Forum » Mobilne tehnologije » Telemach EON
Telemach EON
Temo vidijo: vsi
RoccoC ::
Valvoline ::
Stric mi je sposodil njegov eon racun da sprobam kak bo laufal na mojem x96 boxu. Instaliral smo eon tv iz apkpure. Izberes jezik, operater, se logiras z geslom pol se pojavi neka aktivacijska koda. Kam se ta koda pol vpise? Kako se aktivira naprava?
XS!D3 ::
Stric mi je sposodil njegov eon racun da sprobam kak bo laufal na mojem x96 boxu. Instaliral smo eon tv iz apkpure. Izberes jezik, operater, se logiras z geslom pol se pojavi neka aktivacijska koda. Kam se ta koda pol vpise? Kako se aktivira naprava?
To ni logično. Si ziher da si se logiral z geslom in potem dobil še aktivacijsko kodo?
Načeloma je tako, da imaš 2 tipa EON aplikacij:
- EON mobilni app (Android, iOS, ...), kjer izbereš jezik in providerja ter se vpišeš z uporabniškim imenom in geslom
- EON TV app (Android TV, Samsung Tizen, LG WebOS), kjer izbereš jezik in providerja, nato pa dobiš aktivacijsko kodo (OTP), ki jo uporabiš za aktivacijo na portalu moj.telemach.si
Za TV app rabiš seveda tudi prosto licenco, ki je ločena od mobilnih (večino paketov ima vključenih do 5 mobilnih in 1 ali 2 TV appa).
BorutK-73 ::
Ja, tista smart tv eon app ne dela, baje je z njegovo narocnino podprt samo 1 tv oz njihov box. Mobilna eon tv pa na mojem boxu ni podprta? Dela ok na telefonu ter pcju, zanimivo da noce na boxu. Kaksna resitev? Obstaja modana mobilna eon tv apk?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
Daniel ::
Ja, ravno pred par dnevi je bila objavljena v eni temi na Slo-Tech:
https://drive.google.com/file/d/169WmvQ...
Ja, ravno pred par dnevi je bila objavljena v eni temi na Slo-Tech:
Pravkar sprobal, se ustavi pri izbiri jezika, ne gre naprej. Klikas pa se nic ne zgodi. Hvala vseeno. a1 xploretv mi laufa skoz bp. Sem mislu sprobat eon ponudbo ce se splaca saltat na telemach. Je tezava v modelu boxa, al to sploh ne laufa na boxih?
Zgodovina sprememb…
NejcSSD ::
Dela ampak morš kliknit z miško in ne z daljincem/tipko. Mi Box S ni šlo z daljincem potrjevanje, ko sem priklopil miško in izpeljal čez izbiro jezika je sedaj kul.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Ales ::
Ustavi se zato, ker rabiš miško ali air mouse. To je nujno pri EON mobilni aplikaciji.
Android TV verzija EON-a pa zelo lepo dela samo z daljincem.
Android TV verzija EON-a pa zelo lepo dela samo z daljincem.
buttcrack ::
nope... Model v poslovalnici odpre vrata, ampak pove, da ne sme sprejet, samo po pošti. Pride tehnik odmontirat mondem, ne vzame opreme, samo po pošti...
Vidim pa da se nekaj sprošča prihodnji teden, upam, da bodo tut to sprostil.
Vidim pa da se nekaj sprošča prihodnji teden, upam, da bodo tut to sprostil.
Dela ampak morš kliknit z miško in ne z daljincem/tipko. Mi Box S ni šlo z daljincem potrjevanje, ko sem priklopil miško in izpeljal čez izbiro jezika je sedaj kul.
Dela, lol, res z airmousm. Hvala obema. Dobr da sem ga takrat narocil zraven.
Kje dobit tega g11 mini airmouse hitro in pocen. MX3 mi je absolutno prevelik. Ima kdo mogoce? Zanimivo, iz rusije cena 4e, ampak ne dostavljajo v slo. Pametnega linka ne najdem.
https://www.aliexpress.com/item/1005001...
Zgodovina sprememb…
Xpie ::
Mene zanima kako lahko telemach trdi, da je koaksialni kabelj boljši od optike. Vemo, da je optika tista, ki ima najmanj motenj in da gre za najbolj stabilno povezavo, ker lahko uporabimo večji razspon svetlobnega/barvnega spektra. Vsi vemo, da so imeli v pretklosti težave z routingom, ki je potekal preko Srbije in težave z sinhronizacijo modema/centrale. Mogoče se telemachu mal meša
spletne-novice.si
miko22 ::
danes so klicali mojega 9 letnega otroka zaradi ponudbe in ga nadlegovali. Kam naj kurce prijavim?
bmwwww ::
koliko se jaz spomnim, oni rabijo dovoljenje(GDPR) za izvajanje komercialnih klicev, kar pa nimajo!
WaterBoy ::
Zdravo
Da še tule vprašam:
Imam eon paket in seveda eon box. Velikokrat se mi naredi ko prižgem tv in box, da ne morem castati na vgrajeni crome cast. Youtube ga ne najde.
Kaj lahko storim da bo delalo vedno.
Hvala
Da še tule vprašam:
Imam eon paket in seveda eon box. Velikokrat se mi naredi ko prižgem tv in box, da ne morem castati na vgrajeni crome cast. Youtube ga ne najde.
Kaj lahko storim da bo delalo vedno.
Hvala
Ok. Dober nasvet, ampak se želim izogniti dodatnim stroškom.
Mogoče se komu sanja zakaj takod ela?
Mogoče se komu sanja zakaj takod ela?
PrimozR ::
Ker je quite shitte? :)
Jaz sem z namenom rekel to glede Chromecasta. Bo pa tudi tečno, ker bo treba menjati source.
Pomojem lahko preveriš samo, da imaš latest update boxa pa, ko ga castanje ne najde, narediš reset... (odklopiš iz štroma pa to)
Jaz sem z namenom rekel to glede Chromecasta. Bo pa tudi tečno, ker bo treba menjati source.
Pomojem lahko preveriš samo, da imaš latest update boxa pa, ko ga castanje ne najde, narediš reset... (odklopiš iz štroma pa to)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Primož:
Sistem na boxu je updejtan. Sem naredu rset in ni delalo.
Primer od včeraj. Čez dan ni delalo, pol zdečer pa sem lahko castal. Danes je delalo celi dan :)
In ko ne cela cast ne deluje ne z računalnika ne z telefona...
Ma najraje bi gnjavu telemachi, samo dvomim da bi mi dali nanjovejši box :)
Hvala za nasveta :)
Primer od včeraj. Čez dan ni delalo, pol zdečer pa sem lahko castal. Danes je delalo celi dan :)
mat xxl ::
Tvoj box ima Android TV sistem, torej ne dela z EON om za tablice, samo z onim za TV, kjer pa vsako licenco plačaš in ni zastonj.
Tvoj box ima Android TV sistem, torej ne dela z EON om za tablice, samo z onim za TV, kjer pa vsako licenco plačaš in ni zastonj.
To si malo čudno napisal, a nisi? EON za Android TV je zraven v nekaterih Telemachovih paketih, ena ali dve aktivirani aplikaciji, brez doplačila.
Primož:
Jah potem res nimaš kaj veliko možnosti, razen ločenega Chromecasta, ane? Če ti box ne dela, ti ne dela, je dejansko črna škatla, kjer nimaš kaj veliko možnosti upravljati z njo...
This is the way (of computers)... :)
Lahko sprobaš še rebootat vse naprave v verigi (telefon/računalnik, router, itd.), da vidiš, če bo to kaj pomagalo.
Lahko sprobaš še rebootat vse naprave v verigi (telefon/računalnik, router, itd.), da vidiš, če bo to kaj pomagalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
mat xxl ::
To si malo čudno napisal, a nisi? EON za Android TV je zraven v nekaterih Telemachovih paketih, ena ali dve aktivirani aplikaciji, brez doplačila.
Nisem, on ima na svoji Android napravi operaciski sistem Android TV, torej ne gre gor EON za navaden Android, oziroma gre tudi, samo ni enostavno.
Nisem, on ima na svoji Android napravi operaciski sistem Android TV, torej ne gre gor EON za navaden Android, oziroma gre tudi, samo ni enostavno.
Ja in? Stric bi mu komot lahko dal tudi EON za Android TV za "sprobat", če ga ima v paketu. Nobenih licenc ne rabi kupovat, karkoli naj bi to pomenilo.
webmaher ::
EON za Android TV ... deluje ampak če maš 65inčni tv je slika pri športu slabša kot se dobi pri gusarjih...
Vetrpiha ::
Mene zanima kako lahko telemach trdi, da je koaksialni kabelj boljši od optike. Vemo, da je optika tista, ki ima najmanj motenj in da gre za najbolj stabilno povezavo, ker lahko uporabimo večji razspon svetlobnega/barvnega spektra. Vsi vemo, da so imeli v pretklosti težave z routingom, ki je potekal preko Srbije in težave z sinhronizacijo modema/centrale. Mogoče se telemachu mal meša
Se imajo*
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vetrpiha ()
Sem resetiral modem pa dela spet b.p.
Mam še pa vedno HBO od one akcije čez praznike. So še tudi vam pustli? Da mi ne bodo kje zaračunali.
Mam še pa vedno HBO od one akcije čez praznike. So še tudi vam pustli? Da mi ne bodo kje zaračunali.
MisterR ::
Kako usposobiti EON daljinca, da bo delal z LG televizijo? Na samsungu ni problem, na LG pa ne dela...
Pravo kodo moraš najti, imaš več variant za istega proizvajalca. Jaz sem na Philipsu sprobal dve, ker pri prvi ni delala glasnost.
XS!D3 ::
Kako usposobiti EON daljinca, da bo delal z LG televizijo? Na samsungu ni problem, na LG pa ne dela...
Če je govora o upravljanju preko HDMI, bi moralo delat tudi z LG samo na obeh koncih mora bit vklopljen HDMI-CEC (ozirom SIMPLINK kot ga LG imenuje). Za upravljanje preko IR direktno (tako da imaš zgoraj levo izbran TV namesto STB), pa se za določene televizije nastavi samodejno glede na model, ki ga box zazna preko HDMI, za ostale pa Navodila za ročno kodiranje IR daljinskega upravljalca EON.
MisterR ::
Kje pa trdijo to?Kot te pokličejo po telefonu iz njhiovih telefonskih številk.
Tudi njihovi podizvajalci trdijo enako. No, vsaj meni so. Potem so tudi ugotovili, da mi ne morejo dati optike po x ceni, ker je od telekoma in bi zato priklop trajal 14+ dni.
Ok vzamem coax. No, tega majstra, ki je naredil reklamo za coax sem imel 3 ure tukaj, ker coax seveda ni delal kot mora. Si šel na internet in tv ni delal, nihanja od 120mbit do 6mbit, tv slika kot ascii slike...
In ko je bil tukaj je še zmeraj nekaj mutil, potem ko sem ga opozoril, da je on oziroma njegova firma (sp, podizvajalec od telemacha) vlacil te kable in vtičnice in da sam sem sebi dela slabo reklamo se je malo umiril. Do takrat pa je krivil gradbince in električarje.
No, na koncu smo ugotovili da ima Telemach pravtako svojo optiko tudi do bloka. Ampak tega še sami niso vedeli, niti še je niso priklopilo.
V 48uh urah od priklopa na coax sem imel 5 klicev na support in dva obiska tehnikov.
Pa še zdaj mi visi coax kabel direkt iz stene, ker je potrebno zamenjat vtičnico, ki pa je seveda niso imeli zraven. Še enkrat, ta (pod)izvajalec ki je reklamiral coax je sam vlekel kable in napeljavo... Testirali ali pregledali pa niso nič.
Bolj imam občutek, da se jim gre zgolj za posel, ker jih je čas povozil z optiko pa ne znajo (ali ne morejo) delati.
Mimogrede, lahko na eon box sideloadaš aplikacije kot so chrome, cinema...?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Ales ()
Mimogrede, lahko na eon box sideloadaš aplikacije kot so chrome, cinema...?
Pomotoma stisnil gumb za izbris, se opravičujem. UI tega foruma je za nekatere stvari zanič.
Kar se sideloadanja tiče, lahko sideloadaš aplikacije. A pazi, gre za Android TV, tako da ne delajo vse aplikacije kot na navadnem Androidu.
Rabil boš tudi nekaj kot Sideload Launcher, da boš aplikacije za navaden Android videl v launcherju od Android TV.
MaGushoff ::
Lep pozdrav! Vidim, da se vas kar precej spozna na to tematiko, pa bom kar tukaj povprašal.
Kmalu se selim na svoje in seveda je eno od glavnih vprašanj internet in tv. Trenutno imamo doma Telemachov paket(mislim da srednji), jaz na svojem TV-ju uporabljam EON TV app(torej ne mobilnega) preko Mibox S in je za moje potrebe dovolj.
Zdaj pa par vprašanj, predvsem o tem kako funkcionira Telemachovo 50/50 načelo(torej, da se mora vsaj 50% časa licenca za app uporabljat v domačem omrežju).
Upam, da je napisano koliko toliko razumljivo.
LP
Kmalu se selim na svoje in seveda je eno od glavnih vprašanj internet in tv. Trenutno imamo doma Telemachov paket(mislim da srednji), jaz na svojem TV-ju uporabljam EON TV app(torej ne mobilnega) preko Mibox S in je za moje potrebe dovolj.
Zdaj pa par vprašanj, predvsem o tem kako funkcionira Telemachovo 50/50 načelo(torej, da se mora vsaj 50% časa licenca za app uporabljat v domačem omrežju).
Torej, če vzamem internet pri drugem ponudniku, bom lahko še naprej uporabljal EON z staro licenco? če je pomemben podatek, verjetno se bo doma še vedno več gledal TV kot pri meni.
Če vseeno vzamem paket pri Telemachu(razmišljam o Light, ker več ne rabim, pa tudi cena je faktor)-se to šteje kot domače omrežje, ali je domače omrežje mišljeno le priključek? (sicer je v tem primeru razlika samo v programski shemi, ker tudi Light vključuje TV app, ampak vseeno.
Katerega ponudnika načeloma priporočate? Kolikor gledam, ima najbolj ugodne pakete A1, T-2 je ok, Telemach pa je pač Telemach. Kako je s TV storitvami pri A1 in T-2?
Upam, da je napisano koliko toliko razumljivo.
LP
Eontv ::
tudi mene zanima kako deluje Telemachovo 50/50 načelo, namreč tudi sam pri dekletu uporabljam Mibox S (vezan na svoj account) kjer ponudnik interneta ni Telemach. Nekaj casa je vse delovalo ok. Sedaj pa imam problem z azuriranjem programa (spored ni na voljo) eventuelno se pokaze in po nekaj minutah ponovni pise "NI informacij", slika programa v zivo ali nazaj vedno deluje. Prav tako me prekinja ogled iz Videokluba oz. HBO, po nekaj naključnih minutah me vrze ven in napise, da videoklub ni dosegljiv oz. internetna povezava ni na voljo in naj kontaktiram tehnično pomoč. Ta tezava z internetom je vezana samo na Eon aplikacijo. Ali bi pomagal kakšen port forwarding ali kaj?
Hvala za pomoč in lp
Hvala za pomoč in lp
Daniel ::
Meni sicer bolj izgleda kot neke težave z internetom, če pa sumiš, da te namensko omejujejo, pa predlagam, da poskusiš z VPNom.
PaPPy ::
Pozdravljeni,
že nekaj časa se mi dogaja, da ko prižgem TV, se mi slika pokaže za kakšno sekundico in potem izgine, isto zvok. Po par sekundah teme se zadeva ponovi na random. Če parkrat ponovno prižgem TV ali resetiram EON box, TV deluje normalno. Vendar je zelo tečno, ker včasih traja kar nekaj časa, da ti rata da dela normalno. Zamenjali so že EON box in daljinec, ko je tehnik opravil menjavo in posodobil zadevo, je tv deloval normalno. Naslednje jutro, se je nekaj spet updejtalo in stvar se ponavlja od takrat. Model televizije je Philips 50pus6504/12. Je imel kdo podobno izkušnjo in pozna rešitev?
že nekaj časa se mi dogaja, da ko prižgem TV, se mi slika pokaže za kakšno sekundico in potem izgine, isto zvok. Po par sekundah teme se zadeva ponovi na random. Če parkrat ponovno prižgem TV ali resetiram EON box, TV deluje normalno. Vendar je zelo tečno, ker včasih traja kar nekaj časa, da ti rata da dela normalno. Zamenjali so že EON box in daljinec, ko je tehnik opravil menjavo in posodobil zadevo, je tv deloval normalno. Naslednje jutro, se je nekaj spet updejtalo in stvar se ponavlja od takrat. Model televizije je Philips 50pus6504/12. Je imel kdo podobno izkušnjo in pozna rešitev?
Barko ::
Potrebujem malo pomoči pri nastavitvah ....
Torej imam Telemachov paket 300/30 Mb/s, EON OTT BOX, CALIX MODEM GPON 854G-GIGA CENTER, in router Cisco Linksys E4200 - vsi porti gigabitni.
1. Pri neposredno povezavi računalnika direktno na port 1 na Calixu, dosežem naročeno hitrost interneta 300/30. Telemachov tehnik trdi, da Calix samo na portu 1 pošilja promet, kadar je v bridge načinu. EON BOX in ostale naprave niso priključene.
2. Ko na port 1 na Calixu priklopim router in na router ostale naprave (vse s kablom) pade hitrost interneta na cca. 100/10. Tv programi na EON BOXu delujejo.
3. Za kontrolo sem uporabil gigabitni switch, le tega povezal v port 1 na Calixu in na switch računalnik, kot pod točko 2. Tudi hitrost je enaka kot pod 2. 100/10.
Zanima me kakšne natančno so nastavitve, da deluje Calix v bridge modu (wifi na calixu je izklopljen) in ali moram še kaj posebej nastaviti v routerju? Ali je vzrok nekje drugje?
Torej imam Telemachov paket 300/30 Mb/s, EON OTT BOX, CALIX MODEM GPON 854G-GIGA CENTER, in router Cisco Linksys E4200 - vsi porti gigabitni.
1. Pri neposredno povezavi računalnika direktno na port 1 na Calixu, dosežem naročeno hitrost interneta 300/30. Telemachov tehnik trdi, da Calix samo na portu 1 pošilja promet, kadar je v bridge načinu. EON BOX in ostale naprave niso priključene.
2. Ko na port 1 na Calixu priklopim router in na router ostale naprave (vse s kablom) pade hitrost interneta na cca. 100/10. Tv programi na EON BOXu delujejo.
3. Za kontrolo sem uporabil gigabitni switch, le tega povezal v port 1 na Calixu in na switch računalnik, kot pod točko 2. Tudi hitrost je enaka kot pod 2. 100/10.
Zanima me kakšne natančno so nastavitve, da deluje Calix v bridge modu (wifi na calixu je izklopljen) in ali moram še kaj posebej nastaviti v routerju? Ali je vzrok nekje drugje?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telemach (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 44727 (295) | Tomas 33 |
» | Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 54868 (697) | polde66 |
» | Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 149024 (2381) | Oldi |
» | Chromecast 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 66483 (8368) | Ulixes |
» | Telemach EON TVOddelek: Omrežja in internet | 12059 (6451) | Daniel |