» »

Water chiller

Water chiller

Boki_ ::

Domišljija mi ne da miru. Ko sem včeraj nekaj šraufal moje računalo mi je prišla ideja za vodno hlajenje. Namesto radiatorja pa bi bakrene cevi zvil v obliki kače in na vsako stran pritrdil hladno stran peltierja,(okrog100W) na toplejšo stran peltierja pa bi dal hladilna rebra + 22 cm ventilator priključen na 220V. A je ta ideja dobra?

P.S.: Potrudil se bom spraviti gor kako sličico.
I'm back
  • spremenilo: OwcA ()

pele-on ::

Velik sreče:D :D :D

iskra ::

zanimivo razmišljanje ... kolko pa misliš ohladit zadevo? A ne bo use en malo veliko z 22cm ventilatorjem 8-O ??

TribesMan ::

In kakšen proc maš ti? Če je kej nad P3 1000 ali athlon 650 bo zadeva čist brezveze, ker ti peltier ne bo dohajal.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

madmitch ::

Pretoči si programčke na tej strani in se malo poigraj z izračuni, potem še enkrat premisli idejo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Matek ::

In v čem je point? Še vedno rabiš pumpo, še vedno rabiš blok, samo radiator nadomestiš z cevmi in dvema peltierjema (kar je dražje, pa še tisti 220V ventilator po moje ni najbolj tih). Če se že hočeš igrat s peltierjem, ga daj na proc, bo boljši efekt.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

frenk ::

nared hlajenje s fazno spremembo pa bo 10x bol pa verjetn te bo tud nek tolk koštal...jest upam da ga bom naredu do naslednga lana:)...ubistvu že nabiram težko prislužene denarce in se bom odreku morju in podobnim užitkom:)

Vesoljc ::

@frenk

postajaš oc junkie? :D been there, but i'm cured now :)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

frenk ::

vesoljc: i'm gettin' there and i don't want to be cured:D

p.s.: ko bom naredu ta hlajenje mi preostane sam še ln2>:D...seveda bi ga sestavljal če bi mi uspel nardit napravo za hlajenje tekočega dušika:)

SoNgOkO ::

Hello!

Frenk za kaj si se pa odloču, da bos naredu?? Direct-die al chiller?? Jst trenutno testiram en direct die pa se mi je mal ponesreču. V evaporatorju je temperatura sam -45. Bo treba se mal modificirat, k je moj cilj -60.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SoNgOkO ()

tiborrr ::

Sam pa sem razmisljal o cisto simple dizajnu. Trikotna ozka, visoka posoda in na njej trije sibki peltierji (po 35W), na njih pa bakrena rebra z venti. Peltierji bi bili postavljeni zgoraj, saj je topla voda lazja od mrzle in je zgoraj. Vhod bi bil spodaj, izhod pa zgoraj.

Kaj pravite?
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

frenk ::

SoNgOkO: odvisno od dnarja ampak ne bom delou water chillerja...nekak nameravam nardit direkt die(upam da bom dost zaslužu)...če bo pa dnarja preveč bom pa mogoče probal direkt die nardit tud za NB in GPU...no ja previsoko letam ampak morm si postavt en cilj...ja za kompresorsko hlajenje bom seveda naredu tud homemade plexi ohišje in ne bom niti malo šparal z velikostjo le tega...sicer bom pa verjetno najprej dokončal tole vodno tolk da mi cpu hladi za NB in gpu pa ne bom zapravlou ker tko poj nikol ne bom prlezu do tapravga hlajenja...za dele morm mal poklicat v LTH ker mi luzerji ne odgovorijo na mail poleg tega sm pa najdu še eno trgovino sam se ne spomnem točn kva je za ena...bom probou čimprej poklicat sam zadne cajte ni cajta ker delam k zamorc:)...no ja jest sm velik optimist in upam da bom res prlezu ke kamor ciljam>:D...do naslednga lana seveda:D

SoNgOkO ::

V kerih stacunah pa misls kej dele nabavit???
A pa mas ze kej izkusenj s faznim hlajenjem??? Polnjenje sistemov, varjenje....

frenk ::

SoNgOkO: nimam izkušenj s faznim hlajenjem ampak jih utd z vodnim nism mel dokler reči nism skup sestavu...tud švasal nism in polnil ampak bomo že:)...važn je zdele da jest dnar naberem za dele...kupval bom pa pomoje v LTH, ker je frend raku da se stvari da kupt sam da se je treba zment in morm enkrat k bom meu cajt poklicat...sm pa tud zanč enkrat na slo-tech najdu en link do ene trgovine kjer prodajajo danfoss(pomojhe da je to to) kompresorje in bom tud mal poklicou...al si ti že najdu kšno trgovino z deli?:\...zaenkrat bom še mal googlou pa pregledou vse o faznem hlajenju in izdelavi plexi ohišij ampak dokler ne zaslužm dost dnarja ne bom delou nč...no ja tolk minimalno da vržem ta vodn hlajenje skup ker z zračnim mi živeti ni:)

SoNgOkO ::

Hej frenk v kolikor nimas izkusenj se zadeva lahko dost zakomplicira. Rabis tud nekaj orodja (vakumsko crpalko, acytilen/oxy set za varjenje, rabis tud cevi za povezavo freona s sistemom, rabis rezalnik za mufe, za delanje krivin....). Ce se ti ket zatakne me ti sam kontaktiri, da ti pomagam. Drgac sm pa stacun kr neki nasu sam so vse v okolici Ljubljane!!!

frenk ::

SoNgOkO: dej mi na PM al pa kr sm napiš kšno štacuno k to prodajajo...jest bom ša še v lth poklicou pa da mal cene primerjamo...če se bo zataknil ti bom sporoču, ampak upam da do tega ne bo pršlo...kolk si pa ti dnarja zmetou za orodje ki ga potrebuješ za izdelavo??:\...jest si ga bom verjetn izposodu:)...verjetn bom naredu tak ohišje, da se bo dal loh spodej dodatno kišto za kompresorje in kondenzatorje ampak kot sem reku zdej zaenkrat "veselo" delam da bo dost dnarja za kej tazga...kišta bo pa taprava velikanka>:D...da bo dost pretoka ane:)

p.s.: dej če maš slučajno kšne linke do strani s faznim hlajenjem mi jih mal nalimej tle gor

gumby ::

frenk: tole si nabavi, pa samo priključi blok gor :D

frenk ::

t.g: ja sej bi pa se mi zdi da je mal težko 12 ton v stanvane spravt in bi verjetno pri spodnjemu sosedu kmal pristal:D

SoNgOkO ::

Fantje pa a ste kej gledal kolk komercialni chillerji stanejo. Ze en navaden chiller za akvarij k temperaturo sprav za 10C dol od ozracja stane cez 500$, zej pa mal pomislte kolk bi chiller stal k vodo lahk sprav na -40C....prevec.

madmitch ::

Da ne bom nove teme odpiral.
Glede na to, da ste že vse trgovine in servise obrnili, je morda kdo kje zasledil "lamelni ventilator", to so tisti valjasti, ki so tudi v kaloriferjih, čistilcih zraka...
Nobody is perfect, my name is Nob Ody


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Water chiller!!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
23419471 (13108) steev
»

vodno hlajenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
646334 (5071) LordWorm
»

Waterchiller za obstojece vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101667 (1523) frenk
»

Peltier

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
421672 (1127) Vesoljc
»

Za koliko prodati Radeona8500??

Oddelek: Kaj kupiti
11822 (685) morphling1

Več podobnih tem