» »

Se nedokoncan, a vendarle - Midi-tower H20 sistem

Se nedokoncan, a vendarle - Midi-tower H20 sistem

1 2
3
4

tiborrr ::

Morph: S sistemom sem tako zadovoljen, da je joj. Tvoj blok je res taboljsi! Danes ima na temperaturo 44°C, ker je ozracje prav prijetnih 22°C. In na 2500MHz to ni slabo, hehe. Sem si ze premislil, nic ne bom prodajal, ker ocitno dela super. Zdaj me ze mika (beri: se sparam denarce) za northbridge (ker je najglasnejsi) blok, pa me zanima, ce je velika temperaturna razlika med vstopno in izstopno temperaturo vode? Vec kot 5°C? Aja, se dokoncne slike hladilnega sistema "Pacifica" v1.0:






P.S.: PC mi dela cez noc, ker ponavadi downloadam filmove 8-)
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: OwcA ()

Bug ::

Ja, ja tiborr dobro si naredo nalogo.
Zdaj se malo da zberem denarce da si kupim novo robo in bom kaj kmalu tudi jaz kontaktiral morphling1-a za blok:D :D

Jaka83 ::

tiborrr: Lepo, lepo. Samo za transport pa ni ravno priročno?

Bug ::

Je, je sem videl v zivo - radiator ne bo izpadel, treba je le paziti da ne udaris s to stranjo.:)

tiborrr ::

Jaka: To je zelo stabilno, kar vprasaj Bug-a. Sicer izgleda krhko, so nosilci pritrjeni z mocnimi vijaki z dvema maticama, poleg tega pa je radiator pricvrscen na tista dva nosilca z bakreno zico, tako, da ne more nikamor pobegniti. Je pa res, da je racunalo zdaj svinjsko tezko. Razmisljam o montazi dveh rocajev na vrhu ali pa nosac a-la nahrbtnik.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Jaka83 ::

Ampak v original škatlo ga pa ne moreš spravit, tako kot mojega:D .
Sej ne pravim, da bo radijator stran padel, samo izgleda zelo "fragile".

Bug ::

Ma, obesis se lahko za njega!:D :D :D

tiborrr ::

Nosilci so iz jekla, ki ga uporablja Palfinger za avtozerjave, toliko od trdnosti... :P Ne pozabi tega, da je moja kistica velika vsega 40 x 60 x 20 cm in da je en drek za obdelavo (kot ves, je plehnata in ne aluminijasta). Ze to je umetnost, da sem sistemcic spravil v tako klavstrofobicno kutijo, ne? :D
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Bug ::

Ma, vazno je, da "tece"....:D in hladi!!!

njok ::

tiborrr: zanimiv overclock, ampak ce sem prav prebral... a ti slucajno ne foldas? :D

Jaka83 ::

Mata prav, ampak moja kišta tud ni Aluminijasta, zato jo je blo svinjsko težko rezat na vrhu. Težka je pa tud celo tono.:D Že original Chieftek je težek, pol pa še radijator z vodo napolnjen butneš not in tista jeklena kletka na vrhu tudi ni lahka.
Sej sem rekel, da je dobro opravljeno delo. Ampak jaz bi radijator dal na drugo stran in izrezal luknjo v stranico, tako kot sem že pri nekom videl tukaj na forumu. Tako bi ti pihal iz okolice v kišto in posledično hladil še kako drugo komponento v kišti. (samo predlog)

A job well done.

tiborrr ::

njok: Nup, ne foldam, ni casa :D
Jakoslav: Vem, sem razmisljal o takem sistemu, a problem je pri meni, da imam nerazumljivo veliko ljubezen do odpiranja tiste stranice in sraufanja po kisti, pa bi me kilski radiator na stranici motil, hehe. Itak moram se zrihtati hlajenje mosfetov, pa mogoce bom ze ta teden imel okno v stranici (ves, kolegov oca imajo lasersko zago v fabriki, jupiii!), pa bom na pleksi namontiral se kaj gor... Najprej pa NB blok.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Jaka83 ::

Kakor je men model rekel, ki mi je rezal kišto, boš z lasersko žago zakuril barvo. Men je rekel, da tako žago sicer ima, ampak da nebi reskiral tako lepe kište:D , zato sva pristala na navadni krožni žagi. Ko boš dal rezat z laserjem, boš moral kišto še enkrat prebarvat.

njok ::

Kako nimas casa? Saj folda CPU ne pa ti. :) Darkolordov installer ti pa vzame 30 sekund za namestitev. ;)


Kako so pa kaj dimenzije tvoje kiste? Ker sem jaz gledal da bi zbasal vodno v eno skoraj-mini tower ohisje.

San ::

Pohvale tud od mene. zdej je res boljš IN lepš.

tiborrr ::

Jakoslav: Vem, saj se imam to barvo doma, to mi vzame petnajst minut, da pobarvam (sosedova avtolicarska delavnica deluks), tako, da se niti ne sekiram kaj pretirano :P

njok: Bom razmislil. Pocasi boste foldasi taki kot tisti prodajalci onih piramidnih zadev (ves, a-la Amway pa take stvari, hihi :D) Emm, mojo kisto si lahko predstavljas kot le malenkost vecji mini-tower (v spodnjo rezo ne morem dati niti racka ali hardcanoja, ker je prekratko, pa mi maticna ovira pot). Imam verjetno res najbolj zanikrno kisto zahodno od Urala (kolega s P166MMX pa ima Aopen - kje je tukaj pravica?).

SunTrace: Hvala za hvalo. Ti imas kaj podobnega?
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Alexius Heristalski ::

Tiborrr, koliko metrov cevi si porabil?
Jaz imam praktično enako ohišje kot ti, le maska spredaj je drugačna. Vodno hlajenje nameravam sestaviti med počitnicami.
Kje pa si kupil ventilatorja in za koliko?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

tiborrr ::

Heristalski: Ventilatorje sem kupil v E-Misiji v Mariboru, vsakega po 2100SIT. To so Titanovi 120mm neslisni, z dvojnimi kroglicnimi lezaji) na 12V in jih imam prevezane tako, da delajo na 7V. Cevi sem porabil po meter vsake, meter 13/17 in meter 17/22, vendar razmisljam tudi o silikonskih, se posebej, ce bom vdelal NB vodni blok. Jih je lazje zvijati.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tiborrr ()

morphling1 ::

tiborrr najprej pohvale na finalni izgled kište. Potem pa da stresem jezo na vse navijače, ki imajo povrh vsega še adsl in cele noči downloadajo, procesor (navit do nebes) pa ne ve kaj bi delal sam s seboj. Folding je en koristen projekt za vse in nima vpliva na delovanje ostalih programov, ker vedno lepo odstopi drugim če rabijo, tako da zadeva lahko teče non-stop v ozadju in je vsaj neka korist poleg downloadanja, tako da nimate nobenega izgovora da ne foldate 24/7 :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jaka83 ::

Ma ta folding je samo zabijanje procesorskega časa. Sej nič novega ne bomo odkril. Škoda štroma.

frenk ::

jakoslav: jest foldam zarad točk...tko kot pomoje tud večina...če je pa to še koristno je pa še tolk bol:)...pa bod mal bol optimističn:D

rap3r ::

Jakoslav ne prbiji!
Od kje ti pa ta ideja? Pol je tud navijanje brezvezno ker navit procesor ti porab velik več štroma kot nenavit, pa ne mi rečt da v windowsih opazš razliko med navitim in nenavitim procom, mogoče jo le v igraf opazš tko da je pol tud tole navijanje preseravanje...
Sam za razliko folding ni preseravanje.
To je tko k da bi reku en znanstvenik ah sej brezveze da sploh kej raziskujem itak nebom nč odkriv.
Tibor pohvala za kišto tud z moje strani...Čeprov od cooler masterja morfa za mojo ni blo pohvale:| :D ;)
Še velik naj to takih k kej uložijo v to. Tibor sam še foldi pa bo
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Jaka83 ::

rap3r: In naše mašine so jaki znanstveniki, ki bodo odkrili nevemkaj. pfff, pa kaj še. Ta folding je tko kt tamagotchi, zabijanje časa.
Navita mašina pa ti velik hitrej zripa muzko in mogoče tu in tam kak DVD. Pa tudi igre hitreje laufajo. Štroma pa ne porabiš toliko, kot če imaš mašino prižgano 24/7 in zraven še navito do amena.
Tudi jaz sem prakticiral 24/7, samo sem opazil, da se ne splača. Ni dineros za štrom, pa še DL-ja se isto kot podnevi (skoraj nič). Zadnje čase vse tolk počas vleče, da je vseen, če imaš mašino skoz pržgano al pa samo podnevi.

Zarad mene lahko foldate kakor želite, samo mene ne boste prpravl do tega. Waste of CPU power IMHO.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaka83 ()

rap3r ::

Haha wase of cpu power je to da ti procesorski cajt v luft mečeš!
Sej ni treba met mašine pržgane 24ur na dan da foldaš! Sigurn jo maš pa pržgano najmn 12 ali celo več ur.
Pa folding isto k tamagoči? Haha kaj si pa s tamagočijem odkrivu?
LOOOL Ker nisi mogu nč pamtnga prbit pol pa raj take vn mečeš. Bolš da si tih ker sam sebe delaš neumnga:\
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

tiborrr ::

Morphling1: Hvala. Pocasi se pripravi na izdelavo NB bloka :) Evo, zdaj sem pognal se folding@home in sem tapravi. Samo se mi zdi, da sem se malo zajebal, ker sem mu pustil, da vzami 100% procesorskega casa, pa vmes ne morem nic delati... Kaj pravite, koliko naj dam?

Jaka: Kakor za koga, ne? Vsak ima pravico razpolagati s svojo racunsko mocjo. In vsak se sam odloci, right?
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

tiborrr ::

P.S.: Ste kdaj razmisljali, ce se slucajno moc SETI@Home, Folding in podobnih ne steka v kaksno amerisko obramno ministrstvo in tako razvijajo nova orozja. Samo malo naivno se mi zdi, da bi kdo delal kaj tako clovekoljubnega (okej, sam sem naivnez)...
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

njok ::

tiborrr, glede porabe ne skrbi, odziral ti bo samo PROSTE cikle, najvec pa 100%, tako da si nastavil prav.

Mislim da smo tukaj z foldingom malo izven teme. Lahko bi nadaljevali tukaj. Jakoslav, skoči pogledat, morda te prepričamo. :D

Jaka83 ::

tiborrr: Right. Sam ne vem, zakaj se pol name pizdi (oprostite izrazu), če nočem foldat. Vsak ima svoje mnenje, ki ga moramo spoštovati. In pač, men se zdi folding bedarija. Na konc bomo pa ugotovil, da pomagamo nevemkomu narest kaj uničujočega. Nikol ne veš.
Kdo se je sploh spomnil tega?

tiborrr ::

Okej, da se vrnemo na temo - Morphling - kaj priporocas za zavoj od CPU bloka do NB bloka? Pokazi malo tvojo sliko od blizu, da vidimo...
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

tiborrr ::

Jaka: Kako mislis, kdo se je tega spomnil? O orozju? To mi je ravnokar padlo na pamet (sem premisljeval o tisti pametni (... ironija!) ameriski o iraskem povezovanju PS2jev)... :\
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Jaka83 ::

Ne, ne, jaz sem napisal isto kot ti, samo sem kasneje poslal, ker zraven delam še kup drugih stvari in nisem prebral tvojega posta.
Zanima me, kdo se je spomnil folding@home?

tiborrr ::

Spet smo malo off-topic, hehe. Pise, da je folding@home od Stanfordske univerze. What to believe is a tricky question. No, upam, da je to res to, kar poganjam :\
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

rap3r ::

Tibor poglej moj link k sm ti ga dou je čist od bliz slikan kako mam use narejen!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

tiborrr ::

Kul, sem videl. Si ti slucajno tisti Morphlingov kolega? Ker je enkrat kazal slike, pa je bilo isto ohisje z istim hladilnikom (chevrolet?). Drugace pa sem svojega sedaj odvil in mi na 2400MHz dela pri 1.8V, rock stable, pa se 5°C bolj hladno je. Sto MHz gor ali dol, kajne? :D
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

rap3r ::

Kolega ja sam ne tist:D
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

tiborrr ::

P.S.: No, zdaj sem pa se jaz v folding ekipi Slo-Techa. Danes ponoci ga bom pustil laufati, da vidim, koliko dela bo opravil :P

Koliko drugace stanejo northbridge bloki? Tukaj mi sedaj malo svetujte - ali Eddyja ali Morphlinga. Se najrajsi bi Morpha, ker imam same fine izkusnje z njegovo robo...
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

rap3r ::

Morfovga boš čaku najmn en mesc...vrjem mam velik kontakta z njim, edin če mu zdej rata en deal pol boste lahko naročval.
Od eddyja boš dobu takoj pa sej ti pravm blok bo isti, ker pr NB blokih ni kkšnga hudga čaranja so usi podobni.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Jaka83 ::

rap3r: Vse je res, samo bi bilo pa lepo, če sta CPU in NB blok v stilu. Ista znamka pa to.:D Morphling naj bi začel sodelovat z Redrat-store. Vsaj tako mi je tip rekel, ki tam dela. Pol bojo pa cene blokov narasle. Eddy, tukaj imaš šanso.

rap3r ::

Jakoslav mislm da nimaš glih prov...sm bl na tekočem k ti;)
Uzem ti kr od eddyja pa da nebo kdo mislu da komu delam reklamo al pa antireklamo sam morf zdej res nima cajta...kr sami ga uprašte
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

morphling1 ::

Jao, kaj bluzite, držite se teme.
Edino kar drži je to, da nimam časa :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

rap3r ::

Sej je v okviru pod teme-NAVIJANJE:D
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

tiborrr ::

Ma saj... Morph, tak okvirno - koliko pa stane tvoj blok? Mislim, da je Eddyjev okoli 6,7 cukov, a ne?
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

rap3r ::

Mislm da je isto drgač mu pa na privat najedi al pa na mial.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

branko_bm ::

moja nedokoncana kista, ki je ze kar nekaj casa taksna, kot je na teh slikah...


epox 8rda+
zdaj barton 2500+ (na slikah tbred 1700+ @2600mhz)
zdaj radeon 9500pro 128mb (na slikah 8500le 128mb)
wd 80gb JB ...

Zgodovina sprememb…

Macro ::

Jst mam tud nedokoncano...ker se ne morm odlocit ene stvari! :\ Sj ko jo bom zrihtau jo bom gor dau...pa ko bom vedu kako gor dat!!!:(

njok ::

branko_bm, kaj mas to za eno tekocino? Izgleda zelo lepo.

OceanMan ::

Pomoje je čisti antifriz. Uni za nizke temperature. Mam prav?
--Everything is in our hands--

rap3r ::

Ni čisti pomoje ma kkšno 20% mešanico!
Ni pa za nizke temperature, pač čist obični antifriz iz petrola, gor mora bit pa ena oznaka k se je zdej nespomnem...
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

branko_bm ::

Ko sem slikal, sem imel cisti antifriz... (zacuda je antifriz po nekaj tednih rahlo spremenil barvo, bolj podobno zeleni kot plavi)

Pred kratkim pa sem dodal destilirano vodo in imam zdaj se 1/4 tega antifriza in 3/4 destilirane vode (vendar v temp. ni bistvenih razlik), v barvi pa je kar velika razlika, zdaj je tekocina svetlo zelena.

tiborrr ::

Ej, Branko, cisti antifriz je boljsi od mesanice? P.S.: Enkrat moram priti pogledat to tvojo kisto, pa vidva z VASkOtom zdaj mojo 8-)
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še moje vodno (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
614940 (3344) Racko
»

Vodno hlejenje by GUFY (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11910198 (6067) gamer
»

Dokončano vodno hlajenje...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
403097 (2366) rap3r
»

Moje mašinca...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
452970 (1908) lukslo
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
22517257 (12339) the_unborn

Več podobnih tem