» »

Policijsko nasilje v skvotu Argo

Policijsko nasilje v skvotu Argo

«
1
2

izolaargo ::

Tema se navezuje na skvot v Izoli, pod okriljem UPInde in drugih skvotov po Sloveniji. Recimo tovariši ROG

Več v citiranem besedilu:



SLABA BANKA z IZOLSKO POLICIJO brutalno nad aktiviste Avtonomne cone Argo
Po več dneh nadlegovanja, obiskov policije, kriminalistov in groženj uperjenih na skupnost avtonomnega prostora Argo je danes prišlo do kulminacije dogodkov.
Danes, dne 28.10. 2016 se je nedolžna pot po vodo dveh članov kolektiva spremenila v policijsko izživljanje in tiranijo oblasti. Okrog trinajste ure sta člana kolektiva hotela poskrbet za zaloge vode v prostoru, ki ga te dni obiskuje čedalje več ljudi, tudi zaradi prej omenjenih pritiskov in napovedanim evikcijam.
Namesto da bi se v miru odžejali smo se morali dodobra nasititi nasilja, zmerjanja in groženj.
Dva člana kolektiva sta resno poškodovana: eden bo mogel vsaj to noč preživeti v bolnišnici zaradi poškodb glave, drugi se tekom tega večera še vedno nahaja na obravnavanju glede notranjih krvavitev.
Policisti in kriminalista v civilu (ki sta že nekaj ur pred tem probala nasilno vstopiti v zaprt prostor) so na poti iz marine v Argo prvo začela obravnavati enega od članov kolektiva, kateri je dogodek tudi snemal s telefonom. Pod pretvezo da naj bi spraznil žepe so ga usmerili k malo oddaljenim stopničkam, kjer so mu na silo ukradli telefon iz rok in ga takoj brez razloga tudi fizično napadli. Zbili so ga na tla, mu zvijali roke in ga držali na tleh. Eden od kriminalistov mu je močno stopal po trebuhu kljub krikom bolečine in prošnjam naj neha, tega ni storil. Nato so ga obrnili, mu s kolenom stali na hrbtu in ga vklenili. Pri tem se je drugi fant, ki je to vse videl, mirno skušal približati in je napadalcem rekel naj prenehajo z mučenjem. Policisti so fanta takoj napadli, policist ga je nasilno odrinil ter ga zrušil na tla. Vklenili so ga in kljub temu, da je trdil da se ne upira, mu je eden od kriminalistov močno s kolenom pritisnil na vrat. Zaradi bolečin in razbite arkade, iz katere je krvavel, je zaprosil za takojšnjo medicinsko pomoč, katero so policisti zavrnili. Kasneje so mu na policijski postaji vročili plačilni nalog za skoraj 1000 evrov. Drugega fanta so poškodovanega na licu mesta izpustili, brez da bi mu ponudili zdravniško pomoč. Napisali so mu plačilni nalog za več kot 300 evrov. Noben od njiju ni bil uradno aretiran.
Vse informacije in tudi priče dogodkov kažejo na ilegalen napad policije na ljudi, ki so se zadrževali na prostoru Avtonomne cone Argo. Jasno je da je Argo postal vadbišče za nove nasilne oprijeme policije do uporabnikov avtonomnih prostorov. Danes so si probali privoščiti to, kar si drugje v Sloveniji še niso upali. Moramo poudariti da so prostori Arga propadali več kot 10letje, in da so bili v preteklosti lokalno znan prostor za uživanje drog.
NE eno ne drugo oblasti ni motilo dokler se v Argo ni začelo politično organiziranje in kulturni program, ter samoorganizirana sanacija propadlih, spomeniško zaščitenih objektov.
Avtonomna cona Argo pa ne glede na današnje napade deluje naprej z svojim programom. Trudili se bomo naprej odpirati prostor za svobodno delovanje in mišljenje, ne glede na zlome in krvavitve.
Na barikadah, tu smo!
Kolektiv Argo, Izola
piski v posnetku so bili dodani zaradi varovanja osebnih podatkov


LINK 1


PR policije


V neposredni bližini nekdanje izolske tovarne Argo je postalo danes med policijskim postopkom kar nekoliko vroče. Moški, ki so ga hoteli legitimirati, je hotel zbežati, drugi, ki mu je pritekel na pomoč, pa je odrinil policista.

IZOLA > Danes okoli 13. ure so policisti nadzirali dogajanje v izolskem mestnem jedru in proti marini. Pri nekdanji tovarni Argo, kjer pogosto prihaja do kršitev javnega reda in miru, sta policista opazila moškega, ki se je začel umikati za stavbo. Policista sta se odpravila za njim, da bi ga legitimirala, vendar jima je moški odvrnil, da nima osebne izkaznice in jima je izročil bančno kartico.

Med nadaljnjim postopkom se je moški začel umikati nazaj. Ukaza policista, naj počaka do konca postopka, ni upošteval. Obrnil se je in stekel proti bližnjim stopnicam, policist pa ga je kmalu dohitel in zaradi neupoštevanja ukazov uporabil prisilna sredstva. Policista sta ugotovila, da gre za 30-letnega domačina, kateremu sta izdala plačilni nalog.

Za popestritev dogajanja pa je poskrbel mlajši moški, ki je med postopkom pritekel iz neposredne bližine in odrinil policista. Tudi zoper njega sta policista uporabila prisilna sredstva, ga vklenila in odpeljala na policijsko postajo. Tam so ugotovili, da gre za 24-letnega domačina, ki si je zaradi kršitve zakona o osebni izkaznici in zakona o javnem redu in miru prislužil plačilni nalog. Zaradi odrgnine na čelu, ki jo je staknil med postopkom, so mu nudili zdravniško pomoč, nato pa so postopek končali in je odšel s policijske postaje.


Kako v takih primerih dokazati/pokazati, da je do nasilja zares prišlo? Na koga se obrniti?

VIDEO 1

pred dogodkom - VIDEO 2

 Argo

Argo






LP Argonavti

Hvala za podporo
https://www.facebook.com/argoplac/
  • zaklenil: bluefish ()

konspirator ::

skvot = nelegalna zasedba poslopja/stavbe.
Z nazivom avtonomna cona ste tako kredibilni kot projekt avtonomne cone "Islamska država" (isil/isis oz daesh po arabsko).
Moje vprašanje je, kaj vam pri tem ni jasno ?
Argonavti nimajo z vami nič skupnega.



Kako v takih primerih dokazati/pokazati, da je do nasilja zares prišlo?

Video posnetek.

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

Namesto osebne izkaznice pomoli bančno kartico in se čudi, da ga želijo legitimirati.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: bluefish ()

bluefish ::

Pordečeli, vprašanje je jasno.

jype ::

izolaargo> Kako v takih primerih dokazati/pokazati, da je do nasilja zares prišlo? Na koga se obrniti?

Na policijo in varuha človekovih pravic, hkrati.

Če ne podaš izjave za policijski zapisnik (ki jo tudi podpišeš), žrtve policijskega nasilja pozneje veliko težje pridejo do pravice na sodišču.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

drvo ::

V posnetku je ravnanje policista skrajno profesionalno.
Ne razumem in ne morem podpirati uzurpacije tuje lastnine in ne razumem užaljenosti, če ti nekdo iz rok vzame "igračo", ki si jo ukradel.

jype ::

drvo> V posnetku je ravnanje policista skrajno profesionalno.

Vse do trenutka, ko tistemu, ki snema očitno in popolnoma brez potrebe nasilno odvzamejo napravo, s katero snema.

drvo> Ne razumem in ne morem podpirati uzurpacije tuje lastnine

In vendar to ni zadosten razlog, da se uporabi prisilna sredstva med postopkom preverjanja identitete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

konspirator ::

Kje na linkanem posnetku zgoraj je uporaba prisilnih sredstev med postopkom preverjanja identitete ?
Porabil sem 3 minute svojega časa za nič.

jype ::

konspirator> Kje na linkanem posnetku zgoraj je uporaba prisilnih sredstev med postopkom preverjanja identitete ?

Ni je, ker so snemanje policisti preprečili, za kar niso imeli utemeljenega razloga.

Uporabo prisilnih sredstev so sicer dokumentirali v zapisniku, ki pa mu težko verjamemo, ker gre zgolj za eno stran zgodbe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

next3steps ::

Kako v takih primerih dokazati/pokazati, da je do nasilja zares prišlo? Na koga se obrniti?

Je PR oddelek Policije to tudi sam izjavil.
*Se popravljam, napak citat.
zaradi neupoštevanja ukazov uporabil prisilna sredstva.

Zaradi odrgnine na čelu, ki jo je staknil med postopkom

Kako lahko zaradi neupoštevanja ukazov sploh uporabijo prisilna sredstva? Manjkajo podatki ...

Kako lahko Policija sploh na podlagi "nekih prijav o drogah" sploh "pregleda" (Kaj sploh je ta pregled? Manjkajo podatki ...) neznanca zato, ker je živčen?

kateremu sta izdala plačilni nalog.

Za kaj? Za manjko osebne izkaznice? Manjkajo podatki...

pritekel iz neposredne bližine in odrinil policista

To bi lahko storil 30 let star osebek, če je uporaba prisilnih sredstev bila neutemeljena (debata nekje na Slo-Techu).

Mularija si tle podaja droge. Prid z nami, da te nalamamo brez razloga in ti napišemo plačilni nalog?

Zgodovina sprememb…

MadMen ::

Preberi OP post še enkrat in izjavo PP. Dotična oseba je med postopkom indentifikacije zbežala, zaradi tega so uporabili prisilna sredstva.

680x0 ::

Na žalost iz posnetka ni razvidno katera plat dogodka je resnična.

myriad ::

next3steps je izjavil:


kateremu sta izdala plačilni nalog.

Za kaj? Za manjko osebne izkaznice? Manjkajo podatki...


24. člen ZOIzk-1

next3steps ::

Ampak PR oddelek se ni ravno opredelil, zakaj je dotična oseba prejela plačilni nalog.

Oberyn ::

Mladina, samo eno vam lahko povem. Pejte na volišče in volite politično levo usmerjene stranke. Oziroma stranko, ker pri nas je taka samo ena, pa še ta je zelo pogojno leva. Če vam ta ni po volji, pa ustanovite svojo, vsaj še teh nekaj let, dokler je to še dovoljeno. In povežite se z mladino po Evropi (dokler je to še dovoljeno), naj tudi oni ravnajo enako. Saj ne rečem, da bo to kaj pomagalo, ampak niste niti poskusili. Evo rezultat. Na zadnjih (in na vseh drugih) volitvah vas je milijon ostalo doma, gnili pol mrtvi senilni stari prdci so izvolili fašiste, njihov gestapo vas pa zdaj pretepa. Prekleto, to je vaša krivda, človek bi naslednji dan po volitvah v državni zbor dejansko jokal od besa. Pritožbe nad zvitimi rokami vas ne bodo rešile. Recite bobu bob in okupatorju okupator (khm slaba banka khm) in se politično angažirajte. To je prava pot, to vam tule vpijem v obraz, če morate zasedati avtonomne cone, potem ste že odpisani, a ne razumete tega?

mihec87 ::

Glede na zadnja leta na volitvah narediš anban pa obkrožiš(tako ni nekih hudih razlik na koncu-veliko obljub potem pa..)..

tikitoki ::

Sedaj je to popularno, sam poglej v Ljubljani. Metelkova, ROG,...

MoRp ::

Ne razumem tega zasedanja tujih zgradb (lastnine) in potem jokanja, ko je treba spakirat culo. Sosednje stanovanje v bloku je prazno cca 8 let (gospa je v domu), a ga kar zaskvotam (ce podrem eno steno si stanovanje povecam za cca 35%). Res ne razumem razmisljanja za tem udejstvovanjem.

Superboyy ::

Avtonomna cona? Kul, potem lahko pride 10 tipov s pištolami, vse pobijejo in ustanovijo svojo avtonomno cono?

Al bi v tem primeru jokcal, zakaj ni policija posredovala in vas ščitila?

PaX_MaN ::

MoRp je izjavil:

Ne razumem tega zasedanja tujih zgradb (lastnine) in potem jokanja, ko je treba spakirat culo. Sosednje stanovanje v bloku je prazno cca 8 let (gospa je v domu), a ga kar zaskvotam (ce podrem eno steno si stanovanje povecam za cca 35%). Res ne razumem razmisljanja za tem udejstvovanjem.

(DUTB == država) != soseda.
Tudi
67. člen
(lastnina)

Zakon določa način pridobivanja in uživanja lastnine tako, da je zagotovljena njena gospodarska, socialna in ekološka funkcija.


Superboyy je izjavil:

Avtonomna cona? Kul, potem lahko pride 10 tipov s pištolami, vse pobijejo in ustanovijo svojo avtonomno cono?

Al bi v tem primeru jokcal, zakaj ni policija posredovala in vas ščitila?

A bolj debilnega primera pa nisi mogel napisat, je pozna ura?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Superboyy ::

Tok debilen, da nimaš odgovora nanj?

Samael ::

Superboyy je izjavil:

Tok debilen, da nimaš odgovora nanj?


Verjetno je vseeno nekoliko debilen, ker je napisan iz samega nerazumevanja, nepoznavanja filozofskega pomena besed, z želje po dokazovanju nečesa, česar pravzprav ne razumeš najbolje.
Mislim, človek načeloma ni tako neumen, da bi vsako besedno skovanko vzel dobesedno, mar ne? Razen, če želi s "fake" argumentom dokazovati nekaj, kar presega njegovo poznavanje same teme pogovora. Če želiš več izvedeti o začasnih avtononih conah ti za začetek predlagam branje eseja Hakima Bey-a na to temo.
Tovrstne "avtonomne cone" so posejane praktično po vsej evropi.
Hvala bogu, da imamo v Ljubljani "metelkovo" http://www.metelkovamesto.org, v Kranju "Trainstation" http://www.trainstation-squat.org, na goriškem koncu "Mostovno" http://www.mostovna.com/mostovna, v Kopru "INDE" http://www.indeplatforma.org itd... torej nekoč zapuščene. propadajoče objekte, kjer si lahko danes nekdo, ki ga zanima še kaj več kot pot od računalnika do hladilnika dandanes ogleda kakšno zanimivo razstavo, gre na kakšen koncert, podruži.. itd ne da bi ob tem bakrotiral.
A je to res tako težko razumeti?
Razumem, da te reči marsikoga ne zanimajo, da marsikdo na petke zvečer raje ostaja doma za kompjuterjem, z družino itd... in s tem ni nič narobe, ampak tiste, pa ki zanima, ki radi hodimo na koncerte in podobno, pa lahko rečem samo hvala bogu (ali pa raje tem prostovoljcem, ki imajo še voljo nekaj početi, organizirati...) za tovrstne "avtonomne cone" kot je naprimer metelkova, kjer se vsaj nekaj dogaja.

Samael ::

Mogoče bi še dodal pisanju zgoraj:

Svet je velik, v njem se dogaja ogromno zanimivih, čudovitih reči o katerih si pogosto ustvarjamo omejeno, enostransko mnenje, ki izvira iz našega nepoznavanja reči zgolj zato, ker so izven dometa našega zanimanja.
Tebe mogoče te stvari ne zanimajo, v njih ne vidiš neko dodatno vrednost, to razumem. Ampak, to ne pomeni, da je stvar, ki te ne zanima, nekaj slabega.
Meni osebno bi se zdelo mesto brez tega stičišča subkultur, kjer imajo ljudje še voljo nekaj delati, ustvarjati, ne da bi jih zanimal zgolj dobiček, bistveno siromašnejše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Superboyy ::

Nimam nič proti kulturnim centrom, dokler spoštujejo enaka pravila kot vsi lokali in vse ostale avenije, kjer se prirejajo koncerti.

Koncerti in umetnost me zanimata. Zgubijo pa me, ko se začnejo delat, da imajo pravico, do uporabe nečesa, kar ni v njihovi lasti (in se delajo, kot da so oni predstavniki splošne javnosti in javnega dobrega). Zraven pa pozirajo z rutami čez obraz in napisi "anarhija". Pač razvajen zaostal folk, ki se ne zaveda kako svet deluje in kaj anarhija sploh pomeni.

Tud Uber mi gre na živce zaradi istega razloga. Če mora taksist narest poseben izpit, naj ga tud ostali. Al pa spremenimo zakon, da ga ne bo noben rabil.

Zgodovina sprememb…

Samael ::

Saj ni potrebno zdaj vsega do skrajnosti zbanalizirati no. Nikjer v novici zgoraj nisem zasledil, da bi kdo z ruto čez obraz kjerkoli poziral. Torej spet neka posploševanja, itd. zavoljo potrditve lastnega mnenja?
Glede "javnega dobrega" bi se dalo pa še razpravljati. Meni osebno desetletje razpadajoča zapuščena zgradba, po možnosti celo občinska last, sredi mesta ni javno dobro. Če se jo pa na prostovoljni osnovi odločiš za silo urediti, da boš v njej prirejal slikarske razstave, koncerte, takšna in drugačna neprofitna kulturna, izobraževalna itd. udejstvovanja, ji dati nek namen, ki bo v korist tudi nam ostalim pa... now we're talking. Je lahko to javno dobro?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Superboyy ::

Seveda nisi zasledil, če nisi niti pogledal.



Meni osebno desetletje razpadajoča zapuščena zgradba, po možnosti celo občinska last, sredi mesta ni javno dobro.


Torej podpiraš Jankoviča, ki je hotel zapuščen Rog že večkrat porušiti in tam nekaj zgradit?

680x0 ::

Samael je izjavil:

Glede "javnega dobrega" bi se dalo pa še razpravljati. Meni osebno desetletje razpadajoča zapuščena zgradba, po možnosti celo občinska last, sredi mesta ni javno dobro. Če se jo pa na prostovoljni osnovi odločiš za silo urediti, da boš v njej prirejal slikarske razstave, koncerte, takšna in drugačna neprofitna kulturna, izobraževalna itd. udejstvovanja, ji dati nek namen, ki bo v korist tudi nam ostalim pa... now we're talking. Je lahko to javno dobro?


To drži, bolje vsebina kot propadajoče stavbe.

Vendarle pa ima lastnik nepremičnine, ki je sedaj DUTB, pravico s svojo lastnino razpolagat, oz. v tem primeru, jo pripravit na kar se le da dobro prodajo. Tu pa skvoterji nimajo prav, ko DUTB v svojem PRju prikazujejo kot represiven organ. Ko je Delamaris šel v stečaj, je ostal dolžan državni Abanki, to smo davkoplačevalci dokapitalizirali in s tem je zemljišče pripadlo DUTB. Naloga DUTB je, da zemljišče proda in tako vsaj del našega denarja, ki smo ga vrgli v propadli Delamaris, dobi nazaj. Seveda se lahko davkoplačevalci strinjamo, da te dolgove odpišemo in nepremičnino podarimo avtonomni coni, ali pa se strinjamo, da DUTB dela slabo in to politiko spremenimo na volitvah 2018. Istočasno lahko občinska politika sprejme ustrezen prostorski akt, ki bo na omenjenem območu dovoljeval izključno avtonomno cono ali pa alternativne kulturne vsebine. DUTB bo tako težko našel ustreznega kupca za nepremičnino, oz. bi jo lahko avtonomna cona ali pa občina od njih odkupili za drobiž in jo predala v ustrezen namen.

Tako da, ja ...

Oberyn je izjavil:

Mladina, samo eno vam lahko povem. Pejte na volišče in volite politično levo usmerjene stranke. Oziroma stranko, ker pri nas je taka samo ena, pa še ta je zelo pogojno leva. Če vam ta ni po volji, pa ustanovite svojo

... tole je edina prava pot v demokratičnem sistemu. Ustanovite lokalno stranko, prepričajte volivce in sprejmite ustrezen prostorski akt za avtonomno območje. Če vas ljudje podpirajo, ne bo težko dobit ustreznih glasov.

Krele ::

Neverjetno je, kakšno družbeno-kulturno mrtvilo vlada na obali. Katastrofa. Pa tolko nekega potenciala! Osnova za kakršenkoli premik je neko križišče, nek nekomercialen, avonomen prostor za druženje, izmenjavo idej, koncerte, razstave, predavanja, itn... Če ga občine ne ponudijo, si ga je treba vzet in kriminalizacijo takega političnega dejanja lahko podpira samo funkcionar, ki vsak poskus de-turbofolkizacije vidi kot grožnjo njegovi oblasti. Upam da vam uspe vzpostavit neko stajno in stabilno avtonomno cono v Izoli in ponoviti vajo v Piranu in Portorožu. Izkušnja seveda kaže, da se je pri takih stvareh potrebno pripraviti na vsaj desetletje trajajoč konstanten boj z lokalnimi oblastmi in turbofolkaštvom. Bodite vztrajni, ne obupat, ne glede na okoliščine, trud bo sčasoma že pokazal rezultate, ki pa bodo prepričali tudi tiste lenobe, ki se sicer ne identificirajo z duhom enodimenzionalnosti ($), ki vlada našemu času, ne da se jim pa kaj naredit glede tega, tko da vas bo vedno več. Slovensko obalo je treba ponovno narediti privlačno tudi za koga drugega, kot zgolj za upokojence in premožne vikendaše.

Thuban ::

oh že spet ilegalci oziroma "svokterji", kot se kličejo.

no, ima pa Krele prav glede boja s turbofolkom. Vseeno je lepše če živi domača kultura, tudi če so povsem ilegalno, brez pravic zasedli neko staro tovarno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

Samael ::

V prvem postu zgoraj je dodan en informativen link, ki lepo predstavi delovanje domnevnih brezposelnih "zamaskirancev" v Izoli, ampak ker lenuharstvo povprečnega pisca v tej temi ne ovira pri izražanju vnaprej vraslih mnenj in stereoptipov, namesto da bi se prej informirali (ali bog ne daj celo kliknili kakšen link, ki ne predstavlja ravno novega ajfona), si bom drznil še sam citirati/predstaviti "delovanje" teh sumljivih zamaskirancev (kaksne oslarija se še ne bo sproducirala zgolj za potrjevanja lastnega mnenja..) s pomočjo že omenjenega linka (članka) zgoraj:

V Izoli že leta dolgo prostori nekdanje tovarne Argo samevajo in propadajo. Letos poleti se je skupina posameznikov odločila, da v opuščene prostore vrne nekaj življenja. Tekom poletja so se tam vrstili različni dogodki, od koncertov, Izole mjuzik festa, do filmskih večerov.

Kot so zapisali, so bile stavbe kompleksa ,,mnoga leta zapuščene in nezavarovane, vendar DUTB, ko bi morala za poslopja skrbeti, tega ni storila."

Prostori nekdanje tovarne Argo so bili v lasti Abanke, a so bili nato preneseni na DUTB. Tedaj so tudi načrti mlade študentke arhitekture Tine Kopač padli v vodo. Leta 2014 je namreč pripravila načrt za ureditev degradiranega območja nekdanje tovarne Argo, s katerim je navdušila domačine in tudi župana Igorja Kolenca. Župan je tedaj dejal, da močno upa, da nepremičnino ne bo prevzela DUTB, ,,saj bi to pomenilo, da bo zemljišče prodano po najvišji ponujeni ceni, ki bi lahko bila zelo nizka."

Lokalci so se letos julija odločili, da ne bodo več spremljali počasnega uničevanja nekdanjega prostora, ki je mnogim družinam nekdaj predstavljal preživetje. Prejšnjo soboto so uporabniki Arga v sodelovanju s koprskim skvotom UP INDE organizirali tudi prvo čistilno akcijo v krajinskem parku Strunjan, Skvoti čistijo naravo.
...


Toliko o "sumljivih brezposlenih zamaskirancih", ki raje da drkajo do nezavesti kaksen Battlefield, se kurcijo po forumih v android vs ajfon debatah itd, počnejo kaj (družbeno)koristnega tudi za nas ostale.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

jype ::

Speadge> Toliko o "sumljivih brezposlenih zamaskirancih", ki raje da drkajo do nezavesti kaksen Battlefield, se kurcijo po forumih v android vs ajfon debatah itd, počnejo kaj (družbeno)koristnega tudi za nas ostale.

Kolega je ravno danes jamral nad poraznim stanjem v Celju, ko je po nekaj časa obiskal svoje mesto in preizkušal ponudbo kulturnega življenja. Pravi, da se s slabo oceno strinjajo tudi domačini.

Zapuščenega prostora je v mestu in okolici seveda ogromno, ni pa "anarhistov", ki bi kaj zanimivega naredili.

izolaargo ::

 https://postimg.org/image/ef0mz0wbh/

https://postimg.org/image/ef0mz0wbh/



 https://postimg.org/image/54y2vnpwz/

https://postimg.org/image/54y2vnpwz/

Šimpanz ::

Recimo da imaš za hišo staro lopo, ki je ne uporabljaš in ti potem pride nekaj klošarjev in ti reče da je ta lopa njihova. A jih pustiti notri da vabijo še druge klošarje, imajo pijanke in podobno. Mislim da ne.

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Tu ne gre za zasebno posest, zato je to neprimerljivo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Modri dirkač ::

Šimpanz je izjavil:

Recimo da imaš za hišo staro lopo, ki je ne uporabljaš in ti potem pride nekaj klošarjev in ti reče da je ta lopa njihova. A jih pustiti notri da vabijo še druge klošarje, imajo pijanke in podobno. Mislim da ne.

Hja, če verjameš zgodbam iz Bele Krajine se dogaja še hujše, greš za dva tedna na dopust, ko prideš nazaj pa najdeš vseljene "Brazilce", ki so se prav fino razkomotili in nočejo oditi.
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

Heavy ::

PaX_MaN je izjavil:

Tu ne gre za zasebno posest, zato je to neprimerljivo.



Torej se lahko jaz naselim v Celovške dvore in tam odprem jogurt. Becouse culture development.


Stavba je v lasti DUTB. Ne morem zdaj trditi, da je to kot park, da bi vsi notri zletali in počeli kar bi hoteli.
#TeamFelix

Invictus ::

PaX_MaN je izjavil:

Tu ne gre za zasebno posest, zato je to neprimerljivo.

Za kako pa?

Gre za last občine. Ne nekih faliranih študentov... In to je zasebna lastnina.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

izolaargo ::

izolaargo ::

Še video pričevanja o dogajanju....
https://www.youtube.com/embed/wCrg1bpOU...

PaX_MaN ::

Heavy je izjavil:

Torej se lahko jaz naselim v Celovške dvore in tam odprem jogurt. Becouse culture development.

Če propadajo že desetletje, so spomeniško zaščiteni, DUTB pa še vedno ne kaže namena da bi z njimi kaj naredil, absolutno.

Heavy je izjavil:

Stavba je v lasti DUTB. Ne morem zdaj trditi, da je to kot park, da bi vsi notri zletali in počeli kar bi hoteli.

Čist isto je. Sam da je bajta to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Superboyy ::

Zemljišče v lasti države ali občine (ali druge javne ustanove) ni avtomatsko javna površina do katere ima vsak dostop.

Probi recimo vdret v kakšno vojaško skladišče - sej je tudi last vseh nas, a ni?

Miki N ::

Superboyy je izjavil:

Zemljišče v lasti države ali občine (ali druge javne ustanove) ni avtomatsko javna površina do katere ima vsak dostop.

Probi recimo vdret v kakšno vojaško skladišče - sej je tudi last vseh nas, a ni?


Še huje je - celo na javnih površinah je kup nekih bolj ali manj bizarnih zakonskih aktov kaj se ne sme početi. Ni problem, če izvedeš v parku tečaj joge... samo recimo nekega mini-koncerta pa verjetno ne. No, na srečo se večino tolerira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

PaX_MaN ::

Superboyy je izjavil:

Zemljišče v lasti države ali občine (ali druge javne ustanove) ni avtomatsko javna površina do katere ima vsak dostop.

Probi recimo vdret v kakšno vojaško skladišče - sej je tudi last vseh nas, a ni?

Je. Tu ni dileme: 100% transparentnost države je nujna.

Heavy ::

Brb, grem prevzet par stanovanj. DUTB bo še srečna, ker jih bom ogreval in zračil, tako, da ne nastane kultura na zidovih :))
#TeamFelix

jype ::

Superboyy> Zemljišče v lasti države ali občine (ali druge javne ustanove) ni avtomatsko javna površina do katere ima vsak dostop.

Nič za to, jaz sem plačal davke, s katerimi je DUTB odkupila to staro šaro in jim dovolim, da jo uporabljajo.

Če že manipuliramo, ane.

PaX_MaN ::

Heavy je izjavil:

Brb, grem prevzet par stanovanj. DUTB bo še srečna, ker jih bom ogreval in zračil, tako, da ne nastane kultura na zidovih :))

Priporočam branje: https://dnevnik.si/1042746436/slovenija...

Superboyy ::

jype je izjavil:

Superboyy> Zemljišče v lasti države ali občine (ali druge javne ustanove) ni avtomatsko javna površina do katere ima vsak dostop.

Nič za to, jaz sem plačal davke, s katerimi je DUTB odkupila to staro šaro in jim dovolim, da jo uporabljajo.

Če že manipuliramo, ane.


Aha, jaz se grem pa lahko s Patrio gonit naokoli?

Pa verjetno se strinjaš z unim pacientom, ki je vlomil v LPP bus in šel en krog? Sej je samo uporabil občinsko sredstvo, ki itak pripada vsem?

MadMen ::

Nepremičnine DUBT niso v javni lasti, ni ravno višja matematika da to razumeš, no sej jype trolla, namreč sam je kapitalist, ampak se precej rad spreneveda.

next3steps ::

Superboyy je izjavil:

jype je izjavil:

Superboyy> Zemljišče v lasti države ali občine (ali druge javne ustanove) ni avtomatsko javna površina do katere ima vsak dostop.

Nič za to, jaz sem plačal davke, s katerimi je DUTB odkupila to staro šaro in jim dovolim, da jo uporabljajo.

Če že manipuliramo, ane.


Aha, jaz se grem pa lahko s Patrio gonit naokoli?

Pa verjetno se strinjaš z unim pacientom, ki je vlomil v LPP bus in šel en krog? Sej je samo uporabil občinsko sredstvo, ki itak pripada vsem?

Lahko se tudi kot običn civil voziš s patrijo okoli. Sam homologacija bo kar draga.

Oberyn ::

Gospodje, tema je o policijskem nasilju, ne o nepremičninskih lastniških razmerjih. Če policist ravna tako, kot sem videl in slišal na teh posnetkih, potem taki policiji ne rečemo policija, pač pa gestapo, če oprostite. Da sploh ne začnem s tem, da ni bilo videti nobenega razloga za legitimacijo. Prekleto, policaji z najtežjimi kriminalci ravnajo v rokavicah kot s spoštovanimi gosti, ker točno vejo, kateri odvetniki se bodo pojavili čez 2 uri in točno vejo, da jih bodo ti odvetniki v primeru nasilja zrezali na koščke in bodo penzijo dočakali kot varnostniki v Eurospinu. A z enim popolnoma nemočnim mladeničem se pa ravna tako, kot sem slišal na teh posnetkih? Ker vejo, da ne bo imel vrhunskih odvetnikov? Ali kako? A bi se ta miličnik upal tudi Bavčarja tako obdelati na ulici? Ali samo nemočnega mladca z 200 € imetja? Prekleto, to me razjezi. Ta značaj. A se spomnite takih značajev iz balkanskih vojn? Kaj so počeli?

Mladina, še nadaljnih nekaj nasvetov vam dam, poleg onih izpred par dni. Če veste, da ste v rizični skupini, potem ne hodite okoli posamič ali dva. Hodite v večjih skupinah, stalno snemajte, ko se organizmi pregona spravijo na enega ali del skupine, se drugi takoj oddaljijo v več različnih smeri, vse snemajo od daleč z več strani, saj imajo kamere danes dovolj ločljivosti. Vsi posnetki se čim prej javno objavijo. Ne pozabite, da je policijski postopek dovoljeno snemati, če s tem postopka ne ovirate, in 100 m daleč ga pač ne ovirate. Pomnite, da policaja snemanje, ki ga ne more preprečiti, zelo izdatno ohladi. Ma dobro, kakor naša zlata družba napreduje v svetlo prihodnost, se boste itak naučili.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neprimerno verbalno zelo grdo obnašanje Policaja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35548993 (39265) tryhard
»

O zgrešenosti slovenskega boja zoper kriminal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / NWO
32473209 (65195) Colt1911
»

O mučenju (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / NWO
19037492 (31797) jype
»

Policija & državljan (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15939470 (29772) Mehmed
»

Policijska zaustavitev brez utemeljenega razloga (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7113403 (4103) Yugos

Več podobnih tem