» »

Vodno hlajenje bolj šminkaža kot prvotni namen?!

Vodno hlajenje bolj šminkaža kot prvotni namen?!

HeiJack ::

Opažam, da skoz več folka posega po vodnemu, skoz bolj pa se zanemarja navijanje...
Neumn se mi zdi, da model vrže 15k za res dobr MK4 blok, 8k za pumpo, ?k za radiator, ?k za cevi in ne vem še kaj, pol pa laufa Bartona 2500+ na 10x205 al pa kej podobnega?!? mislm če to ni pol šminkaža pol pa tud ... Preden sem sam naredu blok, sem mu od TT Aquariusa blok (ki je took zanč, ke vsi pravte), pa pumpo MaxiJet 1000l/h pa od stoenke radiator, pa še celo pumpa je bila potoplena (pretočni sistem), pa mi je laufov 12x 210 pri 42 full loadu in to pri 2.15V. Tle pa kao ful dobre komponente(kar tud so), pa 38-42 pri defolt voltaži in nenaviia mašina? Tu nekaj ne štima ? Al je slab stik med jedrom in blokom al pa ? Zdej mam home made blok (podoben EK4, samo da sem na sredini pustil manj materiala-AL mesa, ker sem opazu, da je bolj, da je voda čim bližje samemu jedru ob seveda večji površini oddrejanega bazena v bloku), pa mam 41stopinj 12x223 Bartona 2500+ na 2.175V. Sej ne da bi se hvalu, ampak ni fore met vodno (samo ne mi rečt, da ke je bolj tiho pa to, ker kar naenkrat vse moti hrup, prej so pa lahko pri stružnici spal), če ga imaš samo zato, da sosedu pokažeš cevi pa radiator in mu narediš skomine in par neprespanih noči:'( .

Se kdo strinja, al se samo men tako zdi?

Fury ::

no sicer je to zelo zanimivo da teb dela proc na full load 6°c nad okolico.. ce racunam da je zdele 35°c uzun... povej kero maticno mas.

drugace pa je bila tisina 50% moje odlocitve za vodno. ostalih 50% pa pac bolje hlajenje. ampak ce ne bi bilo faktorja tisine NEBI NIKOL zmetu 40k za hlajenje. bi raj bolsi comp kupu, razumes? 0:)

sicer jest osebno mam navit ampak samo zato ker mi procesor dela na 1.7v na 2400mhz in je ql. ampak cez 1.9v pa ne grem, ker pac ne grem.. ker nima smisla it v extreme kar se mene tice...

sicer pa maxijet 1000ka je lahko tut pretocna pumpa? vsaj 1200 je lahko.

mile ::

Pol sem jaz cel norc, ker svojga tbreda na 2.15V furam :D

HeiJack ::

:D mile sam res, ke folk se boji it čez 2V, kot če bi čez bodečo žico laufal!

Fury ::

itq je tko... tam do ene 1.8/9v se po mojih iskusnjah se splaca pol je pa tko da par mhz z dvigovanjem voltaze se iztisnes...

asPeteR ::

Uf, jaz sem pa na procesor vedno pritisnil votazo brez kompromisev. Ce je zele 2.2V jo je imel ... Itak so pa zadnje serije procesorjev, ki sem jih imel, rabile nizjo voltazo, tako, da ni bilo potrenbe po 2.3V na primer. Toda, ce bi proc bolje delalal na 2.3, bi pa dal 2.3. Ne vem kaj eni tolk komplicirate glede tega.:\
No, seveda je pa samoumeveno, da hlajenje pa mora bit postimano.(ni nujno vodno!)

Kakorkoli. Tudi ce bi intel hotel visjo voltazo, za visjo frekvceno bi ga pac gonil na katerikoli voztazi pac ...Probal sem dudi 1.9V na P4(pismo eni se pa bojite dat 1.8 na Athlona, jao.:\ :\ ) Sktratka ker je za znano, da P4 sploh ne marajo visoke voltaze, ga pac laufan na nizki. Malce nad default mu super ustreza.
http://blog.stegnar.com

upirna ::

jaz sem imel največjo voltažo 1.85, pa niso bili nič boljši rezultati kot na 1.7. Pač, konec procesorja. Sem pa zdej spet ful vesel, ker sem še enkrat instaliru winse pa proc dela po staro (2900 MHz - 100% - 7050 točk v PC MARKU). Čeprav je temparatura kar visoka (65 stopinj). Sam to ni nč. Pentiumi majo radi mal bl toplo. :D Sem gural že na 75 stopinj.

c3R4R ::

Moj proc je tud kr v redu..

Navit iz 1800+(1.53GHz) na 2600+(2105MHz)... Hladi ga volcano na medium obratih, 1.775V....;)
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

asPeteR ::

upirna: To mas kr visoke voltaze za P4 ... Jaz mam 1.575V@3.25GHz in na full load(z HT, k ti ga se malo bolj pogreje) je najvec pri temperaturi okolice 25C, procesor 55C ...
Aja, vsak procesor ima rad NIZKE teperature ...8-) No, ce ti pa lepo dela na visokih pa ni problemov ...
http://blog.stegnar.com

upirna ::

Sej bom probu mal znižat, predvsem zato, da bom utišal vulkanota. Sicer me ne moti tako zelo, sam... Tale moj procesor je imel najnižjo temperaturo 23 stopinj (zunaj je bilo -5). Drugače pa še ni šel pod 40 stopinj (celo če ga odoverclockm - bi mogu še voltažo spremenit), drugače pa ima na obremenitvi pri privzeti frkvenci tam okoli 53 stopinj. Ja, ni kej vroč je. :\ Sam dokler dela je čist kul.

overman ::

Jaz boma kar po pravici povedu pa si nebom izmisljeval nekih izgovorov. Vodno sem naredil 40% zaradi tisine (ki je sedaj enaka kot prej, s tem da ko bom napajalec vodno hladil, bo stvar skoraj neslisna:D ) Tistih 60%, ki jih ostane pa bi reku, da kakni 40% ker imam res veselje vedno nekaj sraufat, pa nekaj novega delat, 20% pa zaradi navijanja..... Prosim ne kritizirat...nekateri to pac pocnejo zaradi tisine, nekateri zaradi navijanja, drugi spet zaradi sminke.....Ce bi to delu zaradi sminke potem bi imel v stranici ze pleksi-moj cilj pa je da je vse cim bolj neopazno....:8)
Früher oder später wird jeder Geometer :p

Fury ::

isto k overman. ti si moj najbolsi prjatu od zdej naprej :D :P vse kar se men na ven vid so lukne v kisti za vente in to je vse 8-) aja pa ce dvignes je ene 50kg tezko vse :P

Tic ::

Hmmm...
Jst sm meu tut prvo narejeno tko cim bol neopazno, am pol sm vidu da je grdo, tut kadar je use zaprto.. Nisem imel pravega obcutka. Zdej pa sem predelu, dodal nekaj stvari ki niso iz odpada. Celo hladi bolje.. res. Sem pa naredil okno v stranico, zato ker pa nevem. Kr perjel me je.
persona civitas ;>

tiborrr ::

Hja, tudi moj dosezek ni slab - iz 1733MHz na 2500MHz, kajne? To je okoli 3100-3200+ performance rating. Konec koncev pa, vsak naj dela s svojim hlajenjem in sistemom kaj mu pac pase. Nekaterim je pac samo izziv sestaviti tak sistem, nekateri ga s pridom izkoriscajo... Ce si jim faus, tvoj problem. Sam jim nisem, le pomilujem jih...
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Sergio ::

Hm, trenutno se ne upam še nič reči, ampak ko bom na MOLEXe končno dal izmenjevalne površinice in preko fan ducta dal 80mm vent, ki bo pri znižanih obratih pihal gor...

Vam povem, to je _tiho_. Takrat me je začel zelo motiti disk. Pumpe pa itak ne slišiš. Plus veselje ob tem, da narediš nekaj, kar računalniška "laičnost" smatra kot popolni nesmisel ;)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Tic ::

Ce ze govorite o nekih navijanjih. 1470@2425. Pa ima sedaj tud izgled.

Sej tudi ohisja so bila ucasih samo umazano bela, zdej pa je ceu waw! Pa mas ohišje k ma 100uv dodakov in 50 ledic, pa a boš zdej reku da je manj uporabno kot navadno crno, u resnici je pa en dodatno predelan. Osnova je ista. Trg se spreminja, revolucija teče, nihče nemore napovedati kaj bo čez eno leto, nihče ni mogel napovedati nekaj let nazaj, da bomo imeli plexi na stranicah. Če tega ne želiš, ni treba delat. Če ne želiš jit srat, ni treba. Kaj je sploh treba? NIČ.

Vasa debata se mi zdi totalna bedarija. Mnogo bolje bi bilo, da bi se pogovarjali - Zakaj nekatera podjetja prodajajo low cost water cooling, ki je povsem neuporabno? - Pa tudi tam nebi mogli potegnit kakšnega bistva ven.
persona civitas ;>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VODNO HLAJENJE (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
27153336 (36446) Dr_M
»

poceni vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141875 (1309) White&Nerdy
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Navijanje
168062536 (24959) GaS
»

Do koliko ste prišli (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
1549483 (6104) MEDENA
»

Se nedokoncan, a vendarle - Midi-tower H20 sistem (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
19110890 (7599) Fury

Več podobnih tem