nasilo vstopil v stanovnaje, uporabil rezervne ključe ali karkoli v tej smeri se vloži tožba za motenje posesti. Če bi dejansko probal vlomit v stanovnje ali se bo počutila kakrokoli ogroženo lahko mirno pokliče policijo.
Druga opcija pa je seveda, da ga civilno toži za nastalo škodo, ki jo je povzročil. Namesto k vam se preseli v hotel za kak mesec dva in potem terja te stroške, ker je morala bivat v hotelu dokler ni našla primernega stanovanja. Seveda to pomeni, da mora ta denar založit in potem na sodišču dokazovati, da je bila dolžina bivanja ustrezna in da hitreje ni našla stanovanja.
Če se gre za princip in se res ima voljo s tem zajebavat predlagam prvo pot. Dobro je, da ima še koga tam, ker nikoli ne veš na kakšnega kretena nabašeš in rabiš pričo.
Zgodovina sprememb…
K0l1br1 ::
+odpovedni rok je 90 dni, razen če nista stranki v pogodbo zapisali drugače. Itd.Saj si prebral, da velja za najemnika, ki odpoveduje najemodajalcu?
Mare2 ::
shintaro ::
Tukaj je odvisno predvsem od tega koliko se da tvoji kolegici s tem ukvarjat.
Možnosti je več, ki se med sabo ne izključujejo. Ena je da se ne izseli in ne da ključev. Če bo najemodajalec nasilo vstopil v stanovnaje, uporabil rezervne ključe ali karkoli v tej smeri se vloži tožba za motenje posesti. Če bi dejansko probal vlomit v stanovnje ali se bo počutila kakrokoli ogroženo lahko mirno pokliče policijo.
Druga opcija pa je seveda, da ga civilno toži za nastalo škodo, ki jo je povzročil. Namesto k vam se preseli v hotel za kak mesec dva in potem terja te stroške, ker je morala bivat v hotelu dokler ni našla primernega stanovanja. Seveda to pomeni, da mora ta denar založit in potem na sodišču dokazovati, da je bila dolžina bivanja ustrezna in da hitreje ni našla stanovanja.
Če se gre za princip in se res ima voljo s tem zajebavat predlagam prvo pot. Dobro je, da ima še koga tam, ker nikoli ne veš na kakšnega kretena nabašeš in rabiš pričo.
Podcenjuješ ljudi. To kar si napisal je recept za dodatne težave, v smislu da je lahko človek nasilen in potem za nekaj temporary imaš trajne posledice.
absolutno, zato tudi že na začetku piše, da odvisno kolk se komu da s tem ukvarjat. in tudi na koncu, da nočeš bit sam, če greš tako zapenjat. definitivno pa je najlažje (in ponavadi najpametneje) v taki situaciji spakirat in it.
Zgodovina sprememb…
Podcenjuješ ljudi. To kar si napisal je recept za dodatne težave, v smislu da je lahko človek nasilen in potem za nekaj temporary imaš trajne posledice.
Ni napisano, v katerem kraju je to stannovanje. Malo sem pogooglal in sem našel stanovanje za najem "žrtvi prisilne izselitve". Stanovanj za najem je obilo.
https://www.google.si/search?q=enosobno...
+odpovedni rok je 90 dni, razen če nista stranki v pogodbo zapisali drugače. Itd.Saj si prebral, da velja za najemnika, ki odpoveduje najemodajalcu?
Ne, sem spregledal. Vem, da to velja za pogodbe za nedoločen čas, tole pa sem kar prebral tako, kot sem mislil da je, in ne kot pravi https://zakonodaja.com/zakon/sz-1/106-c....
Timurlenk ::
absolutno, zato tudi že na začetku piše, da odvisno kolk se komu da s tem ukvarjat. in tudi na koncu, da nočeš bit sam, če greš tako zapenjat. definitivno pa je najlažje (in ponavadi najpametneje) v taki situaciji spakirat in it.
pravo in a nutshell lmao
vam kršijo pravice? definitivno se lahko greste pravdat, ampak tega ne priporočamo, definitivno je najbolje požreti drek ter spakirat in it
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Timurlenk ()
Kaj ko bi celo temo prebral preden kot zadnji idiot vletis s povsem brezveznim komentarjem in naredis bedaka iz sebe?
Zgodovina sprememb…
Kaj ko bi celo temo prebral preden kot zadnji idiot vletis s povsem brezveznim komentarjem in naredis bedaka iz sebe?
sem prebral in splošni konsenz (ki ga dajejo tudi pravniki), je ta, da najemodajalec sicer krši zakon, ampak ker se lahko začne tudi nadlegovanje in nasilje, se pravica ne splača, ker je pač preveč dolgotrajno in zamudno
enakost pred zakonom pa to pa take
Prosim za citat za tale idiotizem. Zgoraj imas lepo napisane pravne opcije. Od tam naprej je na posamezniku koliko in ce se bo s tem zajebaval.
Zgodovina sprememb…
vam kršijo pravice? definitivno se lahko greste pravdat, ampak tega ne priporočamo, definitivno je najbolje požreti drek ter spakirat in it
Timurlenk, nisi prebral mojega sporočila. V eni minuti najdem stanovanje za najemnico (na googlu) v katerem koli kraju v Sloveniji, če hoče 5 takih. Vsa nadaljnja razprava s pravnega vidika je brezpredmetna. :)
Prosim za citat za tale idiotizem. Zgoraj imas lepo napisane pravne opcije. Od tam naprej je na posamezniku koliko in ce se bo s tem zajebaval.
ja, saj to je point, kej ne, pravnik? Pravo lepo deluje le takrat, ko si dovolj "močan", da imaš dovolj časa in denarja, da se pravdaš. Če si pa bolj povprečen državljan, je pa glavni nasvet: najbolje pobrat in it, kot pa se "s tem zajebavati".
pravo, not even once
Timurlenk, nisi prebral mojega sporočila. V eni minuti najdem stanovanje za najemnico (na googlu) v katerem koli kraju v Sloveniji, če hoče 5 takih. Vsa nadaljnja razprava s pravnega vidika je brezpredmetna. :)
al se ne gre zato, ampak za kršenje zakona s strani najemodajalca
definitivno pa je najlažje in ponavadi najpametneje v taki situaciji spakirat in it.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Timurlenk ()
Nebomgabiksa ::
Če prav razumem stanovanjski zakon, lahko NAJEMODAJALEC predčasno odpove pogodbo samo v primeru krivdnih razlogov na strani najemnika ali v primeru, da najemniku priskrbi drugo stanovanje.
Sem kaj zgrešil?
Super, da si priložil celo pogodbo in lahko točno vemo kaj not piše.
Ko sem jaz oddajal sem imel notri točko:
9. Prekinitev pogodbe
Predhodna prekinitev pogodbe je možna z 1-mesečnim odpovednim rokom katerekoli stranke.
Vzroki za takojšnje prenehanje pogodbe so:
a) kršitev katerekoli točke te pogodbe,
b) povzročanje škode na stanovanju,
c) povzročanje škode na skupnem objektu,
d) 3x pritožbe ostalih stanovalcev stolpnice (kršenje temeljnih pravil sosedskega sožitja ali motenje drugih stanovalcev pri njihovi mirni uporabi stanovanja),
e) 1x posredovanje policije,
f) sodno kaznovanje uporabnika.
Pogodbo je pregledal odvetnik, ki pa je seveda tudi dodal da nič na svetu ni 100% :-)
Najbolje je, da se zmenita, naj si poišče nov flet in to je to. Če ne 30 pa recimo 45 ali 60 dni. Ne igra toliko vloge - ponavadi lepa beseda, lepo mesto najde.
Tretja varianta pa je, kregarija ali črnogorci, tako da res nima smisla.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nebomgabiksa ()
ja, saj to je point, kej ne, pravnik? Pravo lepo deluje le takrat, ko si dovolj "močan", da imaš dovolj časa in denarja, da se pravdaš. Če si pa bolj povprečen državljan, je pa glavni nasvet: najbolje pobrat in it, kot pa se "s tem zajebavati".
pravo, not even once
Si nepismen al samo bedast? Kater del stavka, da je na posmezniku, da presodi ali se bo šel tožit ali ne, v svojih blodnjah ne razumeš? Najemnik ima pravico do posesti, ki jo lahko izvaja. Za to ne rabi nikakrnega denarja in ne vem česa. Pride pa s tem do direktnega konflikta z najemodajalcem. In samo tisti, ki je v taki situaciji lahko zase presodi ali se je pripravljen s tem soočit. Kako točno si pa ti v svoji omejenosti predstavljaš da naj bi funkcioniralo? Napišeš post na forum in prileti greenpeace te začne polivat z vodo in se priklene pred tvoja vrata, da zlobni zlobni najemodajalec ne more zraven?
Predhodna prekinitev pogodbe je možna z 1-mesečnim odpovednim rokom katerekoli stranke.
Določila v nasprotju z zakonom so nična.
d) 3x pritožbe ostalih stanovalcev stolpnice (kršenje temeljnih pravil sosedskega sožitja ali motenje drugih stanovalcev pri njihovi mirni uporabi stanovanja),
ROFL
Zgodovina sprememb…
Nebomgabiksa je izjavil:
Kaj je pa to?
Te kaznujejo zaradi prekrška? Alkohola? Kaznivo dejanje?
Itd.
Nebomgabiksa je izjavil:
ROTFL gor ali dol, verjami da pomaga :-)
Pomaga pri čemu? Pri temu, da izseliš najemnika, ki noče it ven? Ne nakladaj.
Pri strašenju študentov? Ja, verjamem.
Pri trajanju erekcije? Bistveno manj kot trolanje po forumih.
No, če smo pošteni pomaga pri eni stvari: Kako identificirat bedaka in se že v naprej izognit situaciji, kot je opisana v uvodu te teme.
Zgodovina sprememb…
Nebomgabiksa je izjavil:
ROTFL gor ali dol, verjami da pomaga :-)
Pomaga zato, kot je že napisano, ker se nikomur ne da zafrkavati po sodiščih in iščejo drugo stanovanje.
Nebomgabiksa ::
Šli smo po poti, da si je punca poiskala drugo stanovanje. Sicer sem med tem, ko je par dni bivala pri nas spoznal, zakaj je niso hoteli, ampak to je druga zgodba.
Sem pa kar malo žalosten, ko vidim, da se ljudem ne ljubi borit za svoje pravice in se pustijo maltretirat.
Sem pa kar malo žalosten, ko vidim, da se ljudem ne ljubi borit za svoje pravice in se pustijo maltretirat.
Furbo ::
Šli smo po poti, da si je punca poiskala drugo stanovanje. Sicer sem med tem, ko je par dni bivala pri nas spoznal, zakaj je niso hoteli, ampak to je druga zgodba.
Ja, če bi se ji dalo, bi lahko tudi pri vas ostala lep čas. Še dobro, da se ji ne da.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Mehmed ::
Pogodbo je pregledal odvetnik, ki pa je seveda tudi dodal da nič na svetu ni 100%
Pomoje je o svojem vidu govoril lol.
Drugace pa eni ne stekate konteksta kar je lakotnik rekel. Vcasih se splaca spokat ven ker se bos tako ali tako spokal ven zelo kmalu. Sej ni situacija taka, da ce se postavis zase bos tam se leta ampak je enostavna dilema a hoces mesec stresa pa negotovosti preden se spokas. Ker selitev ti ne uide in vcasih ima vec smisla se enostavno njej posvetit.
Ja, če bi se ji dalo, bi lahko tudi pri vas ostala lep čas. Še dobro, da se ji ne da.
Je šla z našo pomočjo bi se lahko reklo ...
Karakteristika ... Za nič, kar se ji je zgodilo v življenju ni kriva ona, ampak neki manipulatorji (don't ask). Če ji hočeš "uturit" pravila, ki jih imaš doma, si zanjo nek zlobnež in ne vem kaj še (tega ne pove v obraz, ampak šinfa po fb - javno).
Da ne omenjam tega, kako "zavzeto" išče drugi plac, medtem, ko se freeloada pri tebi. Ko jo vprašaš, kako gre iskanje pa še laže, kako se nikjer nič ne dobi.
Mal smo se nasrali, ni kaj. Šola za drugič - domov lahko povabiš samo tistega, ki ga RES poznaš.
MIHAc27 ::
A si imel mojo taščo pri sebi doma? Ah, ona ne uporablja FB-ja.. drugače pa opis 'spot on'.
Hočem samo reči, da je takih še veliko. Včasih je zelo dobro slišati obe strani zgodbe, ne samo eno. Resnica je ponavadi nekje vmes.
Hočem samo reči, da je takih še veliko. Včasih je zelo dobro slišati obe strani zgodbe, ne samo eno. Resnica je ponavadi nekje vmes.
sandmat ::
a pričakujemo kmalu novo temo z naslovom: "kako se znebiti freeloaderja v dnevni sobi"?
malo heca, ampak kako boš ti rešil situacijo?
malo heca, ampak kako boš ti rešil situacijo?
Furbo ::
Saj se jo je rešil, se je pa tudi naučil, da ima vsaka zgodba vsaj dve plati.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Machete ::
Ko jo vprašaš, kako gre iskanje pa še laže, kako se nikjer nič ne dobi.
Mal smo se nasrali, ni kaj. Šola za drugič - domov lahko povabiš samo tistega, ki ga RES poznaš.
Jaz bi domov povabil samo begunce, ne pa neke slovneske freeriderje, ki si niso sposobni najti sobe ali stanovanja proti plačilu. V državi z njihovo kulturo in jezikom, ter vsemi socialni pravicami.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
jype ::
Jaz bi domov povabil samo begunce, ne pa neke slovneske freeriderje, ki si niso sposobni najti sobe ali stanovanja proti plačilu. V državi z njihovo kulturo in jezikom, ter vsemi socialni pravicami.Imam enake izkušnje. Begunci so neproblematični in hvaležni, pogosto se odselijo takoj, ko si uredijo dovoljenja za delo, neredko pa poizkušajo celo plačati za nastanitev za nazaj, ko prihranijo dovolj.
Saj če sprejmeš begunce, ti država da neko nadomestilo...
Saj so delali neko reklamo na to temo lani...
Saj so delali neko reklamo na to temo lani...
Machete ::
Zakaj bi rabil ali zahteval nadomestilo samo zato ker si človeku človek?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Deložacija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 69152 (62068) | Ishmael |
» | Izselitev najemnika (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24704 (21271) | MrStein |
» | Najemnik nekoga šverca (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25679 (21557) | m0LN4r |
» | Najemodajalec = nategator (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 39082 (25557) | Timurlenk |