» »

kupovanje piratske robe - kazen ?

kupovanje piratske robe - kazen ?

«
1
2

mrTwelveTrees ::

Zanima me...

kakšna kazen je, če ti najde policija - ali bsa - ali kdorkoli že...
če najdejo piratsko robo pri tebi če si jo kupoval od pirata

namreč:

1) lahko je kopija tako zelo zelo dobra da jo navaden kekec ne bo loču od orginala in ti boš mislu da si kupu rablen/nov špil od nekoga (so tudi taki ljudje)

2) če kupiš piratko robo ki je razvidna da je piratska roba in ne moreš zanikat


gledano drugače naj bi bila "kazen" manjša do tebe (kupec) kot pa do "pirata" ki je to robo prodajal...

zanima me razlika - kdo bolj "najebe" ali je celo vseeno in obadva enako ?

še to;
piratstvo naj bi bilo tudi to, če si jaz posnamem image iz per-per programa in si zapečem igrico in jo špilam - a ne prodajam naprej - to naj bi bilo piratstvo ?? no ja...

potem nam ostane samo še ukinit per-per programčke, podražit adsl (internet) podražit pekače in cd-je, orginale pa pocenit... to pa ne bo nikoli

DSmidgy ::

Če misliš na stanovanje - noter ne smejo brez sodnega naloga. Če pa majo podatke (recimo pirat hrani komu je pošiljal) da si kupoval verjetno naloga ne bi dobili - za recimo 2 CDja.

Za avto pa ne vem (če te policaj ustavi in vidi da maš noter CDje).

Nikita H ::

mu lepo rečeš da maš varnostne kopije!

OrkAA ::

Policija je enkrat prišla k nam domov (ubistvu je bil en policaj :D )

Vprašal je, če smo res kupovali pri tem piratu (je shranjeval ljudi - jao) in je fotr reku da smo, potem je kaps reku - v redu, zdej smo ga dobil, lep dan želim...

Pa je šel :D :D

mrTwelveTrees ::

lol !!! :D

Trupl0 ::

če ti pride kontrola v stanovanje morajo OBVEZNO imeti nalog in to samo za npr. tvojo sobo, saj si ti kupoval in ne npr. tvoj fotr ali pač?:D ...In če npr. pregleduje sobo in v kuhni vidi 300 cedejev ti ne more nič, ker nima naloga...

Kar se tiče pa pregleda v avtomobilu je pa isto...V tvoj avto ne more vstopiti nihče brez tvojega dovoljenja, ker takisto potrebuje nalog...razn če mu pustiš da ti brska po avtomobilčku:D...Npr. jst imam v avtu pipec (no nož v velikost 20 cm v iztegnjenem stanju :) ) in če mi ga policaj vidi ne more nič...

Drgač se meni zdi, da takrat ko npr. kupcu piratske robe včasih odvzamejo kompjuter za nekaj časa na veliko kršijo prav tisto za kar so ti računalnik prav uzel....avtorske ter osebne pravice oz. zasebnost ( ne more ti nekdo katerega sploh še srečal nisi brskat po kompu pa gledat tvoje slike, dokumente in podobn šrot....)

mal prečekirajte pravo oz. kak pravilnik da ne bote naslednjič ko ti bo policaj hotel premetavat žepe samo debelo gledal in mu pustil:D

perci ::

Nuclear_: Pišeš o stvareh, ki jih ne poznaš.

1.)Tisto zgoraj o različnih sobah si privlekel iz ameriškega postopka, pri nas procesno pravo ni tako razvito.

2.)Avto ti policist lahko pregleda, če ima utemeljen sum, da si storil kaznivo dejanje. Če on od zunaj vidi pri tebi nož, seveda lahko vstopi in ga zaseže. Ne sme pa brskati po skritih predelih avtomobila.

3.) Glede brskanja po žepih. Ko si že privlekel ameriško sodno prakso na plano, bi lahko omenil še frisk and search doktrino, ki pravi, da te policist lahko brez naloga površno pretipa za orožje, ne sme pa ti brskati po žepih. Če pa te aretira, ti lahko brska tudi po žepih.

Teh bluzov o avtorskih, osebnih pravicah itd pa raje ne bi komentiral.

bzagozen ::

Nobeden ti ne bo prišel domov iskat piratske robe, če si običajen državljan (nisi pirat ali pravna oseba). Tega se pri nas ne preganja.
www.alkoma.si

||_^_|| ::

perci: Tole z žepi. Policist pristopi do tebe te legitimira (ker se mu pač sprdne tko) in ti reče da pokaži vse kar maš v žepih. Če to storiš je vse ok. Če pa ne ima pa on utemeljen sum da ti neki skrivaš v žepih in te lepo odvleče na postajo, tam pa te lahko pregledajo kokr jim paše. Tko da v vsakem primeru je boljš sodelovat.

undefined ::

> Policist pristopi do tebe te legitimira

Ja, to pa tudi mene zanima. Ali ima res policist pravico, da te legitimira kar tako zaradi lepšega? Ali lahko molčiš in mu ne izdaš svojih podatkov, imaš pravico do tega, če ti policaj ne poda nobenega utemeljenega vzroka, ali ne? :)

darh ::

Nazadnje sem bil legitimiran par let nazaj... s sošolcem sva se potikala po Jesenicah, okoli športne dvorane Podmežakla. Kljub moji "mladosti" sem doživel presenetljivo vljudnost. Vprašal naju je po osebnih izkaznicah. Pa sem rekel, da bi najprej rad vedel čemu.... povedal je in jaz sem mu pokazal osebno.

Danes bi storil isto. Vprašanje pa je, kaj bi mi padlo na misel, če bi mi rekel: "Ti pa tega nimaš nič za spraševat"...
Excuses are useless! Results are priceless!

perci ::

Legitimira te policaj lahko. V Angliji, te pa ne sme ;). Zato boš pa že pred prihodom tja deležen lepih pozdravov od immigration police ;).
perci: Tole z žepi. Policist pristopi do tebe te legitimira (ker se mu pač sprdne tko) in ti reče da pokaži vse kar maš v žepih. Če to storiš je vse ok. Če pa ne ima pa on utemeljen sum da ti neki skrivaš v žepih in te lepo odvleče na postajo, tam pa te lahko pregledajo kokr jim paše. Tko da v vsakem primeru je boljš sodelovat.

Poglej, policaj ti lahko reče, da izprazneš žepe. Ti mu lahko rečeš, da jih ne boš. On te mora, da ti preišče žepe, aretirati. Aretirati te ne more brez naloga, oz. alternativno utemeljenega suma, da si storil kaznivo dejanje. Naj seveda takoj razjasnim, da zavrnitev pregleda žepov ne kvalificira kot utemeljen sum, da si storil kaznivo dejanje. Utemeljen sum je standard, ki je v ameriki zelo dobro definiran, pri nas pa že vsak policaj misli, da si bo sam zmišljeval kaj utemeljen sum je. Pa ne gre zadeva tko. Če bo sodnik kasneje odločil, da utemeljenega suma ni bilo, bo dokaz izločen.

Torej, najprej aretacija, potem šele pregledovanje žepov. Če se izkaže, da je bila aretacija nezakonita in da so pri tebi našli 2 kile heroina, ti ne morjo nič. Vsaj v teoriji.

V praksi, če bi mi policaj rekel, da izpraznim žepe, bi dal roke v žepe in potegnil ven prazne. Če mi ne verjame, da res nimam ničesar notri, pa njegov problem.

Ne se pustit nategnit.

||_^_|| ::

kaj pa če ma utemeljen sum da maš ti 2g pohice v žepu?

undefined ::

> kaj pa če ma utemeljen sum da maš ti 2g pohice v žepu?

Te more aretirat, če ne privoliš pregleda. Zate je torej bolje, da te pregleda na mestu, če nič ne skrivaš. :)

perci ::

Mislim, da posest pohice (2g) je samo prekršek in zato ne more imeti utemeljenega suma, da si storil kaznivo dejanje.

Poleg tega utemeljen sum ni to, da ti njemu zgledaš kot en zeliščar, ampak da te je npr videl, ko si nekomu dajal denar, on pa tebi plastično vrečko z zelenorjavo vsebino.

Ne vem pa kolk je meja, ko ne gre več samo za posest za lastno uporabo ampak te imajo že za dilerja, ampak mislim, da 2g-ja to še ni.

Trupl0 ::

no bom kasneje odgovoril na vaše komentarje pa bomo eno debato užgal :D

||_^_|| ::

No, kakorkoli že, še vedno ko je policaj hotu vidt vsebino mojih žepov sm mu lepo pokazal, pa ni blo nikol nobenih problemov. Če bi se pa pametnega delu pa vprašanje kako bi blo..

Trupl0 ::

no tkole je..priznam glede noža sm čist zabluzu:D ...

ampk vseen, če te policist legitimira mora OBVEZNO podati razlog za kaj te hoče legitimirati...saj to posega v tvojo zasebnost in ne more vsazga na vogalu spraševat:"ej čigav si pa ti!"..mislm no:D ....legitimira te takrat ko misli, da boš povzročil škodo sebi, komu drugemu, keri stvari itn.....zato se ne čudi zakaj te ob 3:00 zjutri policist sprašuje, če imaš osebno.

Premetavanje žepov ter ne vem kako "otipavanje" po hlačah itn. je nelegalno ter lahko policist "faše" disciplinsko! Ponavadi, in to v 80% primerov, da policist v poročilo zakaj te je preiskal lepo da si imel pri sebi želetko s katero si hotel škodovati sebi ali komu drugemo...

Zato lepo če te policist želi legitimirati ga OBVEZNO vprašte zakaj...in to ga vprašte v olikani verziji:"Zanima me zakaj me boste legitimirali?":D in če vam reče to pa to in če se vam zdi zadosten razlog oz. sploh smiselen mu pokažte osebno...če vam pa policist ne odvrne ničesar in se agresivno obnaša mu osebno pokažite vseeno potem pa pojdite na lokalno policijsko postajo in ga lepo prijavite. Dobro je da imate kako pričo zraven ter da si zapomnite čas in kraj dogodka...ker tega ne morejo spreminjati.

Tito ::

Moj frend je preko oglasnika prodajal rabljene špile in ga pokliče BSAjevc in mu začne težit, da če lahko kupi en špil? In potem vpraša a to je kopija originala pa mu on odgovori da ne da so original s škatlo in vsem, pa pol on še neki mori. Pol pa nakonc reče: "oba veva kolk je ura in sčim se ukvarjaš... Nemudoma prenehaj ker drugače bomo dobili sodni nalog... Bla bla bla..." Tko nekak pravi da je blo in je reku da je bil čist presran k če bi res mel hišno preiskavo bi najdel zihr parsto kopij... Vendar to še ne pomeni da prodaja cdje za to potrebujejo dokaze iz kakšne pošte...:D Skratka neki se bizgeci mattrajo in iščejo male ribe po oglasnikih in to je vse... Mah ker pirat pa prodaja preko oglasnika JAO, JAO>:D .

Zheegec ::

Še eno teoretično vprašanje; če copsy od mene zahteva osebno (oz nek dokument) ali lahko najprej jaz zahtevam da se izkaže z ustrezno dokumentacijo da je res policist, šele potem se pa začne prerekanje>:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Trupl0 ::

ja lahko...in on more to obvezno naredit...drgač je legitimiranje NELEGALNO...sam to verjetno ne sprašujejo če vidijo policaja kako izstopa iz službenega vozila:D

Tito ::

Absolutno ti more značko pokazat! O tem ni dvoma, taka so pravila...

Mavrik ::

Emm... ja policaji pridejo k tebi zaradi piratske robe. Tako je bilo pri men, ko so dobili enga pirata ki je vse shranjeval. So prišli k meni pa sem jim mogel CD-je ki sem pri tistem piratu naročil njim dat.
The truth is rarely pure and never simple.

Trupl0 ::

ja to ja...ampak jst sm pravu da so nekaterim odvzeli VSE in je šele po 6 meseceih dobili svoj komp nazaj

Zheegec ::

Komu so vzeli vse? Če si samo naročal, potem si v tej zadevi oškodovanec, ne pa storilec k.d.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gandalfar ::

legitimira te takrat ko misli, da boš povzročil škodo sebi, komu drugemu, keri stvari itn.


Sam mal.. a jzt ne smem bit nevaren sebi? Zakaj ne?

Trupl0 ::

hmm ne vem ...a si?? pravm sam tako...nima vsaka 3. oz. 4. oseba samomorilska nagnjenja in ne morejo legitimirat pol ulce zarad tega...sej se ne grejo mass suicide

Tito ::

In kaj ima to veze s piratstvom?

Trupl0 ::

nič:D

smo šli malo offtopic

pingec ::

imam v familji enga policaja pa mi je reku da ti kot kupca mogoče pride na dom če si naroču ene par cd-jev pa če rečeš da si jih stran vrgu kr so igre ble že stare ti ne morjo nič 100%
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Binji ::

Pol se lahko pa policaji doma igrajo z nelegalnimi spili:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

undefined ::

> Pol se lahko pa policaji doma igrajo z nelegalnimi spili

...če že nimajo drugega dela. ;)

tx-z ::

k sm tole bral sm prešl na misl, da bi vse cdje skopiru na disk, jih zakodriu, posnel na novo in stare cdje uniču..pol mi pa res nč ne morejo..
tx-z

Thrivial ::

Pol se lahko pa policaji doma igrajo z nelegalnimi spili


Ja in v kriziscih obracajo z rocno, parkirajo na zelenicah, grejo na pir med sluzbo in kadijo zasezeno travo.

:)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

mrTwelveTrees ::

kaj pa če ti v košu za smeti najdeo 100 zlomlenih ali 30 zlomnenih cedejev ?

jih mojo šli lepit ??? lol - sej to se ne da, da bi ti dokazal da si mel nelegalni software

undefined ::

> jih mojo šli lepit ??? lol - sej to se ne da, da bi ti dokazal da si mel nelegalni software

Seveda se da. Sam tega verjetno navadni policaji res ne bi šli delat. Kaki hujši kriminalisti pa že. :)

mrTwelveTrees ::

kva, ti pol še ostane, da jih na roštilj daš pa zapečeš :D

undefined ::

> kva, ti pol še ostane, da jih na roštilj daš pa zapečeš

Se prodajajo že uničevalniki, tako kot za papir (paper shrederji).

Sam je itak bolje imeti večji disk, kot pa kup CDjev. Primerjaj ceno prostora CDja s prostorom 80GB diska, recimo. Da ne omenjam cene samega hardwarea.

Disk pa potem enostavno uničiš s kakim (močnejšim, po možnosti elektronskim) magnetom. :)

pingec ::

kva, ti pol še ostane, da jih na roštilj daš pa zapečeš


jah mikovalovko uporabi sam ne dela za vse cd-je ene pa jih kr dobr skuri >:D
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

BaRtMaN ::

Uporabi Dremel. >:D

l_jst ::

Mah mene so pa tja klical ker je en pirat shranjevou podatke. Drgac pa baje, da s tem k jih kupas nisi naredu cist nc nelegalnga. Sam inštalerat nesmeš. Drgač pa na polciji sm reku to kar je res, da sm naroču sam da sm jih neki pogubu neki rastalu neki pa da jih je mogoče 1-2 še pr men in so mi sam še rekl adijo in sm šou lepo dam.

Aja pa predn te ligitimera ti more povedat zakaj. Drgač se tut obnese, če ni nč hujšga (kak javni red in mer pa furanje z nakupovalnim vozičkom) da si brez dokumentou pa sploh če si mal mlajši jim zgledaš presran pol pač mal lažne podatke poveš in to je pol to. Uni so srečni k so te popisal ti pa k un člouk u bistvu ne obstaja. Čeprou vem, da je to kr nevarna zajebancija

BigWhale ::

Zagrozena kazen v primeru, da si brez osebnega dokumenta je 60k.

A se splaca? :)

Trupl0 ::

pa pripor dokler ne pridejo starši pote...(mladoletniki)..."odrasle":D osebe pa plačajo kazen

perci ::

pripor, LOL, kakšne pokate ;)

Trupl0 ::

haha kr smej se...odpeljejo te na postajo in tam lepo čakaš da pridejo starši pote....pripor nism napisal v smislu kakor si ga ti razumel in to je da lepo sediš v celici:D ...drgač pa če je policaj dobra dušca (zlo mal je takih) te odpeljejo domov.

pingec ::

Zagrozena kazen v primeru, da si brez osebnega dokumenta je 60k.

kasna kazen? in kdo jih more met pa kdaj? 8-O
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Trupl0 ::

glede denarnega zneska nism zihr ampak morš kot polnoletna oseba NONSTOP pri sebi imeti uradni dokument s katerim se lahko identificiraš...npr. mene so enkat legitimiral pa nisem imel denarnice pri sebi...kaj je ne bom mel če sm drva rihtal pa sm bil žejen pa hop v štacuno:D ...no in me dva dobita ter sprašujeta vse razno...pa pridejo do čigav si oz. dej osebno..jst pa zinem da je nimam oni pa veš da tega ne smeš delat...na koncu se je dobr izpelalo, ker ko sm zinu priimek vn me je sam pustu naprej ( fotr je kriminalist pa je mal znan:D )

l_jst ::

Zagrozena kazen v primeru, da si brez osebnega dokumenta je 60k.


Ja sam ne za mladoletne. Ja nevem mi smo mogl sam povedat pa so ns spustil res pa je da je blo čist tko BV in je pulcaj sam hotu, da se spelemo in nehamo tm pit.

Bob Rock ::

ce si brez dokumentov, te lahk pelejo na postajo, pa majo 8 ur pravico ugotavljat tvojo identiteto. No, vsaj tak je men razlozu zadnic en policaj, ko nisn hotu pokazat osebne...

Iztirjenec ::

Naj še jaz pristavim piskrček in povem kaj se je nam zgodilo, ko smo praznovali kolegov rojstni dan. Torej, praznovali rojstni dan v gostilni, pili in se veselili. Potem smo šli na avtobusno postajo in zavili še v bife, in spet pili pivo. Ker smo bili večinoma iz drugega kraja, smo šli iz gostilne pogledat na vozni red (17 let pa pijani), s sabo pa smo v rokah nesli Laško flaško :D.(pozabil sem povedati da je policijska postaja par metrov vstran) Pa se meni nič tebi nič pripeljeta dva policaja v marici, in skočita ven in začneta legitimirat. Mi vsi preštrašeni, prvič se nam je to zgodilo. Pa policaj pravi: ka je fantje pijete? Mi pa pogledamo v naše flaše in prestrašeno: ja, saj bomo vrgli v koš za smeti in vsi direkt polne flaše v koš, policaj pa: eh ka tej mečete stran... spijte pa bo... Mi pa: eh, sj ni kaj rajš bek vržemo...:\ Pa se policaj smeji. No pol pa začne zapisovati: najprej mene, potem vse ostale kolege nato pa našega slavljenca (katerega mimogrede foter je velika živina na poiliciji). In ko ga vpraša za priimek in mu ga pove policaj zapre knjižico reče vse najboljše pa fotra pozdravi... Mi pa vsi pol na njega pa rečemo: A si mogu čakat na zadnjega, prvi bi reku ime, pa nobenga ne bi zapisali...

Skratka kaj je nauk te zgodbe: Vedno delaj pizdarije s sinom od velike živine na policiji in naj on najprej pove ime in priimek.

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravice kriminalistev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13025220 (21348) Trololololol
»

Droga, Metelkova, policija (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5511427 (8643) St235
»

Policija & državljan (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15939695 (29997) Mehmed
»

problem s policijo in travo... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30760430 (37338) donfilipo
»

PROBLEM !!!! HEEEEEEEEELP

Oddelek: Loža
371972 (1444) gunner

Več podobnih tem